מסיבת הלואין

dory30

Well-known member
לפני כשלושה ימים, כמה אנשים בשכונה שבה אני גר בת"א ארגנו חגיגית הלואין בנוסח מקומי. ראיתם בשנים האחרונות משהו כזה בסמיכות למקום המגורים/העבודה שלכם?

dory30

Well-known member
אגב, לי זה ממש לא מפריע. פשוט נראה מאוד מוזר.

R 1 3

Well-known member
כן ..יש לנו בשכונה (2 רחובות הולנדיים) שכנים אנגלוסקסיים נחמדים עם ילדים. לפני שנה פיזרו דלעות
ענקיות בגינה הציבורית חלקן הושחתו קצת לצורת פנים עם תאורה וחלק לא ..
אז הכנתי כמה מנות טעימות וגם חילקתי לעוד שכנים.

קבצים מצורפים

• Screen Shot 2021-11-01 at 22.02.15.png
    Screen Shot 2021-11-01 at 22.02.15.png
    KB 592.1 · צפיות: 1

dory30

Well-known member
כן ..יש לנו בשכונה (2 רחובות הולנדיים) שכנים אנגלוסקסיים נחמדים עם ילדים. לפני שנה פיזרו דלעות
ענקיות בגינה הציבורית חלקן הושחתו קצת לצורת פנים עם תאורה וחלק לא ..
אז הכנתי כמה מנות טעימות וגם חילקתי לעוד שכנים.
בדיוק יש לי מרק דלעת מוכן בבית. לא אני, אלא מהמטפלת הפיליפינית של אמא שלי. היא טבחית אדירה ואדם נדיר, לחיוב.

in bal1

Well-known member
שיחגגו בשמחה.רוצה לשתף במשהו קטן.
אני מאמנת בחברת הי טק ביוקנעם.ובחנוכה שזה די סמוך לכריסמס קראו לאיזה מעצב לקשט את פינת הקפה.
נחשו במה הוא קישט? בקישוטים לחנוכה? לא ולא קישוטים לכריסמס.
אני קצת התקוממתי למרות שזה לא ממש עניני.אבל העובדים הדתיים בחברה התרעמו ולדעתי בצדק.
מיד הורידו את הקישוטים של הכריסמס.יש לציין שרוב עובדי החברה הם יהודים.

in bal1

Well-known member
אני מאמנת בחברת הי טק ביוקנעם.ובחנוכה שזה די סמוך לכריסמס קראו לאיזה מעצב לקשט את פינת הקפה.
אני קצת התקוממתי למרות שזה לא ממש עניני.אבל העובדים הדתיים בחברה התרעמו ולדעתי בצדק.
לפני שנה גם בבתי ספר מסוימים קישטו בקישוטים של הכריסמס.
לעניות דעתי אולי כדאי קודם שהילדים בישראל ילמדו את ספור חנוכה לפני חג המולד.

דיברגנט חדש

Well-known member
כי יש שם הרבה רוסים שחלקם נוצרים וגם אלו שלא, אוהבים את הכריסמס.

dory30

Well-known member
את מתארת פה תהליך של הקצנה לאומנית, שעוברת בכל פינה ברחוב הישראלי. למה בצדק? מישהו ניסה להמיר דת? כולה לחגוג. האנשים שעשו את זה באו להרוס - מבחינתי הם חלאות ולא בני אדם. הייתי יורק להם בפנים בשמחה, בושה.

in bal1

Well-known member
את מתארת פה תהליך של הקצנה לאומנית, שעוברת בכל פינה ברחוב הישראלי. למה בצדק? מישהו ניסה להמיר דת? כולה לחגוג. האנשים שעשו את זה באו להרוס - מבחינתי הם חלאות ולא בני אדם. הייתי יורק להם בפנים בשמחה, בושה.
דורי בשמחה שיחגגו.במדינת ישראל יש את כל שלושת הדתות יהודית,מוסלמית ונוצרית אבל מה לעשות אנו נקראים מדינת היהודים.ולא ייתכן שאתה שואל נער על סיפור החנוכה או את סיפור מגילת אסתר והוא מושך בכתפיו ואומר שהוא לא יודע וזה לא מעניין אותו.
שאני הייתי ילדה הנושאים האלה נלמדו בבית הספר.קישטו את הכיתות בוויטרג'ים לחנוכה.חנוכייה סביבון את סמלי החג.
אז נכון שהקישוטים של כריסמס יותר מושכים את העין.ק חבל שילדי ישראל לא יודעים מספיק על החגים שלנו.
ואני לא אדם דתי אפילו רחוק מזה.

