מנת יתר של אקמול

yossin

New member
מנת יתר של אקמול

על הקופסה כתוב מכסימום 8 קפליות ביום מה הסיכונים בלקיחה של כמות גדולה יותר ? מה אם זה לתקופה קצרה ומה אם המדובר בתקופה ארוכה ? הנתונים: אני לוקח 2 קפליות כל 4 שעות כך שזה יוצא 10-12 קפליות ביום במשך כשבועיים (לשלוט בחום שלי, עד שהרופא ימצא מה סיבת החום). בתודה

ממתי

New member
10-12 קפליות ליום???!!!

א. תפסיק! חבל על הכבד. הסבר: הכבד ממונה על פירוק חומרים זרים לצורך הרחקתם מהגוף. האקמול הוא, מן הסתם, חומר זר והוא מפורק ע"י הכבד. כמויות גדולות מדי, עלולות להביא לעומס יתר על הכבד והתוצאה הוא פגיעה בתיפקודו התקין. לבד מפירוק אקמול לכבד יש עוד איזה כמה אלפי פעולות חיוניות והפגיעה תהיה בכל הפעולות הנ"ל. תתאר לעצמך מצב בו יש לך טוחן אשפה ואתה מעמיס עליו יותר מדי אשפה לטחון עד אשר הוא נשבר או נשרף. ב. שבועיים ועדיין לא נמצאה סיבת החום??? תחליף רופא! ג. עד אז תנסה שילוב של נוגדי דלקות ומורידי חום אחרים. אני הייתי מתחיל באיבופרופן (אדויל, נורופן, אדקס), אם אין לך בעיות מיוחדות של אסטמה, צרבות וכיבים בקיבה או בעיות כליות מיוחדות. ד. ותזכור, חום אצל מבוגר הוא רק מעל 39. עד 39 תשתדל לא לקחת כלום, כי אחרי הכל, חום הוא אמצעי הגנה טבעי של הגוף כנגד חיידקים מזיקים. אז למה לנו להפריע.

yossin

New member
הג´ שלך...

בלי להכנס לדברים האחרים שאמרת, אתה מציע לי להפסיק עם אקמול ולעבור לנורופן (למשל). האם לא אותו השיקול (עומס על הכבד וכד´) נכון גם כאן ? כלומר, מה היתרון בלהחליף תרופה אחת באחרת ?

ממתי

New member
יתרון בהחלפת תרופות

א. זמן מחצית חיים. התרופה החדשה פועלת לאורך זמן רב יותר מהתרופה המוחלפת. כך שכדי להשיג את אותו אפקט תצטרך לנוטלה פחות פעמים ביום ומכאן ליטול פחות כדורים ומכאן העומס על מערכות הפינוי יקטן. אגב, הנורופן מפונה בעיקר ע"י הכליות ולכן סייגתי את השימוש באי קיומן של בעיות בכליות. ב. דסנסיטיזציה. הגוף "מתרגל" לתרופה מסויימת שנוטלים אותה בכמויות ולאורך זמן וכך כדי להשיג את אותו אפקט תצטרך כמויות יותר ויותר גדולות של התרופה, ממה שהיית רגיל ליטול בהתחלה. פעמים רבות עצם החלפת התרופה, לאו דווקא לתרופה חזקה יותר, יועיל היות ומבחינת הגוף זה חומר חדש שהוא לא רגיל אליו ולכן הפעילות תושג כבר במינונים נמוכים. אני ממליץ לך להיכנס לקישור של ברנדן בדבר רעילות משככי כאבים, להחכים יותר. אגב אצטמינופן הוא השם האמריקאי לפרצטמול יעני לאקמול.

למעלה