מנשא טיולים

litufi

New member
מנשא טיולים

אנחנו מחפשים מנשא טוב לטיולים. אין לנו מושג מאיפה להתחיל לחפש ואנחנו ממש לא רוצים להוציא הון על זה. יש לנו ארגו ויאמו, ואני בכלל מתלבטת אם אנחנו צריכים גם מנשא מובנה..
אנחנו מטיילים בארץ, בדר"כ טיולים קצרים ולא מאוד מאתגרים, אבל החצי אומר שיהיה לנו ובעיקר לפיצית לא נוח בארגו ויאמו בטיולים.

מה דעתכן? ובכל מקרה על איזה מנשא מובנה הייתן ממליצות? ואולי במקרה אתן מוכרות כזה יד שנייה....?

תודה מראש לעונות

תחסכו את הכסף, המנשאים שלכם יספיקו

ויש האומרים שהם גם עדיפים על מנשאי טיולים שהם כבדים יותר מלכתחילה ומחזיקים את הילד רחוק מהגוף (=עוד כובד).

אולי תצאו לטיול נסיון?

regvuv1

New member
חבל על הכסף

לי עם הראשונה והשני היה מנשא טיולים - אחד מהכי יקרים שיש בשוק (קרובים עשירים קנו לנו במתנה). היה נוח לבעל (אני לא הצלחתי לסחוב אותו, המשקל יושב כ"כ גבוה על הגב שגרם לי לכאבים).
עם השלישי גיליתי את ארגו, ובזאת ויתרנו על המנשא ה"שווה", מסרנו אותו לחברים שרצו וסירבו לנסות ארגו... ובארגו גם אני מסוגלת לסחוב, כולל את בת השש שלי כשהיא ממש רוצה להתפנק כמו הקטנים.

היתרונות של מנשא טיולים מובנה

הם מועטים, לפי נסיוננו.

יש לנו יאמו וסאפי (שני ילדים שעד לאחרונה היו שניהם נישאים בטיולים) ומנשא טיולים מובנה של VAUDE (אני מקווה שדייקתי בשם היצרן).
המנשא המובנה נוח כי יש בו מקום אחסון, ולכן הוא לא "מבזבז" לגמרי את הגב של הנושא, מצב שני הוא מאוד מאוד כבד, ובשלב די מוקדם היה לי לא נוח לנשיאה ולכן רק בן זוגי היה זה שיכול לשאת בו את הילדים. אגב, הסיבה לא היתה רק המשקל, אלא בעיקר המבנה הקשיח, שלמרות שכיוונו על פי הגובה המתאים היה לי גדול מדי וחלוקת המשקל לא נוחה.

היתה תקופה שכל אחד מהילדים בתורו העדיף אותו על פני היאמו או הסאפי כי הוא ישב בו גבוה והם רואים טוב את הדרך. הם גם הזיעו בו פחות כי הם לא יושבים צמוד לגב ההורה. זה אולי היתרון היחיד המשמעותי שאני יכולה לחשוב עליו לגבי המנשא הזה.

אם יש לכם כבר מנשאי גב טובים כמו יאמו וארגו, לא הייתי טורחת לרכוש מנשא גדול. גם אצלנו זו היתה אחת המתנות שקיבלנו עם לידת הילד הראשון, ודווקא ניצלנו אותו הרבה, כולל טיולים בחו"ל, אבל איכשהו, ככל שהילדים גדלים, תמיד אנחנו חוזרים לפתרון הקל, הפשוט והנוח של מנשאי הגב הפשוטים יותר.

מאיפה אתם? אם תרצו אנחנו יכולים להשאיל לכם לנסיון את המנשא שלנו שתוכלו להתרשם.

יש לי להשאלה/מסירה מנשא של שילב

הוא ממש לא מהאיכותיים שהוזכרו כאן
ועבורי הוא הרבה פחות נוח מאשר מנשא ילקוט.

ההמלצה הכי טובה היא להשיג מנשא של חברה טובה ולהתנסות. טיול אחד של 2-3 ק"מ, לא משהו רציני, תראי מה יותר נוח לכם.

בארץ השמות המובילים הם ואודה, טטונקה, דויטר, פירמות גרמניות.
אבל הם לא בהכרח המנשאים (או תרמילים) הכי טובים שיש.
תרמילאים גרמנים שפגשתי בטיול שלי בכלל לא הכירו את המותגים האלה שאמורים להיות מובילים בגרמניה, לכי תביני...
יש גם איזה מותג אמריקאי בתרמילים שברח לי שמו, מותג של תרמילים מעולים, אני לא יודעת אם יש להם גם מנשאים.

