אני ממש נדהמת מהזילוּת שלך בחיי
הכלבים, ששירתו אתכם נאמנה במשך 6-7 שנים. יש לך מושג מה גורל הכלבים בצבא ? בהתנחלויות ? במשטרה ? סביר להניח שמעולם לא בדקת אופציות אלו הלכה למעשה, שאם היית עושה כן, ואם נותר בך שמץ של מצפון - לא היית מסוגלת למסור אותם לאף אחת מהאופציות הנ"ל. רק בכדי לסבר את אוזנך, כלבי שמירה בהתנחלויות, קשורים בשרשרת ברזל קצרצרה, בלא תנאים מחיה ראויים, חשופים לתנאי מזג אויר קשים, אם זה שמש קיץ קופחת, או גשמים עזים ורוחות קרות. לרוב, כך הם גם מוצאים את מותם. קושרים בשרשרת ברזל, בלא מים, בלא מזון, ובלא מחסה. הם פשוט מתענים למוות כשהם חשופים למזג האויר האיום. את יודעת כמה פעמים נקראו העמותות לחלץ כלבים מההתנחלויות ? איך את בכלל מעלה על דעתך להעביר אותם למקומות כאלה ?
לגבי צה"ל - בקיץ שעבר נפטרו בצה"ל 15 כלבים בבסיס אחד ! הם נפטרו ממכת חום בשלהי הקיץ הלוהט, כשהחיילים "שכחו" להשאיר להם מים ומחסה מהשמש הקופחת. כך את רוצה שכלביך יסיימו את חייהם ? זה מה שמגיע להם ? המצב במשטרה לא שונה. אני מכירה אנשים רבים, שבאמת שאינם עשירים, ובאמת שאינם חיים חיי רווחה, ובכל-זאת, נותר בהם שמץ של מצפון בכדי לגמול לכלביהם, ולא להשליכם אל דרך אפילה כל-כך. לא כל מי שמגדל כלבים הוא עשיר. וכלבים הרי דורשים כל-כך מעט. והרי תמיד אפשר למצוא פתרון הולם. אך מה יותר פשוט מלהשליך את הכלבים ?! אם החלטתם למסרם - לפחות עשו זאת במידת רחמים וחמלה. ותמצאו עבורם בית הולם. לא צבא. לא משטרה. לא התנחלות.
ב-י-ת ! שבו יוכלו לסיים חייהם בכבוד. תעשו מאמץ, ותגיעו לימי האימוץ של העמותות. לא חסרים אנשים עם בתים פרטיים ושטחי מחיה גדולים שישמחו להעניק להם בית חם. את מוזמנת להעזר ב"תנו לחיות לחיות-חיפה" (064-720307). אני יכולה לומר לך שאת נותנת דוגמא רעה מאוד לילדיך. ואני רק יכולה לקוות שהם לא ישליכו אתכם לעת זיקנה, כפי שאת רוצה להשליך כעת את כלביך. אבל גם לא אתפלא אם זה אכן יקרה.... כי החיים הם בומרנג. עצוב, ממש עצוב לקרוא על הזילות שלכם בחיי הכלבים ששירתו אתכם נאמנה שנים כל-כך ארוכות.