מסורת ליום כיפור

רותוש

New member
מסורת ליום כיפור

שלום, אצלינו בצום כל היום משחקים משחקי קופסה (כי אנחנו גם לא רואים טלוויזיה) וכך מאז שאני קטנטונת אנחנו יומיים שלושה לפני יום כיפור קונים שני משחקי קופסה ופאזל של מורדילו. היום אני בת 24, ובבית של ההורים שלי יש ערימות על גבי ערימות של משחקים. אני כבר לא יודעת מה לקנות אז אני ארשום מה הטעם שלי לגביי כל משחק ואולי תוכלו לעזור לי במציאת משחקים נוספים. כמובן, שהקאצ' הוא שזה צריך להיות זמין בחנויות כי השופינג של משחקי הקופסה מתבצע מחר. אז ככה- מונופול- כבר משעמם. בית מלון- מגניב, אבל לא מספיק מתוחכם (מעט מדיי אלמנטים). סקוטלנד יארד- משחק א-ד-י-ר MAD- משעמם. הרמז לסוגיו- כייף. טקטיקו- אף אחד לא רוצה לשחק איתי, אבל אני אוהבת. יצירת מופת- משעמם. טליסמן- זה ה-מ-ש-ח-ק. הבעייה היא שכבר שחקנו אותו כי אנחנו ממש כל יום כיפור משחקים בו שעות. אז אם יש משחק תואם, זה הכיוון הכללי. ונראה לי שזה יספיק בשביל המלצה. תודה!

ycyclop

New member
משחקי חשיבה

אם זה כיוון מקובל אז אמליץ על blokus. ניתן להשיג בחנויות. סיכון (Risk) יכול להיות אופציה מאד מענינת. יש לו יתרונות וחסרונות. משחק פשוט שכיף לשחק עם לפחות 4 שחקנים. המינוסים: יכול להיות ארוך מאד ואז אם שחקן יוצא מהמשחק הוא משתעמם

ננסק

New member
ובכן,

יש כמה וכמה משחקים מצויינים, אלא שאני חושש שאת רובם צריך להזמין מחו"ל, והם לא יגיעו בזמן עד יום כיפור. למשל, apples to apples, משחק המסיבה האולטימטיבי; Once upon a time, משחק פשוט אך מרתק שבו מספרים סיפור; runequest, דומה מאוד לטליסמן אך משודרג ועדכני יותר. בארץ תוכלי להשיג משחקים דרך "כוכבי כסף", או החנויות פריק בתל-אביב ותפוח ברמת השרון. אני לא חושב שיש עוד מישהו שיש לו משחקים מעניינים. בין המשחקים שאפשר להשיג בארץ יש את Citadels המצויין-מצויין; King's... משהו, שכחתי את השם המלא, שהוא משחק מתחכם וקצר; את Game of Thrones שהוא אחלה משחק אסטרטגיה, בסגנון שאני די משוכנע שלא יצא לך לנסות מעולם; את סטלרס אוף קאטאן, שהוא קלאסיקה של משחקי מסחר והתפתחות (פי אלף על מונופול, לפחות); ואת TIGRIS & EUPHRATES, שאומרים שהוא אחלה, אבל לא יצא לי לשחק. יש יופי של משחקים בארץ.

ננסק

New member
בדיקה קצרה בפריק גילתה עוד דברים

איך שכחתי! נינג'ה בורגר, המשחק בו כולם משחקים נינג'ות שעובדים במשלוחי המבורגרים. מצחיק מאוד, במיוחד אם כולם בשולחן אוהבים נינג'ות, ופשוט למדי. Mag blast, שבו כולם גנרלים של צי של ספינות חלל, יורים בספינות אחד של השני במטרה לפוצץ את ספינת האם. משחק מהיר, וחייבים לעשות את הקולות של הירי של הלייזר, אחרת הוא לא נחשב. יש גם את Munchkin, משחק הומוריסטי ומאוד טוב, אבל הוא מומלץ רק אם הקבוצה שלך מכירה ושיחקה במבוכים ודרקונים בעבר. הרבה מההומור הוא ירידה על סגנון המשחק המנצ'קיני במבוכים ודרקונים. את כל אלו אפשר למצוא בעמודי משחקי הלוח באתר של פריק (www.freak.co.il), אני מקווה שזה אומר שהם גם בסטוק.

ycyclop

New member
לא חשבתי שיש את הדברים

באספקה מידית אחרת הייתי ממליץ על Tigris & Euphratus משחק מדהים אבל מצריך חשיבה.

t a a m i m

New member
פאזלים!!!!!!

