מסיכות

imamtherealone

New member
מסיכות

שני תהליכים קרו אצלי במקביל, קשורים או לא קשורים זה לזה, אני לא ממש בטוחה.
היציאה בשאלה וההבנה שהנטיה המינית שלי שונה מהמקובל.
אני, בת עשרים ושתיים, מאוהבת בבחורה מדהימה (שלמזלי מאוהבת בי בחזרה) ולא רוצה להיות דתיה יותר.
בפעם הראשונה שחיללתי שבת חששתי, אבל עכשיו אני כבר לא מפחדת. אני יודעת שזה לא העולם המתאים לי.
ההורים והמשפחה עדיין לא יודעים, על שני הדברים, רק קומץ קטן של חברים קרובים.
תאריך היעד: בעוד מספר שנים, כשיהיה לי מספיק כסף כדי לעבור לגור עם בת הזוג שלי (שתינו סטודנטיות ועובדות אבל זה לא מספיק כרגע), אני אעזוב את הבית ואספר להורים שלי.
קל להגיד... אני מרגישה כל כך צבועה עם איך שאני מתלבשת, איך שאני מדברת, מרגישה כאילו אני מציגה מישהי שהיא לא אני. יוצאת לדייטים עם בחורים דוסים, במטרה להתחתן (פחחח) כי הלחץ מהבית כל כך גדול... מרגישה כאילו יש לי פיצול אישיות, יושבת בשולחן שבת ושרה עם כולם ואז ננעלת בשירותים ומסתמסת בפלאפון, גולשת באינטרנט, מנסה לעשות משהו סמלי שיזכיר לי שאני עוד שפויה. שיש לי סיכוי לצאת מהמעגל החונק הזה, כל כך אוהב וכל כך משפחתי וכל כך חונק עם המסורת, מסורת, מסורת והדת, דת, דת. נחנקת בתוך הבגדים של עצמי. מעמידה פנים שאני מישהי שאני לא.
וכולם כל כך גאים בי, הילדה המוצלחת, מקבלת ציונים טובים בלימודים, מצאה עבודה מסודרת, בקרוב תתחתן ותקים משפחה דתית לתפארת מדינת ישראל.
ואני רוצה לצרוח, אני אוהבת בנות!!! אני אוהבת בחורה אחת, אני נמשכת אליה, בנים מגעילים אותי, דוחים אותי. לא רוצה אותם!
לא רוצה להיות דתיה! רוצה להוריד מעליי את כל המסיכות ולהיות חופשיה, חופשיה, חופשיה. להאמין במה שאני רוצה להאמין, לחיות את החיים כפי שאני רואה לנכון לחיות אותם.
מפחדת. מפחדת להיתפס ולהיזרק מהבית. מפחדת שלא יהיה לי איפה לישון ושיפטרו אותי מהעבודה, כי אני עובדת במוסד דתי, ואם מישהו ידע... מפחדת שההורים יקחו את זה קשה מדי, את שתי הבשורות, בעתיד הרחוק כשאספר להם. מפחדת שמשהו רע יקרה בגללי.
מפחדת שבסוף אבחר להישאר ולסבול במשך כל חיי ומפחדת שאבחר להיות כל כך אנוכית ולעזוב.
מפחדת מהלא נודע.
ושונאת את עצמי על שאני כל כך חלשה ולא מסוגלת לעשות את זה כבר ושילכו כל השאר לעזאזל.
ההורים של החברה שלי תומכים בקשר שלנו ומקבלים אותה ואותי כמו שאנחנו. אבל אני לא מסוגלת לעבור לגור אצלה, בלי גב כלכלי, בלי שום חיסכון, ככה סתם ביום בהיר אחד.
בינתיים אני בבית, נחנקת בין אהבתי העצומה למשפחה שלי ולהוריי הטובים ובין השנאה ההולכת וגדלה שאני מפתחת כלפי הדת.
רע לי.

