מסגרות לשבוע חדש

הגן האנטרופוסופי בבאר שבע

מישהו פה מכיר פרטים אודות הגן האנטרופוסופי בב"ש?
אני כבר שבוע מנסה להשיג אותם בטלפון (מתוך האתר של עמותת "נטע ארז") ואין מענה.
אם יש למישהו פרטים אודות מיקום, גילאים וכדומה, וכן המלצות, אשמח מאוד!

לחילופין, אשמח לקבל המלצות על מסגרות אחרות בב"ש שהן "ברוח הפורום" לבת שנתיים (לשנה הבאה) - קבוצות קטנות, אוכל ביתי, מיעוט או העדר טלוויזיה.

שמעתי רשמים לכאן ולכאן

את מדברת על הגן שאח"כ ממשיכים ממנו גם לביה"ס האנתרופוסופי נכון?
לא יודעת להגיד לך על גילאים, נראה לי שהכי קטנים שם הם שנתיים + אבל זה לא ממקור מוסמך, פשוט זכורה לי מישהי שהבת שלה התחילה שם בגיל שנתיים ומשהו.
לגבי ההתרשמויות - עד כמה שהבנתי זה מאד תלוי על איזה אנשי צוות "נופלים" ויכולה להיות חוויה קשה מאד או משהו נפלא.
הנה עוד משהו שמצאתי באינטרנט:
http://www.netaerez.beersheva.k12.il/gardens.html
מקווה שעזרתי...

אני גם אמשח מאוד לשמוע

חוויות מגן אנטרופוסופי. יש לנו בפ"ת ואני בטח אלך לביקור בקרוב, אבל אני לא כ"כ מכירה את השיטה וכל התיאורים של השיטה קצת מטושטשים, אז אני סקרנית לשמוע קצת מידע..

הי יונית ראיתי את ההודעה שלך גם במשפחות

אנחנו נמצאים בגן האנטרופוסופי בבאר שבע ואנחנו מאוד מרוצים

כנראה שלא יעזור לשנה הקרובה

דיברתי איתם היום ואמרו לי שמקבלים החל מגיל שנתיים וחצי ובתי תהיה רק בת שנתיים ושלושה חודשים

בכל זאת אשמח לשמוע קצת פרטים: מה גודל הקבוצה - כמה ילדים על כמה אנשי צוות, ארוחות, סוגי הפעילויות בגן, עלות וכו'. עד כמה ההורים מעורבים במה שקורה בגן? יש תחושה של קהילתיות?
האם יש לך כוונה שהילד/ים שלך ימשיכו גם לבית הספר האנטרופוסופי? (זה כבר סתם שאלה מסקרנות כי יש עוד מלא זמן עד שזה יהיה רלוונטי...)

זו הפעם הראשונה של הבן שלי במסגרת הוא נכנס

בגיל 3 ההתאקלמות היא זורמת אם הילד ולא מלחיצה אני למשל הייתי שבועיים בגן עד שהוא נשאר לבד רק בשעת חצר ורק אחרי שבועיים וחצי הוא נשאר לבד .
יש עשרים ילדים , שלושה אנשי צוות , ארוחת בוקר ארוחת עשר וצהריים הכול טרי וטיבעי וגם צימחוני אין בגן בשר .
הצוות מופלא הגנן נהדר מקסים בעניי ממש שליחות .אל תצפי לראות גן שהוא יפה וחדיש , הגן צבוע בצבעיים של אפרסק רך עם וילונות באותו הצבע .משחקים מעץ, הרבה שימוש בדמיון,
תאורה רכה , הצוות מדבר בלחש ואין צעקות או דיבור חזק . הכל בשירה רכה ומזמינה .
ממליצה לך ללמוד קצת על הדרך האנטרופוסופית כדי להתרשם
אני מאוד מרוצה יש לי 3 ילדים שהיו בריאים אני עברתי כבר כמעט את כול סוגי הגן ולזה אני הכי מתחברת , אין לחץ אין רדיפה אחרי השעון הכול בנחת וברוגע
העלות לא זולה במיוחד עכשיו שבגיל 3 זה חינם הסכום עומד על 1200 שקלים אם הכל ילך לפי התכנון אז מאוד הייתי רוצה שבני ימשיך גם הלאה
מקווה שנתתי לך סיקור קצר אםתרצי עוד מידע אז בשמחה

