מסורב אקדמי

• פותח הנושא pro5
  • פורסם בתאריך

pro5

New member
מסורב אקדמי

שלום רב,

אני בן 30 מסיים זה עתה את התואר השני שלי במנהל עסקים.

הבעייה שלי איננה זמנית כי אם בת כ 4-5 שנים.

לא הצלחתי להתברג אל משרה שבה אני ממצה קמצוץ מיכולותיי.

כיום אני לצערי הרב נציג שירות לקוחות בחברה פיננסית. מיותר לצער שהשכר עלוב רמת השחיקה והמיאוס מהעבודה גבוהה כל כך עד שהדיכאון מחלחל לחיי הנישואים והמשפחה שלי.

אני אדם מתוסכל ומדוכדך ומרגיש שאני כבר לא מסוגל לעזור לעצמי.

הגעתי לתפקיד מתוך מיאוס במקום העבודה הקודם שכלל עבודת מכירות ובוסית שממש התאכזרה אליי ואל כלל העובדים.

רציתי להתחיל מלמטה ולשאוף לקידום בתוך החברה. הממונים עליי מרוצים ממני מאוד, פיתחתי קשרים בחברה יצרתי מסגרת חברתית אבל קידום? "לא כרגע" "החברה בקשיים כלכליים" אבל המנכל ממשיך לגרוף עשרות אלפים לכיס ואפילו על העלאה במשכורת אין כרגע על מה לדבר! אני מרוויח 5500 ש"ח ברוטו _בן 30 עם תואר שני אוטוטו!)

אני מנסה לחפש כבר מעל לשנה עבודה נורמלית ברמה אחת מעל דרג השכר והמעמד שבו אני נמצא אבל כל מקום דורש ניסיון... והתואר שאני עומד לסיים בתחוור לי כמיותר לחלוטין וככזה שלא מרשים אף אחד.

אני אינטיליגנטי עם רשא גדול אחראי ועם רצון עצום להוכיח את עצמי סוף כל סוף אבל התשובות המכאניות של "יועצות ההשמה" מהדהדות לי באזניים כאשר אני כותב ממש עכשיו.

אין שום רצון לשמוע מה יש לי להציע ועם כל הכבוד אני לא מוכן להתחיל מלמטה ברמות שכר של 5000 ש"ח טחנתי עד עכשיו 4 שנים של תפקידי שירות ומכירה!

מיותר לציין שכל חבריי, אנשים הדומים לי ביכולותיהם, עובדים בתפקידים טובים בהרבה ממני בתחומים אחרים, מקבלים שכר טוב ומעמד ואני? ממשיך ללבוש ג'ינס לעבודה תמורת פרוטות.

אני הולך בשארית הכסף שלי למאמנת אישית אך אני שרוי בדכאון כה עמוק עד שרוב הדברים שהיא אומרת לא מצליחים באמת לחלחל פנימה.

הפכתי להיות ציני ולאבד אמון בכל התהליך.

אולי יש רעויונות שלא חשבתי עליהם...

גרא.

New member
pro5,מצב כזה הוא שמניע אנשים לחפש דרך

ואפשרות להיות עצמאים,לרבוע לעצמם את תנאי העבודה,הרווחים וכדומה.דומני שיש מאמנים אישיים
המתמחים בתחום הזה.למשל,פנה לאלון גל מאמן אישי המשדר בכל שבת וימים אחרים ב-103FM
הוא מאפשר במשדר שלו לכל מי שמעוניין לפנות אליו ולקבל פגישה ראשונה חינם.קח את הכיוון הזה
כי אחרי הכל אתה ברוך כשרונות שנתקע מסיבות אובייקטיביות באמצע הדרך.אתה יכול להגיע לשינוי
המצופה.אם תקבל את הדחיפה הנכונה.ב ה צ ל ח ה.

בעצמי -- לאקדמאים?

האיש מסיים עכשיו תואר שני, עובד כבר 4 שנים.
לפי אתר העמותה, זה לא סוג האוכלוסייה שהם עוסקים בה. יחסית, עוד מצבו טוב...

ברור שכן!

