מסורתי

budo11

New member
מסורתי

מכל הדיונים גל אומנות לחימה מסורתית מול מודרנית. היכן ניתן ללמוד באזור המרכז ג'ו ג'וטסו מסורתי בארץ? ואם תוכלו גם לכתוב את השיטה הספציפית אודה לכם מאוד רועי

המלצתי

כנס לאתר של סנסאי רונן אליהו ואייל כהן, אני בטוח שתמצא שם את מבוקשך. בנוסף, יש רשימת מורים בקישורי הפורום, אפשר למצוא גם שם מורים לג'ו ג'יטסו.

ש מים

New member
סלבו, אל תטעה אנשים...

עם כל הכבוד (ויש) לאייל ורונן, ומרות החברות (ויש, למרות הזמן והמרחק!), הם לא עושים "ג'וג'יטסו מסורתי", כמו שמחפש הבנאדם. אייל ורונן (וגם בועז לויתן) עושים מה שאתם קוראים: "ג'וג'יטסו מודרני". אין בכך להמעיט ולזלזל במה שהם עושים (נהפוך הוא!!), רק שזה לא מה שהבנאדם שאל עליו. אגב, אני מסופק אם יש בכלל בארץ "ג'וג'יטסו מסורתי".

amir_aikido

New member
מודרני, מסורתי ועתיק ../images/Emo35.gif

אני יודע שזה יאלץ להיות רק מינוח מקומי כרגע, אבל האם לא יהיה נכון יותר לחלק את הסגנונות של הג'ו-ג'וטסו לקבוצות:
מודרני
מסורתי
עתיק / קוריו ואולי גם לפי ארץ המקור (יפן/ אירופה / ארה"ב) ובמקרים המודרניים הסגנונות והאמנויות מהן הוא נוצר (בתקווה שזה ידוע) -כבר אמרנו שאי אוהב שקיפות
אמיר

Sensei

New member
Definitely 100%

Now we are getting somewhere..It makes sense to me.. After all Aikido is a Traditional Martial Art that is not a koryu but has been born of Koryu blood.As is Iaido,kendo and the like. Modern Traditional-(specifying the Koryu influence) Koryu I'll drink to that.​

Kenshinkan

New member
Jujutsu is a generic name

It is a generic name which points to Japanese/Samurai war arts. Read: http://www.fightingarts.com/reading/article.php?id=147 By the way, the same goes for Karate - a generic term for Okinawan martial arts of empty hands and weapons. Boaz

amir_aikido

New member
הלואי שזה היה כ"כ פשוט

השם ג'וג'וטסו משמש גם לכינוי של הרבה אמנויות לחימה מודרניות:
חלקן פותחו ביפן וחלקן לא,
בחלקן כל המקורות הם קוריו-ג'וג'וטסו, באחרות זהו רק אחד מהמקורות ואחרות שאובות ממקורות אחרים (ג'ודו+קראטה+אגרוף למשל) מבחינה זו השם ג'וג'וטסו משמש כשם הרבה יותר גנרי מכפי שאתה כותב. אמיר

כל הכבוד לך מר ש מים!

אתה אכן לוחם רציני שהולך בדרכי ההרמוניה והבודו, ומציע דרכים טובות בשביל להסביר את האופי המסורתי באבו-אבו-אבואה של שיטותינו הישנות והטובות! אני קד לך עם הראש נוגע ברצפה לצורך העניין. בעצם, תשכח מזה! אני חופר בור וקד לך עם הראש מתחת לרצפה! לפי דעתי צריך לעשות דירוג כזה: 1-------------------5-------------------10 שיטה מגעילה מה חדשה מידי-------------שיטה להיות טובה מה מסורתית ואז לחלק ציונים לכל השיטות. אה, ויש לי רעיון, נקרא לזה... דאנים! כן!

ש מים

New member
ועל זה אמרו חז"לנו

ינעל בבור איליג'עבאר! תחפור חביבי, תחפור, מי יודע, אולי תמצא נפט (ותוכל לרכוש ממנו את האופנוע "הקלאסי" (שאגב בהחלט ראוי להיחשב גם "מסורתי" וגם "קוריו"!). ולאמיר: לכל נושא ההגדרות נכנסתם אתם. לי אין בעיה עם "מי קלאסי ומי לא". בעיני: "כוּלוּ וואחד", כל עוד אתה נהנה ממנו. אבל אם בנאדם מדגיש שהוא מחפש את ה-"מסורתי" (אולי הוא רוצה לקוד עמוק באדמה, כמו שקנצ'ו סמט יודע לעשות, בתוספת ניפנופים של מניפות וחרקירי וגילוח הפדחת ממעל וצמה מאחור...), אז לפחות אל תכוונו אותו לאלו שעושים משהו טוב אבל בלי כל הניפנופים והקידות והצבע והאיפור והבלאגן. הערה קטנה: אולי אני נשמע כותב קצת "לא יפה" כלפי "המסורתיים", אבל אני מכבד אותם (ואולי אפילו עושה זאת בעצמי...
). אז חבר'ה - בלי "ריגשי". אוקיי?

amir_aikido

New member
אני הצעתי מועדון ../images/Emo35.gif

אני לא הצעתי את המועדון הנ"ל, פשוט משום שאינני מכיר אותם, ולכן איני יכול לחוות עליהם כל דעה (לטוב או לרע). אני רק הצעתי לעשות חלוקה אחרת של הסוגים, כדי שיהיה יותר ברור מה בדיוק הוא מבקש. ואם הוא היה עונה "מסורתי" או "עתיק" הייתי מיד שואל אותו למה ומהן סיבותיו
אמיר

ש מים

New member
לא דיברתי על המועדון...