וגם שכחתי להוסיף שאין טלויזיה או ממתקים

והם כמעט כל יומים אופים פעם לחמניות ופעם עוגיות את הלחמניות הם אוכלים בארוחת בוקר
הם שותלים צמחים של ירקות וגם חיטה
גם יש להם קומפוסט

נשמע (נקרא) מצויין

אני מכירה קצת את השיטה והגישה כי אחד האחים של בעלי למד בבי"ס אנטרופוסופי בירושלים מכיתה ג' ועד ט', אבל הייתי סקרנית לשמוע ספציפית על הגן.
תודה רבה!

aurora0

New member
התייעצות בין מסגרות (3 אופציות בפנים)

אנחנו בתהליך חיפוש (והחלטה) על מסגרת לקראת גיל שנתיים.
אני ממש אשמח לשמוע מחשבות.
אחרי אינספור הגנים שפסלתי נשארנו עם שלוש אופציות לבחור בינהן:
1. גן קטן יחסית (13 ילדים) עם 2-3 נשות צוות. קרוב יחסית אלינו הביתה (5 דק' נסיעה), אין ממש גישה "טבעית" (יש ממתקים כל יום, ארוחת ארבע היא וופלים, יש טלוויזיה לראות סרטים).
יתרונות: הקבוצה הכי קטנה שראינו, גננת נראית רצינית, הגן דו - לשוני כך שהקטנה בטח תפנים עוד שפה (משהו שמראש קיוויתי לו).
ויש גמישות - אפשר לרשום עד 12:30 (ואז "מפסידים" את הממתקים של אחרי השינה), או אפילו רק ליומיים בשבוע (אופציה לא רעה מבחינתנו).
2. גן גדול - 36 ילדים ו4-5 אנשי צוות. קרוב יחסית אלינו הביתה (5 דק' נסיעה). עונה על הדרישות שלנו- אין טלוויזיה, אין ממתקים, תפיסה חינוכית טובה, מרווח.
רק מפריע לי הגודל והיחס המספרי שמגיע ל 1:9. אין גמישות (הרשמה ליום שלם, החל מספטמבר הבא).
3. גן במושב - כרגע 19, עד 24 ילדים ל4 אנשי צוות. עונה על הדרישות שלנו- אין טלוויזיה, אין ממתקים, נמצא במושב אז "טבע" הוא חלק גדול מהתפיסה (מטיילים בחוץ, משחקים בחצר). הנסיעה לדעתי ארוכה - בערך רבע שעה לכיוון, כלומר שעה "על הכביש" ביום למי שמסיע ומחזיר (חצי שעה לשים ולחזור בבוקר, כנ"ל בצהריים. זה לא בכיוון של העבודה אלא לכיוון הפוך, למושב באיזור). ההרשמה גם פה ליום שלם.
לולא המרחק בנסיעה הייתי קופצת על אופציה 3, אבל נראה לי שלבטל שעה מהיום שלי בנסיעות על מסגרת לגיל הרך זה קצת יותר מדי. אבא שלה חושב שזה דווקא בסדר.
מה דעתכם?

אופציה מס' 1

ממתקים - אפשר לבקש שלא, ואפילו להמציא איזה משהו (הרופא אמר שהיא אלרגית לוופלים.. לא יודעת מה..) או אפילו לספק חלופה בריאה בעצמך
נשמע אינטמימי ונכון מבחינת יחס אנשי צוות
טלויזיה זה נשמע רק, השאלה היא כמה הם בכלל רואים.

שאלה

מה בנוגע לאני מאמין שלך בחינוך? למי הכי התחברת?

