מנסה להתחיל מחדש

מנסה להתחיל מחדש

התגרשתי לפני חודש וממש קשה לי. יש לי ריקנות עצומה, בדידות, פחד. כל משימה נראית לי כטיפוס על האוורסט. מרגישה חסרת חיות, לא יודעת אפילו ממה להתחיל כדי לבנות את עצמי מחדש. וכמובן שעולות גם השאלות האם עשיתי נכון ומה החלק שלי בסיום הנישואין. הרגעים היחידים שיש לי קצת שקט נפשי הם שאני צועדת, למרות שקשה לי בטירוף לצאת לצעידות או יוצאת ושותה, הו אז העולם נראה נפלא (עד הבוקר). האם הרגשתם ככה כשרק התגרשתם? איך מתחילים לשקם את עצמכם אחרי הגירושין? איך מתרגלים ללבד הזה? מפחדת מהכל!

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

חודש זה עדיין טרי מאוד וכל התחושות שלך הן לגיטימיות ומובנות לחלוטין לאט לאט ובמשך הזמן הדברים ישתנו לטובה תני מקום לחברים קרובים, בני משפחה ואנשים שאת מרגישה שיכולים להיות שם בשבילך לתמוך בך בתקופה הזו. אם עשית נכון או לא נכון זאת שאלה שרק את יכולה לענות עליה, והיא עולה כרגע אני מניחה מכיוון שהכל עדיין טרי וכל העולם שלך השתנה בבת אחת, אל תתמקדי בשאלות מה החלק שלך בסיום הנישואין, תתמקדי בחיים שאחרי, בדברים שרצית ולא היו שם במהלך הנישואים בדברים שאת רוצה שיהיו בעתיד תני לדברים קצת זמן יש בהחלט חיים אחרי והם יפים :) בהצלחה

נותנים בראש

לעצבות, לדכדוך, אבל רק אחרי שממצים אותם. חשוב לעבור כל שלב עד תומו אחרת חוזרים לאותו מקום כל הזמן ולא מתרפאים. שנאתי כשאמרו לי את זה בתוך התהליך...אבל אין מה לעשות הזמן הוא הרופא הכי הכי טוב. אין פטורים, אין שחרורים.... הנה משהו שמצאתי בספר מדהים שסיימתי לקרוא השבת - "מכתוב" של איריס אליה-כהן : "הזקן הסביר לנער שגם כשאנחנו עוצרים, העולם ממשיך להסתובב. הוא לא מחכה לנו. מה שאבד אבד. מה שנעשה נעשה. הזמן הוא הגנב הכי ערמומי. ובדרך כלל הוא לא מחזיר מה שהוא לוקח". בהצלחה וברוכה הבאה. תחזיקי מעמד. זה עובר.

איפפפפפפפפפ

ממש לא מורה לערבית. יאללללההההה
בבקשה תתרגם כבר. אוף. או שתכף אני אכתוב כאן כמה פתגמים באידיש.

menny1970

New member
והתרגום הוא.....

אילי - מה שהיה (בעבר) פאת' (ועבר) מאת - מת- כלומר .........לא בוכים על חלב שנשפך או ביידיש מענטש מאכט אונד גוט לאכט או בספרדית Pajaro que comio (y) volo או באנגלית peny wise and pound stupid מקווה שכיסיתי עבורך את העיקר......
שיהיה לך שבוע נפלא

חייבת לציין

כמורה, מחנכת, גרושה ואם
בישראל כי יש להעמיד דברים על דיוקם. יש שוני בין הפתגם הערבי (כפי שתרגמת אותו), לבין המשמעות של הפתגם באידיש- "האדם מתכנן ואלוהים צוחק" - הפתגם ביידיש מדבר על היוהרה שלנו כבני אדם, נראה לנו שאנחנו שולטים במשהו בעולם הזה אבל בפועל ה' מלמעלה מכוון את הכל, הכל מכתוב ...והפתגם באנגלית מדבר על אנשים שאולי חכמים בקטנה- בדברי דיומא אבל לטווח הרחוק מפסידים את כל הקופה. לגבי הספרדית לא יודעת בכלל מה כתבת- לא מבינה כלום. שאפו על היסודיות. ערב נעים....

menny1970

New member
בואי ברשותך ננסה לפתח מעט את הקונספט

כפי שידוע לך, תרגום סימולטאני ולא משנה מי ואיך יתרגם, תמיד אבל תמיד יחטא לאמת ולכוונה של מי שאמר....... וברשותך אני אסביר אנחנו בישראל יש לנו את התרבות שלנו, המנהגים והנוהגים שלנו בכל דבר ועיניין כאומה אשר עברה אינטגרציה של מספר עדות ומספר לאומים כל מי שינסה להגיע ולנתח אותנו כעם וככור היתוך ברמת ה- CULTURE DIVERSITY באופן מובנה יחטא לאמת. אני לא מנסה להתיימר שאני שולט בלאומים או בתרבויות שונות אבל......... ערבית - אני מניח שלמדתי מעט------ כמו כל חייל ישראלי גם אני שירתתי בשטחים רק שהשירות שלי "היה קרוב יותר" אליהם מאשר אלינו יידיש, נכון שתרגמת מילולית ואכן יש לך מתורגמנית במשפחה אך אם תואילי לשאול אותה מתי ואיך משתמשים במשפט זה, אני נתתי את המשפט בגלל הכוונה שמסתתרת שם....וכנגזרת למה שכתבת וענו לך..... להזכירך, יידיש עבורי עד גיל 18 היתה מאמע לושען. ספרדית, נו טוב, לא צריך להסביר אנגלית - להזכירך הצד של אישתו של אבי..... אנגליה ודר' אפריקה המשפט מדבר על הקונספט ולא על התרגום ובגדול ונחזור למהות CULTURE DIVERSITY

חודש זו רק ההתחלה...

אל תעשי שום דבר בכוח. זו בדיוק התקופה לזרום בלי להתמודד יותר מידי. תעשי רק מה שגורם לך להרגיש טוב - וזה שונה מאחד לשני. שום דבר לא בוער ומתרגלים לכל דבר - יש אפילו סיכוי/סיכון שעם הזמן תאהבי את הלבד הזה.

תודה

תודה רבה על התגובות. אני בתחושה שהסביבה הקרובה מותשת ממני, לא כ"כ מבינים למה אני מדוכאת, לאור העובדה שאני זו שרצתה להתגרש. אני מקבלת תגובות של - "יאלה קדימה, צאי מזה", אבל כנראה שאני עוד לא שם. יאמר לזכותם שהם סבלו ממני הרבה מאוד חפירות לפני שהחלטתי להתגרש, אז כנראה הם באמת מותשים. תודה על התגובות.

למעלה