מסטיק ניקוטין

כל הכבוד על האומץ.

קודם כל ,כל הכבוד על האומץ שלך לנסות להפסיק לעשן . תחליפי ניקוטין מסטיקים מדבקות וכו' הם כמו דיאטה ,אני עדיין לא ראיתי דיאטה שהצליחה . מה שיותר חשוב לדעת זה שהעישון הוא לא הבעיה כאן . אם אתה חושב שבצמצום היקפה של הבעיה אתה תפתור את הבעיה -אתה טועה ,הבעיה תישאר כמו שהייתה בהתחלה . העישון הוא רק אחת מהתוצאות של בעיה הרבה שהיא הרבה יותר חמורה . חוסר שליטה בחיים . עישון נותן לך אשליה של שליטה ,בעישון אתה מחליף שליטה אמיתית בחיים באשליה ,שכוללת שליטה בפעולה מוטורית והשפעה על האיזון הכימי של הגוף שלך ,כשהדבר האמיתי היחידי בכל הסיפור הזה הוא הנזק לגוף . כדי לשלוט בחיים או להחליף הרגל מזיק בהרגל מועיל ,אתה צריך תוכנית שכוללת :הכרה בבעיה ,לגלות למה אתה מרשה לעצמך לאבד שליטה בחיים ( אין לך מוטיבציה ? אתה לא יודע איך?) ,החלטה לשנות וביצוע . אז אתה רוצה תוכנית או ללעוס מסטיק ?

sagittarius1

New member
בתוכנית כלול המסטיק..

כאשר לועסים אותו עובר החשק לסגריה, עובדה. רק צריך את כח הרצון לבחור אותו במקום את הסגריה. האלטרנטיבה היא זייבן, שבעקרון אני מעדיף שלא לנסות. זו מלחמה שלא נגמרת, די מדכא.

אני מוכן לעזור לך .

אני יתן לך תוכנית ,עם שלבים קצרים והוראות ברורות ,בלי מסטיק,ובלי משחקים ואתה תפסיק לעשן . בתנאי אחד. שתענה לי בבקשה בכנות : נניח שאני יעשה איזה מן קסם כזה ואתה מהרגע הזה מפסיק לעשן , מה תפסיד אם תפסיק לעשן ? מה בדיוק יהיה חסר לך ?

sagittarius1

New member
אני לא מעשן כשרע לי

כלומר, לא הייתי מגדיר "הסגריה עוזרת לי כשרע לי" (הסגריה היא לא פסיכולוג). באופן כללי אני נהנה לעשן (כבר לא מעשן שבוע - עם המסטיק) כשאני לומד, עובד על המחשב, או בתימצות: מתי שאני מפעיל את המוח, ובאופן מסיבי. ככל שאני חושב יותר, ככה אני צורך יותר. ראיתי מתישהו באיזו תוכנית על סגריות, שהניקוטין או איזשהו חומר אחר שבסגריה עוזר לריכוז, לא יודע אם זה נכון - אבל הגעתי למסקנה שברגעים האלו אני צריך את הסגריה הכי. לא אחרי אוכל, לא אחרי סקס, ולא כשאני מרגיש רע - אלא כשאני חושב. מה אני אפסיד? כנראה שכלום - אבל כנראה שאני אף פעם לא אהנה כמו שנהניתי ברגעים האלו עם הסגריה. או שגם אם אני כן אהנה באותה מידה - תמיד אחשוב שיכולתי להנות יותר איתה, היא נראית לי החוליה החסרה. בימים אלו אני כועס עליה - כי היא מזיקה לי ולא אכפת לה! אבל זה לא אומר שאני לא מתגעגע

