מניפולציות

גלינקה2

New member
מניפולציות

מניפולציות, כמו שאיאנלה אמרה, הן לא דבר שלילי. צריך רק להיות מודע אליהן ואז אתה משתמש בהן ולא נשלט על ידן. מניפולציות הן הדרך שהילד מנסה להישרד ובמשך הזמן הן הופכות לכישרון. כריסטינה משתמשת במניפולציות בדרך הכי נכונה. היא משתמשת בהן רק כשהיא צריכה לדעתה, בניגוד לאחרות שכל הזמן משתמשות בהן בלי אבחנה. למשל, ליסה כל הזמן ילדותית ולכן היא מגוחכת, טי.ג'י כל הזמן כפתה את עצמה, לפני שהפכה להיות מודעת לעצמה, ולכן היא היתה בלתי נסבלת. לכריסטינה ולליסה יש יכולת לסחור, כמו שאפשר היה לראות ליסה היתה טובה עם הלקוחות במסעדה, לכן שתיהן יכולות, בגלל הניתוק שלהן, לעבוד למשל בחנות יוקרתית שמוכרת חפצים יוקרתיים או לעסוק במשחק בכל מה שקשור להצגות. מצד שני כדי לחבר אותן למציאות ולנתק אותן מהניתוק היה מועיל להן אם היו משתמשות בכישורים שלהן לפחות לתקופה מסוימת למטרות חברתיות. היה מועיל אם כריסטינה היתה מגייסת כספים ברחוב ובאמת לוקחת אותם ותורמת אותם למטרות צדקה. ג'יל שמשדרת לפחות כלפי חוץ הרבה חום ואנרגיה ועדיין לא ברור מה הכיוון שלה, יכולה לפנות לכיוון של עזרה לזולת. זה יכול לקרות אם היא תוותר על הקורבנות שלה וההרס העצמי שלה ותנצל את המעלות שלה. לדעתי היא יכולה לטפל באחרים באופן ישיר כמו המאמנות. יש לה מספיק אינטליגנציה ואיכפתיות. בקשר למניפולציות של השאר אפשר להזכיר את אליסון שמשתמשת בכישוריה לתרום לחולי סרטן, ואת איאנלה שמשתמשת ביכולת הדרמתית הנהדרת שלה לטיפל באחרים ולהופיע בטלוויזיה.

המונשרי

New member
אהבתי לקרא את תובנותיך.

למרות שבד"כ נהוג לתפוס את המילה מניפולציה בקונוטציה שלילית דווקא. כי מהי בעצם מניפולציה? נסיון "להנדס" את האחר על מנת שיעשה כרצונך.[מיותר לציין שאנשים מניפולטיביים יוצרים אנטי - כי יש בהם זילזול באנטליגנציה של הצד השני בחושבם שלא יתפוס את העניין שהוא מתומרן על ידיהם]. זה התחיל [ כפי שציינת ] ככלי הישרדותי. וממשיך כצורך קיומי בידי החלשים /ותבד"כ. היות ובעבר רב המשאבים היו מרוכזים בידי הגברים. הנשים לאורך ההסטוריה נאלצו לשלוט הכישורים מניפולטיבים ( חווה , ארבעת האימהות וכו').

Y. Welis

New member
וזה כמובן גם מעיד על החשש אצל המניפולטור

שהסביבה שלו לא תסייע לו, שמעיד מצידו על חוסר-אמון ובעיה של ביטחון עצמי: חשש שהוא ישבר/יסבול אם מישהו מהסביבה יעשה דבר שלא אמור להעשות. כך שמניפולציה בשלב מסויים נעשית לגילוי של חולשה. כמו שציין ד"ר פיל - 'כבוד נרכש, לא נדרש'.

