מסטר שף- הפרק 9-12-12

טוב, אני חייבת לומר שמסקרן אותי

מה אפשר לעשות עם פתיתים
אני אישית לא אוהבת אותם בכלל... ככה שאני מחכה לראות אם תהיה מנה שבאמת תגרום לי לרצות לטעום!
לא יהיה קל...
 
מה עם הפארפל ? , פתיתים אפויים ! שזה מעדן

שבנו יורק היו מגישים עם זה אוכל יוקרתי

אני לא ידעתי על קיום הפרפל רק בגיל מבוגר יחסית

והיינו אוכלים את הפתיתים הכי מעפנים והכי זולים והכי מגעילים

כי הפרפל היה יקר יותר באיזה שקל או שניים
 
גם לדעתי

בכלל היו הרבה כאלו שהפתיתים היו כתוספת ולא כעיקר, ולמרות הכל זכו לתשבוחות מהשופטים. ודווקא אלו שבאמת הגישו מנה של נטו פתיתים- שהיו טובות בעיני השופטים!- הגיעו להדחה
אבל אני מניחה שזה מתבקש כאשר אתה מגדיר מראש שהמנה תוגש גם במסעדה,
הרי במסעדה אם יגישו לך פתיתים בלבד, בלי תוספת בשרית כלשהי רוב הסיכויים שתחזיר את המנה... ולכן לדעתי הפרס קצת נוגד את מטרת המשימה
 

daimond1

New member
אני לא מבינה מה מופלא בלמלא

חצילונים....
המנה של טום נראית מאוד מעניינת.
 

moshavnikit

New member
האמת, הגיע לאיתי לעוף..

לא כ"כ ידע להתמודד עם משימות שלא נותנות לו חופשיות ואיבד בהן את היצירתיות. חבל! כי יכולתי לראות אותו גם בגמר
 
יש! טום המדהים ניצח את המשימה, אני מאוד שמח

אומנם לא ברור לי מה מיוחד במנה שנראית כאילו מנת דג


אבל אני חולה עליו
 
עוד מתמודד טוב שהודח, היו גרועים

ממנו..
בכנות לא "ראיתי" את איתי בגמר, אבל בהחלט ציפיתי שהיו הרבה שיודחו לפניו
כשראיתי שרק הוא ובני נשארו חשבתי שבטח בני יודח...
בכל מקרה, הפרק הזה אני סוף סוף חושבת שהרמה באמת עלתה שלב
בהתחלה ששמעתי שיש משימת פתיתים כבר דמיינתי פתיתים עם בצל ואיזה פולקע עוף כזה.. ולכן ממש ממש הופתעתי לטובה מאיכות והיצירתיות במנות
אבל לדעתי הפרק היה קצת ארוך ומתיש - החלק של הבישולים.. מודה שקצת שיחקתי באייפון תוך כדי

בכל מקרה- לתום בהחלט מגיע לזכות
חשבתי ששי יעלה איתו לשם (זה שהכין את המנה עם הקרם גויבות) אבל אני מניחה שגם מיה הכינה מנה מעולה...
 

Haad Yao

New member
דעתי על הפרק:

1) תום עשה מנה מדהימה והוא אחד המתמודדים הטובים ביותר העונה לדעתי. אבל לדעתי הוא פספס את המשימה בדיוק כמו איתי (גם אם מנתו יצאה טובה יותר): היא נראתה כמו מנת סלמון עם פתיתים כסייד - דיש.
2) המנה של מאיה לדעתי הייתה מתאימה יותר להגדרות המשימה, אבל פחות מתאימה למסעדת תל אביב יפו... כבר קיוויתי שבן זוגי הטבעוני יוכל להזמין שם עוד משהו חוץ מה - 3 מנות ראשונות קבועות ומנה עיקרית קבועה אחת... לא בגלגול הזה.
3) לדעתי, איתי היה בשלן טוב והיה צריך להתקדם בתוכנית יותר, אבל הייתה לו נקודת תרפה שהבחנתי בה: הוא טוב יותר במטבח עילי, כשהוא יכול לבחור לבד חומרים משובחים וטריים, והולך לאיבוד עם אילוצים. חוץ מזה, כבר הייתה בתוכנית הדחה תמוהה יותר: של סלמה.
4) אני חושבת שלפי רמת הבישול כיום, בפרקים הבאים אנחנו צריכים להיפרד משלי (כאילו דא), ג'קי, ויקי, אתי, ואולי גם בני שיש לו כישרון רב, אבל הוא מבשל לא אחיד ו"נופל" פה ושם על טעויות מיותרות. גם למאיה יש בעיה כזו, אבל פחות מבני.
 
היי! התגעגעתי אלייך

שמחה שאת כאן


וכמובן, כל מילה שאת כותבת אני מסכימה, נו טוב בדיוק כמו העונה שעברה!
 
לא בסדר שהיו צריכים להגיש מנה אחת בלבד

גם להלחיץ ככה את המתמודדים, וגם בסוף לא להגיש אותה?
אז אני מבינה את הנושא של לדעת ביקורת עצמית ומה יצא לך יותר מוצלח מהשני.
אבל היה מקום, לפחות בשלושת המועמדים להדחה, לטעום גם את המנה השניה שתהווה עוד מדד ...
 

Haad Yao

New member
לדעתי זה היה איפשהו לטובתם

כי שעה ו - 45 דקות זה המון זמן לשתי מנות פתיתים, תחשבי כמה זמן יש לשף במסעדה למנה אחת. עשר דקות? אז נכון שאין את החלק של תכנון והחלטה, אבל בכל זאת, שעה וחצי זה הרבה זמן למתחרה טוב (והרוב שם טובים).

הם הוסיפו מנה כדי למנוע מצב שבו מתחרה טוב יתקע עם מנה שלא מייצגת אותו, והעדיפו שיהיה להם עצמם מבחר. זאת כמובן השערה אחת בלבד.
 
עצוב ומפתיע...

אבל הוא היה שאננן. "מנה שתעביר אותי". הוא יודע מראש שפתיתים זה לא החלק החזק שלו אז במקום לנסות משהו, הוא הולך על מנה שתיהיה מספיק טובה בשביל להשאיר אותו בתחרות. מה שלא היה המצב מסתבר.
 
למעלה