הבן שלי אוטוטו בן שנתיים ולא הייתי שמה אותו בקבוצה ענקית כל עוד יש לי ברירה. השאלה האם הם תמיד בקבוצה גדולה או שעצם מפצלים אותם לקבוצות קטנות יותר במשך היום.

גן במושב - בשנה שעברה הסענו את הילדים לישוב סמוך לגנים וביזבזנו 40 דקות ביום. עדיין שווה לי השקט הנפשי.

על פניו הייתי בוחרת באופציה שלישית אבל במקביל

גם בודקת לעומק את הגן הראשון (האם את מתחברת לגישה חינוכית ול"אני המאמין" של הגננת ושל הגן, מה התכנים, איזה אוכל יש שם חוץ ממתקים, כמה זמן רואים טלויזיה. קבוצה קטנה זה חשוב בעיניי בגיל קטן לכן הייתי בוחנת את האופציה הזאת ברצינות).

אנחנו בחרנו להתפשר על המרחק (נסיעה של 10-15 דקות, וכרגע אנחנו מתניידים בתחבורה ציבורית אז בכלל זה גוזל לא מעט זמן), אבל לקבל גן שאנחנו שלמים איתו.

36 ילדים זה המון בעיניי, בכל גיל, אבל בטח ובטח בגיל שנתיים. והמספר היחסי של ילדים פר מטפלים גם כן גבוה מאוד.

דונה31

New member
מה הכי חשוב לך?

חשוב לך שלא תיחשף למתוק בהתחלה זה יעבוד בסוף כבר תשמעי בבית שרוצים אותו הדבר כמו שאר הילדים בגן.
טלוויזיה - זה שם אז יראו (גם אם אומרים לך שזה לפי השינה) אני לא מאמינה בכך שיצליחו לנטרל ולסנן שילד אחד לא יראה.
מתאים לך דורה ויובל המבולבל לדוגמא?

חשוב לך יותר תפיסה חינוכית גודל המקום
עד כמה זה מעמסה נסיעה באוטו עבורכם לגן במושב? גם למקרה של הקפצה.
לדעתי המסגרת לגיל הרך היא הכי חשובה (ועושים טעויות לצערי אנחנו טעינו)
מה קורה בשנה הבאה? עד איזה גיל הגן, היכן החברים מהגן גרים? בקרבת מקום שאפשר לפגוש. אמנם אתם קצת לפי זה בגיל אבל בקרוב זה יגיע

valeta

New member
לא יודעת מה לומר כי מהכתיבה שלך עולה

שאת מעדיפה את אופציה 1 או 3, אבל לי דווקא אופציה 2 נראית הכי טובה. כל זאת בהנחה שיום שלם זה דבר שאת מעוניינת בו עקרונית, כי אם לא, אז מראש אין מה לחפש בגנים שלא נותנים להוציא בצהריים. ולמה אני מעדיפה את אופציה 2? כי מתקיימת בה פשרה סבירה בעיני בין גישה חינוכית שהיא טובה לכם לבין קרבה לבית, שהיא דבר חשוב מאוד (וזאת אני כותבת לך בתור מישהי שהסיעה 3 שנים לגנים שהיו מרוחקים מרחק 45 דקות נסיעה בבוקר, וזה סיוט!!!)

