מנצחי X-GAMES סופרמוטו

StAv cR

New member
מנצחי X-GAMES סופרמוטו

מקום 1:בן בוסטרום,מספר 155,CRF450 מקום 2:אדי סל,מספר 100,הוסקוורנה. מקום 3:ג'רמי מק'ראת,מספר 2,CRF450.

StAv cR

New member
קישור לסרטון מהמירוץ שהתקייים הערב.

צד ימין ללחוץ על התמונה של ה-CRF האדום הנה פה

45degrees

New member
ורק אחד מהם מגיע ממש מתחום

הסופרמוטו - אחת התכונות היפות בספורט הזה

yules

New member
המסלול היה טיפה שונה

70% סופרקרוס, 30% אספלט... מעניין.

KTM620SM

New member
אין ספק שהאמריקאים עושים דברים אחרת

זינוק בשטח (ערימת ילדים בפניה הראשונה). 70% שטח??? מה זה? מוטוקרוס או סופרמוטו? ובסיום מנצח אמריקאי - מפתיע?

yules

New member
עושים אחרת,

אבל מכל אגדות הסופרקרוס שהשתתפו במסלול (ריד, מקגראת', סנדביץ' פסטרמה ועוד) דווקא ניצח איש סופרבייק. ואל תשכח - X-Games זה עניין של חסויות, אקשן, התרסקויות ורייטינג - המון כסף נשפך שם, המון אמריקאים צמאי דם שיירדמו מול כל מרוץ מוטו ג'י פי ממוצע (השנה הסבב אפילו לא מגיע לארה"ב), אבל ישמחו לראות את בוסטרום עם דגל אמריקה נותן מרפק לאיזה בלגי בדרך לזהב ולסוף הטוב... אמריקה ידידי, הכסף מדבר.

fungas

New member
טמבלים!

שמישהו יסביר לי כאן, לאט ורגוע, מה הרעיון בסופרמוטו על 70% שטח? למה לטרוח עם הג'אנטים והצמיגים? עם כל-כך הרבה שטח, נשארים עם התצורה המקורית, מרוויחים ערימות של שניות בשטח ומחליקים קצת על האספלט. הניצחון מובטח. למעשה מה שהדבילים עשו שווה ערך לזינוק למרוץ אירופאי, 70% אספלט, על צמיגי קוביות. לא פספסנו כאן את כל המטרה של סופרמוטו? דבילים. FUNGAS. מתערב אתכם שאדי סיל ראה את המסלול בפעם הראשונה ולא נבהל. אלא רק נדנד בראשו במבט מרחם ומתנשא, ומלמל : "חבורת סתומים , האמריקאים האלה".

45degrees

New member
../images/Emo45.gif באנגליה ואירלנד

חלק מהמתחרים נוהגים בימים גשומים במיוחד (יש שם הרבה כאלה) להסב את הסופרמוטו לשטח
ועולים עם צמיגי קוביות.

r929

New member
פשוט כי שם הקהל

היה, מול השטח של הפרי סטייל וכל שאר התחרויות. פעם ראשונה שהאמריקאים עושים מרוץ סופרמוטו עם כל כך הרבה שטח, בדרך כלל מרוצי הסופרמוטו האמריקאים מורכבים מ90% כביש ורק 10% שטח.

45degrees

New member
הם רק צריכים צמיגי FLAT TRACK

סימטריים, שמתאימים גם לפניות ימינה, חישוקי 19 והכל יהיה מוכר לקהל האמריקאי

r929

New member
תצחק, אבל בן

היה מהיר יותר מאדי סיל על האספלט, ובשטח לבן יש רק נסיון ברכיבת שבילים (מטורפת, אבל רכיבת שבילים).

yules

New member
לא, לא ממש

זה SHOW. תתייחס לזה ככה, ותיקח את זה בפרופורציה. יולס, שדי בטוח שפאנגס היה נותן לפחות ביצה אחת בשביל להיות שם.

dannylior1

New member
די כבר עם SHOW.

