מנשא לכלב קטן

big9991

New member
מנשא לכלב קטן

שרשור שרץ כאן הדליק אותי לנסות שוב לצרף את היורקשרית טריירית לרכיבות עם הילדים ויש לי תחושה כי הנוכחות שלה תעודד את הילדים לרכב יותר.
(הרכיבה המשותפת הראשונה והאחרונה עם הילדים כמעט הסתיימה באסון כשהיא רצה חופשיה לצידנו ואחד מהם התהפך ופספס אותה בכמה ס"מ.כלבה קטנה. 2.5 קג).
ברור לי לחלוטין שהיא תצטרך להיצמד אליי למען בטחונה וממה שהספקתי לקרוא ישנם תיקים.מנשאי גוף וסלסלאות כידון או סבל וגם עגלה על גלגלים.
חשבתי גם לנסוע לכתר פלסטיק ולמצוא סלסה יפה דמויית ראטן ולאלתר חיבור לכידון.
מה דעתכם?

shangu23

New member
נשמע לי כמו התעללות בכלב, מצטער

היורקי הוא גזע קטן, שלא אמור לרוץ לצד האופניים (לא ממש בנוי לריצה, בלשון המעטה), ולטעמי גם לא לשבת בתוך סל או תיק.
אם אתה מתכוון לרכיבות של חצי שעה-שעה אפשר להשתמש במנשא כלשהו שיקרב אותו לגוף שלך וימנע ממנו לקפוץ, אתה הרי לא רוצה לדרוס אותו...

meedas

New member
דעתי

קודם אני אציין שיורקשיר טרייר זה אמנם כלב קטן אבל עדיין טרייר, כלומר כלב צייד/עבודה. אמנם בימינו רבים טועים להתיחס אל הכלבים האלו ככלבי שעשוע מפונפנים, אבל זו פשוט טעות שמובילה לא פעם לבעיות התנהגות ותסכול אצל הכלב
לא הייתי גוררת כלב זעיר לרכיבת אופניים ארוכה אבל לסיבוב קצר עם הילדים, בכיף...
&nbsp
לגבי אופציות נשיאה על האופניים, סלסלה שמחברים לכידון היא אופציה אבל צריך לזכור שלא כל הכלבים יסכימו פשוט לשבת שם יפה בלי לנסות לקפוץ החוצה (ולהפגע)
התיק שהראת בהודעה השניה יכול לעבוד אבל לדעתי לא יהיה נוח בתנוחה כפופה של רכיבה. אולי עדיף משהו שיושב על הגב ולא על הבטן. בכל מקרה זה ידרוש הרגלה הדרגתית וזהירה "על יבש" לפני שיוצאים לדרך
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

big9991

New member
ישנם מנשאים לגב בדומה למנשאי תינוקות

אלא שאז לא רואים את "פני התינוקת" ובחיי שהיא מחזירה אותנו שנים רבות כולל פעמים שהיא מחליטה להעיר אותנו בארבע בבוקר כי בא לה לבדוק רחשים בחוץ .
כמו כן את צודקת לגבי מנשא בטן - יהיה בעייתי לרכב כפוף .
מדובר בסיבוב קצר בהחלט בשבילים סלולים . לגבי משמעת - היא ממושמעת אליי באופן מוחלט וכשאנו נוסעים במכונית למשל היא יודעת שעליה להתיישב במקום מסויים ברכב מבלי לנוע . אני מניח שהיא תשב בסלסלה מבלי לקפוץ אבל החשש שלי הוא עדיין מנפילה בעקבות התנגשות עם רוכב אחר וכו' . מובן שנבדוק איך הדברים עובדים קודם לכן ובכל מקרה של חשש - הפיילוט יבוטל .

עדיף לכלב להיות במצבו הטבעי - הכי סביר זה סלסלה

ואפשר לקשור את הרצועה באופן שלא יקפוץ
למרות שהמחונכים מתרגלים לשבת יפה
או כדוגמא המצ"ב

big9991

New member
תודה ראה יפה

אם כי נראה שצריך לרפד את גם את דפנות הסלסלה , יש לינק ?

creth11

New member
כמה הערות

כלב הוא חיה נעמנה לבעליו עד מוות, כלב ירוץ אחרי בעליו עד מוות
אסור לתת לכלב לרוץ ללא אימון הדרגתי בדיוק כמו לבני אדם
צריך להיות ערים מאוד ליכולת ולהיתעייפות של הכלב כי כאמור הוא ירוץ עד שייפול מת
כלב קטן בעיקר כמו המדובר הוא בעל רגליים קצרות וקשה לו מאוד לשמור על קצב ושוב חייו אימון הדרגתי
יש כלבים בעיקר קטנים המפחדים מגובה ולכן גם ישיבה בסלסלה על אופניים תפחיד אותה צריך לבדוק ולתרגל לאט לפי תגובות הכלב

big9991

New member
לגבי ריצה לצד האופניים

אני מודה שזה היה רעיון דבילי שכמעט הסתיים בקווץ', היא הייתה אז גורה וכולנו היינו בקטע של התלהבות .

למעלה