מסגרות הדפסה

AlonPe

New member
מסגרות הדפסה

שלום אור,

בבדיקה לתנאי סף, אחת ההערות היתה להקטין את גודל (גובה) גיליון התשריט.
התשריט ב-1:250. השתמשתי בגיליון A0 190X205.
גיליון A2 (90X100) קטן מדי, הקו הכחול לא נכנס.

האם ניתן לשחק עם הגודל? לעשות מסגרת באיזשהו גודל ביניים?
מה המשמעות של שימוש בשתי מסגרות? זה ידפיס את התשריט בשני חלקים?

בתודה,
אלון.

תנאי סף, מסגרות הדפסה וקנ"מ

אלון שלום,
אפרק את תשובתי לשלושה חלקים:

א. הקנ"מ:
כל קנ"מ מציג רמת פירוט שונה. למשל, בתכניות עבודה (1:50) קיימים פרטים שאינם מצויים בבקשה להיתר (1:100). נוהל מבא"ת קבע שהקנ"מ המפורט ביותר לתב"ע הוא 1:500 (ראה סעיף 4.4 לחלק ב'). לפי קנ"מ זה הוגדרו הישויות המותרות בתב"ע. התב"ע אינה מפרטת מידע ברמת פירוט של 1:250 ולכן אין להשתמש בקנ"מ זה, גם במקרים בהם מדובר בתכניות קטנטנות.
מבחינתך- הצגת התכנית בקנ"מ הנכון- 1:500 תפתור את הבעיה של הגיליון.

ב. גודל הגיליון:
הגדלים הנתונים בטבלת מסגרות ההדפסה הנתונה בכלי העזר שבאתר המבא"ת הם הגדלים היחידים שהמערכת מזהה. לא ניתן לשנות אותם.
ככל שגבול התכנית אינו נכנס במלואו לתחום מסגרת ההדפסה, יש לבחור גיליון גדול יותר, או להשתמש ביותר מגיליון אחד.
במקרה שנדרשים 2 גיליונות, יש להציב את מסגרות ההדפסה כך שתהיה בינינהם חפיפה, ולהימנע מהצבת בלוק ההדפסה באזור החפיפה. בבלוק ההדפסה ירשם מספור הגיליון (1 או 2) מתוך 2 גיליונות.
התוצאה תהיה 2 תשריטים מלווים כל אחד בשובל הכולל בין היתר מקרא גיליונות.

ג. תנאי סף להגשת תכנית:
בדיקת תנאי הסף היא בדיקה המוגדרת בנוהל מסודר, ובנוהל רשום במפורש שאין להוסיף תנאים נוספים. גודל הגיליון אינו תנאי סף. אפשר להעיר עליו בהערה מסוג "דע לך שבעת הבדיקה התכנונית המוקדמת תקבל הערה על גודל הגיליון" אבל אסור שהערה כזו תעכב את עמידת התכנית בתנאי הסף.

AlonPe

New member
תודה על התשובה המפורטת.

לא הייתי מודע לכך שקנה המידה לתשריט הוא 1:500. האמת שעד כמה ששמתי לב, ברוב התכניות שנתקלתי בהן, התשריט ב-1:250.
זה אכן יפתור לי את "הבעיה", ב-1:500 הגבול ייכנס לגיליון A3.

אם זו הייתה ההערה היחידה, הייתי מלין על כך. מאחר והיו הערות אחרות, אתקן כבר גם את זה.

ושוב - תודה.

למעלה