מני שלום רב!!!!!!!

rozgil

New member
מני שלום רב!!!!!!!

מני שלום.......-בתור מנהל הפורום אשמח לדעת יותר פרטים אליך והקשר שלך לנכי צה"ל......בשמי ובשם נכים נוספים .....-תודה רבה מראש

smile2life

New member
מי אני או למה אני דווקא

שמי מני דרבנר ידוע בכינויי "SMILE2LIFE" יליד יוני 1975 מונטראל קנדה בשנת 1976 עליתי לארץ יחד עם אימי ואחותי הגדולה את ילדותי העברתי בשכונת מעוז אביב בתל-אביב. חונכתי על ערכי תנועת הצופים בשבט "הנשיא", התגייסתי לנח"ל בגרעין ובצבא נפצעתי כתוצאה מפגיעת ראש חודרנית (כדור בראש) הנסיבות לא מעניינות אותי ובטח לא אתכם. בחודשים האחרונים אני חבר פעיל בנציגות פגועי ראש וחבלה מוחית בארגון נכי צה"ל. חבר בית הלוחם תל-אביב וקבוצת הקליעה כל הרעיון של הפורום הזה עלה בבתור שיחה תיאורטית ביני לבין המטפל שלי לאחר שחיפשנו יחד אתרים לתמיכה וייעוץ לנכי צה"ל. הרמתי את הכפפה, פניתי לתפוז והנה אנחנו.

rozgil

New member
תודה רבה מני.........

גם אני 20 שנה נכה צה"ל,רווק,בן 41(כמעט כמו אחוזי הנכות שלי), מוכר על סכיזופרניה+טורטוקוליס,הוצאתי לאור 2 סיפרי שירה (בהפרש של 15 שנה אחד מהשני),גר מזה 3 שנים בהוסטל בחדרה........והשאר היסטוריה שמחתי ליקרוא את מה שכתבתה על עצמך.פורום זה היה "חסר" לי במשך ה-20 שנה האחרונות(יותר טוב מאוחר מאשר לעולם לא.........),כבר "הכנסתי" אתר זה ל"מועדפים שלי"-אשמח יותר אם יותר נכי צה"ל השתתפו בפורום הזה(ולא היכפת לי סוג הפגיעה...אלה צורה ואפשרות הביטוי)----לדעתי צריך לפרסם על הימצאותו של פורום כזה ב-עיתון "הלוחם" ובמקומות אחרים וממש להעביר מפה לאוזן,מאחד לשני,עד שפורום זה יכלול את מרבית נכי צה"ל מכול הארץ,ככוכבי השמים....-שיהיה ב-ה-צ-ל-ח-ה

rozgil

New member
מני , אולי....???

...אולי תוכל להגיד לי מי מטפל במשרד הביטחון ומיעץ בנושאים נפשיים??? (סכיזופרניה וכדומה???)ולמה אנחנו הכי מקופחים?.....-דרך אגב-אני שיך למחוז תל-אביב....-בתודה מראש על תשובתך

smile2life

New member
אני לא מומחה לכך

אבל אני בהחלט יודע שלפגועי הנפש ולהלומי הקרב יש נציגות חזקה במועצת ארגון נכי צה"ל. אישית אני מטופל תרופתית אצל פסיכיאטר בתל השומר ופסיכולוגית אצל מטפל. אני מעריך שהדאגה לטיפול בסכיזופרניה מוטל במשולב על עובדת השיקום שלך (דאגה לרווחתך וטיפול פסיכולוגי רציף) ועל המרפאה (טיפול תרופתי-פסיכיאטרי). זה כל מה שאני יודע. אולי לשאר החברים ישנו עוד מידע שהיו רוצים לחלוק.

smile2life

New member
הכי טוב זה לשאל את CATCH22

לאדם זה זכויות רבות בכל הנוגע לטיפול בנכים, זכויותיהם וייצוגם בארגון. הוא אף משך אותי לפעילות בפורום פגועי ראש וחבלות מוחיות

c a t c h 22

New member
יעוץ סכיזופרניה וכדומה באירגון

לדעתי האישית יש פתיחות באירגון במחוז ת"א להקמת פורום תמיכה כמוכן ועדה מיעצת של חברים לפגימה סכיזופרניה וכדומה רק צריך מתנדבים ומישהוא "שירים את הכפפה" קימים היום פורומים וועדות מיעצות באירגון נכי צהל: פדויי שבי,תגובת קרב וחבלות מוחיות יש גם ועדים 100+ ,עוורים וקטועים.

smile2life

New member
בהחלט

מדוע שלא תרים את הכפפה ותיזום הקמת ועד לסיכזופרנים?

rozgil

New member
תשובה!!!!!!

אני באופן אישי גר בחדרה ואני לא רוצה לעסוק ב"עסקנות"--משהב"ט לא נותן לי מוניות אפילו להורי בנתניה ככה שלהגיעה לת"א פעם בשבוע או יותר כדי להיות "היוזם" של פורום כזה זה לא ניראה לי אפשרי(אני לא נוסע באוטובוסים במצב של היום).....-אבל אשמח להיות בחוג כזה אם יוקם ע"י ארגון נכי צה"ל

smile2life

New member
אני מבין שאתה גר בהוסטל בחדרה

ויש שם עוד פגועי נפש כמוך. מה עם ליזום פורום כזה אצלכם בהוסטל?

rozgil

New member
אני הנכה צה"ל - היחידי בהוסטל !!!