חשבת פעם

למה אתה צריך משהו שיקל לך על החשיבה ? אתה מרגיש שאתה מאבד שליטה על המוח שלך .המחשבות מתפזרות ,לא ממוקדות . אתה לא צריך גורם חיצוני שיאפשר לך לחשוב,אתה צריך ליצור לעצמך מניע פנימי . מטרה שתהיה עבורך מספיק טובה ,שבשבילה יהיה לך שווה לקום בבוקר,כל בוקר ,לאחר שהגדרתה את המטרה ,מה שנשאר לך זה לאתר את המכשולים ולהתגבר עליהם . המניע הפנימי ייתן לך את כל יכולת הריכוז שתהיה צריך והחשיבה שלך תתחיל להיות ממוקדת אפילו באמצע הלילה .

sagittarius1

New member
בוא נניח לרגע

שהסגריה אינה גורמת לריכוז, עובדה- אני מצליח לחשוב מצוין גם בלעדיה. עדיין, הדברים האלו שאני נהנה לעשות כשהיא בידי, פחות כייפים כשהיא לא. זו הבעיה שלי. אני בדרך הביתה, מתכנן לי את המטרות היומיות כמו שאתה מתאר, מצפה להן בכליון עיניים - ואז אני נזכר - שיט, אי סגריות - זה יהיה פחות כיף.

כוח רצון זה אגדה שלא הוכחה כנכונה

אל תבנה על כוח רצון לפני שאתה יודע בכלל מה זה . אתה מכיר מישהו שהשיג משהו משמעותי עם כוח רצון ? אם תבדוק טוב, אתה תמצא שהוא הצליח ,לא בגלל כוח רצון אלא בגלל שהייתה לו תוכנית מדוקדקת שהוא פעל לפיה בקפדנות , תוכנית שכללה התגברות על כל הקשיים . אתה חייב להחליט איזה מקום תופס ההרגל הזה בחיים שלך, לפני שתדע איך להתייחס אליו ולטפל בו . בהתחלה אתה אומר :שככל שאתה חושב יותר כך אתה צורך יותר ,ועכשיו אתה אומר שעישון לא גורם לך בהכרח לריכוז . ההבדל בין מטרה שבשבילה שווה לקום בבוקר, לבין מטרות יומיות שמצפים להם בכליון עיניים הוא במאמץ שצריך להשקיע . העישון עוזר לך לברוח למקום נוח ,לברוח מהתמודדות עם מאמץ שיביא לך בסך הכל תוצאות טובות, אבל אתה בורח ממאמץ ,זה מזכיר לי כשהייתי קטן ,היינו יוצאים לשחק ברחוב בלי נעליים וכשהיינו עומדים על האספלט החם בהתחלה זה לא היה נורא ,אבל כשהיינו עוברים את הכביש, עוד באמצע הדרך היינו מתחילים לרוץ, כדי לחפש צל או לעמוד על איזה חתיכת קרטון או דשא ,אתה אדוני הנכבד , נמצא בדיוק באותו מצב ,אתה נתקל במאמץ והופ רץ מהר מהר להרגל המוכר והנוח לעישון .ובעצם בינינו ,מה זה עישון ? אתה עושה הרבה פעולות בו זמנית, נושם נושף ,מניע את היד ,מכניס חומר כימי שמשפיע על הגוף ולא מגיע לשום מקום . כמו שאין הצלחה במקרה כך גם אין כישלון במקרה , לאן לדעתך המסלול שאתה נמצא בו מוביל אותך להצלחה או לכישלון ?

מסטיק או ZYBAN ?

אני גמול כבר שבועיים בעזרת זיבן, משולב גם טיפול היפנותרפי,אשר מלמד אותך לשלוט בחיים ולא באמצעות אשליית הסיגריה, ממליץ לך לנסות את הזיבן לי זה הועיל בתוך עשרה ימים, חוץ מה, כשרע לך ובא לך סיגריה, עצום עיניים קח חמש נשימות עמוקות, מלא את מוחך בחמצן נקי (לא ניקוטינה), ותראה כמה קל לשלוט ברצון המגונה הזה בהצלחה

sagittarius1

New member
לא נשמע כל כך קל.

"..אני גמול כבר שבועיים בעזרת זיבן, משולב גם טיפול היפנותרפי.." "..ותראה כמה קל לשלוט ברצון המגונה הזה.." ???

למעלה