דיברתי על החלוקה להגדרות (מודרני, מסורתי, עתיק). כמו שאמר עלי הקנצ'ו ס', לפני זמן רב: אני לא מתוחכם... אני משתדל להגיע לדבר הפשוט ביותר, לבסיס של העניין. אני לא מסתדר עם ה- nouveau cuizine (תן לי פיתה עם פלאפל ואהיה מבסוט). לא יודע מה זה "מסורתי/מודרני/עתיק", לעומת זאת אני יודע להבדיל מה טוב לי ומה לא. ומעבר לכך: הרעיון שלך הוא רעיון טוב, רק שלא ברור מי יגדיר. כל טוב ורק טוב!

מי יודע מה טוב עבורי?

רוב הילדים יעדיפו להעביר את שעות היום במשחקים, לא בישיבה בכיתה בשיעור חיבור. האם משחקים בעולם היום, בו צריך בשלב כלשהו גם למצוא פרנסה, זה הדבר הטוב ביותר עבור הילדים? אנחנו לא ילדים, רובנו. האם אנחנו בהכרח יודעים מה התרגול הטוב ביותר עבורנו? האם, רק כיוון שאני לא מצליח לבצע תרגיל מסוים היטב, או לא מתחבר לתנועה מסוימת, בהכרח אני אצדק והמורה שלי יטעה, אם הוא ימליץ לי לבצע את התרגיל או התנועה למרות העדפתי האישית לבצע תנועה אחרת? האם לנסיונו וידיעותיו של מורה בעל ותק של 30 שנים אין כל ייתרון על פני הרגשתו האישית של אדם שהגיע לשיעור הראשון? אני לא טוען שזה מה שכתבת. אני חושב שכך עלולים לפרש את דבריך קוראים שונים. אודה לך אם תבהיר למה כיוונת.

ש מים

New member
כל אחד בא עם החבילה שלו...

אני לא מתיימר לדבר בשם אחרים ובטח לא להבין אחרים. כשאמרתי ש-"אני יודע מה טוב עבורי" לא התכוונתי לאמר "מה קל או נוח עבורי". אין לי כל רצון לדבר על עצמי, אבל רק בגלל הבקשה המפורשת שלך, אבהיר כי כבר עברתי "כמה וכמה דברים בחיים" וקשיים, מכל סוג, מעולם לא הרתיעו אותי (נהפוך הוא, הם דווקא מדרבנים אותי
). שכל אחד יעשה את השיקולים שלו.

גם אני לא מדבר בהכרח על קל, נוח או

קשה. אני שואל מפורשות - האם אתה טוען שתלמיד בהכרח יודע יותר טוב מהמורה מה טוב עבורו? לא מה קל יותר, מה קשה יותר או מה צהוב יותר. מה טוב יותר.

מר קיע, אני לא מנסה להתנצח או

לתקוף אותך. אני רק מנסה להבין מה בעצם אמרת. תשובה בנוסח "לא יודע" לא ממש עוזרת לי, ואני מיצר על כך. האם תוכל, במילותיך שלך, להבהיר מה הייתה כוונתך המקורית בהודעה הנ"ל?

ש מים

New member
אתה מדבר על "תלמיד"

משהו כללי ו-"אוניברסאלי". אני מדבר על פציאנט ספציפי (שר ש. water). זו הסיבה שעניתי כפי שעניתי. אין לי היכולות ויומרות להבין (ולהכיר) את אותו "תלמיד אוניברסאלי". ולעניינו של מר water, אוכל לאמר בשמו שהיום, בגילו המופלג (אתה מוזמן להציץ בפרטיו האישיים
), הוא סבור שהמעט שהוא למד בחיים זה להבדיל בין מורה ושיטה ש-"נכונה וטובה" בעבורו ובין כאלו שלא (ואגלה לך עוד סוד אישי, בתנאי שלא תפיץ אותו ברבים: בסופ"ש האחרון גילה מר מים מורה ושיטה שלא היו מוכרים לו עד כה. שני הנ"ל נראו למים מאוד מאוד "טובים עבורו", אבל מכיוון שסוס זקן כבר לא יכול לסטות מהדרך ומכיוון שהמורה והשיטה הנוכחית של מים טובים וטעימים לו לא פחות, הוא ממשיך לחרוש בתלם בו הוא חורש כעת
). בברכת: החורשים בדמעה ברינה יקצורו!

ש מים

New member
וכמובן...

שמרגע שמר מים החליט לשים יהבו על המורה והשיטה הרי הוא כתינוק שהולך אחרי אביו...

למעלה