מניעת תאונות

מניעת תאונות

כרוכב שחזר לרכב על קטנוע לאחר הפסקה של 15 שנה לערך הייתי שמח לשמוע מהחברים לפורום ומניסיונם בכביש מה הם הגורמים הראשיים לתאונות החלקות שקרו להם או ששמעו ממי שעבר תאונה החלקה.

לדעתי רשימה כזאת יכולה לתת ערך מוסף לפורום הזה.

ואני אתכבד להיות הראשון- אתמול ביקרתי חבר שעבר תאונה בתל אביב ביום רביעי בצהריים, מונית שנכנסה למסלול שלו לאחר שכנראה אספה נוסע גרמה לו לסטות בפתאומיות שמאלה והוא איבד שליטה על הקטנוע החליק על האספלט וריסק את הברך שלו...עבר ניתוח בלילה וצפוי לניתוח נוסף בעוד כמה ימים.

rusti james

New member

ראשית, החלמה מהירה ורפואה שלמה לחבר.

שנית, רוב ההחלקות בהן נתקלתי נבעו מנעילה של הגלגל הקדמי (ככל שקוטר הגלגל קטן יותר הנטיה להנעל וליפול גדול יותר)
כך שלימוד בלימה נכונה (סחיטה איטית ומבוקרת של ידית הבלם ולא 'התנפלות') הוא חיוני.

כמובן שמיגון (ובמקרה של החבר - מגיני ברכיים במיוחד) הוא חשוב - גם אם לא ברמה של מציל חיים הרי שלפחות ברמה של מקטין פגיעה.

uri ar

New member
אם כך מה הסיבה לתאונה?

מונית שהתפרצה לנתיב
או
רוכב שלא יודע שכל מונית היא מתפרצת פוטנציאלית וצריך לעקוף אותה בזהירות?

אני ממליץ לך על קורס רכיבה כמו אופנוען מאומן. אחרי 15 שנה הפסקה אתה כמו נהג חדש עכשיו.

אהוד א1

New member
מיומנות רכיבה נמוכה.

רוכבים שחושבים שהבלם החשוב הוא האחורי ושאם ילחצו חזק על הקדמי יעופו קדימה.
רוכבים ששמעו שהחשוב הוא הקדמי אבל לא תרגלו אותו ולא באמת יודעים להשתמש בו - מוביל למרחק בלימה ארוך או נעילת קדמי והחלקה.
רוכבים שלא מודעים לשינויים שעובר הכלי בעת הרכבה - היגוי קליל, מרחקי בלימה משתנים, יותר אפשרות להעזר בבלם האחורי וכו.

מפתחSoul

New member
מהניסיון שלי ומניסיון של סובביי

אני יכולה לגבש שלושה עקרונות בסיסיים:

1. רכיבה לא נכונה (מבט, למשל) שניתן לשפר באימונים \ קורסים.
2. ראייה מרחבית (רכב נכנס לנתיבך, למשל), שכוללת שיקול תנועה בכביש של הסובבים אותך. קצת לנהוג בשביל אחרים.
3. כוח. כלי שיש לו רזרבות שמאפשרות לך לברוח.

אהוד א1

New member
התנהגות בצמתים.

מיקום לא נכון בעת עמידה בצומת - ירוק מהבהב, הרוכב בולם ונעמד במרכז הנתיב או בכלל בשמאלי ומשאית שגונבת רמזור מכסחת אותו.

זינוק באור ירוק מבלי לשים לב למכונית שגונבת רמזור מהצד.

עמידה בין מכוניות באור אדום.

אהוד א1

New member
אור אדום ברמזור.

