מסיר שומנים

shlool

New member
מסיר שומנים

האם מישהו יודע אם יכול להגרם נזק לשרשרת, או לכל רכיב אחר, משימוש במסיר שומנים קר של סנט מוריץ? זה שמנקים איתו כלי מטבח.

חומר חזק מדי

מדובר בחומר חזק מדי, תעמוד לידו והריאות שלך יתחילו לבעור. נראה לי שהוא מנקה טוב את השרשרת אבל דיר בלאק ממגע עם חלקים אחרים. בשביל מה לקחת את הסיכון, החומר עולה כמו חומרים יעודיים לניקוי השרשרת ואם אתה מתקמצן, תנקה עם סולר. בכבוד רב, און בר-כח

shlool

New member
זמינות

יכול להיות שהמחיר זהה אבל הזמינות... זהו חומר שיש כמעט בכל בית. בנוסף, ניתן לרכוש אותו בכל חנות שכונתית.

הכי טוב להשתמש במוצרים שנודעו לכך

אני משתמש במסיר שומנים של זפאל שקניתי במצמן לפני שנה - עלה רק 25 ש"ח והבקבוק אפילו לא מראה סימנים שהוא הולך להיגמר. למה לסכן את האופניים היקרות בניסויים בחומרים שאתה לא יודע מהם יעשו לך?

avilevy100

New member
מסיר שומנים

טוב אז ככה, אני משתמש במסיר שומנים של סנו(עברתי לפורטה) מזה כ שלוש שנים. לשרשרת לא קרה דבר נהפוך הוא, היא נשמרת במצב מעולה. מערכת ה XTR אכן מקבלת צבע אפור (הציפוי יאכל כבר בפעם הראשונה, אבל מתפקדת עשר והרי זה מה שחשוב), לגלגלות פלסטיק לא קרה דבר והן נשמרות במצב מעולה. להזכיר לכם הציפוי של ה- XTR לא נועד לשמר על החומר אלא לצורך ברק ושיווק בלבד (למי שרוכב זה לא צריך לשנות) אפילו הצמיג שסופג מידי פעם טיפה או שתיים לא קרה דבר. לצבע לאופני ה- TREK שלי זה לא הזיז. הניקיון אורך בין 2 ל 3 דקות בלבד אחת לשבועיים שלושה (תלוי בליכלוך). אין צורך ביותר. התהליך: שטיפה קבועה במים (ככל שהזרם חזק יותר, טוב יותר) ייבוש האופניים ואז שימון עדין ב- ספריי מספיק טוב (צריך לשמור לא להתיז על הגלגל בכדי למנוע רעש בזמן הבלימה) כמו שאמרתי כל מספר שבועות ניקוי יסודי עם מסיר שומנים. אחרי שטיפת המים התזה מקרוב למקומות הדרושים (אין צורך לחכות לייבוש), המתנה 2 עד 3 דקות לא צריך יותר ושטיפה עם מים. התוצאות מדהימות. המאמץ קטן ביותר, מה שהופך את הניקוי לעסק קל ונחמד. הערה:- ציפויים מסויימים אכן עשויים להאכל בעיקר בשני מקומות: זרוע הפדאל, ומערכת ההילוכים. בכל מקרה ניקיון טוב יאריך את חיי המערכת שלכם באופן דרמתי. הבלאי שנגרם מהחול והבוץ,, שמן וכו יגרום לקיצור חיי האופניים ויפחית במידה ניכרת את הביצועים. בהצלחה

../images/Emo150.gifאוי ואבוי. כנס ...

החומר הזה מסוכן מאוד לאופניים ולחלקי האופניים. מעבר לתכונות הניקוי המופלאות שלו הוא עושה את הפעולות הבאות. 1. מסיר צבע ממתכות שאין בהם הגנת לכה. לדוגמא מעביר אחורי XTR יהפוך ללבן/אפור. ויראו כאילו מרחו את הצבע. כנ"ל קראנקים למיניהם וכו'. 2. אוכל גומי עדין וכו'. מדובר בחומר מאוד חזק "ראו הוזהרתם" שי

mmor

New member
אני לא מבין!!