ונכון יש כאן עוד "ניפגעי נפש" אבל הם ממישרד הבריאות(ביטוח לאומי!!!)

c a t c h 22

New member
פנה ל...../images/Emo96.gif

לקישון זאב או שלומי מסוארי- נציגים שלוחת חדרה ושמרון אירגון נכי צהל Mobile: 050-669-040 אפשר גם לדבר עם איל נציג נפגעי ראש חבלה מוחית מחוז צפון ופעיל בשלוחת חדרה ושמרון כמו כן יש קבלת קהל של ארגון נכי צהל שלוחת חדרה ושמרון בעירית חדרה. נ.ב. כמה אחוזי נכות יש לך אשמח לעזור

rozgil

New member
לא תאמין אבל......

יש לי 43% (מתוך 70%-80% כוללת.......-אינני יודע בדיוק כמה אחוזים כוללת כי אני מוכר גם על סכיזופרניה וגם על טורטוקוליס.......והמצחיק הוא שבמשרד הביטחון לא יכולים להגיד לי כמה אחוזים ,כוללת,יש לי שמתוכם יש לי כאמור 43%)----{אני מוכר על "החמרה" ולא על "גרימה"}--- חוץ מזה אני גר בהוסטל בחדרה (משרד הביטחון הפנה אותי לכאן)ואני משלם מכיסי ומכספי כל חודש להוסטל 900 ש"ח מתוך התגמול ניצרך שלי(האם זה נישמע הגיוני???,האם יש דרך לקבל את הכסף ממשהב"ט???,האם משרד הביטחון לא צריך לשלם את ה-900 ש"ח????)---יש לציין שכול דייר כאן משלם 900ש"ח(אוכל וכדומה) והכי חשוב אני שייך לאיזור ת"א ולא חיפה(אני מנתניה במקור!!!)

c a t c h 22

New member
rozgil יקירי ../images/Emo96.gif

1. חוץ ידע כללי מתקופת למודי באוני ת"א איני מבין גדול בבריאות הנפש 2. למרות שאינך ממחוז צפון אני ממליץ לצור קשר עם הנ"ל קישון איל בן צבי 3. אם אינך מרגיש נוח יש אפשרות לפנות לגבי ממשרדי האירגון בנתניה צריך על-פי הרגשתי את זקוק ליעוץ: כדי לברר: א) אחוזי נכות הכללים ב) זכות למוניות וכו.. בקשר 900ש"ח ידוע לי שיש השתתפות עצמית בעלות מגורים אך לא שמתי על השתתפות עצמית באישפוז הוסטל הוא היכן שהוא באמצע

rozgil

New member
כן.....הם קוראים לתשלום על סך......

900 ש"ח השתתפות עצמית .......זה ניראה לי מגוחח . ההוסטל כאן הוא בבעלות פרטית ומשרד הבריאות עושה כאן ביקורות.......ורוב הדירים חיים מקצבת ביטוח לאומי(1800 ש"ח לחודש)ומשלמים את הסכום הזה...וכול דייר משלם 900 ש"ח!!!!!!!.........-מה אומר החוק לגבי השתתפות עצמית??? וחוץ מזה משהב"ט שלך אותי לכאן!!! למה שהוא לא יממן לי את זה??? 900 שקל זה המון כסף לחודש.......לא כך???

ominator

New member
900 ש"ח

עקרונית, ההוראה הפנימית קובעת כי נפגע נפש או פגוע ראש שלא ניתן להחזיקו במסגרת המשפחה או בדיור עצמאי זכאי לקבל סיוע בסידור של דיור מוגן או הוסטל, אם הוא מסוגל לצאת אל מחוץ לדירה המוגנת כדי להימצא כמחצית היום מסגרת של עיסוק מפרנס או תעסוקה מוגנת. אני ינסה לזכור ולברר בהוראה עצמה, אם יש עניין ביחס להשתתפות. זה נשמע לי ממש מוזר ופעם ראשונה שאני שומע על זה. עומר.

rozgil

New member
עומר.....שלום........

רק רציתי להוסיף ולציין שכול הדיירים כאן בהוסטל משלמים סכום של 900 ש"ח ורובם מקבלים הקצבה של 1800 ש"ח מביטוח לאומי ומתוך זה הם צריכים לשלם את הסכום הזה+כדורים+סיגריות+אוכל+הוצאות אחרות(אישיות)אני נכה צה"ל היחידי בהוסטל וזה יורד לי מהקיצבה החודשית שאני מקבל(תגמול ניצרך).... -אבל שאלתי אומרת:מי צריך לשלם את ה-900 ש"ח (שזה קופה של הדיריים עצמם שמנוהל ע"י צוות ההוסטל)???אני (מהתגמולים)???או,משהב"ט שהביא אותי לכאן? ---תודה על תשובותיך----rozgil

למעלה