מסג' - יכול לגרום לסרטן להתפשט?

alik אליק

New member
מסג' - יכול לגרום לסרטן להתפשט?

שלום רב. אבי בן 75, כ-9 חודשים אחרי אירוע מוחי שפגע בתיפקוד הפיזי שלו. מרגיש חולשה ביד וברגל ימין והולך בעזרת הליכון. לאחרונה אובחן אצלו גידול ממאיר בערמונית, לדברי הרופאה הגילוי אותר בשלבים הראשונים של המחלה. הוא מקבל כרגע טיפול הומונלי של קסודקס וזריקת דיפרילין, בקרוב הוא אמור להתחיל בסידרה של 42 הקרנות. בשל החולשה שהוא חש הוא מאד מבקש לקבל מסג' בידיו וברגליו (כרגע זה בעיקר מהמטפלת שבבית, אגב, גם אמי אחרי שני אירועים מוחיים). רפלקסולוגית מקצועית אמרה לי שבעת לימודיה הדגישו מאד שאין לטפל באדם שחלה בסרטן שמא יתפשט הלאה. אודה מאד אם יש למישהו מידע מהימן בנידון. מדובר במסג' לא מקצועי, כזה שבעיקר מניע את גפיו ומזרים כנראה את הדם. האם יש אמת באמירה הזו, כי אותי זה קצת מפחיד כרגע. כמו-כן כנראה שהוא יקבל גם טיפולים מקצועיים נוספים בפיזיותירפיה דרך קופת-חולים. האם גם בכך יכולה להיות סכנה כלשהי? שוב, אם למי מכם יש מידע מהימן מידע ו/או נסיון - אשמח לשמוע. במקביל אני מנסה גם להשיג את הרופאה ולהתעדכן ממנה. תודה, אליק

מס'ג

אין לי מידע בדוק רפואית. אני סבור שאין כל רע במס,ג טוב. מדובר בפעולה חיצונית ואני חושב שהדבר לא יגרום להתפשטות מחלה אלא דווקא לשיפור ההרגשה הכללית.

למעלה