מסיבות חנוכה

מסיבות חנוכה

אז עברתי את מסיבות חנוכה...
וכן היה נחמד , הילדים השתתפו ונהנו , ההורים שיתפו פעולה - שרו , מחאו כפיים וגם רקדו שהתבקשו.
יצאתי אם הרגשה טובה ונעימה.

רציתי לבקש ממכן לשרשר איתי על מסיבות חנוכה , מעניין אותי מה עושים בגנים אחרים לכבוד החנוכה.
שמעתי מהורים כל מיני חויות ממסיבות חנוכה השנה שסקרנותי התעוררה.
1. האם אתם מחלקים את הגן לקבוצות או שכל הגן חוגג יחדיו? כמה ילדים יש בכל מסיבה?
2. האם אתן משתמשות באולטרה ואם כן האם כל המסיבה באולטרה או רק חלק?
3. האם המסיבה היא הפעלה הורה-ילד או שהילדים פועלים לבד?
4. האם הילדים רוקדים לבד או גם במעגל ובזוגות?
5. האם אתן מגישות כיבוד לאחר המסיבה?
6.האם האביזרים של המסיבה מוכנים או קנויים? אילו אביזרים השתמשתם השנה?
7. האם אתן מכינות לוח תוכן מיוחד לכבוד המסיבה או מעצבות את הלוחות בצורה מיוחדת?
8. מי מעבירה את המסיבה, המורה למוסיקה, הגננת , המורה לתנועה או מישהו אחר?
9. האם אתן או בעלי הגן מודות בסיום המסיבה למורה מוסיקה ולצוות הגן והאם נותנות שי לכבוד החג במעמד המסיבה?
10.האם יש וועד ואם כן מה תפקידו במסיבה?

זהו אני חושבת...

עונה...

בעיקרון הגן שלי מחולק השנה לשתי קבוצות - שנה עד 2.3 ו2.6 עד שלוש. לפעמים את קבוצת הצעירים אני מחלקת גם לשתי קבוצות במסיבות , בייחוד שיש פערים אבל השנה חוץ משני ילדים בגיל שנה ושנה וחודש כולם נעים בין שנתייים לשנתיים וארבעה חודשים אז לא חשבתי שיש טעם. בכל מקרה אצלי קבוצה מכילה יותר מ15 ילדים לכל היותר . אני מעדיפה מסיבות קטנות ולהזמין את שתי ההורים על מסיבות גדולות. אני מרגישה שככה הילדים מוכנים יותר לפעול והמסיבה מתאימה יותר ליכולות שלהם. לכל קבוצה יש את המסיבה שלה לפי רמת הקושי המתאימה לה.
אני משתמשת באולטרה אבל לא בכל המסיבה רק בחלק. נגיד במסיבה השנה של הבוגרים היו אולי שתי קטעים עם אולטרה.
במסיבה של הצעירים זו הפעלה הורה - ילד במסיבה של הבוגרים חלק לבד חלק ביחד תלוי בילדים. שנה שעברה היו לי הרבה קטעים שההורים השתתפו במסיבה. השנה הילדים עצמאיים יותר ואת רוב המסיבה הם רקדו לבד.
גם וגם , יש ריקודים כאלה ויש כאלה.
עד השנה בוועד היה מחלק סופגניות ומיץ/טרופית אחרי המסיבה. השנה החלטתי להפסיק עם זה וגם הודעתי באסיפת הורים. פשוט אנשים לא היו אוכלים (כי..... - כי זה משמין, כי זה עמד , כי הם ממהרים הביתה או כי אנחנו "מגרשות" אותם כדי להכין את המסיבה הבאה) והמון היה נזרק. לילדים הסופגניות לא חסרות בייחוד כי אנחנו מכינים סופגניות גם בגן אז למה צריך את זה?
אני מכינה את רוב האביזרים לבד. השנה היו לנו מעודדות, חישוקים, סביבונים , תזמורת (לבוגרים) מצנח סופגניות וכמובן פנסים. אי אפשר בלי פנסים
, נריות אישיים והבוגרים בנו את "חנוכיית בית המקדש" עם קוביות.
אני אוהבת שלהכין לוח תוכן מיוחד לכבוד המסיבה (בניגוד ללוח הנושא שנבנה עם הילדים תוך כדי הלימוד תכני החג) . מבחינת עיצוב הלוחות - הילדים יוצרים ואלו הקישוטים שמקשטים את הגן. אני חושבת שהעבודות של הילדים
המורה למוסיקה יחד איתי . אנחנו בונות ביחד את המסיבה אבל היא זו ששמה את ההדגשים ומתווה את הדרך.
9. האם אתן או בעלי הגן מודות בסיום המסיבה למורה מוסיקה ולצוות הגן והאם נותנות שי לכבוד החג במעמד המסיבה?
כן, אני אומרת תודה ונותנת שי צנוע . אני מנחה גם את הוועד להכין ברכה אבל אני למדתי שאם אני חושבת שצריך להגיד תודה , אני זו שצריכה להגיד אותה ולא לחכות שמישהו אחר יבין לבד.
10.האם יש וועד ואם כן מה תפקידו במסיבה?
יש וועד אבל אין לו ממש תפקיד. היו לי כמה שנים מאכזבות מבחינת הוועד ועכשיו אני מגלה שקשה לי לסמוך.

