מניעת רשלנות בזמן אמת ותיעוד

shery100

New member
מניעת רשלנות בזמן אמת ותיעוד

אמי (73) קיבלה זיהום PSEUDOMONAS בבית החזה בניתוח מעקפים לפני כשנה וחצי (היא היתה במצב חיסוני ירוד עקב סטרואידים שניתנו לבעיה אחרת, וגם שם יש ספק רשלנות/שיקול מוטעה). בדרך היו פשלות שונות כגון אי לקיחת תרבית וכו'. מאז היא עוברת נסיונות של טיפול ע"י ניתוחים במקום וכל פעם חותכים עוד בצלעות, בהרדמה מלאה והיא לא אישה בריאה. היא גם סובלת מכאבים וגם זיהום חוזר ועלול להתפשט למקומות קריטיים. בינתיים היא כל הזמן מטופלת באותה מחלקה - הפלסטית של אותו ביה"ח. העניין הוא שכל הזמן יש פשלות או דחיות או סתם הרגשה שלא ממש מקבלת את היחס הכי מתאים. הניתוחים נדחים כל פעם שהזיהום חוזר, בגלל "אילוצים" (חופשות, העדרויות רופאים, תור או חגים.) איך אפשר לשפר את הטיפול בזמן אמת??? אני לא רוצה אח"כ לתבוע אלא למנוע. למי אפשר לפנות שיפקח על התהליך מול בי"הח?

מניעת רשלנות בזמן אמת...

מנסיוני, הדרך הכי יעילה לשפר את הטיפול בזמן אמת הוא על ידי התיעצות עם רופא/ בית חולים אחר מומחה באותו תחום. ברר אצל רופאת המשפחה ובין מכריך מי נחשב לבכיר ומוכשר ביותר בתחום (תוכל להתיעץ גם בפורומים רפואיים). אפשרות נוספת היא לצלם את כל התיק הרפואי ולפנות לשר"פ בהדסה ירושלים על מנת לקבל הערכה האם הטיפול לוקה בחסר. אם יש לך שאלות נוספות, אל תהסס לשאול. בהצלחה.

shery100

New member
תודה, התייעצנו עם מומחה כאמור אבל

נעזרנו בזיהומולוג בכיר מבי"ח אחר, אבל יש הרגשה שגם הוא מוגבל ב"מלחמה" נגד המנגנון והשיטה. כמו כן נוצר אנטי אצל הצוות הנוכחי כשהוא מוזכר. אני מרגיש שיש צורך במישהו שמכיר את ההתנהלות במערכת ויכול לפקח על התהליך ולאו דווקא כמומחה. יש תמיד את השאלה איך להראות שיש פיקוח אך לא "להרגיז" כי אנחנו בידיהם. האם ניתן להוציא את התיק לצילום? כיצד? האם מספיקים מכתבי השחרור? נ.ב. אנחנו מדברים על בי"ח כרמל בחיפה בו קורה הכל, האם יש למישהו משהו להגיד ספציפית על ההתנהלות שם? ושוב תודה על הייעוץ בינתיים !!

האם חשבתם..

האם חשבתם על האופציה להעביר אותה לבית חולים אחר? צריך לשקול את זה כאחד הפתרונות, זה תלוי אם מצבה הרפואי מאפשר זאת. מצד שני, אף אחד לא מבטיח שבבית חולים אחר תהיו מרוצים מהטיפול. כאשר אתם מתיעצים אם עם מומחה מבית חולים אחר לא צריך להווצר "אנטי" אצל הצוות: אבל, אם בכל זאת אתם מרגישים שנוצר "אנטי", אולי תעזרו במומחה הבכיר כדי ללמוד את הנושא ולדעת אילו שאלות להציג לצוות בבית החולים בו אתם מאושפזים כעת. לגבי התיק: פנו למחלקת רשומות רפואיות ובקשו לצלם את התיק. החולה עצמה תצטרך לחתום עבורכם על טופס ויתור סודיות רפואית.

shery100

New member
כמובן שחשבנו -

בד"כ מצבה מאפשר זאת (אלא שכעת היא ממתינה לניתוח בשבוע הבא אצלם), אנחנו חוששים שאולי לא ירצו לקבל "חבילה" כזאת, וגם איננו יודעים האם הטיפול יהיה טוב יותר והיכן. כמובן שחוששים מתגובות ביה"ח הנוכחי ובעיקר לצאת קרחים מכאן ומכאן כשלפחות כעת יש מנהל היח' הפלסטית שרואה את עצמו כאחראי לה ומתייחס ברצינות לעיניין, אלא שהוא עסוק ולא זמין כמעט להתיעצויות ולשיחות, וכל מה שהוא עושה כפוף למגבלות העומס שלו ושל המערכת- ןמכאן הבעיה.

