מניעת שפשפות...

BravoAlphaOne

New member
מניעת שפשפות...

שני הדברים הכי גרועים בטיולים רגליים הם שלפוחיות ושפשפות. לגבי השלפוחיות קיימות אינספור דרכי מניעה, בניהן: התאמה נכונה של נעליים, הקטנת החיכוך ע"י גרב דקה פנימית מנדפת זיעה (CoolMax) וגרב חיצונית עבה לאחיזת הרגל, צינון וייבוש הרגליים לאחר מספר שעות הליכה, פיזור טלק ואפילו רפידות מיוחדות לטיפול בשלפוחיות כבר המציאו! לגבי שפשפות? נאדה!!! חוץ מלמרוח קרם נגד שפשפות וטלק לפני ואחרי ההליכה לא שמעתי שום עיצה מועילה בנושא. למישהו יש עצות לחלוק בנושא? תחתונים מבד מסוים ובגזרה מסוימת? פעולות שיש לנקוט? תכשירים? תודה, משה.

HelloweeN

New member
שמן תינוקות, ובוקסר.

או במילים אחרות - בוקסר לבשת - שפשפת מנעת. שפשפת עיקשת - שמן תינוקות יגרשה בקשת! (?)

BravoAlphaOne

New member
מה אתה אומר על זה?

תחתוני בוקסר מ - CoolMax חבל שאין את זה בארץ!! מי שמייבא את זה צריך למצוא קודם כמות של אנשים שתהיה מוכנה לשלם מעל מאה שקל על זוג תחתונים. אני מטייל עם בוקסר מכותנה וזה לא הצליח למנוע במאה אחוז. לגבי המשחה המומלצת.. אני איתך חן! "שפשוף נעים" פשוט מצילת חיים והיא חלק בלתי נפרד מהציוד כבר יותר משנתיים. מריחה בלילה לפני השינה ואתה קם בבוקר המחרת כאילו לא היה כלום. את כל הפתרונות הללו אני מכיר אבל עדיין אין מניעה מושלמת! אף אחד לא מכיר איזה Gadget מטורף שישים קץ לבעיית השפשפת? "מחזיק חבילה"? "מצנן אשכים"
? משה.

HelloweeN

New member
תקשיב

אבאל'ה, קנה בוקסר נצמד ב-15 ש"ח, או שתתפרע על בוקסר לייקרה אמיתי, ענין של כ-30 ש"ח - ושלום על ישראל. לא הייתה לי שפשפת בשנים האחרונות, למרות הרבה הליכות שחלקן לא היו קלות כלל. ליתר ביטחון תמיד היה איתי בקבוקון של תינוקות. זה הכל. עוד לא ניתקלתי בשפשפת עקשנית שאינה נכנעת למשיחתו של שמן התינוקון של ג'ונסון.

klingi

New member
עצה

קודם כל- הלוווין שהמליץ על בוקסר המליץ בחוכמה רבה. אם בכל זאת נוצרה שפשפת, אני משתמש במשחה שנקראת פיטרקס (לבנה עם קו ורוד כזה על השפופרת) שעד כה טרם הכזיבה (אפילו בכי חניכות נדם!) ממליץ בחום.

pako27

New member
שיפשוף נעים או אקילן

שיפשוף נעים משחה מחומרים טבעיים ( טבע אם אני זוכר נכון )........... לשימוש לפני ( מניעה ) או גם לטיפול .......... ממליץ לפני כול צעידה, אני קורא למשחה הזו קוסמת.

pako27

New member
יתכן ויש תחתוני COOLMAX בארץ

אני זוכר שהיתי בתערוכה של LOWE ALPINE והיה תכנון להביא תחתוני COOLMAX אם תרצה אני ישמח לברר למענך, יתכן ויש משהו לאחד היבואנים. חוץ מיזה יש לייקרה אכותית שהן נוחות מאוד ויעשו את העבודה לא פחות טוב מCOOLMAX אני בדיוק בוחן מספר אופציות ליצור שכזה, ואישית יש לי משהו כזה שהוא טוב מאוד,מדיף ונוח......... אם תרצה שוב גם בזה אני יכול לעדכן, ואולי אפילו תקפוץ אחרי שפעם אחרונה פספסתי אותך
ובגדול זיעה, מליחות, הגינה = אין הרבה פתרונות

shaishoo

New member
מה שאני גיליתי

בדרך הקשה אקילן לפני הליכה, בתחילת יום מורחים באזורים הבעייתים והכל נפטר, שכחת למרוח וגילית את זה מאוחר מידי, בערב מורחים "לימסיל" זה קרם שמכיל קצת סטרואידים בעיקרון אז לא על בסיס קבוע אבל אם אתה בטיול באמצע זה פותר את הבעיה וכמובן השיטה הצבאית למקרה שיש שפשפת "ספונג'טה" , פד אלכוהול 100% מעבירים "ויייש" צורחים מכאבים ובבוקר זה עובר

sailor

New member
בגדים מתאימים

עם מרווח מספיק, נושמים ושמירה על הגיינה, מונעים את רוב השפשפות. יש תרופת פלא אכזרית לשפשפת - ספירט וויטפילד, שהיה בעבר הרחוק בשימוש בצהל. אכזרי כי המשתמש מתחיל לרוץ כמו כלב משוגע במשך כמה דקות אחרי הטיפול. בגמר ה"שריפה" המקום נקי משפשפת, אך רגיש. יש משחות וקרמים מדהימים של מורז בפארמים, שמטפלים בפגעי עור למיניהם, כדאי לשאול על תכשיר מתאים.

Temporary2

New member
הפתרון המניעתי פשוט.

צריך לצמצם את מידת ההזעה ואת רמת החיכוך. לגבי ההזעה, ככל שסוחבים משקל קטן יותר כך המאמץ קטן יותר, משפיע כמובן על מידת ההזעה. משפיע גם על צורת ההליכה ולא יוצר עיוותים בהליכה (שמגבירים את השפשוף). בנוסף, מכנסים מבד דק ונושם (שלא "מחזיק מים"), עם מרווח מספיק גדול באיזור המפשעה (משהו יותר "שרוואלי") יסיעו גם לשמור על האיזור יבש וגם למנוע חיכוך.

הסנדל

New member
אעוץ לך עצה

ראשית, הבעיה החמורה היא לאו דווקא הזעה ולחות, בעיני הגורם הנורא ביותר בעניין שפשפות הוא דווקא לכלוך. לכן חשוב מאוד לשמור על האזור הזה נקי. איך עושים? מתקלחים לאורך הדרך ומאווררים. מעבר לזה, מבחינת ביגוד, אני בהחלט מאמין בתחתוני בוקסר למשימה. בנוסף למכנסיים הארוכים, קח לך גם מכנסי ריצה (כאלה של ספידו או משהו בסגנון). הדבר הנחמד בהם הוא שיש להם תחתונים built-in מבד מאוורר, והם גם קלים ונוחים לשטיפה. אפשר ללכת עם המכנסיים האלה כשמטיילים, וההרגשה באמת נהדרת.

למעלה