מה הבהילות הזו של להוריד שמן, להוסיף שמן, לפרק, להרכיב, זה סה"כ הכל אופניים. נכון לאחר רכיבת שטח יש פעם בוץ, ופעם חול יבש. דברים שאפשר לנקות עם צינור מים ,או לחילופין דלי מים עם ספוג וקצת סבון,ולאחר מכן שימון קל לחלקים הגלויים יעשו את העבודה יותר טוב מכל מסיר שומנים שבד"כ עושה רק נזק.!! נכון להיום ברוב סוגיי האופניים החלקים הרגישים אטומים לכל מגע וברגע שמפרקים ללא צורך רק פוגעים באיטום. חברה תתאפסו תפסיקו לפרק,לשמן,לגרז שלא לצורך מי שנהנה מכל הפירוקים הללו בסופו של דבר הוא אותו מוכר שייתקע לכם סכומיי עתק על החלקים שאתם הורסים נכון שזה חלק מההנאה אז למי שיש כסף מיותר שימשיך הלאה וידלג על תגובה זו.

שלא תעיז לשטוף את האופניים במים!

אלא אם אתה רוצה חלודה בכל מיני מקומות שאפילו לא חשבת עליהם! חול שנדבק לשמן בשרשרת יגרום לך לשחיקה של הקסטה ושל המעביר האחורי. חול בקרנק יעשה את אותו כנ"ל במעביר הקידמי. לך תסמוך שהכל באמת אטום למים כמו שמבטיחים לך. (אפילו נאסא חשבו שהמעבורת אטומה...) הקיצר - אחרי רכיבת שטח - מסיר שומנים לכל מערכות ההינע ניגוב במטלית לחה של המסגרת והחישוקים - ואח"כ שימון דק של שמן. מייעץ לך לקרוא את המאמר המאלף של הפדלאה המייעצת בנושא.

mmor

New member
קיבלתי ....אבל.

יש לי אופניים קליין מודל 99.(לא נימצא תחליף) לאחר כל רכיבה שטיפה במיים+סבון(לא להתיז בלחץ על ציר מרכזי) עד ליום זה לא נמצאה נקודת חלודה ולו הקטנה ביותר. והאיטום, אולי צריך לשלוח את קליין לנאסא?

aFish

New member
סליחה...הרשה לי לתקן ../images/Emo59.gif

אף פעם לא התימרתי להיות מומחה לנושא אופנים אולם...אני בהחלט יכול להעיד על עצמי כקורא נאמן של הפורום. השאלות על ניקוי + שימון הן רק השאלות הכי פופולריות שכיחות כאן. אלפי מילים ניכתבו על כך וכמובן שהמוטיב החוזר בתשובות הוא שטיפה במים
. אח"כ כמובן יבוש ושימון למניעת החלודה שהזכרת. לא צריך בהכרח לשטוף בלחץ אם יש חשש מאטימה. מה אתה לא נוסע בגשם/שלוליות? אם אינני טועה מאמרו המאלף של הפדלאה עסק בשימון ולא בניקוי שתמיד, מאז ומעולם, כלל שטיפה במים.

../images/Emo22.gif אנא קראו שוב את המאמר ...

ואם יהיו לכם עוד שאלות נקודתיות אשמח לענות. הנושאים הבאים נדונים שם: מדוע צריכים להמיס שומנים (כחלק מהניקוי). מהם דיגריזרים ולמה אני ממליץ על שימוש בהם. הליך ניקוי כולל דגשים: נושא השטיפה במים, קרצוף וכו'. נושא הייבוש והשימון. נושא בעיות יצירת תקשורת עם דוגמניות צמרת רווקות (נו טוב תפשתם אותי את זה לא תמצאו שם אבל היום אין קמפיין שיווקי בלי טיזרים מיניים...) שלכם בקרצוף רב , הפדלאה הערה אחת לתיקון יש לי כלפי ההודעה המקורית היא נושא השימוש במים חמים שכפי שהוסיף אחד חכמי הפורום מומלץ אך ורק לשרשרת עצמה ולא לאזור הצירים (שכן מים חמים מאוד עלולים להפוך את הגריז לנוזלי ולגרום לבריחה דרך האטמים- לכן אני מסייג שימוש במים חמים לאזור הקסטה - פלטות למיקרי ליכלוך קשה במיוחד).

