מסיבות חנוכה

אמא1

New member
מסיבות חנוכה../images/Emo16.gif

עם יד על ה-
אתם רואים במסיבות של הגן הזדמנות להנות עם ילדכם או טרחה? השעה 1:30 לפנות בוקר, ורק עכשיו גמרתי להכין מערך מסיבת חנוכה. שלא לדבר על הזמן שלוקח התיכנון לרפרטואר
. אני עושה את זה בתענוג גדול ומגיעה תמיד למסיבות שאני עורכת בשמחה רבה. א - ב - ל !!! כשאני משתתפת במסיבות של נדב (ואז אני בקהל) אני שומעת אמהות מקטרות "אוף, מה הביאו אותנו למסיבה המטופשת הזאת", "הרסו לי את הבילוי של יום שישי בבוקר עם בעלי", "לקחו לי את הזמן של הבישולים"... ועוד קיטורים מהסוג הזה
עד שלפעמים אני חושבת לעצמי, אם ההורים כל כך סובלים למה לא לעשות את המסיבות עם הילדים בלבד? מה דעתכם?

limori

New member
מי אמר שכל ההורים סובלים?

בהחלט יש הורים שבשבילם לבוא למסיבות סגן זו טירחה אבל.... הלואי וכל יום אתה מסיבה וגן ואני מבטיחה לך שאני היתי מתיצבת... את יכולה לציין בהזמנה שלא חובה לבוא... למרות שלדעתי זה מאד יפגע בילד שהוריו לא הגיעו.

מירי,

New member
השנה הם חוגגים לבד!

הגנים (הגננות) החליטו על חגיגה לבד בבוקר יום שישי , ואני אישית מואד היצטערתי... נכון שיש את המקטרים ,ורק אותם שומעים , כי אלה שלא מקטרים נהנים מילדהם....

אפרתש

New member
מחכה בקוצר רוח!

ומכינה את הממחטות לנגב את העינים כשהזאטוטה הקטנה שלי תרקוד את ריקוד הסביבון לא מסוגלת להבין את הקיטורים ששמעת. אולי את רגישה לנושא, אז שמעת את המיעוט הקטן. במשפחתון הקטן שלנו, לכל אירוע מתייצבים שני ההורים של כל ילד, כל אחד חמוש במצלמה, וכולם מאד נהנים ומאושרים.

נעה גל

New member
יש מסיבות שאני אוהבת ויש כאלה שלא

העדפה הברורה שלי היא למסיבות שיש בהן פעילויות משותפות להורים ולילדים. אני לא אוהבת מסיבות (ולצערי רובן כאלה) שהילדים מציגים בפנינו. התחושה של ילדים רוקדים כמו רובוטים עושה לי ממש לא טוב (ועוד יותר עושה לי רע המחשבה על הזמן שהם בילו בחזרות). חוץ מזה, הילדים שלי עושים הצגות יותר כייפיות בבית והילדים של האחרים (לא נעים להגיד) לא ממש מענינים אותי. יש לי הרגשה שמופעל על הגננת לחץ (ע"י ההורים באופן סמוי) לעשות אירועים "יפים" ו "מושקעים" ובעקבות זה מופעל גם על הילדים לחץ מיותר ובסוף כולם נדחסים למקום קטן (ואסור להביא אחים, כבר אמרתי?) והילדים עושים הצגה, וחלק מהילדים לא משתפים פעולה כי זה לא נעים להם ואז גם לא נעים להורים שלהם. חלק אחר של ההורים עומד כדי לצלם את הילד שלהם מקפץ עם נר על הראש. חם ומתיש לכל הצדדים. במקום זה, אפשר היה לארגן אחה"צ/בוקר של עמדות (אם מדברים על חנוכה) של יצירת נרות, אפיית לביבות ותחרות סביבונים (סתם דוגמאות) על אף אחד לא היה מופעל לחץ וכולם היו נהנים (נו טוב, אני הייתי בטוח נהנית) לזכות הגננת של אורן ניתן לומר שחוץ מהמסיבה אנחנו נפגשים לסדנת יצירה ביום שישי בבוקר.

כרמית מ.

New member
../images/Emo45.gif כנ"ל

אני אוהבת פעילות נעימה עם הילדים (לא כמו סדנת החנוכיות שהיתה לנו שנה שעברה - בחימר לגילאי 2+ שתסכלה אותי באופן נוראי). לא אוהבת כשהילדים דיקלומיים ועושים שואו להורים. אגב, השנה, מעבר למסיבה, יש סדנת הכנת לביבות - עם הסבים - רעיון מאד יפה בעיני!