עונה

ת. כל הילדים יחד, 24 ילדים והוריהם.

ת. היו שנים שחגגנו עם אולטרה, והשנה לא. כשחגגנו עם אולטרה, זה היה רק חלק ובדר"כ חלק קטן שיר או שניים.

ת. השנה חגגנו עם בני שלש הורה וילד.
ת. גם וגם
ת. רק סופגניות ולביבות, בסוף המסיבה.
ת. משתנה, השנה אביזר אחד, סביבון.
ת. הקישוט למסיבה הן עבודות הילדים במהלך התקופה בה עסקנו בהכנות לחג. הכיתה הולכת ומתעצבת במהלך השבועיים שלםני המסיבה לוח התוכן נשאר כרגיל.
ת, לפעמים המורה למוסיקה , השנה הגננת.
ת, מודות למורה למוסיקה כשהיא מעבירה. אין מתנות.

10.האם יש וועד ואם כן מה תפקידו במסיבה? אין לו תפקיד בפעילויות הגן.

חג חנוכה שמח

1. האם אתם מחלקים את הגן לקבוצות או שכל הגן חוגג יחדיו? כמה ילדים יש בכל מסיבה? בגדול רק כיתת הגדולים חגגה, הקבוצה השניה היא של תינוקיה וזה פחות רלוונטי.

2. האם אתן משתמשות באולטרה ואם כן האם כל המסיבה באולטרה או רק חלק? היו 2 מנורות אולטרה תלויות,השתמשנו בחלק מהפעילות-יצא ממש יפה.

3. האם המסיבה היא הפעלה הורה-ילד או שהילדים פועלים לבד? ההורים פעלו לבד, היה רק שיר אחד של הורה וילד-יותר נכון מחרוזת שירים.

4. האם הילדים רוקדים לבד או גם במעגל ובזוגות? לבד וכמה שירים במעגל.

5. האם אתן מגישות כיבוד לאחר המסיבה? כן, כיבוד שההורים הביאו. אני הכנתי מיוזמתי גם לביבות גבינות ולזניה.

6.האם האביזרים של המסיבה מוכנים או קנויים? אילו אביזרים השתמשתם השנה? מעודדות מתאימות לאולטרה שהיו לנו בגן, הכינו את זה בגן לפני כמה שנים, פנסים שהילדים הביאו, מטפחות זוהרות שהמנגנת הביאה.

7. האם אתן מכינות לוח תוכן מיוחד לכבוד המסיבה או מעצבות את הלוחות בצורה מיוחדת? שילבנו את לוח התוכן הרגיל עם עיצוב קצת יותר ייחודי-שחור עם אלמנטים זוהרים. קישטנו את הגן בנרות דולקים.

8. מי מעבירה את המסיבה, המורה למוסיקה, הגננת , המורה לתנועה או מישהו אחר? המורה לריתמוסיקה.

9. האם אתן או בעלי הגן מודות בסיום המסיבה למורה מוסיקה ולצוות הגן והאם נותנות שי לכבוד החג במעמד המסיבה? אני הודיתי פעמיים-פעם אחת במסגרת נאום קצר ופעם שנייה בסוף המסיבה. מתנות לילדים חילקנו ב-2 חלקים-בסוף הפעילות עם המורה לריתמוסיקה חילקנו סביבון גדול ששר ומנגן. כשכולם היו לקראת סיום האוכל חילקנו את המתנה. לצוות אני קניתי מתנה סמלית בשמי סביבון פלסטיק עם שוקולדים.