dory30

Well-known member
דורי בשמחה שיחגגו.במדינת ישראל יש את כל שלושת הדתות יהודית,מוסלמית ונוצרית אבל מה לעשות אנו נקראים מדינת היהודים.ולא ייתכן שאתה שואל נער על סיפור החנוכה או את סיפור מגילת אסתר והוא מושך בכתפיו ואומר שהוא לא יודע וזה לא מעניין אותו.
שאני הייתי ילדה הנושאים האלה נלמדו בבית הספר.קישטו את הכיתות בוויטרג'ים לחנוכה.חנוכייה סביבון את סמלי החג.
אז נכון שהקישוטים של כריסמס יותר מושכים את העין.ק חבל שילדי ישראל לא יודעים מספיק על החגים שלנו.
ואני לא אדם דתי אפילו רחוק מזה.
מדינת היהודים שצריכה להיות היא אחת שמכבדת את גם את תושביה הזרים, לא מדינה טליבאנית כמו שהאנשים האלה מנסים ליצור. ואת עוד מצדיקה את המחבלים האלה, שקוראים לעצמם יהודים? חשבתי שאת יותר חכמה, אבל כנראה שטעיתי. ובלי קשר, את צודקת. צריך ללמד פה קצת יותר מסורת, אם כי במידה הנכונה.

in bal1

Well-known member
מדינת היהודים שצריכה להיות היא אחת שמכבדת את גם את תושביה הזרים, לא מדינה טליבאנית כמו שהאנשים האלה מנסים ליצור. ואת עוד מצדיקה את המחבלים האלה, שקוראים לעצמם יהודים? חשבתי שאת יותר חכמה, אבל כנראה שטעיתי. ובלי קשר, את צודקת. צריך ללמד פה קצת יותר מסורת, אם כי במידה הנכונה.
דורי יקירי אני בתור יהודיה חוגגת את הסילבסטר ואין לי בעיה שכל דת תחגוג את החגים שלה.להפך זה יותר מעניין.
אבל לא ייתכן שיקשטו בית ספר יהודי בקישוי חג המולד שהילדים לא ודעים כלום על החגים היהודים."טאליבן"! לא נסחפת

דיברגנט חדש

Well-known member
דורי יקירי אני בתור יהודיה חוגגת את הסילבסטר ואין לי בעיה שכל דת תחגוג את החגים שלה.להפך זה יותר מעניין.
אבל לא ייתכן שיקשטו בית ספר יהודי בקישוי חג המולד שהילדים לא ודעים כלום על החגים היהודים."טאליבן"! לא נסחפת
תגובתך הייתה על חברת הייטק ולא על בי"ס.

dory30

Well-known member
ע"פ התיאור שלך, הם הפסיקו חגיגה לגיטימית בצורה לא לגיטימית. יש לך שם טוב יותר למה שקרה?

PrivateBaldrick

Active member
אם כבר טליבאן, אם אנשים באמת היו מתעמקים בחגים, היו מבינים שהמכבים היו איזה שילוב של הטאליבן ודאע"ש, אז למעשה אנחנו חוגגים את חג הטאליבן היהודי. אז למה שיהיה כבר אכפת שיש איזה עץ עם כוכב בפינה? אנשים רוצים לחגוג, תנו לחגוג, כל עוד סיבת החגיגה היא לא היומולדת של היטלר או משהו בסגנון, שיחגגו.

dory30

Well-known member
אנשים רוצים לחגוג, תנו לחגוג, כל עוד סיבת החגיגה היא לא היומולדת של היטלר או משהו בסגנון, שיחגגו.
צודק, אין מה להגיד. כפיה דתית לא אצלנו.

למעלה