מסוף כימיכלים חיפה

dmainsinner

New member
מסוף כימיכלים חיפה

הסתכלתי בחדשות היום (לא יודע למה אני חוזר על הטעות הפאטלית הזו שוב ושוב) בערוץ הראשון ונדהמתי לגלות שמנגנון הפחדת הציבור לא חדל מלעבוד. הפעם הקורבן - מסוף הכימיכלים ומיכל האמוניה של חברת דור. הראו בכתבה איזה דו"ח של שני פרופסורים מהטכניון שהחליטו כי בקיעת המיכל תביא לטווח סיכון של 20 ק"מ בו כל מי שימצא ימות תוך 20 דק´ והסיכון מתייחס לכ 100000 איש. נשבע לכם אם לא הייתי מכיר את מחברי הדו"ח ואם לא הייתי קשור לחומרים מסוכנים הייתי ממש ממש מפחד ועוזב את הארץ. אז ככה: א. הערכת הסיכונים היא גבב שטויות מצוצות מהאצבע. ב. אמוניה קלה מהאוויר ולכן לא יתכן שהיא מסכנת טווח שכזה. ג. האמוניה המאוחסנת במיכל היא נוזל קריאוגני - נוזל בטמפ´ נמוכה מאד, ולכן מנגנון הנידוף שלה תלוי בקצב אספקת חום --> יקח ימים ארוכים לכמות המצוייה במיכל להתנדף, מכאן גם ניתן להבין כי לא קיים מנגנון של פלש ראשוני המתאים למיכלי לחץ בלבד. ד. אני אחזור על כך שוב, רוצים הערכות מדוייקות ואמינות פנו לאגפים המקצועיים בפיקוד העורף או איכות הסביבה ולא לכל מיני ליצנים מזדמנים (אגב פעם אחרונה שפגשתי בפרופ´ אמנון שטנגר החתום על הדו"ח הוא לא ידע לבצע הערכת סיכונים בסיסית. מוזר לי שהוא כבר מתעסק בהערכות סיכון כלל ארציות.....) ה. אם אנחנו רוצים להמשיך ולחיות ולקבל שירותים בארץ, ולעבוד ולקבל משכורות בארץ רצוי שנבין כי מתקנים המספקים לנו את הצרכים הבסיסיים: אוכל (אוסם, תנובה, טרה, אנגל, וכד´),דלק, חשמל בגדים פלסטיק וכו´ צורכים כימיכלים. לא ניתן להעלים את החומרים הללו, אך ניתן להתגונן בפניהם ולהכין הכל למצבים של חירום. אנחנו חיים אומנם בארץ של חפיפניקיים אבל לפחות אנחנו מודעים לצרות הפוקדות אותנו. נכון הרבה יותר קשה להתכונן ולהסתדר מאשר להפחיד מדינה שלמה אבל זו הדרך הנכונה. (אגב מיכל האמוניה ממוגן לחלוטין.......)

fireman

New member
בוא נמשיך בחגיגה

ונשפוך שמן למדורה אתר רמת חובב! מדובר באתר שנמצא 10 ק"מ בקו אווירי מהעיר באר שבע האתר מקבל את כל הפסולת הכימית הרעילה והמסוכנת של מדינת ישראל ומטפל בה בדרכים שונות כגון שריפתם, אידויים וקבורתם באדמה עוד באתר עשרות מפעלים פטרוכימיים בסיכון גבוה מאוד המזהמים באופן קבוע את אויר האדמה ומי התהום, לא פעם קורים באתר אירועים בהם יוצאים חומרים מסוכנים משליטת יד אדם וגורמים מפגעים חמורים, מדובר בדליפות, התפוצצות חביות, דליפות חביות קבורות, אחסנה לקויה, שריפות ועוד רבים. לצערנו באתר לא פעם נעשות פעולות של טיטוא מתחת לשטיח של אירועים חריגים באתר. אירוע חריג של דליקב באחד מהמפעלים כאשר יהיה מעורב בהם חומר מסוכן סכנת חיים מרחפת מעל ראשם של מעל רבע מיליון תושבים שחיים בסביבה הקרובה לאתר ועוד כ100 אלף תושבים בסביבתו הרחוקה

למעלה