10.האם יש וועד ואם כן מה תפקידו במסיבה? יש ועד, לא נעזרנו בו כי רוב הדברים היו לנו בגן. אבל הועד מארגן מחר פעילות גיבוש מאוד נחמדה בפארק.

noaaaa

New member
עונה בתור אמא לילדה בגן חובה

האם אתם מחלקים את הגן לקבוצות או שכל הגן חוגג יחדיו? כמה ילדים יש בכל מסיבה? כל הגן ביחד, יש 35 ילדים
2. האם אתן משתמשות באולטרה ואם כן האם כל המסיבה באולטרה או רק חלק? היה אולטרא לשני שירים
3. האם המסיבה היא הפעלה הורה-ילד או שהילדים פועלים לבד? היה רק שיר אחד שפעלנו יחד עם הילדים , רוב המסיבה ככולה הילדים פעלו לבד. היה שיר אחד שביקשו מהורה להתחפש לסביבון, הורה אחד הדליק נרות
4. האם הילדים רוקדים לבד או גם במעגל ובזוגות? רוב המסיבה רקדו לבד , שיר אחד זה היה במעגל, שיר אחד היה תפקיד לבנים ותפקיד לבנות.
5. האם אתן מגישות כיבוד לאחר המסיבה? לאחר המסיבה הגישו לנו סופגניות
6.האם האביזרים של המסיבה מוכנים או קנויים? אילו אביזרים השתמשתם השנה? רוב האביזרים היו מוכנים: סביבונים שהילדים הכינו, כדים ענקיים מקרטון, כל מיני חומרים בשימוש חוזר. אביזר אחד היה קנוי- מקלות מפלסטיק כאלה שמדליקים בהם אור
7. האם אתן מכינות לוח תוכן מיוחד לכבוד המסיבה או מעצבות את הלוחות בצורה מיוחדת? הגן היה מקושט ביצירות הילדים. לוח תוכן שקשור לחנוכה
8. מי מעבירה את המסיבה, המורה למוסיקה, הגננת , המורה לתנועה או מישהו אחר? המורה למוסיקה. הגננת אמרה דברי פתיחה בהתחלה ותוך כדי היא שרה. הסייעת ,הגננת והסבתא גן חילקו ואספו אביזרים במהלך המסיבה
9. האם אתן או בעלי הגן מודות בסיום המסיבה למורה מוסיקה ולצוות הגן והאם נותנות שי לכבוד החג במעמד המסיבה? הגננת אמרה תודה למורה למוסיקה ולא נתנו שי
10.האם יש וועד ואם כן מה תפקידו במסיבה? יש וועד ותפקידו במסיבה היה להביא את הסופגניות.

noaaaa

New member
ובתור אמא לילדה בגן פרטי

האם אתם מחלקים את הגן לקבוצות או שכל הגן חוגג יחדיו? כמה ילדים יש בכל מסיבה? כל הקבוצה ביחד- 24 ילדים
2. האם אתן משתמשות באולטרה ואם כן האם כל המסיבה באולטרה או רק חלק? לא היה אולטרא
3. האם המסיבה היא הפעלה הורה-ילד או שהילדים פועלים לבד? הרוב פועלים לבד. שיר אחד הורים מצטרפים.
4. האם הילדים רוקדים לבד או גם במעגל ובזוגות? גם לבד וגם במעגל וסביב אביזרים
5. האם אתן מגישות כיבוד לאחר המסיבה? סופגניות
6.האם האביזרים של המסיבה מוכנים או קנויים? אילו אביזרים השתמשתם השנה? מוכנים כולם חוץ מאחד- מקלות סטיק מאירים
7. האם אתן מכינות לוח תוכן מיוחד לכבוד המסיבה או מעצבות את הלוחות בצורה מיוחדת? תלו בד לבן עם סמלי החג מיוחד למסיבה
8. מי מעבירה את המסיבה, המורה למוסיקה, הגננת , המורה לתנועה או מישהו אחר? המורה למוסיקה
9. האם אתן או בעלי הגן מודות בסיום המסיבה למורה מוסיקה ולצוות הגן והאם נותנות שי לכבוד החג במעמד המסיבה? הגננת הודתה למורה למוסיקה ונתנו לילדים אריזת שי של אקי"ם
10.האם יש וועד ואם כן מה תפקידו במסיבה? אין וועד

למעלה