יש כאלה (נדירים) שעומדים כמו מכונית.
יש כאלה (רבים, לצערי) שעוקפים את המכוניות וחונים על מעבר החציה או לפני מעבר החציה.
יש כאלה שעוקפים עד שהם נתקעים בין שתי מכוניות. כשהאור ברמזור הופך לירוק המכוניות מתחילות לנסוע וזה לא מקום טוב לדו גלגלי להמצא בו.
אם החלטת להתקדם עד מעבר החציה, ההמלצה שלי היא להסתכל על הרמזור של הולכי הרגל. כשזה יהפוך לאדום תדע שבעוד שניה הרמזור שלך יהפוך לירוק ותוכל להתכונן לזינוק ולהזהר מהמכוניות שדבוקות אליך.
מקווה שעכשיו זה ברור יותר.

Rיקושט

New member
מבין 3 האפשרויות, אני מבין שאתה מעדיף

לעמוד כמו מכונית?

אני (לצערך, או שלא) עוקף את המכוניות ונעמד לפניהן (איפה שאני לא מפריע להולכי רגל), אני חושב שזה עדיף להיות ראשון בטור.
אני מניח שאתה חושש מזה שלא רואים אותך והמכונית פשוט תתקדם עליך?!, נשמע לי קצת מוזר אבל אני מניח שנהג שחולם בהקיץ יכול להתקדם אליך, אבל גם אז המכה תהיה במהירות אפסית, מקסימום דחיפה קלה (לתוך הצומת ואז תבוא משאית ותקח אותך השאולה
)

לפעמים עוקפים עד שנתקעים בין מכוניות, קורה, בדר"כ אני יוצר קשר עין עם המכוניות סביבי וגם סוטה לתוך הנתיב שלהם עד כמה שאפשר כי כשהתנועה תתחיל לזרום הם ידעו לעמוד עד שאני זז - עובד לא רע.

אהוד א1

New member
ברומן אני מתנהג כרומני.

בדרך כלל נהגתי להתקדם ככול יכולתי עד השורה הראשונה, לפזול לרמזור הולך הרגל וכשהוא הופך לאדום להתקדם טיפה לפני המכונית הראשונה עד הזינוק שלי לדרך.
אבל בלי ראש בקיר - כשלטעמי הרווח שם צפוף מדי אני נמנע מלהדחף בכוח.
חניה כמו מכונית - כשאתה עומד אחרי מכונית המכונית הבאה שתגיע עלולה לטעות בהערכת המרחק ולא תיקח אותך בחשבון.

Vaderom

New member
ברוב הצמתים יש מקום להתקדם ולעמוד אחרי המעבר

אני משתדל לעמוד ישר אחרי המעבר חציה. ככה אני מזנק ראשון לכביש פנוי יחסית וגם לא מפריע להולכי הרגל לעבור.

ברוב הצמתים והרמזורים אין שום בעיה מבחינת מקום בצומת לעמוד אחרי המעבר. זה אולי לא חוקי אבל מעשית לדעתי זו האופציה הכי בריאה ובטוחה. כבר יצא לי לחוות 2 תאונות בהן נכנסו בי מאחורה בצומת - פעם אחת עמדתי על הפס עצירה ורכב שפשוט לא ראה אותי עלה עלי ופעם אחרת עמדתי אחרי הפס וקטנוען מפגר (תרתי משמע - עילג או העמיד פנים ככזה) - נכנס בי מאחורה כי הוא לא ראה את הרמזור בכלל (היה אדום).

אהוד א1

New member
התנהגות במחלפים.

להתקע בנתיב הימני ולהחתך על ידי מכוניות שנזכרו ברגע האחרון לפנות.
הרבה פעמים עדיף להתרחק נתיב או שניים שמאלה, אפילו אם אתה על 125 איטי. להתרחק מהבלאגן = להקטין את הסיכון.

ביציאה ממחלפים להשמר ממכוניות מאיצות, ביחוד אם אתה איטי ביחס לתנועה.

אהוד א1

New member
התנהגות בכביש:

התעקשות על רכיבה בכביש מהיר ביחס למהירות הכלי/מיומנות שלך.

התעקשות לא לפנות את הנתיב לרכב שנצמד אליך מאחור.

מבט לא מספיק רחוק שגורם לעיתים קרובות לבלימה במקום להתחמקות פשוטה.