אני כן רוצה להגיד לך משהו על אופציה 1, שהיא בעיני הכי פחות מוצלחת:
עניין הדו לשוניות בגיל שנתיים הוא בעיקר אשליה. ילד בן שנתיים שדובר כשפת אם שפה מסוימת וחי במדינה שבה זו השפה הדומיננטית, לא יפנים כשפה שנייה שפה נוספת שמדברים אותה בגן. בשוליים היא תקלוט פה ושם מילים, אבל זה לא יתגבש לרכישת שפה משמעותית. ילדתך לא תהפוך להיות דו לשונית, אלא אם כן יש בבית הורה שמדבר איתה בשפה הזו ושהיא חלק בלתי נפרד מעולמה. בנוסף, אפילו ילדים שהגרו לכמה שנים בשנים צעירות למדינה דוברת שפה אחרת, וחזרו אח"כ לארץ, גם הם לא בהכרח הפנימו את השפה הנוספת כשפה שנייה ולא הפכו דו לשוניים. יש לי מכרה שבנה הגיע לארץ בגיל 6 לגן חובה, אחרי שנים בארה"ב. הם משפחה ישראלית, אבל הילד דיבר שם רק אנגלית, גם עם הוריו וגם בגן. כשהגיע לארץ לא ידע מילה עברית. עכשיו הוא כבר בן 8 ולא זוכר בכלל את האנגלית. ההקשר החדש מחק את הכל. כך שבגיל שנתיים אין יתרון ממשי להכנסה לגן דו לשוני, אל אם כן זה בנוסף לביסוס השפה השנייה שנעשה מהבית על בסיס קבוע.
והממתקים - זה עניין של השקפת עולם, אבל אני חושבת שלתת כל יום קבוע בארוחת ארבע וופלים, זה חינוך כל כך רע, כל כך לא נכון, הקנייה של הרגל שלילי ומזיק, כך שאני לא הייתי יכולה להשלים עם זה. וטלוויזיה - שוב, עניין של השקפה, לדעתי ילד הולך לגן בשביל לשחק ולא בשביל לשבת מול מסך. את זה יש מספיק בבית, ויש מספיק שעות בבית שבהן ילד גם פוגש מסכים. אני גם הייתי חוששת שבגן עם טלוויזיה יש בה שימוש הרבה יותר ממה שלהורים נדמה (כי בכל גן יש דברים שנעשים בלי ידיעת ההורים). זה פשוט פיתוי אדיר לצוות, כשרוצים לשטוף רצפה או להרגיע. בעיני אין למסכים האלה מקום בגן ילדים.

נראה לי שההתלבטות היא בין 1 ל-3

על 2 לא הייתי מתלבטת, כ"כ הרבה ילדים ויחס זעום של מטפלים פר ילד זה ממש לא מתאים.
על 3 השאלה היא בעיקר באיזה עבודות אתם עובדים ואם יש לכם שעה כזאת לבזבז ביום.
אם אתם עובדים במשרות לא מלאות וזאת אופציה עבורכם, מצויין. אם לא, גם אפשרות 1 נשמעת טובה מאד,
ויש לה גם יתרונות על אופציה 3, דו-לשוני, חצי יום.

begonia

New member
אני הייתי הולכת על אופציה 3

בתור גננת שעבדה בגן בעיר ובגן בקיבוץ, אין על החינוך הקיבוצי ואני מחה שהחינוך במושב דומה לזה. מה שהילדים מקבלים בגן כזה, הוא מדהים.

aurora0

New member
כמה תגובות מפרות ופוריות! תודה

איזה כיף של דיון והרבה כיווני מחשבה!
נתתן לי גם הרבה על מה לחשוב.

אני אוסיף קצת מידע ואגיד מה הכיוון שמתגבש...
מבחינת התפיסה החינוכית שלי, אני חושבת שהחלק החשוב בה הוא כבוד לילד, וממה שחשתי, זה קיים בשלושת המסגרות.
אני גם מרגישה שגם מביקור ארוך אי אפשר בדיוק להחליט מה המקום עושה בפועל, ולכן אני אדע בדיוק מה קורה רק כשאני אהיה עם אצבע מאד על הדופק, מבפנים.
כך ששלושת האופציות ראויות בעיני מבחינת היחס.

החשיפה למתוק כבר מתקיימת לצערי, והקטנה מאד מאד אוהבת מתוק (אצל סבים שלה היא אוכלת כמעט כל יום שוקולד או גלידה, ומבקשת את זה). מכיוון שבגן ש"מחלק" ממתקים יש גמישות, אחת האופציות לטעמנו היא להוציא אותה לפני ארוחת ארבע שאז מקבלים ממתקים. מעבר לזה גם בגן הזה יש תפריט מאד מסודר, שכולל דייסות מבושלות, ארוחת עשר של שני סוגי פירות, ומנה ראשונה של מרק יחד עם מנות מבושלות במקום בא. צהריים (חלק מהתרבות בגן).