In Question

New member
שלום לך

את כותבת על שתי תהליכים שקורים אצלך במקביל
אתייחס לעניין היציאה מהדת - את קוראת לזה צביעות אבל זה בהחלט מקום שמוכר לרבים שעושים את היציאה מהדת כשהם עוד תלויים במשפחה הגרעינית ובסביבה, ואז יש צורך להסתתר "לשחק אותה" להציג משהו אחד ולהתנהגת אחרת , אם זה להשים את הכיפה בכיס או בלשמור שבת בגלוי אבל לחלל אותה בסתר.

זה בהחלט מקום לא קל, כמו שאת מתארת, מקום לא חופשי מקום שבא לך לצרוח ולהשתחרר כשאת רוצה להיות נאמנה לערכים שלך מחד ומנגד לשמור על ביטחון תעסוקתי וכלכלי ולשמור על קשר עם המשפחה.
זה בהחלט אחד הקשיים ואני מאמין שכשמגיע הזמן הנכון פשוט בוחרים לכיוון מסויים, וזה בסדר לחכות לזמן מספיק מתאים, לזמן שתהיי מספיק חזקה כדי לצאת ולהתמודד בכוחות עצמך.

בין הייתר בגלל מה שאת מתארת קמים לאחרונה עמותות של יוצאים בשאלה למען יוצאים כדי לסייע בנחיתה רכה יותר ביציאה מהדת. אני מאחל לך שתגיעי לעצמאות כלכלית ולביטחון ותחיי לפי הערכים שלך, שזה יקרה בזמן הנכון ותהיי בעתיד חזקה גם לסייע ליוצאים אחרים (וזה אפשרי).
לגבי המיניות - ראשית אני מברך אותך שמצאת אהבה טובה ומקום שבו מקבלים אותך, זה בטח נקודת אור ויציבות במסע שלך.
אם אני יוצא מנקודת הנחה שגדלת במקומות חרדיים ולא הייתה לך אפשרות להתנסות עם בני המין השני אז אני מאמין שזה בסדר להתנסות וללכת אחרי הלב שלך לאיפה שלא תהיה הנטייה שלו.. אם יש קשר בין הדברים? אין לי תשובה ברורה אבל כל עוד אנו חוקרים ובודקים את המיניות שלנו בצורה בריאה זה מבורך.
מוזמנת לשתף כאן בהמשך מה שתרצי , הצלחות וגם דברים פחות טובים ,
אני מאחל לך שתמצאי הדרך לחיות נאמנה לעצמך ועדיין אוהבת את המשפחה שלך , שגם הם יהיו פתוחים לקבל אותך גם אם יהיה להם קשה בהתחלה.

imamtherealone

New member
תודה

דווקא גדלתי בסביבה דתית לאומית, יותר "פתוחה" כביכול... אני יודעת מה זה בנים, ביסודי למדתי עם בנים, הייתי בתנועת נוער מעורבת במהלך התיכון ואף היו לי קשרים חצי רומנטיים (חבר זה אסור! מכירים? ;)) בעבר. אפילו תקופונת שלא שמרתי נגיעה מבנים.
כיום אני יודעת שאני נמשכת לבנות והאהבה שלי לבת הזוג שלי אמיתית וכנה.
לאיזה עמותות ניתן לפנות? אני לא מכירה... תודה!

קליטו

New member
פזרי את הערפל

את אמורה לשוחח עם אנשים חכמים כדי להבין יותר מה שקורה, ולבסס אצלך מה את רוצה.
את בהחלט יכולה להגיד להורים שאת לא מעוניינת להתחתן כרגע, השמיים לא יפלו, מקסימום תקבלי עזרה מקצועית בחינם.
אין כמעט סיכוי שיעיפו אותך מהבית עקב זה שחללת שבת, ההלם יהיה גדול ויהיה בלאגן, הייתי מציע לך להמנע מזה, זה חלק מהמינוסים שאת אמורה לספוג כרגע.
תזכרי משפט פשוט ; כשנגיע לגשר - נדע איך לעבור אותו.
תהיי אז חזקה יותר, ומחושלת יותר,
וההחלטה שתקבלי - יהיה ממקום שלם יותר, ובמצב כזה יהיה לך יותר כוח לבצע מה שתירצי.
בהצלחה

למעלה