אצלנו כל עוד נושאים במנשא זה במנשא ילקוט. "כל עוד" זה אומר עד גיל שנתיים נשיאה רצופה בטיולים ומגיל שנתיים כמה שהילד מוכן להנשא. הקטנצ'יק בן שנתיים וחודשיים וכבר לא כ"כ מוכן וזו כבר בעיה, כי אנחנו רוצים ללכת מסלול והוא רוצה לאסוף אבנים ובלוטים

ומילא אנחנו, בינתיים אחיו הגדול מצ'טעמם ואם מטיילים אם חברים נשארים בסוף לבד...

יכול להיות שבגילאים יותר מבוגרים עדיף מנשא קשיח, אני לא יודעת.
הילדים שלי הולכים מאוד יפה מסלולים קצרים, והטיול הגדול עם הטרקים בנפאל הוא כרגע חלום רחוק מאוד...

נינושה2

New member
מצטרפת - מיותר

יש לי מנשא מובנה מצוין (כרגע בהשאלה אצל חברים לדעתי, אחפש בבוידעם) ולא השתמשתי בו כלל עם הקטנה, כי השכלתי וקניתי מנשא ילקוט (בקו) עוד לפני שנולדה.
אגב, מגיל שנתיים גם טיולים ארוכים אני עושה עם מושב מותן, כי היא מתעקשת כל הזמן לרדת ולעלות עליי. אבל גם אז, מנשא הילקוט מקופל בתיק למקרה שהיא ממש עייפה.

שוליקה10

New member
גם אנחנו התלבטנו לקראת נסיעה לחו"ל

עבור בת שנה ו- 8 חודשים. וגם אצלנו בעלי הוא זה שאמר שהארגו לא מספיק ראוי

לבסוף, כן קנינו מנשא טיולים של דויטר, שהיה ממש סבבה, הקטנה בילתה בו (רצתה לשבת ב"כיסא") וללא ספק היה נוח יותר מהארגו מבחינת מערכת התמיכה בגב והאוורור של הנושא. במיוחד אם מטיילים במקומות חמים אני יכולה לראות איך ההדבקות של הילד לגב בארגו למשל יכולה להיות מעט דביקה ולא נעימה.
עם זאת, באמת צריך לזכור שלמנשא טיולים יש משקל עצמי לא זניח, ועלי זה קצת "גדול" - כך שרוב הזמן בעלי הוא זה לקח את הקטנה, וכשאני קצת נשאתי אותה זה היה בארגו. וגם לארוז את המנשא עבור המטוס היה
. תכל'ס זה כמו עוד חבילה לא קטנה...

אז אין לי תשובה חד משמעית
אנחנו שמחים שקנינו, אבל אני מניחה שזה באמת תלוי בכמה אתם מטיילים, איפה ומה גיל (או משקל) הילד. ואם יש למצוא יד שניה זה בטח טוב.

יש לנו מנשא של deuter

שימש אותנו בטיול בחול ובכמה טיולים בארץ.
בעלי היה מבסוט. אני אפילו לא ניסיתי אותו

אין לי ניסיון עם מנשאים אחרים חוץ מזה ובד ארוך, אז הניסיון שלי מועט..

שושונלה

New member
גם לנו יש של דויטר. בעלי והילדון עשו איתו

המון טיולי שטח רציניים עם עליית הרים וכו. בעלי מעדיף את זה על פני מנשא ילקוט. אני לא ניסיתי בכלל, המנשא עצמו נורא כבד.

ורד

Afalpi

New member
התעניינתי בנושא לא מזמן

אנחנו מתכוונים לקנות מנשא טיולים בקרוב.
בארץ יש שני סוגים ששווה להסתכל עליהם: Deuter Kid Comfort וOsprey Poco יש שלוש דגמים בכל סדרה והעלות נא בין כ1000 ל1600 ש’’ח. יתר המנשאים ברמה נמוכה משמעותית משני אלו, גם לפי הביקורות שקראתי וגם מהתרשמות האישית שלי בחנות.
היתרון של המנשא המובנה הוא איוורור (ארגו מאוד חם באביב), והיכולת של התינוק להסתכל מסביב. התינוק גם לא יכול לזוז כמעט בארגו, במנשא המובנה יש לו הרבה יותר חופש. במנשא מובנה יש גם די הרבה מקום איחסון, ומקום לשק מים. אישית אם מדובר בטיולים רציניים של יום או יותר, אני לא רואה איך ניתן להסתדר עם ארגו, לפחות מהסיבה שהורה אחד לא יכול לסחוב את כל הציוד והמים. מהיכרות עם התינוק הספציפי שלי אני גם יודעת שהוא לא היה מסכים לשבת בארגו כל היום.