לא אוהב SHOW! SHOW זה לאמריקאים , זה בדר"כ עלוב! זה מכור , מלוקק , ריק מכל תוכן ספורטיבי והעירק שיצתלם טוב... ראה ערך - WWWWWWF , מרוצי אינדי , מרוצי NASCAR , פריסטייל, מרוצי דראג... ויש עוד הרבה. אני מעדיף תחרות אמיתית , ספורט(!) , כזה שכל התנאים באים כדי להביא לתחרות הגדולה ביותר בין הספורטאים. מה הקטע של INDY? ו-NASCAR , איך נמדדת שם היכולת של הנהג!? זה לא משנה , כי אם היו רוצים לעשות מסלול מגוון, מעניין, כזה שיש בו גם פניות ימינה , אי אפשר היה לעשות את זה באולם , אז זה היה הורס את ה-SHOW...

yules

New member
כסף מדבר, דני

ולגבי תחרות אמיתית, האבקות וכו' - אני מוכן לשבת אתך ולהסביר לך את מה שלמדתי )ודי הרבה למדתי, גם באקדמיה( על התרבות בארה"ב. אתה צודק, שלפעמים האמריקאים מאבדים פרופרציה בין שואו לספורט, אבל תצפה בוידיאו ששמתי בלינק נפרד, ותראה איזה מרוץ פצצות זה היה. אה כן - ולגבי אינדי, דראג ונאסקאר - אני ממש לא מסכים אתך. אבל זה לפורומים אחרים...

StAv cR

New member
"מחליקים קצת על האספלט"

תנסה אתה לרכב עם 100% שטח ב-50% כביש...עם כ"כ הרבה פניות 90 ו-180... זה כל היופי במירוץ,שלמרות שיש עליך סליקס,אתה אמור לשלוט על האופנוע בכל קטעי העפר.(טייבלים,טריפלים,ברמים וכ'ו). אם ראית את המירוץ,וודאי שמת לב שמג'ראת עקף את בוסטרום בקטע העפר,ובוסטרון עקף את ג'רמי בקטע האספלט. כל אחד והתחום שלו. סתיו

fungas

New member
חשוב: לא ראיתי את המרוץ.

התיחסתי להצהרה שהמסלול הוא 70% שטח. אם אכן זה המצב, דעתי האישית אומרת שהתפספסה פה הנקודה. אני רוכב סופרמוטו, בין השאר, גם בגלל "היופי במרוץ" והשליטה באופנוע על קטעי עפר עם צמיגי כביש. אבל יש כאן עניין של תפיסה ורעיון: -כולנו יודעים שהאמריקאים התחילו את כל העסק בשנות השבעים בכדי להפגיש רוכבים מהאספלט והשטח למבחן האולטימטיבי. -כולנו יודעים גם שסופרמוטו בגילגולו האירופאי מוגדר עפ"י ההסבה לגלגלי כביש. -ההסבה הזו מעניקה יתרון פסיכי ביכולות האופנוע המוסב על קטעי אספלט. -ההגיון הבריא, זה שנמצא בשיטה האירופית, משכיל לנצל את היתרון הזה ועל-כן רוב המסלול הוא אספלט. -מאוחרי ההגיון הזה עומדת האופציה לזנק למרוץ עם איזו קונפיגורציה שבזין שלך. אם יש לך שכל, אתה מסתכל על המסלול ואומר לעצמך: "רוב המסלול הוא אספלט. אני אזנק עם צמיגי כביש בכדי להרוויח זמן על רוב המסלול, ואתפשר על זמנים ואחיזה בקטע האספלט". -אותו רוכב עם שכל, במקרה ההפוך יאמר לעצמו: "רוב המסלול הוא שטח. אני אזנק עם צמיגי שטח (לא דווקא 100% שטח)וארוויח זמן בשטח על חשבון פשרה בקטע אספלט קטן. -אבל האופציה הזו לא קיימת! סופרמוטו זה מרוץ על גלגלי כביש. מכאן שמתכננני המסלולים בליגות נוטים לכיוון האספלט. אז אני חוזר אל ההקבלה שלי: לאלץ רוכבים לעלות עם צמיגי גביש למסלול שהוא 70% שטח, זה דבילי ממש כמו לחייב את המתחרים באירופה לזנק עם גלגלי שטח למסלול שהוא 70% כביש. זה אפשרי, אולי אפילו מעניין, אבל דבילי. רוצה הקבלה נוספת? בבקשה: אם אכן היו שם 70% שטח, אז זה חסר טעם כמו לחייב נהגי ראלי לזנק עם צמיגי סליק לסטייג' שהוא 70% שלג. אז או שאתה מאפשר בחירה של גלגלים, או שאתה מתאים את המסלול לליגה שמתחרה בו. בארה"ב, שוב בהנחה שהעובדה לגבי 70% שטח נכונה, לא עשו לא את זה ולא את זה. דבילים או לא?