Y. Welis

New member
ואגב מצפיה בתוכניות על עימותי ילדים והורים

בעיקר עם ילדים בני 3 עד 5 ש'מנהלים' את הבית ע"י התפרצויות זעם, אפשר לומר שהמניפולציה היא אחת האומנויות הראשונות שהתינוק לומד (בהתחלה ע"י בכי נטו ואח"כ ע"י בכי ברגעים מסויימים), כי היא חיונית להישרדותו. רק כך הוא יכול להבטיח שהטיפול בו יהיה מיטבי ובכל הזמן. להורים יש כמובן מטרה הפוכה, להראות לו שדרך תיקשור הוא יכול להשיג את מה שהוא רוצה, מבלי להשתמש באמצעים דרסטיים (כמו צווחות ואלימות). כך המניפולציה עוברת לפסים יותר תקשורתיים ולביטוי מילולי. אם להציע ניחוש (מבלי שלמדתי את הנושא) - יש מקרים שהדרך של ההורים לא עוברת כמו שצריך, בעיקר בגלל כשל שלהם בהתמודדות עם הילד (דבר שמאוד נפוץ כיום) ונטיה לוותר לו. התוצאה היא שהילד לומד שמניפולציה רגשית עובדת טוב יותר ממילולית, וגדל להיות מניפולטור 'מקצועי'.

rachel1109

New member
איך שאני רואה את זה

מניפולציות יכולות להיות דבר חיובי במקרים מאד נדירים - כשהאדם שמפעילים לא מפסיד כלום. הבעייה היחידה עם זה, היא שלמניפולטור קשה מאד לקבוע מתי האדם המופעל מפסיד ומתי לא - ומי יכול גם, בעצם, לקבוע, מה נכון ומה לא לאדם אחר (שהוא לא הילד שלך)? ואני לא בטוחה שמישהי מהנשים עושה מניפולציות מהמקום הנכון - אולי, אולי, אליסון. אבל גם לא אליסון - כי בפנים היא לא מאושרת ולא נאהבת, לא משנה כמה אנשים היא סובבה לחבב אותה. כריסטינה עושה את זה בחוסר מודעות, ג'יל כריאקציה, ג'סיקה מפעילה את הברז (מעניין שאחותה לא בוכה, לא?), טיג'יי כופה את עצמה וליסה פשוט עושה מניפולציות, כמו ילדה קטנה שרוצה לבדוק מה היא מסוגלת. במניפולציה יש שני צדדים - המניפולטור והאובייקט - וצריך גם לחשוב על שני הצדדים - ועוד לא ראיתי מניפולציה מתחשבת ("אני אבקש ממנו את השוקו בשקית שלו, ואני אגיד שיש לי נפילת סוכר כי... הוא שמן מספיק גם בלי השוקו") או מניפולציה מפוכחת ("אני אבקש ממנו את השוקו בשקית שלו ואגיד שיש לי נפילת סוכר מכיוון שאני רוצה לבדוק אם אכפת לו מספיק כדי לתת לי את השוקו בשקית, שאני אמנם רוצה, אבל לא ממש, רק בערך... בעיקר נראה שאני מנסה לבדוק אם הוא אוהב אותי") - ואם שני התנאים האלו נענים - אם זו מניפולציה מתחשבת ומפוכחת, אני מאמינה שלא היינו מגיעים למניפולציה מלכתחילה.... ("אם כך, אני פשוט אגיד לו שנראה לי ששוקו בשקית זה ממש משמין, ואם אכפת לו ללכת איתי לקנות לי גם שוקו - אם הוא יבוא איתי, סימן שהוא אוהב אותי ונהנה מחברתי.")

rachel1109

New member
אגב, איך שאני רואה את זה

לא לכריסטינה ולא לליסה יש יכולת לסחור - שתיהן פשוט כריזמטיות, וזה בעיקר כי הן נראות טוב. (שזה חלק גדול מלהיות סוחר, ועם זאת, חסר החלק של המודעות ללקוח). אני אומרת את זה כי לא שמעתי אי פעם שמעתם משפט שהן אמרו ששכנע אותי (ובשביל זה כריסטינה תצטרך להגיד משהו שאיאנלה לא אמרה קודם) לכלום למעשה.

Y. Welis

New member
../images/Emo45.gif אין בזה צורך, אם אנחנו באמת מכירים את

הזולת ו*מאמינים* בו. הדרך להשיג משהו היא פשוט לבקש ולהיות *ספציפי*. זה הכל.

נורא מוזרה לי ההערה

שכדי להיות שחקנית צריכות להיות מנותקות? שחקניות ושחקנים עסוקים כל הזמן להיות מחוברים לרגשות שלהם, לעצמם כדי ליצור את הדמות אותה הם מציגים.

גלינקה2

New member
התכוונתי

לא למשחק של שחקנים מקצועיים אלא לסוג של הופעות והצגות שבהן צריך להציג חזות עליזה או אפילו עצובה בלי שום קשר למה שהאדם מרגיש בפנים.

למעלה