מנסה לפרגן...

Blue Rose

New member
מנסה לפרגן...

בשטח הפירסום משמאל לפורום מופיעה דוגמנית יפה מאוד שמייצגת את בורדו, חנות שאני אוהבת.

קשה לי לפרגן כי בעבר בורדו היתה גאה מאוד בטווח המידות מ- 42 עד 62...ופתאום אני רואה עד 56.

אני חושבת שאני כבר שמנה מידי בשביל החנות.

אומנם לא קניתי בגדים כבר כמעט שנה וחצי (מתכננת בית- כל הכסף מיועד לבית) אבל תמיד בראש ידעתי שיש לי לאן ללכת...תמיד יש את הפנטזיה שכשסוף סוף יגמר סיפור הבית- אפשר יהיה לעשות קניה מאסיבית....

אז- אוף!!!

כנראה שההוצאה הגדולה שלי על בגדים תהיה עם תופרת...

רוזי! שניסתה לפרגן.. לא יודעת אם הצליח...

הם בסך הכל

קונים בגדים מחנויות ומעצבות שמייצרים את הבגדים. כל העניין הוא שאת מוצאת את הכל מרוכז במקום אחד במקום להתחיל לטייל בין חנויות. אבל זה שאין אצלם, לא בהכרח אומר שאין בכלל...

אולי שווה לך ליצור איתם קשר ופשוט לשאול?

אפילו רק כדי לבדוק למה הם הפסיקו להביא...

Blue Rose

New member
מבחינתי פירסום הוא גם הצהרת כוונות....

עד לא מזמן רצו לקוחות עד מידה 62, עכשיו או שהם לא רוצים או שהם לא יכולים לספק ללקוחות במידות האלו בגדים...
בכל מקרה- התוצאה היא אותה תוצאה. החנות מצהירה שהיא כבר לא בשבילי.
אם אני רוצה - הם בטח ימצאו שם דברים "רפויים" בשבילי.
זה לא מה שאני רוצה. אני רוצה חנות שמספקת למידה שלי. כנראה שאני רוצה יותר מידי.
לשמחתי- רוב הסיכוי שהתופרת לא תהיה מאוד יקרה ואז אני מקבלת מה שאני רוצה ולא צריכה לבחור ממגוון קיים- אז יש יתרונות, לצערי- אני כנראה (עדיין בסימן שאלה) מתקדמת לתפקיד יותר בכיר- ואז צריכה גרדרובה קצת יותר עסקית...ובין תופרת לבורדו....ירדה לי אופציה.

חבל...

רוזי! שעדיין מפרגנת לבורדו, ומקווה שהם יפתחו חנות במרכז המסחרי שמתפתח פה...

מרים 882

New member
תנסי מפריטים פשוטים וזולים

וגם ההחזרה מאוד פשוטה.

גם אני כמעט ולא מזמינה.

אם הם באמת עובדים מול ספקים...

והספקים מספקים להם רק מגוון מסוים של מידות. באותה מידה, אולי הם הורידו את המידות בגלל חוסר ביקוש - אבל אם את ואחרות תראו ביקוש, המידות יחזרו.

PantherettePitz

New member
אני תוהה

במיוחד בעקבות התגובה של בורדו בהמשך השרשור:
אם היו משנים את המידות כך שבגדים במידה 42 היו מתאימים לך בדיוק, גם אז לא היית קונה אותם? אני לא מדברת על "כן, הסוודר אוברסייז הזה מתאים לך בדיוק... הרי אוברסייז משמעו צמוד לשחלות". אני מתכוונת - מה אם המידה היא רק מספר, וההתאמה של הבגד אליך מנותקת מזה שעל בגדים אחרים שלך כתוב מספר אחר?
אני שואלת כי נדמה לי שזה יותר עניין של עיקרון של המספר שעל הבגד מאשר זה שהבגדים לא יתאימו (שזה בערך מה שהבנתי גם מהתגובה של בורדו), ולמרות שאני יכולה להבין את ההתנגדות לזה שמפרסמים מספרים קטנים יותר לצורך הפרסום, והחשש שזה נעשה כי מידות גדולות נתפסות כמשהו רע, אני תוהה בכל זאת מה הערך שיש לעניין הגדרת המידה במספר. הרי אם הספקים של בורדו החליטו לייצר מהיום את אותם בגדים בגודל שהוגדר כ"62" ולקרוא להם "56", אלה עדיין יהיו אותם בגדים.
הבעיה שלי עם זה היא שזה קצת מרגיש לי כמו מה שקורה בצד ההפוך. אני קניתי לפני יומיים מכנסיים, מחנות שמייצרת כבר כמה שנים מכנסיים באותן גזרות בדיוק. קניתי מכנסיים בגזרה שכבר יש לי בארון בצבעים אחרים משנים קודמות, עם הרכב בד לא מאוד שונה, והפלא ופלא - בשנה שעברה המכנסיים היו במידה X ומידת המכנסיים החדשים קטנה בספרה אחת. זה לא כי רזיתי - אם כבר, המכנסיים משנה שעברה צמודים עלי יותר מאשר אלה שקניתי עכשיו. כל מה שקרה הוא שהמידה השתנתה. זה צריך לשנות לי משהו? אני אמורה להרגיש יותר טוב/רע עם עצמי בגלל שמישהו החליט לכתוב מספר שונה על מה שאני לובשת?

