מסגרת האשראי...

Eli Veksler

New member
מסגרת האשראי...

יש לי הכנסה חודשית של משכורת של כ - 1000 ש"ח. חוץ מזה יש לי הכנסה "שחורה". כרגע מסגרת האשראי שלי עומדת על 1000 ש"ח. הבעיה: אני מעוניין לרכוש פריט דרך האינטרנט במחיר של כ - 6000 ש"ח ולשם כך אני זקוק למסגרת המתאימה בכרטיס. מה אני צריך לעשות כדי שהבנק יאפשר לי לבצע את הקניה ? והאם הדבר אפשרי בכלל ? (יש לי את הכסף בחשבון ואפילו יותר מזה). * אני נמצא בתוכנית חיילים או צעירים. בתודה מראש, אלי.

תשובה

אלי שלום, מסגרת אשראי בחשבון ו/או בכרטיס אינה מבוססת אך ורק על "משכורת". ניתן לקבל מהבנק או מחברת כרטיסי האשראי מסגרת אשראי גבוהה יותר באמצעות העמדת בטחונות שונים (כגון - שיעבוד כספים, ערבים, שעבוד נכסים וכיו"ב) לשביעות רצון הבנק. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

Eli Veksler

New member
ראשית, אני מודה על ההתיחסות...

תוכל להסביר קצת יותר על העמדת הבטחונות השונים ? אני לא מתמצא במושגים כגון - שיעבוד כספים, ערבים ושעבוד נכסים.

מה שאתה צריך לעשות זה

לפנות לבנק ולומר להם שאתה מעונים להגדיל את מסגרת האשראי בכרטיס האשראי. אם הם יסרבו בגלל הכנסתך הנמוכה תציע להם לשעבד כספים לטובת הענין. כלומר, שהפיקדון שלך בבנק יהיה "משועבד" כ"ביטחון" לאשראי ולא תוכל למשוך את הכסף כל עוד עומדת לזכותך מסגרת האשראי. את ה"ניירת" כבר יכינו בבנק. כמו כן הלקוח יכול לתת לבנק בטחונות נוספים כגון - לשעבד את רכבו באופן שלבנק תהיה זכות עדיפה וראשונה למכור הרכב אם הלקוח לא יפרע את חובותיו. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

למעלה