מבחינת התניידות - יש לנו רק רכב אחד... ולמושב הזה אין תחבורה ציבורית... אז באמת מהבחינה הזו מדובר בסיבוך מאד גדול. זה לא משהו שאי אפשר לפתור, אבל משהו שיכול להיות מקשה.
עוד נקודה (שדונה העלתה אני חושבת) היא העניין של שנה הבאה... בגלל שבאיזור שלנו אין הרבה גנים "מוצלחים" לטעמי, ואופציה 2 היא גם גן עירייה, יכול להיות ששווה לשמור שם מקום בחשיבה קדימה. גם באמת מבחינת חברים באיזור המגורים שלנו, להרחיק למושב ואז להפגש אחר הצהריים יכול להיות בעייתי.
עוד נקודה שלא כתבתי היא עניין ה"מקום". באופציה 2 צריך להזדרז ולשמור מקום כי נגמרים המקומות. בשאר לא. כך שאם אנחנו מתכננים עליו באיזו חשיבה קדימה לשנים הבאות, ההחלטה צריכה להתקבל עכשיו, בעוד שאם נתחרט שאר האפשרויות פתוחות בפנינו.
מבחינת יחס מספרי -
באופציה 2 כן עובדים בתוך הקבוצה הגדולה (מאד) הזו בקבוצות קטנות. בביקור שעשינו שם נראה היה שממש מצליחים להשתלט על כולם, אבל שוב, זה היה נקודתי.
אני אלך לבקר שוב ולראות איך מסתדרים עם קבוצה כזו גדולה, בכל מקרה.

ואחרון לעניין הדו-לשוניות - אני חושבת שזה בטח מאד אישי ותלוי גם בנטייה האישית ל"שפות". אצלנו בבית מדברים עברית כשפת אם, וכך גם אצל הסבים שלנו. כשאני גדלתי אצל ההורים שלי הם דיברו איתי רק עברית, למרות שיש להם שפת אם אחרת ומשותפת בינהם. ולמרות זאת גם אני וגם אחותי הצלחנו "לקלוט" את השפה הנוספת הזו, איכשהו מהסביבה ובלי שיעורים פורמליים. והם ממש לא השקיעו בזה, להפך. אולי קלטנו את זה מקצת מפגשים משפחתיים של מבוגרים, שאז משנים שפה, או כשהם רצו שלא נבין...
בכל מקרה זה מאד יעיל עבורי שיש לי בסיס כלשהו (גם אם מאד בסיסי, אני בעיקר מבינה מה אומרים) בעוד שפה.
כשהקטנה נולדה ביקשתי מסבא שלה שידבר איתה בשפת האם שלו וזה מאד קשה לו והרבה פעמים הוא עובר חזרה לעברית. אבל אני חושבת שיש לה איזה בסיס לזה, ואם היא תחשף באופן קבוע לשפה הזו גם במסגרת חינוכית, אז בסביבה הקרובה שלה לאורך החיים יהיה איך לשמר את הידע הזה, במיוחד אם נשקיע בזה קצת מחשבה.
אז מה שהחלטנו כרגע -
לרשום אותה ליומיים בשבוע עד הצהריים לגן הדו לשוני (שיתפקד כנראה כמו "חוג" או "גן עם אמא", מדובר על 9-12 שעות שבועיות).
ולשמור מקום לספטמבר בגן הקרוב בהנחה שאז נצטרך כבר מסגרת מלאה.
כמובן שכל הזמן נמשיך לראות את ההתנהגות של הקטנה ומה הצרכים שלה בתוך המסגרות, ונראה...
תודה רבה רבה לכולכן (ם) על שפע המחשבות והייעוץ פה.

למעלה