רכיבה על השוליים במהירות גבוהה מזו שאתה יכול לבלום בה על דלת נפתחת/מכונית סוטה/מכסה ביוב חסר.

קווים, קווים, קווים...

Vaderom

New member
מהירות לא בהתאם ליכולות ולמצב התנועה

אני רוכב על אופנוע ספורט, מאוד חזק עם מתלים ובלמים מהשורה הראשונה. בוגר מספר קורסי רכיבה ורכיבות ספורטיביות פה ושם.

בתוך העיר, 95% מהקטנועים עוקפים אותי במהירויות שלא תואמות ולו במעט את יכולות הבלמים והצמיגים שלהם ומצב האספלט. הם משאירים מרווח בטחון נמוך מאוד (בעיני) ומשאירים הרבה מאוד אחריות למשתמשי הדרך האחרים בלי להבין שהם החוליה החלשה.

הרבה מאוד מקרים - גם ובמיוחד כאלה בהם רוכב האופנוע לא אשם כמו למשל רכב שלא עצר בעצור - יכלחו להמנע אם אנשים היו מודעים למצבים האלה, חושבים על האפשרות מראש ומורידים קצת מהירות באותו מצב ספציפי. ואללה, לא בושה להאט קצת.

בועז בר

New member
ברמת העקרון אתה צודק לגמרי, אבל משום מה יש לי

הרגשה שאתה לא ממש מכיר את יכולות הבלימה והתמרון שיש לרוב הקטנועים המודרניים.
ככל שהתנועה צפופה יותר, כך סביר יותר ש-125 קטן יתן בראש לאופנוע ספורט
שמרגיש בעיר כמו חרסינה בחנות של פילים...

Vaderom

New member
זה חלק מהבעיה

לקטנועים מודרניים יש אחלה יכולות, ואין לי שום דבר נגדם (אני מעדיף אופנועים אבל שכל אחד ירכב על מה שבא לו).

בין האופנוע הקודם שלי לנוכחי רכבתי תקופה על ארוקס משופר, כולל דיסק קדמי מוגדל. קטנוע שהיה מאיץ כמו 125 ובולם כאילו הוא נכנס בקיר בטון.
הקטנוע הזה היה הכלי הכי מסוכן שרכבתי עליו. יותר מסוכן מהR1, במיוחד בעיר. הוא כ"כ קליל וזריז שהוא משדל אותך לרכב מהר יותר ממה שאתה (אני) מסוגל להתמודד.

אני רוכב יום-יום כבר מעל 8 שנים. כמעט כל תאונות האופנוע שראיתי בתוך העיר יכלו להמנע אם הרוכב לא היה דוהר כמו פרד קדימה בגישה של "הכביש של אבא שלי ומגיע לי זכות קדימה". זה לא נראה כאילו מישהו חושב ולו לשניה שהוא חלש ופגיע וצריך לחשוב קצת קדימה.

לדעתי חשוב באותה מידה, אם לא יותר, לשפר יכולות חשיבה ושקילת התנהגות בכביש כמו לשפר יכולות שליטה בלימה וחמיקה. שוב, מנסיוני האישי - אחרי שהתחלתי ליישם גישה שקולה ורגועה יותר, אני מגיע כמה שניות אחרי הקטנועים לרמזור, אבל אני יכול לספור על יד אחת את כמות הפעמים בשנים האחרונות שהייתי צריך להשתמש בכישורי הבלימה ו/או חמיקה שלי.

morphy1

New member
להיות נביא

אם אתה רואה לדוגמה רכב שעומד בצד תהיה בטוח שהוא יצא בלי לראות אותך (מרפי עם החוקים שלו) אם אתה רואה רכב עמוס עם דברים על הגג תנסה לא להיות אחריו .החיים שלי ניצלו כשדלת פלדה רדפה אחרי בכביש מהיר . תרכב לאט ובשיקול דעת לא תזזיתי .לבא לפניה במהירות הנכונה (להאט לפני ולא תוך כדי השכבה )
צמיגים איכותיים+ברקסים תקינים .

למעלה