מסגרות תמיכה

top123456

New member
מסגרות תמיכה

שלום לכולם,
אני בן 24, עברתי לדרום לפני כמה חודשים והייתי מעוניין לשמוע על מסגרות תמיכה אפשריות בקהילה בדרום
לצערי הרב מאוד, פניתי לקבל עזרה מהבית הגאה בב"ש אבל בגלל סיבות שאני לא רוצה לפרט כאן(אשמח מאוד לספר בפרטי) הפנו לי עורף והם לא רוצים לעזור לי.
יש אפשרויות נוספות חוץ מהקבוצה שם?
תודה

hatzilonit

Member
מנהל

נראה שכדאי שאסביר את העמדה שלי, טרם יתרבו החסודים...

במרכזי תמיכה הוגנים יש מספר סוגי בעיות שהם מסוגלים לטפל. למען ההוגנות כשהם נתקלים בבעיות שמצריכות טיפול מקצועי יותר או צמוד יותר, עליהם לדחות את המבקש, גם אם הוא מתעקש לא להבין למה הוא לא מקבל תמיכה.
זאת בדיוק הסיבה, שלדעתי צריך לסגור את כל מרכזי בתמיכה. דבר שיגרום לבעלי בעיות, לפנות לבעלי מקצוע ולטפל בבעיות שלהם בצורה יסודית. כלומר שלא ישמו פלסטר (בעזרת מרכז תמיכה פילתרופי) ואח"כ יצברו עוד ועוד בעיות שנובעות מבעיות קודמות כי מישהו מכר להם אשליה.
אני גם נגד בעלי מקצוע, כי המודעות לחיוניות שלהם גורמת להם לשחוט במחירים.
העולם אכזר - זה מה שצריכים ללמד בבית ספר !

aשרון

New member
אז בעצם מה שאתה אומר זה...

בוא נזרוק את עצמינו לכלבים ולא נטפל בבעיות שלנו.
אתה מבטל את מרכזי התמיכה וגם את בעלי המקצוע, לאיפה הבנאדם יילך לקבל טיפול?

לשיטתך: העולם אכזר, אז כדאי שנכנע ונהייה קורבנות כל החיים שלנו.
אני לא מסכים עם הגישה הזו ונטי, זכותך כמובן לקרבן את עצמך כמה שתרצה, אבל זה לא יביא לך נחת בחיים.

לא. זה לא מה שאמרתי.

לא טענתי שלא ילך לבעלי מקצוע. הם הברירה היחידה שלו ולא מרכז תמיכה. הוא יכול לעשות זאת דרך קופת חולים בעלות מוזלת.
ציינתי שהשירות שהם מעניקים יקר מאוד. העולם אכזרי, כי אדם צריך להחליט אם להשקיע את כספו גם בבריאות נפשו, או לגנוז רצונות וחלומות ולהשתעבד לעבודה או כל דבר אחר כדי לשכוח, כדי לפצות, כדי לחיות איכשהו....
במדינה שפויה בריאות הנפש היתה צריכה להיות לא פחות חשובה ונגישה מהבריאות הפיזית. כיוון שזה לא כך, ובעלי מקצוע יודעים זאת, הם מרשים לעצמם לעשוק נזקקים למעשה. לכן אני תוקף גם אותם, אבל לא מבטל את הצורך בהם.

[לפני הכל, תקרא שוב את הפוסט המוכיח של דרדק, בענין הגישה האישית מידי שלך לגולשים. דבר כללי, ואל תשליך עלי, בבקשה. אני לא יודע מה היה קורה עם אחרים פחות קוהירנטיים מדרדק וממני עם התוקפנות הלא "מקצועית" שלך.].

KFIRB

New member
אני באמת לא יודע מאיפה להתחיל

היי
קבוצות חברתיות אינן קבוצות טיפוליות!!!
לקבוצה חברתית יש תפקידי תמיכה לצד היכרות עם קבוצת הזהות (בעגה מקצועית - קב' הסובלים מהבעיה=קבוצת זהות), מצד שני קבוצות חברתיות מטבען מורכבות מאנשים טובים שהכוונות שלהם טובות והם רוצים לתת מענה תמיכתי\חברתי ע"י פנייה למכנה המשותף.
קבוצות כאלו אין להם מנדט לדחות אדם בשל "מורכבותו" קבוצה שעושה זאת לא יכולה להיקרא קבוצה חברתית!!!
אבל קבוצה היא כמו החברה הכללית, והחברה הכללית לצערי כן דוחה חלקים מתוכה.
לא ברור מההודעה מה הסיבה שהם "הפנו לו עורף" וכיצד זה התבטא והאם זו פרשנות סובייקטיבית שלו או שגם אני ואתה היינו שומעים את הדברים ורואים אותם היינו שופטים באובייקטיביות שהם הפנו לו עורף ודחו אותו.

דבר חשוב, השירותים המעניקים סיוע מוגבלים ביכולותיהם מבחינת המענה, לאגודה הארצית יש יומרה לשירות פסיכוסוציאלי גאה ארצי , בפועל זה לא כ"כ מצליח להם כמו ששירות סוציאלי צריך להיראות, עם טלפון, פקס , כתובת , שעות קבלה ובעיקר מקום שנותן שירותים ראשונים ללא תשלום בדיוק כמו כל שירות סוציאלי אחר החל מהרווחה ועד לשירות סוציאלי בבית חולים.

הרבה אנשי מקצוע (מהשירותים הציבורים והפרטיים) משתמשים בקבוצות חברתיות אלו ואפילו בקבוצות לעזרה עצמית (קל"ע) כנדבך נוסף לטיפול כמקום אימונים שבו אפשר לתרגל את מה שדובר בטיפול, הקבוצות החברתיות אינן פלסטר ואינן מיועדות לטיפול.