לקטר ????? ../images/Emo4.gif

קשה לי להבין אך הורים מקטרים,אני והבנות מחכות בכליון עיניים לחגיגות וממש נהנות בהן,מה יותר כייף מבילוי משותף עם הקטנטנות שלי, למשל במסיבת חנוכה שהיתה לנו ביום א´,הן כ"כ התלהבו והיו גאות שהן לא התביישו ושיתפו פעולה עם הגננת והמנגנת בריקודים ובשירה ,הרי לפני חגיגה הם עושים חזרות בגן ולומדים שירים, הן היו כ"כ מאושרות שאמא באה איתן לגן ורואה מה הן עושות ומה הן למדו. הכי כייף שבעולם.

רוצות לקטר שיבושם להם.....

כל אחד וההרגשה שלו כלפי אירועים פומבים,הרי אי אפשר להכריח בכוח אנשים להנות,רק הם מפסידים מכיון שהם מעבירים את תחושת האי נוחות או האכזבה לילדיהם וזה חבל.אצלנו אומנם ההורים לא שותפים פעילים אבל הריקודים מותאמים לילדים ובנוים על ספונטניות ואפשרות של הילד לצאת ולהכנס בלי להפריע לשאר,ילד שלא מעונין יכול לשבת עם ההורה ולצפות ולא מופעל שום לחץ להשתתף ועד עכשו ההורים רק מחמיאים. שלכם חנה גונן

לאה_מ

New member
אני מאד אוהבת מסיבות בגן

בתנאי שהן מוצלחות ומתאימות לגיל הילד. בגיל של אורי, למשל, המסיבה היחידה האפשרית תהיה פעילות משותפת של הורים וילדים - מרבית הילדים בגילאי שנתיים-שלוש לא ירצו להופיע בפני ההורים, ונסיון לעשות הופעה כזו רק יתסכל את ההורים ואת הילדים. בגילאים מבוגרים יותר אני לא נגד הופעה של הילדים - גם ב"מחיר" החזרות, שלפחות הילדים שלי מאד נהנו מהן עד עתה, והברק בעיניים שלהם בסוף הריקוד שווה הכל. בשורה התחתונה - אני לא מהסוג שמקטר כשמזמינים לגן

מירי,

New member
גיל שנתיים שלוש לא רוצים להופיע?

בגיל הזה עדיין אין להם את הביישנות ופחד הבמה! היית צריכה לראות את בן בשנה שעברה (שהיה אז 2.9) ויזה סולו מקסים הוא נתן ל´בונה אני חנוכיה , הנה אדליק בה אש!...´ כל הילדים (כמעט) בגילאים הללו השיתתפו.. ומרות שהייתי נורא גאה (ושמעתי מסביבי את המילמולים יוווו איזה מתוק) , אני עדיין לא אוהבת את ההופעות!

vered4

New member
השאלה איזה חזרות צריך לערוך

באופן טבעי ילדים נהנים לשחק ולשיר, ואם מלמדים אותם שיר והם שרים בשמחה, זה כייף. כשהבן שלי היה בן 3+, בגן שהוא היה בו, היתה הופעה "מדהימה". התאום בין הילדים, הריקודים המאורגנים היו ממש "מרשימים". רק המחשבה על איזה חזרות הם עשו, ומה שהגננת המלחיצה עשתה להם
גננת עם הפנים להורים
ולא לילדים. (סיוטים יש לי ממנה עד היום). חבל שאין לי דרך להזהיר על הגן והגננת, כי הורים יכולים ממש להתרשם ממנה, ואני בטוחה שיש עוד כמוה. בכל אופן כשבוחרים גן, אפשר לשאול את הגננת איך נראות המסיבות של חנוכה וסוף שנה, זה יכול להגיד המון

ציפי ג

New member
גיל שנתים ושלוש לא רוצים להופיע

הם רוצים לשבת על אמא שלהם. אני שונאת מסיבות בגן, אני שונאת מסיבות בגן ואם עדיין לא הייתי ברורה, אני שונאת מסיבות בגן. מושיבים הורים על כסאות קטנטנים למשך שעה וחצי שעתים, שבה הילדים עומדים ומדקלמים שירים שאין הם מבינים את משמעותם, ברוב הפעמים, לאחר שהרסו להם כמה וכמה שבועות על חזרות ואימונים. לגמרי מיותר לדעתי. בגן של נועם הגננת לא עושה מסיבה, אלא מזמינה לערב יצירה עם הילדים. גם לא משהו שאני מתה עליו, (מוטוריקה עדינה על הפנים) אבל לפחות הילדים לא עברו הכשרה לאורך זמן, לפחות הילד יושב לידי ולא באיזה קצה של חדר, לפחות גם לי יש משהו לעשות ולא רק לחשוב איך לכוון את המצלמה.