לאחרונה קניתי את הפאזל הראשון בחיי- 2000 חלקים!!!! זה די מעביר את הזמן כשאין מה לעשות ותמיד מישהו מצטרף אליי. מה שכן,צריך סבלנות והרבה זמן: יום כיפור! פאזלים ממש יפים אפשר למצוא בדיזנגוף סנטר בחלק החדש קומה תחתונה. (לא זוכרת איך קוראים לחנות אבל זו חנות רק של פאזלים) מחירים: 100-200 ש"ח יש מבחר גדלים

ראיתי את ההודעה שלך בשער של תפוז,

אז נכנסתי כדי לענות. אני גם מאוד אוהבת לשחק ביום כיפור במשחקים כי הערוצים בטלוויזיה לא עובדים אז אין מה לעשות. ההצעות שלי: אפשר לקרוא ספר טוב לשחק קלפים לשחק ב"רמי קוביות" לשחק במשחק קופסה "נחש מי" להרכיב פאזלים

shayb258

New member
שמעתם על חברת חכמים בלילה?

יש חברה עם משהו כמו 300 משחקי חשיבה,פאזלים ועוד..... מומלץ מאוד! הכל מעץ מעוצב ולא יקר יש להם אתר: www.iq2you.com שי

OrTionD

New member
אולי תמליצו על משחקים מתורגמים?

לא כולם אוהבים ו\או יש להם כוח לשחק באנגלית...

ננסק

New member
זאת בעיה,

כי אין הרבה משחקים מתורגמים איכותיים. עם זאת, רוב מה שהמלצנו עליו הוא די פשוט למשחק, כלי המשחק עצמם ללא כיתוב בכלל, ובמידה ומסתבכים אפשר לבוא לפורום כאן ולשאול. אני אשמח לעזור בהבהרות חוקים.

ycyclop

New member
תלוי בסוג המשחקים

למשל blokus משחק חשיבה טוב ל:2-4 שחקנים רמז: משחק חביב של לוגיקה תמיד טוב ביחוד עם 4+ שחקנים Risk: ראו הערות למעלה. Cathedrals: לפעמים יש אותו עם תרגום לעברית. משחק חשיבה לשנים יפה בכלל משחקים לשנים יש הרבה בארץ עם תרגום החוקים לעברית. משחקי עץ יפים בכל חנות משחקים טובה משחקים מתוחכמים יותר אין תרגום לעברית לצערי, אבל בד"כ האנגלית לא קשה.

רותוש

New member
אז חזרתי

קניתי את BLOKUS, משחק קלפים שנקרא חתלתול, את סיכון כבר יש לי ואני חייבת לציין שהוא משחק מייגע. ואת שאר ההמלצות, אני נוטה להסכים עם מי שכתב פה לגבי משחקים באנגלית. ביום-יום לא הייתה לי בעייה לעשות את זה, אבל ביום השני של הצום עם כאב ראש לא נורמאלי וראייה מעורפלת, זה הדבר האחרון שאני אעשה. אפילו לקרוא ספר אני לא מסוגלת בצום. ד.א. ראית שהעלתי את הפורום על המפה?

ננסק

New member
ותודה על זה!

אני גם רוצה להוסיף שיום כיפור הוא לא הזמן היחיד למשחקי לוח, וכדאי לך לזכור המשחקים שהמלצנו עליהם לימים אחרים, כי הם פשוט טובים ואני משוכנע שתהני מהם.

inbal118

New member
../images/Emo93.gifיש לי יש לי

למה צריך את כל זה ליום כיפור, יש דבר אחד שכנראה לא חשבת עליו שאפשר לעשות ביום כיפור שאני למשל עושה אותו. גולשת באינטרנט. רואה טלוויזיה. מורידה סרטים למחשב. או שאפשר לצוטט באינטרנט עם כמה חב'רה. זה אחלה דברים שאפשר לעשות. תחשבי על זה

רותוש

New member
מהערת הסוגריים שלי בהודעה הראשונה

אפשר להבין שאני לא משתמשת בדברים האלה בצום.

למעלה