בעלי מקצוע יש מכל המינים והסוגים, הרוב עובדים בשירותים ציבוריים וחלק בשירותים פרטיים, מקומות שנהוג בהם סינון פונים הן קבוצות טיפוליות סביב נושא מוגדר או מרכזי טיפול ייחודים או שירותים ציבורים המסננים לפי דחיפות המקרים ומצבת המטפלים.

זה שיש כיום אנשים רבים שנהנים משירותים רבים המוצעים בין היתר גם בתוך המסגרות החברתיות והתמיכתיות , גם שירותים טיפולים וסמי טיפולים שלדעתי ולדעת אנשי מקצוע אחרים חשובים והכרחיים יותר מעוד שיחות טיפול כזה או אחר בכל השיטות. הקבוצות האלו הן החיים, לגלות שיש עוד אנשים כמוך ברמות התמודדות שונות והם מצליחים להתמודד ולקיים חיים למרות הכל. הטיפול הוא האשלייה, החיים הם בחוץ!!!

תחשוב על זה שחוץ מקבוצות חברתיות בקהילה או קבוצות תמיכה לקהלים ייחודים הן לרוב בחינם , בדר"כ מונחים ע"י מי שמכיר את תחום הבעיה בעצמו לעתים נוסף מנחה מקצועי, יש את השירותים המקצועיים בתשלום סמלי (במקומות שהם קיימים) או בחינם .

סתם דוגמא מעולם תוכן אחר- משפחות של נפגעי נפש מקבלות טיפול עד חצי שנה ללא תשלום עם אפשרות להצטרף לקבוצות בכל עת .(מית"ל). הרבה בני משפחה מדווחים שהקבוצות מסייעות להם יותר מהטיפול, ובעצם לעתים הטיפול הוא הגדלת הבשלות של המשפחות להיעזר בקבוצות, כי בהתחלה הקבוצה היא מאיימת ומעמתת את האדם עם המצב שבעטיו פנה למרכז התמיכה, דבר דומה קורה בעוד קבוצות בעייה כגון סרטן, משפחות לסרטן, משפחות לנפגעי עבירה, משפחות שכול לאחר אובדנות, לאחר תאונות דרכים.

ההבדל בין קבוצת תמיכה לקבוצה חברתית- הוא שקבוצה חברתית לא מגדירה את עצמה סביב הבעיה אלא סביב אפיון חברתי ונוצרים בה קשרים חברתיים שיכולים להיות תמיכתיים אך לא מחייבים זאת- למשל יש קבוצות חברתיות לנפגעי נפש, לנכים , לנשים, לקשישים. ובתוכן לא תמיד יש מאפיין תמיכתי, חשוב שיהיה אך לא מחייב.

top123456

New member
בעיקר מסגרת שאני אוכל להכיר בה עוד אנשים מהקהילה +שאלה

איך עושים את הצעדים הראשונים? אין לי חברים מהקהילה בכלל ואני מרגיש סוג של בדידות בגלל זה
יש כמה חברים שיודעים אבל הם סטרייטים והם לא כ"כ מבינים אותי....
חשבתי על לצאת למקומות של הקהילה(גם בת"א), הקטע הוא שאין לי עם מי לצאת לשם...

פעילויות בדרום

שלום שלום,

מזל טוב גם על המעבר לדרום וגם על התחלת דרך חדשה בקהילה הגאה . לפגוש את הקהילה במסגרות שונות זה דבר שיכול באמת להפחית את הבדידות, להיות חוויה מעצימה - וגם כיף! כל הכבוד על האומץ.

בדרום מסגרות שונות. כך למשל תוכל לנסות מפגש של תא הסטודנטים "סגול" באוניברסיטת ב"ש – 058-4220022. אפשרות אחרת היא הקבוצות הבוגרות של אי"גי (ארגון נוער גאה) – אפשר להתעדכן באתר שלהם www.igy.org . אם תרצה לפגוש הורים של אנשים בקהילה כדי לקשקש וגם להתייעץ איתם תוכל לפנות להורה בקפה בב"ש (פרטים אצל נעמי 054-4698441 או רותי 052-3344388) .
אפשרות אחרת היא כמובן לפגוש אנשים דרך אתרי/אפליקציות ההיכרות דוגמה אטרף, שפעילים בכל אזור כולל בדרום. אני לא יודע במה התנסית עד כה, ומה אתה מכיר. יש שמוצאים את אטרף בהתחלה מאיים, כיוון שיש שם גם חיפושים אחרי סקס, חלקם מאוד מפורשים. במידה ואתה בוחר בדרך הזאת, שמור על עצמך – כדאי בהתחלה לפגוש אנשים במקומות ציבוריים , וזכור להיות רק אם מי שנעים ונוח לך איתו, ואם לא נוח – לחתוך.

אם תרצה לדבר, לחשוב ולהתייעץ עוד – נשמח אם תתקשר אלינו ל"יש עם מי לדבר". אנחנו פועלים בטלפון 03-6205591 בימים א-ה בשעות 19:30-22:30. אולי נוכל לעזור להבין מה קרה עם הבית הגאה. בעקרון חשוב שבית כזה יקבל כל חבר/ת קהילה, כל עוד הוא לא פוגע כמובן באחרים. אם תרצה לווי מקצועי כפי שדובר עליו פה בשרשור – גם נוכל להפנות.
כל מיני אפשרויות...מאחל לך הרבה שמחה והנאה בדרך,

כל טוב,

עמיר
"יש עם מי לדבר"
קו הקשב והמידע של הקהילה הגאה

למעלה