ממש כן ממליצה על מנשא טיולים רציני

היאמו שירת אותנו לטיולים רגליים בטבע עד גיל 1.5 בערך
אח"כ המנשא "הרציני" עשה עבודה שאין מה להשוות...
היום הקטנה בת שנתיים וחודש, כבדה ברוך השם, ואני (בהריון...) מצאתי את עצמי נושאת אותה בנוחות בטיול בשבת האחרונה... נוחות - בגלל מערכת הגב המרופדת שעושה את כל ההבדל לעומת היאמו והארגו וחבריהם

גם הגדול סביב 3.5 מצא את עצמו יושב על המנשא הזה בהזדמנויות שונות (של טיולים יותר ארוכים שהוא התעייף)

וכמובן תקופה ארוכה שטיילנו עם הקטנה ביאמו ואיתו במנשא הרציני

רכישה שווה להרבה שנים (טפו טפו טפו)

יש לנו גם מנשא של דיוטר שרכשנו בארה"ב
הוא לא כבד - הוא משמש גם כתיק וגם כמנשא. יש לו הרבה תאים נוחים וקטנים וריצ'רצ'ים זמינים - מאד נוח כתיק (אפשר לקחת עוד תיק אם זה טיול ממש ארוך)
מערכת הגב שלו מיועדת למשקלים גבוהים יותר מזה של מנשאי הבד הפשוטים

ממליצה, כבר אמרתי??

ועוד תוספת בעד המנשא...

שכחתי את נקודת המבט של הקטנים - הם מאד אוהבים אצלנו לשבת זקוף למעלה על הגב של אבא (או אמא)
מאוורר להם, הם חופשים להסתכל לכל הכיוונים, יש נוף טוב, מרגישים על הגובה, מלטפים לנו את הראש... זה מאד אחר מישיבה שלהם ביאמו - שהם חבוקים צמוד לגב שלנו ונמוכים יותר.
אני מאד אוהבת את היאמו שלנו ונהנית ממנו אבל עד גיל מסוים (בואכה שנתיים במשקלים שלנו) וגם למטרות אחרות (הליכה קצרה כשכבר גדולים)

litufi

New member
תודה לעונות

אני מתחילה להשתכנע שאולי יש בזה משהו... עדיין לא מתכוונת להוציא על זה הון ואשמח אם מישהי מוכרת יד שנייה.
(הילדה רובין הוד שלחתי לך מסר)

תודה!

ענבלית70

New member
אני מתלבטת אם למכור את שלנו

קנינו דויטר לקראת טרק של 10 ימים בחו"ל, בסופו של הדבר היאמו היה גם לי וגם לקטנה הרבה יותר נוח. היתרון העיקרי של הדויטר (או של כל המנשאים מהסוג הזה) מבחינתי הוא שכשהקטנה נרדמה היה אפשר להוריד אותה עם המנשא, עם היאמו אני חייבת להמשיך לעמוד כל זמן שהיא ישנה. זה לא תמיד פשוט כשמטיילים. גם לי אין בעיה להשאיל לך אותו.

אני ממש לא בעד מנשא מובנה

זה הרבה פחות נוח מהיאמו והארגו שלכם.
יש כמה יתרונות גדולים למנשאים שלכם על המנשאים עם הברזלים:
* זה נוח יותר- מנשא הברזלים מחזיק את התינוק רחוק מהגב, מה שאומר שזה הרבה יותר כבד וכואב בגב.
* זה נוח יותר לשינה- ראית פעם תינוק ישן במנשא הברזלים? אין לו איפה לשים את הראש וזה ממש לא נוח.
* לא תופס הרבה מקום בתיק, באוטו, בסל של העגלה וכו'.
* אפשר להצניע אותו- עם מנשא הטיולים הולכים על הגב מתחילת הטיול, והתינוק/ילד רואה אותו והרבה פעמים יבקש כבר מתחילת הטיול לשבת בו. מנשאים כמו יאמו וארגו ניתן להחביא בתיק ושהילד ילך כמה שהוא יכול, ולשלוף רק בעת הצורך.
בקיצור, לדעתי אל תקני כלום

סעיף 2 שכתבת ממש לא נכון

אצלנו היה נרדם מעולה וישן בדרך. בין אם המשכנו ללכת ובין עם בעלי הוריד את המנשא מהגב והוא הועמד על האדמה.
וזה שאת כותבת שאין מקום איפה לשים את הראש רק אומר שלא ראית את המנשא מקרוב ולא ניסית להשתמש, לפחות בדגמים של deuter

יש שם כרית מיוחדת בשביל שהתינוק יוכל להניח את הראש וגם ניתן לכבס אותה.
למה להביע דעה כ"כ נחרצת על משהו שלא ניסית?

דווקא השתמשתי וניסיתי

יש לאחותי את המנשא ולקחתי אותו ממנה בטיול כדי להרגיש ולהתנסות
אבל בבקשה- אני לא אוהבת להכנס לויכוחי פורומים מייגעים. לא חייבים להסכים.

נינושה2

New member
כן יכולים לישון אבל

בצורה עקומה לגמרי. אבל ישנים.
כאמור גם אני חושבת שמנשא מובנה הוא מיותר.

למעלה