מסירת מידע לבי"ס

• פותח הנושא MIRA7
  • פורסם בתאריך

MIRA7

New member
מסירת מידע לבי"ס

שלום,
אשמח לחוות דעת בני לומד בחינוך המיוחד יש לו הפרעות קשב ובעיות התנהגות.לומד בבי"ס 4 שנים עם עליות ומורדות . עד היום מקבל ריטלין ועכשיו יש המלצה מהבי"ס כל הזמן שצריך משהו להרגעה, כיוון שמאד מתוסכל ואם הדברים לא מתנהלים כפי שרוצה מתפרץ וקשה להרגיעו ודופק על חלונות ומטפס ולאחרונה יצא פעמיים משטח בי"ס ועוד התנהגויות אחרות.
כמובן שהבי"ס מצייד אותי במכתב לפסכיאטרית לשקף את מצבו ותמיד אני לא מביאה מכתב תשובה אומרת בעפ"י מה שהם כמובן לא אוהבים.
לאחרונה היתה לי ישיבה עם הצוות כולל מנהלת והציגו את המצב שניהיה יותר קשה וכבר מיצו עם הילד את הכלים שיש להם , ולכן כנראה שמן הסתם אין ברירה כן לתת לו משהו להרגעה אך לא בגלל שהם בדיוק אומרים זה בגלל שהבנתי שהם צודקים ומצבו לא טוב כולל בבית ממש סוער ומתעצבן מלא כלום.
שאלתי היא אני לא מאמינה גדולה במערכת החינוך עברתי מספיק דברים כדי להכירם מספיק טוב.
ידוע לי שאם אמסור את תשובתה של הפסיכאטרית וסתם לדוגמא אחליט שלא ארצה לתת לילד תמיד יציגו לי את המסמך הרופאה אמרה. מצד שני אם לא אציג יאמרו שאני לא משתפת פעולה.
מה עושים?

שלום מירה,

אני הייתי מפרידה בין הדברים:
לגבי חיסיון רפואי- אף אחד מביה"ס לא יכול להכריח אותך לחשוף מסמכים רפואיים של בנך. לשיקולך כהורה בלבד. נקודה.
לגבי הטיפול המתאים בילד- זה כבר ענין לגמרי אחר.
את בעצמך אומרת שביה"ס מבין ורואה את הקשיים של הילד ואת הזעקה שלו לעזרה- ילד שדופק על חלונות ובורח מביה"ס כשהוא בהתקף זעם יכול לפגוע בעצמו ובאחרים וביה"ס כאחראי עליו ועל הילדים האחרים לא יכול לשאת באחריות הזו. ואם היה קורה לו משהו כשברח מביה"ס? ואם היה פוגע בעצמו או באחד הילדים באופן חמור?
בביה"ס מבינים שהבן שלך במצוקה, יש להם את הכלים המאד מוגבלים שלהם לעזור לו וגם את זה הם משקפים לך. הם אומרים לך שהילד זקוק לטיפול והם אומרים לך שהם כבר לא יכולים לעזור לו בכלים שעומדים לרשותם.

איזה טיפול? את זה הם לא יכולים להגיד לך. פסיכיאטר/ית כן.
עכשיו זו ההחלטה שלך כאמא מה את עושה עם הילד שלך, לא בשביל ביה"ס אלא רק בשבילו: האם את לוקחת אותו לבדיקה אצל פסיכיאטרית? האם את מיישמת את המלצות הפסיכיאטרית לטיפול?
אם הפסיכיאטרית ממליצה על טיפול תרופתי, לטובתו של בנך, ואת מחליטה כן לתת או לא לתת (ומותר לך, את אמא שלו) - לכל החלטה שלך יהיה מחיר ותהיי מוכנה "לשלם" אותו.
לפי מה שכתבת בביה"ס מאד רוצים לעזור לבנך והם אומרים לך באופן הכי ישיר וכנה- נגמרו לנו הכלים לעזור לו. עכשיו הכל בידיים שלך. קחי אותו לרופא.
את בעצמך אומרת שלילד רע, גם בביה"ס וגם בבית. הוא סוער, הוא מתעצבן על דברים קטנים, לא טוב לו.
אף אחד לא יכול להכריח אותך לתת טיפול תרופתי שאינו מציל חיים לבן שלך. ההחלטה בידייך. אני בטוחה שהפסיכיאטר לא יציע רק טיפול תרופתי אלא גם טיפול פסיכולוגי והדרכת הורים ועוד. טיפול תרופתי הוא לא לנצח.
בינתיים הילד סובל, את רואה את זה, ביה"ס רואה את זה. הילד צועק את המצוקה שלו בכל הזדמנות אפשרית.
מי יכול לעזור לו?
קודם כל אתם ההורים. ללכת לאבחון ולטיפול, לשים את הדעות הקדומות בצד ולהגיד לעצמכם שאתם עושים הכל למען הילד שלכם.

MIRA7

New member
תודה על

תשובתך המורחבת.האמת שיש לי גם בעיה עם הילד שסרבן מוחלט ועכשיו לא רוצה לקחת תרופה נוספת.
הבעיה שזו תרופה שחייבת להילקח כל יום בלי הפסקות ולמעשה בשבת וחופשים לא נוטל תרופות, אני מנסה להסביר לו , אך זה קשה מאד. חושב שיוכל ללא התרופה הנוספת והאמת היא שלאחרונה מאז הפגישה שהיתה משפר את התנהגותו, אך אני לא בונה על כך ממש.
נראה כיצד אצליח לגרום לו ליטול את התרופה הנוספת.

הי מירה,

כדאי להתייעץ עם פסיכולוג או פסיכיאטר, שידברו עם הילד וינסו לעזור לך עם ההתנגדות שלו, שהיא ככל הנראה חלק גדול מהבעיה באופן כללי.
אולי פגישות רצופות עם פסיכולוג שבו הילד ואתם תתנו אמון והתהליך של לקיחת התרופה יהיה חלק מתהליך טיפולי רחב יותר.

למעלה