מסוממי הרבנים

מסוממי הרבנים

טומי טוען שהרבנים מסממים את בני הנוער והחיילים לסרב פקודה.לאחר שראיתי את הפגישה המתוקשרת בין אבי ביבר והחברה מהלשכה לא נראה לי כ"כ שהוא מושפע מהרבנים או מדבריהם...אומנם הוא לא שומר "נגיעה" אבל הוא לא יגע ביהודי לרעה!!!ועל זה מגיעה לו הצדעה,לא שטיפת המוח של טומי על הרבנים.אלא נער אמריקני ציוני שעלה עם משפחתו ארצה מתוך אידיאלים אמיתיים של ציונות!לא כמו טומי ושכמותו שפחדו להשרף בהונגריה ובאוושויץ ולכן בלית ברירה נאלצו לעלות (לברוח)לארץ ישראל...אולי הוא הושפע אם כבר מהרב אריאל זילבר ושכמותו!!!

noamgk

New member
טומי הוא גאון!

היחידים שממש עושים כל מה שהרב אומר להם, מילה במילה וגם סתם כוונה, הם החרדים (וגם שם לא כולם), ורובם גם ככה לא משרתים בצבא. "עשה לך רב", אומרים לנו חז"ל במסכת אבות. מה שאומר, שכל אדם יכול לעשות לו רב, ואפילו כמה. אם אני רוצה את דעתו של הרב הזה בעיניין מסוים ואת דעתו של רב שני בעיניין אחר - זה בהחלט מקובל. וזה גם מה שיפה ביהדות, בניגוד לדתות אחרות. ולכן אי אפשר "להסתמם" מדברי רבנים. טומיל'ה קצת מטורף, לדעתי.

eviv

New member
רוב היהודים בורחים לא"י

לאורח כל ההיסטוריה היהודים ש"עלו" לארץ היו אנשים שברחו והארץ הייתה להם לא הבחירה הראשונה. היהודים שיכלו הלכו לארצות הברית. גם היום הסוכנות היהודית הצליחה לשכנע את גרמניה שלא תיתן תנאים טובים ליהודים שמגיעים אליה כדי שיהודים יבחרו לעלות לא"י... רבנים משפיעים על "חסידיהם" נראה לי מופרח לנסות להוכיח שזה לא נכון.

noamgk

New member
בלה בלה בלה.

לי זה נשמע מופרך שאתה מנסה להכחיש את הציונות. כן, יש ליהודים כמיהה לארץ ישראל, בין אם תרצה או לא. יש מאמר יפה של הרב יעקב אריאל על זה בגיליון "מעייני הישועה" של השבת. אם תרצה, אעתיק אותו לכאן. "רבנים משפיעים על "חסידיהם" נראה לי מופרח לנסות להוכיח שזה לא נכון." קרא את הודעתי, אני חושב שעשיתי את זה לא רע.

eviv

New member
פקה פקה פקה

כבר אלפי שנים ליהודים יש כמיהה כלשהי לארץ ישראל, אולם אלפים שנה הם לא עשו כלום בנוגע לכך והתקווה לעלות לא"י הייתה כמו התקווה לביאת משיח- משהו שהוא אידיאל לא מושג. רק במאה ה19 עלה הרעיון שזה משהו ממשי ורק היום ובעזרת תחבולות נלוזות של הסוכנות הקהילה היהודית בישראל היא כמחצית מהקהילות היהודיות שגרות בחו"ל. באם אני מכחיש את הציונות? לא הציונות היא תנועה קיימת. האם אני בוחן את רמת ההשפעה שלה? כן.

E טי

New member
מה זאת אומרת?

זאת משמעות הדת! גם חופש דת אין במדינה הזאת?

למעלה