מנשאים מובנים

יערה712

New member
מנשאים מובנים

לא מכאן, ולא מצאתי לאן לשרשר, מתנצלת.

ראיתי שיש שני דגמים של סנאגלי (אוונפלו) עם רצועת מותן (מאוד רוצה להוריד עומס מהכתפיים והגב). אחד מתאים מלידה ומאפשר גם נשיאת גב (מזכיר במבנה את הבייבי ביורן), השני מגיל ישיבה (7.5 ק"ג) ומזכיר את הארגו.

מישהי מכירה אותם? אשמח לשמוע את חוות דעתכן.
(יכולה לצרף קישורים לאתר הבינלאומי שלהם, להמחשה, אבל בפורום אחר מחקו לי את ההודעה כי חשדו שזו פרסומת.. אם כאן מותר, אצרף).

תודה!

לא הייתי ממליצה על שום מנשא שמזכיר את הביורן

מנשא שבנוי כמו ארגו עם חגורת מתניים ותמיכה טובה ברגליים של התינוק נשמע טוב, אם כי אישית לדעתי מנשא בד שנצמד לגוף התינוק והנושא הרבה יותר נוח וארגונומי ונעים בקיץ ממנשא קשיח.

אבל בלי לראות את המנשא המדובר קשה לחוות

דיעה, אז אם את רוצה המלצה קצת יותר קונקרטית כדאי שתקשרי/תעלי תמונות.

יערה712

New member
קישורים

מצרפת קישורים:

זה המנשא ההתחלתי, שלפי הצהרתם מאפשר גם נשיאת גב. (מתכוונת להשתמש רק בטן/בטן, לא עם הפנים החוצה, למרות שמאפשר).

וזה המנשא לגיל ישיבה.

אני מבינה את ההמלצה על מנשא בד, אבל בכ"ז מעדיפה מובנה.
עד כמה שאת מתרשמת מהתמונות, המנשא הראשוני יוכל לשמש גם לגב, או שעדיף להחליף? (ברור לי שממשקל מסוים אעדיף נשיאת גב)

המנשא הראשוני הוא מנשא מערבי שלא תומך

כמו שצריך ברגלי התינוק ומאפשר להן להשתלשל למטה ישרות. ולא מאפשר תנוחה פיזיולוגית מכורבלת לתינוק רך, לכן לא הייתי משתמשת בו בשום מצב. המנשא השני הוא מנשא ילקוט וככזה אמור להיות נוח ויותר פיזיולוגי, אם כי הוא לא נראה מדהים, רצועות הכתפיים צרות יחסית והמנשא עצמו נראה כאילו הוא מדי רחב ועמוק באזור הגב העליון, אני לא מתפלאת שהוא מיועד רק מגיל ישיבה כי אני לא רואה איך הוא מספק תמיכה טוב לגב של תינוק לא יושב, וזה אומר שאם התינוק נרדם בפנים יש מצב שהוא יכול לנזול הצידה. אם כבר מנשא ילקוט הייתי הולכת על מנשא איכותי יותר, מנשא כמו יאמו או ארגו מובנה באותה מידה, פשוט עשוי קצת יותר טוב...

אורית- אפשר לנצל"ש לשאלה?

את יודעת האם יש מנשאים טובים לתאומים? והאם זה בכלל ראלי לנסות לשאת את שניהם יחד? אמנם יש עוד זמן עד ללידה אבל אחרי הבכורה קשה לי לחשוב שהם לא יהיו עליי אלא בתורות...

תודה וחג שמח

אל תחפשי מנשאים יעודיים

יש הרבה דרכים טובות לשאת תאומים, אם הם קטנים אפשר במנשא אחד כמו שמתואר במאמר שירוק כחול אפור קישרה, אם גדולים יותר אפשר לשלב 2 מנשאים. יש הרבה קומבינות אפשריות, אבל במקרה של תאומים באמת שאי אפשר להמליץ באופן תיאורטי, זה מאד מאד משתנה ממשפחה למשפחה. בכל מקרה חשוב לדעת שזה אפשרי וריאלי, מוזמנת להעזר בי אחרי הלידה באופן יותר קונקרטי אם תרצי.

MamaHen

New member
בתור אמא לתאומים, נשיאה בו"ז במנשא אפשרית

ונוחה לקטנטנים רק בשלבים הממש ממש ראשונים כאשר הם קטנים.
אח"כ זה מאוד לא נוח להם, והם מתנגשים.
האופציה הנוחה היחידה היא אחד מקדימה ואחד מאחורה, אבל זה נראה לי אישית מסורבל.
יש ויתורים שעושים עם תאומים... זה לא כמו לגדל תינוק אחד, כמו שתגלי מהר מאוד

זה ויתור שאני עשיתי. במנשא שמתי בד"כ את הבייבי שהיה זקוק לידיים, ובכה. את הבייבית הרמתי על הידיים כאשר רצתה, ובשאר הזמן היא ממש אהבה להיות על המזרן פעילות עם איזה צעצוע או יורת מרגש - כפית!
אחרי כמה חודשים המצב השתנה, והבייבית נהנתה יותר מהמנשא, והבייבי מידי פעם על הידיים.

יערה712

New member
תודה רבה, ואם אפשר- עוד שאלה...

ראשית, תודה על תשובתך המפורטת והמנומקת.

מבינה שאין מנוס מלחכות שהקטנה (חודשיים, 4.6 ק"ג) תתאים למנשא ילקוט, ואז להשקיע באחד הטובים (למרות מחירם הקצת שערורייתי).
ולכן- שאלה נוספת שאשמח אם תוכלי להבהיר:
מה ההבדלים המהותיים בין מנשאי הילקוט השונים (ארגו, יאמו, בקו) והדגמים השונים?
האם ידוע לך על חנות שמחזיקה את שלושתם, כך שאוכל לעשות מדידה השוואתית?

