מסיונריות חרדית

Allie0101

New member
מסיונריות חרדית

בזמן האחרון גופים חרדיים שונים מרבים להטריד אותי טלפונית .

בניגוד לגופים מסחריים ואחרים, המאפשרים לך לבחור בהסרת מספר הטלפון שלך מרשימות התפוצה שלהם, הגופים החרדיים האלה לא מאפשרים לבחור הסרה !!!

מספרי הטלפון שלהם כביכול אינם חסויים - המספר מוצג אבל אי אפשר להחזיר צלצול. אם חייגת למספר המוצג , יישמעו שני צלצולים (כמו של מרכזיה ישנה, של פעם) ואח"כ דממה...
מספרי הטלפון מהם מתקבלות השיחות משתנים כל הזמן ...

דוגמה: לאחרונה התקבלה שיחה מהמספר 0722135730
זו הייתה הודעה/הזמנה מוקלטת עבור רווקים ורווקות לטקס הילולה בעמוקה, להבטחת שידוך ...

פניתי לבזק לברר האם וכיצד ניתן לחסום אותם?

כיוון שמספרי הטלפון שלי חסויים (אינם מופיעים בספרי הטלפונים), תהיתי כיצד הם מגיעים לידי הגופים החרדיים.

בבזק ענו ש- :

מגיעות אליהם תלונות רבות בנושא.

אי אפשר לחסום.

אם זה נמשך, לפנות למשטרה.... ..."אנשים פונים, המשטרה מטפלת בזה"...

בבזק לא מכירים את השיטות של גופים אלה להשגת מספרי טלפון חסויים ..."ייתכן שהם מנסים חיוגים לפי סדר"...

------------

איך זה שאין שום אפשרות לחסום שיחות זבל אלה?

פלא שמעוררים אסוציאציה של עלוקות/קרציות?

האם יש סיכוי שמישהו בהנהגה שלנו יעז להגיש הצעת חוק למניעת הטרדות מסוג זה?

איך זה שמגיעות תלונות רבות למשטרה אבל נושא הטרדות אלה אינו מתפרסם?

HH husa

New member
מדוע אותך ולא אחרים ? ניסית אנטי מניח לבקש

מהם לחדול ?

Allie0101

New member
1. רק אותך ולא אחרים... 2. לבקש מהם לחדול...

1. מפליא איך ממה שכתבתי הובן שזה רק אני... ברשותך אחזור להלן על החלק הרלוונטי מתוך מה שכתבתי: ... "בבזק נאמר לי שמתקבלות תלונות רבות בנושא"... וכאן אוסיף ,שרבים מחברי מתאוננים על הטרדות כאלה מהמגזר החרדי.
2. .. 'לבקש לחדול' מאת מי לבקש? הרי אלה הן הודעות מוקלטות וכפי שכבר כתבתי, אין אפשרות להתקשר למספרי הטלפון המופיעים על הצג בעת שהשיחות מתקבלות, האמן לי, ניסיתי.
בטוח ב-100% . שאם היו רוצים להתרים היו מזדהים.
ההודעות המוקלטות שקבלתי הן הזמנות למיני אירועים (לדעתי, טקסים פגניים) בהם המוזמנים מותרמים תוך ניצול אמונתם התמימה. הכל כשר כדי להעשיר את הקופה...

HH husa

New member
כי אף פעם לא שמעתי על עוד אדם שהטרידו אותו

ולא ציינת שגם חבריך.

לא הבנתי מדוע אי אפשר לבקש לחסון ממספר מסוים להתקשר למספר שבבעלותי.
אני מניח שבסמארטפון יש אפלקציות שעושות את זה.

אתם יכולים להתיחס אל זה כמו עוד סקר או הודעות מוקלטות של פוליטיקאים , אני תמיד ישר מנתק.

אם אמונתם תמימה , איך זה ניצול ? אם מישהו רוצה לתת את כספו עבור כל כת טקס פגאני או קבוצה אחרת , זו זכותו.

HH husa

New member
לא צריך לחפש , מספיק זה שהיא אומרת שהיא לא

היחידה.

אבל מסקרים והקלטות של פוליטיקאים כן סבלתי.

מספר כשר

אני לא מבין איך הרבנים נותנים הכשר
להתקשר למספרים לא כשרים, לצורך התרמה?
הההא בעצם אני יודע,
כסף זה משהוא אחר
הוא תמיד כשר

Allie0101

New member
מספר כשר

זו איננה התרמה ישירה. במקרים אלה השיטה שונה:
מתקשרים אליך, משמיעים לך הזמנה מוקלטת לאירוע כלשהו (אם לא תענה, ההודעה תוקלט אצלך במשיבון - אין אפס!)
ואם תגיע לארוע, שם יתרימו אותך גם אם בהתחלה לא תרצה - יפעילו עליך מכבש שכנוע, ינגנו על כל מיתרי נפשך ובסוף תתרום ...

גם אני קיבלתי מהם שיחה, אתמול

מעניין.. יש להם מאגר של רווקים/רווקות, או שהם פונים לכולם?

Allie0101

New member
יש להם מאגרי מידע?

אין לי מושג אם הם פונים לכולם או לקהלי יעד מסוימים, מותאמים לנסיבות אשר לדעתם הן הרלוונטיות
ואם לקהלי יעד, אז איך הם משיגים אינפורמציה כה מפורטת ואישית על אנשים??????
אלה פרטי ת.ז. ! במשרד הפנים יש !

Allie0101

New member
בחור שעשה להם בית ספר

מעשה ליצנות חביב אבל טיפה בים. גם אם הם יפסיקו להתקשר אל הבחור הזה , הם ימשיכו להתקרצץ על כל מי שרק יוכלו.

אז זהו, שלא

אם כל אחד מאיתנו יתקרצץ עליהם בחזרה וימשוך אותם על הקו חצי שעה הם יחשבו פעמיים לפני שהם עושים את השיחות האלה.

עד שלא יצא חוק

כמו חוק נגד הספאם. זה לא יעבור מן העולם.
גם רבי שמעון, וגם חבר מרעיו. גם חברות אשראים שמפתות לקחת הלוואות כי החגים מתקרבים, וגם רשתות אופנה ששולחות הודעות SMS לא מספיק מפתות.

אגב, גם הספאם לא מת באמת.

למעלה