בדיוק יש לי מרק דלעת מוכן בבית. לא אני, אלא מהמטפלת הפיליפינית של אמא שלי. היא טבחית אדירה ואדם נדיר, לחיוב.כן ..יש לנו בשכונה (2 רחובות הולנדיים) שכנים אנגלוסקסיים נחמדים עם ילדים. לפני שנה פיזרו דלעות
ענקיות בגינה הציבורית חלקן הושחתו קצת לצורת פנים עם תאורה וחלק לא ..
אז הכנתי כמה מנות טעימות וגם חילקתי לעוד שכנים.
לפני שנה גם בבתי ספר מסוימים קישטו בקישוטים של הכריסמס.שיחגגו בשמחה.רוצה לשתף במשהו קטן.
אני מאמנת בחברת הי טק ביוקנעם.ובחנוכה שזה די סמוך לכריסמס קראו לאיזה מעצב לקשט את פינת הקפה.
נחשו במה הוא קישט? בקישוטים לחנוכה? לא ולא קישוטים לכריסמס.
אני קצת התקוממתי למרות שזה לא ממש עניני.אבל העובדים הדתיים בחברה התרעמו ולדעתי בצדק.
מיד הורידו את הקישוטים של הכריסמס.יש לציין שרוב עובדי החברה הם יהודים.
כי יש שם הרבה רוסים שחלקם נוצרים וגם אלו שלא, אוהבים את הכריסמס.שיחגגו בשמחה.רוצה לשתף במשהו קטן.
אני מאמנת בחברת הי טק ביוקנעם.ובחנוכה שזה די סמוך לכריסמס קראו לאיזה מעצב לקשט את פינת הקפה.
נחשו במה הוא קישט? בקישוטים לחנוכה? לא ולא קישוטים לכריסמס.
אני קצת התקוממתי למרות שזה לא ממש עניני.אבל העובדים הדתיים בחברה התרעמו ולדעתי בצדק.
את מתארת פה תהליך של הקצנה לאומנית, שעוברת בכל פינה ברחוב הישראלי. למה בצדק? מישהו ניסה להמיר דת? כולה לחגוג. האנשים שעשו את זה באו להרוס - מבחינתי הם חלאות ולא בני אדם. הייתי יורק להם בפנים בשמחה, בושה.אני קצת התקוממתי למרות שזה לא ממש עניני.אבל העובדים הדתיים בחברה התרעמו ולדעתי בצדק.
דורי בשמחה שיחגגו.במדינת ישראל יש את כל שלושת הדתות יהודית,מוסלמית ונוצרית אבל מה לעשות אנו נקראים מדינת היהודים.ולא ייתכן שאתה שואל נער על סיפור החנוכה או את סיפור מגילת אסתר והוא מושך בכתפיו ואומר שהוא לא יודע וזה לא מעניין אותו.את מתארת פה תהליך של הקצנה לאומנית, שעוברת בכל פינה ברחוב הישראלי. למה בצדק? מישהו ניסה להמיר דת? כולה לחגוג. האנשים שעשו את זה באו להרוס - מבחינתי הם חלאות ולא בני אדם. הייתי יורק להם בפנים בשמחה, בושה.
מדינת היהודים שצריכה להיות היא אחת שמכבדת את גם את תושביה הזרים, לא מדינה טליבאנית כמו שהאנשים האלה מנסים ליצור. ואת עוד מצדיקה את המחבלים האלה, שקוראים לעצמם יהודים? חשבתי שאת יותר חכמה, אבל כנראה שטעיתי. ובלי קשר, את צודקת. צריך ללמד פה קצת יותר מסורת, אם כי במידה הנכונה.דורי בשמחה שיחגגו.במדינת ישראל יש את כל שלושת הדתות יהודית,מוסלמית ונוצרית אבל מה לעשות אנו נקראים מדינת היהודים.ולא ייתכן שאתה שואל נער על סיפור החנוכה או את סיפור מגילת אסתר והוא מושך בכתפיו ואומר שהוא לא יודע וזה לא מעניין אותו.
שאני הייתי ילדה הנושאים האלה נלמדו בבית הספר.קישטו את הכיתות בוויטרג'ים לחנוכה.חנוכייה סביבון את סמלי החג.
אז נכון שהקישוטים של כריסמס יותר מושכים את העין.ק חבל שילדי ישראל לא יודעים מספיק על החגים שלנו.
ואני לא אדם דתי אפילו רחוק מזה.
דורי יקירי אני בתור יהודיה חוגגת את הסילבסטר ואין לי בעיה שכל דת תחגוג את החגים שלה.להפך זה יותר מעניין.מדינת היהודים שצריכה להיות היא אחת שמכבדת את גם את תושביה הזרים, לא מדינה טליבאנית כמו שהאנשים האלה מנסים ליצור. ואת עוד מצדיקה את המחבלים האלה, שקוראים לעצמם יהודים? חשבתי שאת יותר חכמה, אבל כנראה שטעיתי. ובלי קשר, את צודקת. צריך ללמד פה קצת יותר מסורת, אם כי במידה הנכונה.
תגובתך הייתה על חברת הייטק ולא על בי"ס.דורי יקירי אני בתור יהודיה חוגגת את הסילבסטר ואין לי בעיה שכל דת תחגוג את החגים שלה.להפך זה יותר מעניין.
אבל לא ייתכן שיקשטו בית ספר יהודי בקישוי חג המולד שהילדים לא ודעים כלום על החגים היהודים."טאליבן"! לא נסחפת
למען האמת גם וגם.רק בבית הספר זה יותר גרוע.בחברת הייטק עובדים אנשים מבוגרים שאני מאד מקווה שהם מכירים את מנהגי החגים.תגובתך הייתה על חברת הייטק ולא על בי"ס.
ע"פ התיאור שלך, הם הפסיקו חגיגה לגיטימית בצורה לא לגיטימית. יש לך שם טוב יותר למה שקרה?דורי יקירי אני בתור יהודיה חוגגת את הסילבסטר ואין לי בעיה שכל דת תחגוג את החגים שלה.להפך זה יותר מעניין.
אבל לא ייתכן שיקשטו בית ספר יהודי בקישוי חג המולד שהילדים לא ודעים כלום על החגים היהודים."טאליבן"! לא נסחפת
צודק, אין מה להגיד. כפיה דתית לא אצלנו.אנשים רוצים לחגוג, תנו לחגוג, כל עוד סיבת החגיגה היא לא היומולדת של היטלר או משהו בסגנון, שיחגגו.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.