StAv cR

New member
לאו דווקא דבילים...

ולהפך,אני דווקא חושב שעשו בשכל... הרי רוכבי הסופרמוטו,לפחות ממה שראיתי אתמול במירוץ,היו מתחום השטח(סופרקרוס,מוטוקרוס,פריסטייל) ומתחום הכביש(מוטו ג'י פי-סופרבייק). לפי דעתי המסלול אתמול היה 50-50. ככה זה מאפשר לרוכב כביש יתרון בתחום שלו,בקטעי הכביש,ולרוכבי השטח,יתרון בקטעי השטח. ואז,איכשהו,יש שוויון. מי אמר שמירוץ סופרמוטו כשר,צריך להיות 90 אחוז כביש ו-10 אחוז נניח שטח?(סתם דוגמא של אחוזים). הרי גם האופנוע עצמו,בנוי מ80 אחוז אופנוע שטח ו-20 אחוז כביש.לא? הכוונה שהאופנוע משלב שטח וכביש,וככה גם המסלול עצמו צריך לשלב. 50 אחוז כביש 5- שטח,זה האופציה הטובה ביותר לפי דעתי למירוץ סופרמוטו,לפחות ברמה של משחקי ה-X-Games.

45degrees

New member
כמה דברים: מרוצי סופרמוטו

כפי שהיו במקור האמריקאי - סופרבייקר, היו מורכבים ממסלול שהוא 70% אספלט ו 30% שטח. למרוצים האלה היה אפשר לעלות עם מה שמתחשק למתחרה. בשנים הראשונות היו: אופנועי הארלי, מרובעי צילינדרים, מוטוקרוסים טהורים ואפילו איזה הונדה עם הנעה כפולה. אחרי כמה שנים התברר לכולם שהתצורה הנוכחית של אופנוע שטח עם הסבה מסוימת לכביש הוא השילוב המתאים ביותר למסלול. מסקנות 1. מסלול: כדי להפגיש את מיטב הרוכבים מכל העולמות - המסלול צריך להישאר במתכונתו המקורית. לא היה כל רע במתכונת הנ"ל. מרוצי סופרמוטו בהם יש מסלול אספלט נקי - מתבקש לעלות עליהם עם אופנוע בכיוון כזה שלא יהיה יעיל בכלל בשטח - מה רע במהלך גלגל של 150 מ"מ בשני הכיוונים לרכיבת כביש נטו? בטוח עדיף על 300 מ"מ. מרוצי סופרמוטו בהם יש מעט אספלט והמון שטח - מתבקש בהם אופנוע שטח עם צמיגים שעובדים טוב בכביש. גלגלי 17 הם חסרון בתנאים כאלה, על אחת כמה וכמה אם רטוב. מסקנות 2. אופנועים: לא צריכה להיות שום הגבלה על האופנועים. אם מישהו רוצה להתייצב עם מרובע צילינדרים - שיבושם לו. אם מישהו רוצה להתייצב עם מונטסה 270 - שיבושם לו גם. למישהו מתחשק להתייצב עם הארלי XR1 - שיבוא. הגבלת נפח? נו שוין - שיהיו יותר מיקצים - יותר טוב לכולם. מסקנות 3. רוכבים: כל עוד קיים מצב בו ניתן ליצור קרב שקול בין רוכבים מרקעים שונים - המטרה מושגת. מסקנות, שורה תחתונה: כל אחד מאיתנו יכול לחשוב אחרת ומכיוון שונה על הספורט הנ"ל, אבל צריך לזכור למה הכל התחיל ולמה האופנועים הפכו להיות כאלה. אם האיזון מופר - לפעמים זה לא לטובה.

למעלה