הטוב, הרע והממטרה ../images/Emo222.gif
לא יודעת לחלק לטוב, לרע וללא נורא. כל דבר הוא בערך כולם ביחד. שיעורי בית - הוא מקפיד על סדר הפעולות בזכות רשימה שתלינו אצלו בחדר וזה פשוט מעולה. גם מפתיע. הוא מכין כל יום שיעורים מיד אחרי ארוחת צהריים. התביישתי לספר כאן, אבל ביום הראשון עזרתי לו לעשות שיעורים... הוא היה צריך לצבוע חיות שלפני הפיל או אחרי הפיל, צעצועים שבין המכונית לכדור וכן הלאה. למצוא מה לפני, אחרי, בין וכו' היה לו קל, אבל הצביעה מרטה לו את העצבים. כבר כתבתי כאן שאת הילד שלי לא צריך ללמד חשבון בעזרת אומנות, אלא אומנות בעזרת חשבון... בסוף שמתי נפשי בכפי ועזרתי לו לצבוע... שאלוהים יעזור לי. חשבתי שהרסתי את הרגלי הכנת השיעורים שלו. בדיעבד, התברר לי שזה היה במקום. למחרת הוא ביקש שאצבע איתו וסרבתי. הוא ראה שהשד לא נורא ומאז הוא מכין שיעורים לבד. העזרה הקטנה שלי איכשהו התניעה אותו ועכשיו העניינים כבר נכנסו למסלול. בכתה - גם בעניין הזה התלבטתי אם לשתף את הפורום. ביום רביעי המורה כבר תפסה אותי לשיחה. זריזה, נכון? מתברר שהנער לא נותן למורות שלו יותר מדי קרדיט ויוצא מהשיעור בלי רשות על פי גחמותיו. המחנכת שוחחה איתו על כך, ונראה לי שהוא כבר לא יוצא בשיעורים שלה. השיחה ביום רביעי הייתה בעקבות היציאה שלו משיעור אומנות. אחרי השיחה עם המחנכת, תפסה אותי גם הגננת שלו משנה שעברה, שראתה אותו יוצא (חטיבה צעירה - מהכיתה יוצאים דרך הגן). כיוון שהבעיה הייתה קיימת גם בשנה שעברה (כמה ביקשתי לדבר עם היועצת או עם פסיכולוגית בית הספר! אמרו לי שזה יעבור לבד...) הגננת המליצה אוטומטית על שיחה עם היועצת (כאילו דה!) ביום חמישי לא תפסתי טלפונית את בית הספר. אם מוחמד לא בא אל ההר, ההר בא אל מוחמד. באותו בוקר כבר קיבלתי טלפון מרכזת החטיבה הצעירה, שמצאה את יורש העצר מסתובב במסדרון (הבטחתי ממטרה) בזמן שיעור דרמה. היא כבר תקבע לי פגישה עם היועצת. נראה. כל הסיפור הזה בעצם גם טוב, גם רע, וגם לא נורא, כיוון שאני שמחה שהוא מביע את מחשבותיו (גם אם בדרך קצת מוזרה) ולא דועך לאיטו בכיתה. בן של חברה שלי משתעמם בכתה אבל לא עושה בעיות, אז גם בית הספר לא מתרגש ממנו במיוחד. טוב גם שהוא הולך למזכירות כשהוא יוצא מהכיתה (אולי הוא מקווה לפגוש שם את סגנית המנהל, שהיא אמא של ילדה מהכתה שלו ושכנה שלנו), ולא מתחבא באיזו פינה אפלה של בית הספר. כשהתקשרו ביום חמישי הלב שלי נפל לתחתונים. חשבתי שרוצים לספר לי שהוא נעלם ולא יודעים איפה הוא. זה טוב גם בגלל שאני מבינה שהוא אוהב ומתחבר למחנכת שלו, אז לפחות יש איזשהו עוגן בבית הספר ולא הכל רע. בכלל, השיחה שלי איתה הייתה מאוד טובה. היא הייתה קשובה ומשתפת ולא ניסתה להראות כאילו היא יודעת הכל והיא כבר תטפל בעניין ביד חזקה ובזרוע נטויה. להפך, היא אמרה שנראה לה שרק בטוב ובהגיון הבעיה תיפתר. עד כאן הקפה ראשונה.