מכירה אנשים שנעזרו, אקדמאים, מבוגרים, בתפר הזה שמתקשה לפרוץ מעגל תעסוקתי לא לרוחם או לפרוץ חסמים תעסוקתיים שאפילו לא ידעו שיש להם או שכך מגדירים אותם.

יש ל"בעצמי" כמה תכניות, צריך לבחור את המתאימה. להערכתי תעסו-קו מתאימה לפרו5. שירים טלפון ויתייעץ. הם יהיו הראשונים שיגידו לו אם אין להם מה להציע. לא אנחנו.

אי אפשר לצאת ממצב תקוע על ידי כך שלא פועלים ולא עושים שומדבר על מנת לצאת. הנ"ל רוצה שינוי? שירים טלפון. שישאל אנשים, שיבקש שיפנו אותו הלאה אם אינו מתאים בדיוק למה שיש להם להציע... אני בטוחה שהם יודעים קצת יותר ממנו (וממני) על אילו משאבים יש שם בחוץ לאנשים שמחפשים אותם.

ה'תעסו-קו' פועל בימים א'-ה' בין השעות 18:00-20:00 בטלפון 03-5186878
מעבר לשעות פעילות הקו, ניתן להשאיר הודעה ומתנדבי ה'תעסו-קו' חוזרים לפונים בשעות העבודה.

incognito1980

New member
לא כתבת במה הב"א שלך, ומה העבודות שאתה מנסה

להתקבל אליהן.
לצערי, תואר ראשון שאינו מקצועי אינו עוזר במיוחד כיום, וגם תואר שני במנהל עסקים אינו מביא עבודות (אבל יוכל לעזור לך בקידום או בשכר בעתיד). השכר שלך אינו גבוה ביותר, אך, שוב לצערי, בן שלושים עם תואר שני כמעט גמור שמשתכר כמוך זה מחזה נפוץ מאד בימינו. אם אתה עובד בשירות לקוחות, אני מניחה שתוכל לחפש תפקידים של אחמ"ש או ראש צוות בחברה המעסיקה עובדי שירות לקוחות. עם זאת, איני בטוחה שתוכל להיכנס ישר לתפקיד ברמת שכר גבוהה יותר, השאלה היא האם החברה שתתחיל לעבוד בה מאפשרת אפיק קידום אמתי.
מעבר לכך, אתה אומר שחבריך משתכרים טוב יותר, אך האם המקצועות שהם עובדים בהם מעניינים אותך? האם היית רוצה ומוכן לשקול עתה הסבה מקצועית למקצוע נדרש או רווחי יותר? אולי זה כיוון שצריך לשקול.

ובעניין אחר, אם אתה מדוכא, אולי כדאי לך לראות פסיכולוג. במיוחד לנוכח העובדה שאינך מפיק כרגע תועלת מן המאמנת האישית. אם אתה סטודנט, תוכל למצוא מטפל או מטפלת במחיר מסובסד דרך מוסד הלימודים שלך. אם תכתוב את שם המוסד, אשלח לך לינק לשירות הפסיכולוגי הרלוונטי.

pro5

New member
הבי איי שלי

שלום ותודה,

התואר הראשון שלי הוא בתקשורת וניהול אכן מעניין אבל לא ממש פרקטי.

העבודות של חבריי, לפחות בחלקן, מעניינות אותי אך מצריכות תואר שונה לחלוטין או להתחיל ממש אבל ממש מלמטה.

תקראי לי נאיבי כל שאני מבקש זה שמעסיק ייתן לי הזדמנות בסה"כ ב level אחד מעל לתפקיד הנוכחי.

בחברה שלי כרגע אני בודק אופציות אך זה לא ממש נראה אופטימי בהתחשב במצב החברה ותוכניותיה בעתיד.

אני בהחלט שוקל הסבה מקצועית אבל באיזה מחיר?

ללמד עוד תואר אני ממש לא מוכן.

אני חייב לציין שזה מאוד מפתיע לשמוע שרמת השכר הזו נפוצה בהתחשב בגיל ובהשכלה שלי. אני לא מכיר מקרה דומה.

