מסיבות ברורות

• פותח הנושא א77
  • פורסם בתאריך

א77

New member
מסיבות ברורות

איני יכול לספר, של מי היתה החנוכיה. ואיה היא כיום. בכל אופן, זו חנוכיה שעברה דורות, בין אדמו"רים ידועים. אז היום היא צולמה על ידי. את שמונת בזיכי השמן, נושאים 8 צביים. חנוכיה יקרה למאד, ולו בשביל היכן שהיתה, פרט לגודלה, יפיה ותפארתה.

וינונה

New member
חנוכיה יפיפיה ! האם לא תוכל לספר

לנו משהו עליה? גודלה, זמן ייצורה, מאיזה חומרים היא עשויה ואפילו גילגוליה? תודות

א77

New member
מה שאוכל לספר:

כסף (sterling - כמובן). גובהה מגיע לכדי 40 ס"מ + ייצורה, חייב להיות לפני בערך 100 שנה ואוליי עוד משהו. גילגוליה איני יכול לספר, אבל היא לא "התגלגלה". היא הוזמנה אצל האמן, עבור החתן המיועד. והחנוכייה עברה כדת וכדי בירושה. בכוונה לא שלחתי את כל התמונה, כי ... איני יכול לספר יותר, וודאי לא בפורום פתוח. ולא רציתי שיזהו. והנה לך עוד אחת. שם החשש קטן יותר מזיהוי. אז את זה צילמתי בשנה העברה. גם היא שייכת למישהו ש... וגם הוא קיבלה בירושה מאביו שהיה... אבל וודאי שאין להשוות בין החנוכיות, לא ביצירתן, לא בעתיקותן, ולא ביחוסן. אך שניהם שוים.

א77

New member
רציתי להעיר, להאיר - ייטיבו הנרות

חנוכייה מיוחסת, ערכה רב. הערך לדבר, הוא רב, כאשר יש ביקוש. יש ביקוש כאשר החנוכייה הגיע ממישהו ש... ומה פתאום המישהו ש... גורם לביקוש. (ובפרט לכל פריט העתיקות המיוחסין לצדיקים). זאת אני יכול לנסות ולהסביר, רק לאחר שנפגשנו, ראינו שיש דברים רגשיים. אז ככה: בחנוכיה הראשונה, הדליקו לא כמו שאני הדלקתי, דקה או שתיים. אלא שם הדליק אדם, ועמד ליד החנוכיה, עם כוונות של שמות קדושים, עם אמירת שבע פעמים, את מזמור "ויהי נועם" שבתהלים, עם דמעות. איני יכול לתאר את הכל. אבל הרבה הרבה דברים רוחניים הוקדשו ונדחפו לתוך חנוכייה כזו. ברור שהיא אינה היחידה. אבל זה מה שמייקר ערכו של הפריט. יש לי צילומים של הרבה דברים מעין אלו. רק שאין ברשותי לעשות להם פרסום.

למעלה