avilevy100

New member
צודק - מים לניקוי

שטיפת מים לניקוי, יבוש מיידי, שימון עדין וזהו

johny r

New member
בלי להתלהם בבקשה

הפדלאה אמר לי בעל פה בכבודו ובעצמו - קח את האופנים למקלחת ואחרי שטיפה הגונה ייבש אותם עם מייבש שיער. אתה כנראה צודק אבל למי יש כוח ? שטיפה אחת והכל יורד ומהר...

מי מתהלם ??? זה מיקו !..

וכמאמר הגששים: בנחת איזוס מיוס ..בנחת. פרט לזה דע לך שיש כמה תאוריות ותאוריות נגד בנושא ניקוי ושימון... ועל זה נאמר: איש באמונתו יחיה
עודד

johny r

New member
אגב בנאדם

הבנתי שאתה לא במצמן יותר. איפה תופסים אותך בימים אלו ?

mtbRider

New member
האם נתקלת במישהו שהרס

מעביר קדמי/קראנק כתוצא מלכלוך?! נוסיף גם BB לרשימה.

נתקלתי באנשים שנאלצו

להחליף מכלול שלם קומפלט ויקר (מעבירים אחורי קדמי,שרשרת,קסטה ועוד) אחר תקופת רכיבה קצרה בצורה קיצונית בגלל שלא טיפלו כראוי במכלולים. המעבירים מורכבים מכמה וכמה חלקים נעים שליכלוך ובמיוחד חול וגרגירי צורן שוחקים עד כדי הרס. כמובן לכל חלק באופניים אורך חיים מוגבל אבל למה לא להנות ממעביר קדמי לאורך שנתיים ו 6000 ק"מ במקום להחליף אחרי חצי שנה ו 1500 ק"מ ? הקפדה על אלמנטים בסיסים של תחזוקה (שרובה יכולה להעשות על ידי בעלי האופניים גם אם הוא לא מכונאי ובחומרים יחסית זולים) מסייעת לרוכב להנות יותר מהציוד שברשותו. לגבי הבוטטום בראקט, כעיקרון מערכת המיסבים עצמה אטומה בדרגה זאת או אחרת אולם אחת לחצי שנה מומלץ לפרק את הציר המרכזי , לנקות את ההברגות שלו ושל השלדה , לגרז ולהרכיב מחדש. מומלץ אכן לא להתיז מים לאזור הציר המרכזי כאשר מנקים את הפלטות וניתן להמנע מכך בלא טרחה מיוחדת. עודד

mtbRider

New member
תגובה...

נחמד לשמוע, באמת המכלולים גם עובדים יותר טוב כשהם משומנים ונקיים וחוץ מזה זה יותר כיף לרכוב על אופניים נקיות! איתי נ.ב. כשאני חושב על זה אני משקיע ממש הרבה בתיחזוק (ניקוי-שימון) על האופניים (ואני מדבר על אופניים שעולות 2K ש"ח).

עשיתי את הטעות החמורה הזאת. כנס

שמתי מסיר כזה, בתחושה שמצאתי את המרשם המנצח ו-צרות צרורות. הפריי-לוף כמעט הלך, החומר הזה אכל לי קצת צבע מהגלגלים(רולף) וגם כרסם מעט בציפוי הניקל של הקראנק. בקיצור הייתי צריך להחליף את ה"חילזון" וכיוונונים והרבה עגמת נפש.

Kobi Rock Shox

New member
עוד מעט ישתמשו בפדרוס לתנורים../images/Emo3.gif

התכשיר עלול להרוס חלקים באופניים

למעלה