העניין הוא שאם מדובר על מידה לפה או לשם

זה מתקבל על הדעת שאם למשל אני מידה 48 - אז יהיו בחנויות בגדים שיתאימו לי במידה 46, ובחנויות אחרות אולי מידה 50.

אבל אני חושבת שההבדל בין מידה 56 לבין מידה 62 הוא פשוט גדול מידי....

PantherettePitz

New member
אני מסכימה שזה פער גדול

וברוב המקרים זה באמת לא עובד.
השאלה שלי היא לא אם אישה במידה 62 יכולה להיכנס למידה 56 שתואמת את הסטנדרט של מה שמוגדר 56. השאלה שלי היא האם אישה שלרוב לובשת מידה 62 צריכה להירתע מבגד שהמספר שכתוב עליו הוא 56, ואפילו בהקצנה - 36, שמתאים לה ויושב עליה טוב, בגלל המספר שרשום עליו.

סתם לדוגמה: לפני שנה קניתי מעיל שממש יפה לי (באמת - לבשתי אותו היום וכולם אמרו לי כמה הוא מוצלח). המעיל נראה עלי מאוד מוצלח במידה שגדולה ב-2 מידות מזו שאני לובשת בדרך-כלל. ככה אני גם יכולה ללבוש מתחתיו עוד שכבות - ולי תמיד קר אז זה חיוני. המוכרת שראתה שאני לוקחת את המעיל במידה הזו ממש הזדעזעה, ואחרי שהראיתי לה שהוא מאוד יפה לי ניסתה לנחם אותי שזו לא באמת המידה שלי ו"המידות קטנות" או לא יודעת מה. לי לא היה אכפת, וזו דוגמה קצת קיצונית כי באופן אבסולוטי בכל מקרה מדובר על מידות קטנות, אבל המוכרת הזו משקפת מציאות של נשים מסוימות: אם מדדתי בגד במידה שאני רגילה להיות בה והוא היה קטן, גם אם הוא מאוד יפה עלי במידה גדולה יותר אני לא אקח אותו כי גם למידה שעל הבגד יש משמעות. אני לא אוהבת את הגישה הזו ולובשת מה שיפה עלי (ובארון שלי יש בגדים במידות משתנות כדי להוכיח את זה). לכן לא נראה לי שצריך לשנות אם קוראים למידה 62 או שקוראים לה 56, אם זה עדיין מתאים.

הבעיה במידות גדולות

היא שהן גדלות בקצב אקספוננציאלי. כלומר אם במידות סטנדרטיות ההבדל בין מידה למידה הוא בערך 5 ק"ג פלוס מינוס - לי כבר יצא ללבוש בגדים באותה מידה לאורך עליה או ירידה של 10 - 12 ק"ג בלי שהייתי יכולה לעלות או לרדת מידה. כך שההבדל בין מידה 56 ל 62 הוא גדול בהרבה ממהבדל בין מידה 36 למידה 42 נניח.

Blue Rose

New member
תקראי לזה 2 או תקראי 16XL אם זה מתאים-סבבה

ממש לא אכפת לי איך קוראים למידה שלי.
אם יש מגוון מידות שגדול מ- 56 למה לא אומרים - 42 ומעלה? למה לא אומרים 56 ויותר? אפשר אפילו פשוט להגיד מידות גדולות...
כולנו משתמשים במידות כסטנדרט כלשהו, גם אם מזייף...אני בטוח לא 56. לא אמדוד את כל הבגדים שם למרות שלכל מעצב מידות משלו באותיות, במספרים ובדגמים...

וזה כמובן רלוונטי באותה מידה לרזות. את לא תלכי לחנות שמצהירה שיש בה ממידה 42 כשאת מידה 38...למרות ששוב- זה מזייף....גם במידות הקטנות..גם פה יש מעצבים ודגמים ואולי תמצאי משהו שלא יפול ממך- אבל יש יותר סיכוי אם תלכי לחנות שמצהירה או שאת יודעת שיש בה את המידה שלך.

תכלס...אם מצהירים מידות, אני לא רואה סיבה להגיד פחות מידות ממה שיש...בין אם קוראים לזה 56 או צ'יטיצ'יטי, כמו C CUP AND UP...
שגם אין להם את המידה שלי...אבל הם למידות גדולות...
מה רע ב- מידה 42 ומעלה? ומה היה רע במידה 42-62- ששינו את זה? עוד יותר אם עכשיו יש מגוון יותר גדול?