אמא1

New member
ציפי, רוצה לבא?../images/Emo8.gif

אצלי הם לא ישבו על כסאות קטנים. אצלי ההורים יושבים על הרצפה והילדים בין הרגליים שלהם. (גיל שנה וחצי). אין הופעות, יש רק פעילות מוסיקלית ותנועתית של הורה וילד. חיבוקים, ליטופים, הקפצות, ריקודים משותפים, מצגות של צוות הגן וכו´. אז את באה?

ציפי ג

New member
מה לעשות, אני פשוט לא אשת מסיבות

עכשיו כשיש לנו כבר גדול אחד, ובית ספר עומל קשה על הקשר בין האב לבנו, בעלי מוקפץ אחת לחודש לערב אבות ובנים, וחווה את הנחת. סוף סוף.

דסי אשר

New member
כאשר החברה אצלי גדולים - אני עושה

בחג החנוכה סופגניות, בנוכחותם, וההורים בסוף היום יושבים אתם ואוכלים סופגניות(לפי הזמנה של אחת האמהות- מילוי של ריבת חלב..). אם רוצים, שרים אתם את השירים שהם שרו כל השבוע. לפני שבוע הייתה מסיבת יום הולדת לילדה הגדולה במשפחתון. הצעתי לאמה, באופן ראשוני מבחינתי- לא לבוא ליום ההולדת, כי אז הילדה הייתה כל הזמן יושבת על האמא, והאם הייתה יוצאת מאד מתוסכלת(סיפור מיוחד של הילדה...). במקום זה, הכנתי את הילדה ואת הילדים האחרים שלילדה יהיה יום הולדת. שאאפה לה עוגה, שיהיו עליה נרות(הדגמתי מה זה נרות דולקים), שיהיהו זיקוקין(הדגמתי, גם כדי להיות בטוחה שאינה מפחדת מהם, יש כאלה שמפחדים..), סיפרתי שהמשפחתון יקושט בבלונים, וכל השבוע שרנו שירים- "התכוננו ליום ההולדת שלה" ושרנו שירי יום הולדת לכבודה. מה שעשינו- בעצם התכוננו ביחד ליום ההולדת שלה. הילדה הייתה בהתרגשות אדירה באותו יום. באותו יום- לא הופיעה אפילו פעם אחת אותה ההתנהגו המפריעה לה ולאחרים כל כך הרבה(לא משהו נורא בכלל- סתם רוצה שאני אהיה רק שלה...). בכלל, בימי הולדת, בהתאם לילד, אני מציעה להורים מי יבוא וכמה. יש ילדים שנלחצים מכך שגם הסבים והסבתות באים. הם עוד קטנים. באחת השנים עשיתי במשפחתון מסיבת סיום למחזור, בו הוזמנו הורים לשבת עם הילדים, לפעילות שירי ח.מ.ל. כל הסלון, כמו בהשתלמות של ח.מ.ל, כוסה בבריסטולים של שירי ודיקלומי ח.מ.ל המוכרים לקטנים כבר שנתיים ימים. היה נהדר, לקטנים ולגדולים. לא היה צורך בחזרה. לא היה צורך בהופעה. אבל ההורים, שידעו על השירים, פעם ראשונה חוו אותם, והיו כאלה שגם ראו כיצד הילדים שלהם רוקדים, שרים. בעקרון, עם הקטנים, אני מעדיפה שנעשה לבד את החגיגות- הן נועדו להם, זה יום של חגיגה, לא להורים.... למה להקשות על הקטנים? למה לאכזב הורים שילדיהם לא "מרביצים הופעה"? דסי. רציתי רק להוסיף- ישנם הרבה ילדים שגם בגילאים האלה נמנעים מלרקוד ולשיר בחברת אחרים, זה לא פחד קהל, זו מופנמות- ביישנות בכלל.

ואני רק חולמת על הרגע

שהאוצרית תעמוד ותשיר "אמא יקרה לי" ביום האם
אוי כמה שאני הולכת לבכות שם... שווה את כל הרגעים הקשים בדרך אל האמהות!!