אני שוקל עם אשתי מעבר לחול עושה רושם שניתני יותר הזדמנויות בהשוואה לארץ אבל כמובן שהגיל (ילדים בקרוב) והריחוק מהמשפחה מעלים חששות..

פרו5...

בוא נעשה הערכת מצב

יש לך 2 תארים שבשוק העבודה לא גוזרים קופון מבחינת השכר. כלומר, שאם יהיה בנאדם ממש מוכשר שמביא תוצאות ולא למד תקשורת או ניהול, הוא יוכל להרוויח יותר ממך כי הוא נמדד על פי ההכנסות שהוא יוצר לחברה שמעסיקה אותו. שווה להם להעסיק אותו כי הוא כזה וכזה ולא כי יש לו תואר בתקשורת וניהול.

כלומר, שכדי לקדם את עצמך, אתה צריך לחשוב כמו המעסיקים שלך. מה אתה תורם לעסק ואיך אתה ממצב את עצמך בו כמי שתורם תרומה משמעותית להכנסות ולא איזה תואר יש לך וכמה הוא שווה לדעתך בתלוש המשכורת.
קצת לשנות כיוון חשיבה.

אני לא מכירה אותך ולא ממש יודעת מה אתה עושה או מה נדרש ממך לעשות - אבל מהו אותו one level up שאתה כל כך רוצה? מה נדרש לעשות בו? והכי חשוב: למה לדעתך משאירים אותך למטה? מה יש באלה שעלו דרגה שלא נראה למעסיקים שלך שיש בך? (ולא, התשובה לא קשורה לאיזה תואר יש להם, כמה הם חכמים ויודעים ללמוד באוניברסיטה ולהוציא ציונים טובים).

אלו שאלות קשות שברוב המקרים אנשים לא יודעים לתת את התשובה בעצמם כי אין להם מישהו מבחוץ שיראה להם איך הם נתפסים על ידי אחרים.

בדיוק השאלות שבאימון תעסוקתי אתה יכול לקבל עליהן תשובות.

ואגב חו"ל

תקשורת וניהול הם שני נושאים מאוד תלויי תרבות.
בחו"ל אין לך שום ייתרון אלא אם כן אתה תושב חוזר של איזו ארץ.

pro5

New member
אותו level up..

בראש ובראשונה להיות בסטטוס שיכול לנהל מערכת של קבלת החלטות עצמאית כלשהי...

זה ממש לא המצב כעת. אני מעוניין אפילו לעבוד בעבודות תפעוליות (בק אופיס אפילו) ובלבד שלפחות יהיה מקצועיות יותר ממה שאני עושה כרגע (מאפס סיסמאות ללקוחות שלא מצליחים להיכנס לאתר- זה לא היה ממש החלום שלי) אני רוצה אופק עם קידום, אני רוצה להתחיל להיות באינטראקציה עם דרגים גבוהים יותר ממנהל הצוות בעבודה השוטפת כי יש לי מה להגיד (במצב הנוכחי אני נציג עם אוזנייה שבמקרה הטוב מרימים אליו גבה (מה הבחור הזה עושה פה בין קבוצה של ילדים בני 24-25) במקרה הרע יותר פשוט מביטים עליי ברחמים ומתבלים ב"אתה לא מסיים כבר תואר שלישי עוד מעט"? מה אתה עוד עושה פה?)
חיפשתי משרות של כלכלן/אנליסט אבל רחמנא ליצלן, לא נולדתי כלכלן/אנליסט ובחברה אין משרות פנויות (חברה קטנה).
ההרגשה שלי היא שאני עבד בשוק של עבדים שפשוט חי בשקר והתעורר מאוחר, מאוד מאוחר לצערי.

ומה צריך לעשות

(גם ילד בן 25, אגב) כדי לעבור שלב?