(קצת רימיתי- זה 2 שאלות
)

ושוב- תודה רבה על העזרה.

מוזמנת גם לשאול 3 שאלות באותו הכסף

קודם כל, לגבי "המחיר השערוריתי"... חייבת להגיד משהו. לא בדקתי כמה עולה המנשא של אוונפלו, אבל אני יכולה להבטיח לך שהמחיר של מנשאי ילקוט, לפחות המותגים הישראלים, ריאלי לגמרי. כשמשקיעים באבזמים איכותיים, בדים איכותיים, בדיקות איכות, תפירה איכותיות, ובקיצור בחמרי גלם הטובים ביותר ובעבודה הטובה ביותר- זה יקר. והמחיר בהתאם. יש כל מיני מנשאי ילקוט מסין שמסתובבים בשוק ועולים שליש, אבל האם היית רוצה לשים את הילד שלך במנשא שהאבזם שלו עלול להשבר כי הוא מפלסטיק מעפן שלא בנוי לשאת עומסים, או שאת מעדיפה לשלם באופן חד פעמי קצת יותר ולדעת שהמנשא שלך איכותי ובטיחותי וישרת אותך למשך שנים?

לשאלותייך, כל מנשאי הילקוט דומים וההבדלים ביניהם קשורים לגזרה, עובי הרצועות, סוג ועובי הריפוד, רוחב חגורת המתניים וכל מיני פרטים אחרים שיכולים להשפיע יותר או פחות או הנוחיות שלך. בגדול, ארגו נחשב רחב יחסית, עם בד עבה וריפוד עבה ומתאים מגיל מאוחר יחסית (אזור חצי שנה ומעלה). בקו הרבה יותר צר, אפשר להתחיל איתו בגיל צעיר יותר. יאמו איפשהו באמצע מבחינת הגודל, ועשוי מהבדים הדקים ביותר, כמנשא ישראלי הוא מעוצב ומתוכנן להתאים לאקלים המקומי.
לא מכירה מקום אחד שמחזיק את שלושתם... אפשר לבדוק באתר של כל מנשא את רשימת המפיצים ולראות אם יש הצלבות.

נינושה2

New member
יכולה להוסיף לגבי הבקו

(יש לי אותו, הצלת חיי) שהוא באמת יחסית צר ויש אפשרות להצר את הבסיס על ידי תיקתקים, כלומר שהמקום בו יושב הטוסיק הקטן והירכיים יכול להיות צר או רחב יותר בתלות בגיל, לפחות בדגם ג'מיני שיש לי. מבחינת ריפוד- הוא די מרופד, די עבה, אבל אני מצאתי בזה רק יתרונות, אפילו שקצת חם בקיץ אבל היי - למי לא חם בקיץ? האבזמים מעולים, התפירה חזקה ומעולה.
לא מכירה מקרוב מנשאים אחרים.

מוסיפה לך עוד ילקוט לרשימה - סאפי ילקוט

הוא פחות מוכר מהאחרים אבל לא פחות טוב.
לי הוא היה משמעותית יותר נוח מכל האחרים.

pie and cactus

New member
גם לי סאפי ילקוט היה הרבה יותר נוח

הוא הרבה יותר 'מחבק' ו'עוטף' בעוד האחרים קשיחים ו'עומדים' יחסית.

אישית מדדתי כמה וכמה מנשאי ילקוט בדארמה יוגה ובסוף קניתי את הסאפי, שבכלל לא היה ברשימה ההתחלתית שלי. הוא אצלי בדיוק שנה ועדיין בשימוש :)

גם לי יש סאפי

ועם הילד הראשון היה לי יאמו.
שניהם טובים, אני חושבת שהסאפי נוח יותר. זה מה שהרגשתי כשהתחלתי לשאת בו. אחרי כמה ימים כבר התרגלתי ושכחתי איך היתה התחושה ביאמו...

אני אוהבת את רצועות הכתף שלו שהן רחבות ו״מחבקות״ את הכתף אבל דקות ולא מפריעות לשים תיק על הכתפיים.

וגם המחיר שלו נוח יחסית

במיוחד בהתחשב בזה שהמוצר ממשיך לשמש החל מגיל ישיבה (כ-6 חודשים) ועד גיל שנתיים ויותר.

פינסטרה

New member
במנשא מגיל ישיבה

זה לא נראה שהקשיחות שלו עוזרת במשהו או עושה את המנשא יותר נוח-> אני מתקשה להבין איזה פונקציה זה משרת לעומת רכים יותר או אפילו לעומת בקו ג'ימיני שהוא גם די קשיח אבל גם נותן תמיכה טובה לתינוק ולהורה.

יערה712

New member
מממ..

הפונקציה העיקרית- כלכלית...
המחשבה היתה להתחיל עם המנשא הראשוני (מערבי) ולהמשיך עם השני, שניהם יחד עולים פחות מג'ימיני אחד (וכך גם יכולתי להתחיל נשיאה כבר עכשיו מבלי לחכות עוד כחודשיים). אבל הבנתי שזה לא יעבוד (לא אסכן את הבריאות והבטיחות שלי או של הקטנה) ואצטרך להמתין קצת עד שתתאים למנשאי הילקוט. אשמח אם תקראי גם את תשובתי לאורית, ואם יש לך מה לתרום לשאלות שהעליתי בפניה תחלקי בידיעותייך.

למעלה