אפרתש

New member
../images/Emo99.gif

ביום המשפחה בשנה שעברה רקדנו יחד את "אני רוקד עם אמא" (או משהו כזה, זו פעם ראשונה ואחרונה שנתקלתי בשיר הזה). אוי, איך שאני התרגשתי. לגבי חזרות - אצלנו הילדים פשוט יושבים ועושים עם ה"מפעילה המוסיקלית" את אותם שירים שהם מכירים ושרו ורקדו בפגישות האחרונות איתה, ככה שאין כאן "חזרות", ואין כאן "הופעה". ליד כל ילד יושב/ת אמא או אבא. חלק מהילדים משתתפים בצורה מלאה, חלק נדבקים להורה. זה יותר "חוג משותף עם ההורים" מאשר הופעה להורים.

נעה גל

New member
אוי, אינה. אני מאחלת לך שלא תתאכזבי

המעמד הזה של מסיבה ואוצרים עומדים ושרים לא תמיד מתקיים כך אצל כולם. יש הורים אחרים (לא מעטים אני חייבת לציין) שמגלים שמסיבות הן אירוע מורט עצבים עבור הילד שלהם (שרוצה רק לשבת על הברכיים של ההורים ולא לזוז משם) ובהמשך גם להורים. אני ממליצה בחום ומניסיון אישי להגיע למסיבות ללא ציפיות מהילדים לגבי רמת ההשתתפות שלהם. אני רואה הורים שלא מבינים מה עובר על הילד שלהם (שיודע את כל המילים בע"פ) ודוחפים אותו שוב ושוב להשתתף והילד רק מתכנס יותר ויותר ומתחיל לבכות ולהיות עצבני. והנה הניסיון האישי שלנו
כשאורן היתה בת שנה ועשרה חודשים היא סיימה את הגן הראשון שלה. היתה מסיבה רבת משתתפים (הורים וילדים) ורבת רעשים. אורן הגיבה בצורה מאוד קשה ואנחנו הגבנו באופן קשה עוד יותר. קודם כל, יצאנו מהמסיבה והתחלנו לריב ולהתעצבן אחד על השני (דני ואני). אחרי שנרגענו וניתחנו את מה שעברנו שם הבנו השכעסים נבעו מאכזבה אדירה (מסכנה אורן) מהתיפקוד של אורן במסיבה. היא כזו ילדה ששרה ואוהבת לספר סיפורים ולשחק ובמסיבה היא נאלמה דום. לא זזה מאיתנו. הסיטואציה הזו, כנראה, נגעה בנו בכל מיני נקודות רגישות (מי אוהב להסתכל על עצמו במראה כשהוא לא נראה טוב?) ובמקום להיות קשובים למצוקה של הבת שלנו, היינו קשובים בעיקר למצוקה שלנו. מאותו מקרה למדנו המון. למדנו איך להגיע למסיבה בלי ציפיות, איך לאפשר לילדה שלנו לעמוד מהצד ולא לרצות להשתתף. במסיבות בשנים האחרונות היא דווקא כן משתתפת וכל פעם עוברת בי המחשבה אם היא עושה את זה עבורנו. עם איתמר הכל היה כמובן יותר קל - ידענו שזה עלול לקרות והופתענו שזה לא קרה. ומירי - יש ילדים בני שנה וחצי עד גיל זקנה שלא רוצים להשתתף מכל מיני סיבות - בהלה מהרעש, מהאנשים הרבים, וגם בושה.

אמא1

New member
יוּ עשיתן לי טוב על ה-../images/Emo23.gif

העבודה שלי לא לשוא. אני באופן אישי מאד אוהבת ללכת למסיבות בגן, אפילו אם נדב לא משתתף. אני נהנת לראות איך הפנים שלו זורחות כשאחרים משתתפים. (אם בא לו הוא משתתף ואם בא לו רק לצפות, גם יופי). כואב לי לשמוע קיטורים של אמהות אבל שמחתי מאד לראות שהן לא הרוב. רק למה תמיד כאלו יושבות לידי?
מכיוון שאני עובדת עם גילאים מאד צעירים המסיבות שלי תמיד במתכונת הורים וילדים ואף פעם לא כהצגה. יש לי קצת בעיות עם הגננות לגבי "ריבוי האביזרים" אני לא חושבת שצריך להחליף להם כל רגע אביזר כדי להראות כמה הגן עשיר, והגננות מתעקשות על שואו. אבל אולי זה באמת בגלל שההורים מושפעים מכך. טופ, שיהיה חנוכה שמח. ותודה על התגובות

agur

New member
אנחנו נהנים מכל מפגש משותף

להורים ולילדים בגן. אין לי ספק שהתגובות שאת שומעת מאפיינות סוג מסויים בלבד של הורים. אני גם בטוחה שאופן הכנת המסיבה קשור.

למעלה