PantherettePitz

New member
מן הסתם אני לא יכולה להסביר עבורם

אבל פשוט נראה לי שאם ההסבר הוא שעדיין יש בחנות בגדים שמתאימים, אולי לא כל-כך משנה מה הסיבה שמפרסמים "עד מידה 56". אולי זה כי יצרן הבגדים שקונים ממנו החליט שמעכשיו ככה הוא קורא למידה 62, אולי זה כי לא מכל דגם יש מעל 56 אבל מכולם יש עד למידה הזו ולא רוצים להטעות. אני לא יודעת.
לגבי הסיכויים למצוא בגדים בחנות: את צודקת - כשאני עושה סיבוב בקניון אני לא נכנסת לעונות ולא למתאים לי. כן קניתי פעם בגד בחנות למידות גדולות כי אהבתי את איך שהוא ישב עלי - אבל זה אחרי שכבר ראיתי אותו איפשהו. אני מסכימה שאם המידות מגיעות מעל 56 ולא מפרסמים את זה זו אולי טעות עסקית כי לקוחות מעל המידה לא יבואו. אבל התחושה שלי הייתה שהאמירה שלך היא קצת בכיוון של "גם אם הבגדים במידה 56 יתאימו לי אני לא אבוא כי אני לא מידה 56", ולכן תהיתי. בהחלט יכול להיות שהבנתי אותך לא נכון.

זה לא משנה

אם קוראים לזה חבקוק. מה שחשוב הוא שתהיה איזושהי אחידות במידות, פחות או יותר.

רוזי יקרה

כפי שמצאת בעבר בגדים בבורדו, תוכלי למצא גם כעת - המידות לא קטנו אלא להפך הלכו והתרחבו ,
יותר לקוחות במידות גדולות יותר- מגיעות לבורדו ונהנות ממבחר גדול ועשיר
מכיוון שלכל יצרן/מעצב/ספק מידות משלו שאינן תואמות את המידות של האחר
בחרנו באיפיון הזה 42-56 שתואם וכולל את כל לקוחותינו
בשנה האחרונה אף הגדלנו מידות ויש גם חולצות טוניקות במידות שתואמות לטווח המידות המדובר כמו גם פיג'מות וחליפות פליז וקטיפה,
מוזמנת לבוא וכרגיל להתרשם במקום
שבוע מצוין
נאוה

סליחה שאני מעירה...

אבל הנה עובדה שרוזי מספרת שהיא לא נכנסת לטווח המידות של 42 - 56. ואני חושבת שגם עם "הגדלת מידות", יש הבדל משמעותי בין מידה 56 לבין מידה 62. מעבר לזה, אני מאמינה שנשים שמנות גם במידה מעל 56 מחפשות דברים מעבר לטוניקות מקטיפה ופיג'אמות מפליז.

Blue Rose

New member
היי נאוה,

כתבתם בעבר עד 62. ראית שאוטומטית הנחתי שאין לכם את המידות כי שיניתם את ההצהרה. אז לא הבנתי למה זה טוב? מה רע ב- ומעלה?
עד 56 לא כולל את כל לקוחותיכם- אם זה לא כולל אותי ואת שכמותי וגם את ששמנות ממני ובאות לבורדו.

אם את אומרת שהגדלתם דברים לטווח המידות המדובר- האם זה עד 56? כי זה לא יעלה עלי. מה לעשות- אני לא מידה 56- ועוד אוהבת רפוי....

אני בטוחה שעוד אגיע לחנות, סומכת ב- 100% על המילה שלך, יש לחנות וגם לך מקום בלב שלי...רק שלצערי הכיס עוד לא מוכן...

רוזי! ששמחה שלא הקטנתם מידות- רק שיניתם טקסט...

עניין המידות

יש בארץ בעיה מאד רצינית עם הגדרת המידות, אין חוקים בקשר למידות והגדרתם נעשית בצורה שרירותית ע"י היצרנים
כל אחד כותב על הבגד מה שבא לו,
יש מקרים שמידה 3 = 42 ויש מקרים שמידה 3= 54
בכל מקרה לאורך השנים הסתבר שאפילו אנחנו הצרכניות לא ממש יודעות מהי מידתנו , רק יודעות שמידה 5 של X עולה עלינו ומידה 3 של Y גם
רק השבוע משהי ביקשה בגדים עבור אמה במידה 56- וששאלתי אותה איך היא נראית היא אמרה לי "כמוך" - (מידתי 50-52)
בכל אופן לעצם העניין, במידות שמעל 56 מה שקובע את המידה זה ברוב המקרים ( למעט יוצאי דופן ) המשקל ומידה 60-62 בד"כ מתאימה לנשים במשקל 200 ק"ג ומעלה
חלק מהבגדים בבורדו מתאימים גם לנשים במידות הנ"ל אבל אם להיות הוגנת - המבחר הגדול מתאים עד למידות 56
חבל שאין גם בארץ חוקים ברורים בנושא המידות כמו בכל שאר מדינות העולם

למעלה