מסיבות סופ"ש

מסיבות סופ"ש

שלום לכם,

שמי דוד מושקוביץ

מתגורר במודיעין עילית מול החלק הצפון מזרחי של כפר האורנים.

אני מבין שהרבה פעמים אין ממש מודעות לתוצאות מעשים, ולא מתוך כוונה רעה חלילה, אלא שפשוט מחוסר ידע.

הדברים אמורים כלפי מסיבות רועשות מאוד בלילות שישי ושבת.

יתכן שהשטח הפתוח, וכיוון הרוחות גורמות לנו לקבל את העוצמות החזקות של המוזיקה, ויתכן שעם מעט מודעות ניתן להפוך את כיוון הרמקולים, במקום היישר מהבית לכיוון היער, אפשר מסוף הרחבה לכיוון הבית.

כך שבמעט מחשבה ניתן למצא פתרון ולו חלקי להפרעה הזו.

אשמח לשמוע את הצד שלכם בעניין.

דוד

זאת התייחסות מעניינת, אבל לא נראה לי

ראשית, אף אחד לא מכוון רמקולים. אי אפשר לכוון אותם. הקול מתפזר לכל הכיוונים, גם לכיוון צפון, אל הבתים שלכם.
שנית, גם אצלכם יש רמקולים מאוד מפריעים, והכוונה לצפירה שאתם משמיעים בכל יום שישי. לי זה מאוד מציק, ואני גר הרחק מרחוב היער.

ytzimer

New member
איציק אתה יורה ישר על אוטומט

כפי שכתבתי בעבר, אני לא סובל מהרעשים המדוברים, אך אם שכנינו גם סובלים, אפשר להסיק לגבי עוצמת הרעש.

לגבי הרעש שששכנינו - הוא הרבה פחות אינטנסיבי - 15 שניות לכל היותר בשעות סבירות . . . אגב, כמי שמטייל עם הכלב בשעות המדוברות יוצא לי לא אחת גם להנות ממוסיקה יהודית הבוקעת מהרמקולים שלהם שמניעמה לי את הטיול (למען הסר ספק הכותב הוא חילוני אדוק).

תאמין או לא - גם לנו זה מפריע!

אתה בטח מדמיין שאנחנו שם בכפר האורנים עושים מסיבה אחת רועשת וגדולה כל יום שישי וכולם רוקדים ונהנים (כולל הילדים). אבל אני רוצה לחדש לך - ממש לא!
לחלקנו מפריע כמו לכם ואפילו להיפך -זה מפריע יותר, כי זה יותר קרוב.
לדוגמא: ביום שישי האחרון היתה מסיבה בסמוך לבית שלי ולא הצלחתי להירדם עד 1:30 בלילה. ואני מקווה שלא תגידו שזה נשמע כמו אוי אוי אוי, זה באמת לא נעים שכל הבית רועש מהמוזיקה בשעה כזאת.

אז אני מתנצלת, אבל אין בידינו לעזור - לא לכם ולא לנו!

כנראה שבאמת לא ניתן לעשות ללא עירוב משטרה.

אכן קלרית, הפליא אותי איך לכם זה לא מפריע, לתומי חשבתי שאולי מכיוון שאנחנו ממש מולכם, אנו שומעים את זה יותר חזק.

האמת שלאחר שקצת רפרפתי על הפורום שלכם ראיתי שאכן ישנם תלונות נוספות על מפגעי רעש.

לגבי צפירת השבת, למרות שכתשובה לטענתי אין בכך דבר, שהרי אין מתקנים עוול בעוול, אך אכן גם לטעמי זה ממש מוגזם, גם אני כאדם חרדי מרגיש שמישהו לקח את התקיעות שהיו בימי התנאים להכריז על השבת כמה וכמה צעדים קדימה ואני מצר על כך.

נכון, שישנם אנשים שמשתדלים לראות את הטוב בכל דבר, ונהנים לשמוע מעט מוזיקה שונה (אגב, גם אצלכם, מידי פעם יש סט יהודי..), אכן החיים שלהם מאושרים יותר, אך זה לא מצדיק את ההפרעה לאחרים.

קורה לא פעם שאתה מסיים את ההכנות לשבת מוקדם, ורוצה להניח את הראש כמה דקות ובאים לך כל אותם מכריזים בדציבלים מוגזמים, וזה לא נעים.

הרבה פעמים אנו אומרים לעצמינו, מה אפשר לעשות, מה נכריז על זה מלחמה, נריב עם כל השכנים? נסבול קצת, נקלל לתוך הכרית ונמשיך הלאה, אבל בסופו של דבר האגואיסט לא מסתפק רק במסיבה שמפריעה לשכנים, למחרת תגלה שהחניה הציבורית סופחה, ואחרי זמן גם יגיע לאלימות אחרת.

אם להסתכל על המשותף, שגם לתלונות שלנו המשטרה לא מתייחסת...

אצלכם זה אולי סתם עצלות של שוטר, או הנחיה מלמעלה "להכיל כאלה אירועים" (כן, כך מתחילה אינתיפאדה...) ואילו אצלנו זה מתוך מחשבה אווילית "שיפתרו את הבעיות שלהם לבד", כך נוצרים להם קיני פשע שאיש הישר בעניו יעשה, מקומות שבתחילה המשטרה לא נכנסה בשביל לעשות לעצמה חיים קלים, ובסופם לא נכנסת מהפחד.
זה מה שקרה בלוד, ובאיזורים ערביים, וכן, גם במאה שערים וכדומה, ואם אף אחד לא ישנה את זה, גם בקריית ספר בעוד כמה שנים.

נמשיך לסבול אכן, אם ירגיע אותנו אז,
גם הדשא של השכן, לא ממש ירוק עז.

יפה אמרת.

אני מאחלת לכם שקט, שלווה ושכנות טובה.

יום טוב.

shuvalg

New member
הבית שלי פונה ללפיד

ובקיץ בכל ערב (לא רק בסופ"ש)
מסיבות רועשות שאיכשהוא זוחלות לי לחלון בהתגברות יחידים.
מבין לאוזניך.

שובל.

למעלה