ומדוע אם יש לך מה להגיד, אתה לא אומר?
אם יש רעיונות ייעול, למשל או תובנות שיכולות לעזור?
אני לא מספיק מכירה את העבודה הזו שלך, אבל יודעת שכדי להתקדם איפה שאתה נמצא אתה צריך להראות שאתה יודע לעשות את אותה עבודה ברמה הגבוהה יותר על הצד הטוב ביותר כך שיהיה להם כדאי לקדם אותך.
וזה בדרך כלל אומר ליזום. אפילו ליזום שאלות להראות שאתה מתעניין, שאתה לומד לבד, שאפשר לשים אותך באיזו משרה ולהיות סמוכים ובטוחים שתנחת על הרגליים ותדע מה לעשות שם... שישימו לב אליך ובכלל יקחו אותך בחשבון כשחושבים על אותה מחלקה שאתה רוצה להגיע אליה.

incognito1980

New member
לא בטוח שיש מה לעשות בחברה קטנה

הם לקחו את הבחור כי היו צריכים נציג שירות לקוחות. יש להם אנליסטים, ונראה שאינם מעוניינים בעוד. וגם אם כן, לא בטוח שאפשר להיות אנליסט עם ניסיון של שירות לקוחות, מבחינתם.
השאלה היא, לדעתי, מה הבחור רוצה לעשות בשנים הקרובות. אם המטרה היא להיות אנליסט, אני הייתי בודקת איך מגיעים למקצוע. אולי צריך קורס הכשרה כלשהו. אולי כדאי להתחיל בתור טלר בבנק. הייתי בודקת, כיצד האנליסטים בחברה שלו הגיעו לתפקיד. אם המטרה היא לאו דווקא המקצוע המסוים הזה, אלא כל תפקיד שיענה על דרישות מסוימות, כדאי לבדוק עם חברים או אפילו בפורומים מקצועיים, מהם התפקידים שיכולים למצוא חן ולהתאים לדרישות, ואז לבדוק איך מגיעים אליהם. תפקידי שירות לקוחות מקנים ניסיון בתחום מסוים, ואם רוצים לעשות משהו אחר, אין טעם להמשיך ולצבור ניסיון שאינו רלוונטי ואינו מקדם לשום מקום. אם החברה שלו אינה נוהגת להעביר אנשים מתפקידי שירות לקוחות לתפקידים אחרים, צריך להבין שלהישאר שם זה גם לדרוך במקום.

עם זאת, אני חוששת שניסיון לכבוש מקום בתחום מקצועי חדש יחייב, לפחות לזמן מה, עבודה בתנאי כניסה לתחום. ז"א, אם מתחילים משהו חדש, המעסיק לא ימהר לתגמל השכלה וניסיון שאינם רלוונטיים לתפקיד. השאלה צריכה להיות, האם לא כדאי לעבוד בפקיד בסיסי במקצוע בו רוצים להתקדם ובו הקידום אפשרי.

למסורב אקדמי

זה שאתה מיואש וכואב - זה לטובתך! משום שזה מקור הכוח שיביא אותך לשינוי משמעותי, הטוב הוא באמת האויב של המצויין, עדיף להרגיש רע ולהיות מתוסכל וכל הזמן לחפש פתרונות חלופיים, אני מאמינה שאם תמשיך לחפש יהיה לך רגע שהאור פתאום יאיר מפינה כלשהי ואתה "תשתחרר מהכלא" הרגשי שנכנסת אליו. אם תוכל בכל שבוע לקרוא ספר במנהל עסקים, למשל יש ספר מצויין בשם: "חשוב ותתעשר" ואולי אפילו ניתן להשיג אותו ביד שנייה, אם בכל שבוע תפנה לשלושה מקומות עבודה פוטנציאליים, אם תפנה לחברים ולידידים שיתעניינו בשבילך גם הם במקומות עבודה שיש להם קצת קשרים, בקיצור דרוש כאן חריש עמוק, עקביות, הערכה עצמית וביטחון עצמי שתוכל לעשות את השינוי שאתה רוצה בו, אתה תוכל לעשות זאת. אני מאחלת לך בהצלחה, ומנסה להזכיר לך שאדיסון ניסה לפחות 10.000 נוות ליבון עד שהצליח ליצר את מנורת הליבון שמאירה לנו כבר הרבה עשורי שנים. חיה ולטון ,

למעלה