פנו למנהל מחלקה...

נסו לדבר עם מנהל מחלקה מקבילה באחד מבתי החולים באיזור ותראו כיצד אתם מתרשמים ממנו. חוץ מזה: מגיע לכם- זו זכות שלכם- להזמין רופא באותו תחום ליעוץ ליד מיטתה. במידת הצורך- פנו גם לאגודה לזכויות החולה. אכן, הבעיה שהצגת מוכרת לי והיא קשה: הרופאים עובדים בעומס קשה וזה משפיע לרעה על השירות שאנו מקבלים בבתי החולים.

shery100

New member
מקובל לעבור בי"ח בארץ באמצע טיפול?

ננסה באמת לפנות לבי"ח אחר. אבל, האם ב פ ו ע ל מקובל ( או לפחות קורה לפעמים בארצנו) להעביר חולה ברמת סיבוכיות דומה לבי"ח אחר? שוב, האם יש לבי"ח האחר אינטרס לקבל אותה? לסתור בי"ח אחר? (הבאנו כאמור יועץ אך הרושם הוא שנוצרת "התגוננות"). בכלל, מנסיונך, האם טוב יותר שהצוות יודע שמתייעצים ושנבדקות חלופות או שחשוב שיידע שאנחנו "סומכים בעיניים עצומות" ? ושוב תודה על המענה הזריז !

זה תלוי בצוות...

קשה להמליץ ולדעת מה "נכון" לעשות: יש צוותים רפואיים שיגיבו לא טוב לכך שמתייעצים, מצד שני- זוהי זכותכם וחובתכם להתיעץ. לגבי השאלה האם מקובל לעבור בית חולים באמצע טיפול: אינני סבורה שזה "מקובל" , אולם אם זה חשוב לכם ועשוי להועיל לה - פנו לאגודה לזכויות החולה וקבלו עזרה. בנוסף, פנו ל"עזרה למרפא" (אגודה של הרב פירר) שימליצו לכם מי (בארץ או בחו"ל) מומחה בבעיה שממנה סובלת יקירתכם. בהצלחה.

shery100

New member
תודה !!, בכל אופן מחר אמא תנותח

אין כרגע ברירה כנראה

shery100

New member
הניתוח עצמו עבר בשלום !

וזה חדשות טובות כמובן.
כרגע שלחו לבדוק בדיוק באיזו מוטציה של החיידק מדובר להתאמת אנטיביוטיקה, אבל הנה- פתאום מתברר שהזיהומולוג של ביה"ח נמצא בחו"ל, והמחליף שלו (שלא ברור לי הרקע שלו) לא ענה להודעה שהשארתי אצל מזכירתו. כשהמנתח יצא הוא דיבר איתנו קצר בעמידה, ולשאלתי מה בעניין הזיהומולוג הוא ענה משהו כמו "נתייעץ עם מי שיהיה בתפקיד". בקיצור אנחנו מחפשים יועץ זיהומולוג (אם כי כבר יש לנו מישהו אבל לא נראה לי שיוכל עכשיו לחדש לנו).

זיהומולג

טוב מאד שהניתוח עבר בשלום. עכשיו פשוט תמשיכו לשאול בעניין הזיהומולוג: אני מקווה שגם אם הזיהומולוג של בית החולים נמצא בחו"ל, עדיין ימצא רופא זיהומולוג שיעזור לכם. במידת הצורך , שקלו הזמנת יועץ חיצוני.

shery100

New member
גם הזיהומולוג החיצוני "שלנו"- בחו"ל

אולי באותו כנס, ובדיוק כשצריך אחד מהם - כי מסתבר שבתרבית (שנבדקה פעמיים) הממצאים שליליים, דהיינו אין חיידק כלל !? למרות שהיתה נפיחות וכאב והוציאו מוגלה ואף חתכו עוד קצת בעצם. מה יכול להיות ההסבר לכך? אולי זה בגלל האנטיביוטיקה שקיבלה לפני כחודשיים? (נ.ב. כשניסיתי לדבר עם הרופא המחליף את הזיהומולוג בביה"ח, עוד בזמן הניתוח,- ולא תפסתי אותו- הרופא המנתח האחראי ששמע על כך מאוד לא אהב את זה. אני חושב שלא יזיק שאנחנו מתערבים, זה עשוי להגביר את העירנות שלהם?!). ושוב תודה על התשובות וההתעניינות.

שתי אפשרויות...

אם התרבית שלילית יש שתי אפשרויות: או שמדובר במשהוא ויראלי, או שזה ארטיפקט (ובמצב כזה כדאי לקחת תרבית חוזרת). אבל אני לא מומחית בתחום, סתם "שלפתי" מה שנראה לי הגיוני. היות וזו לא סוגייה משפטית, באמת כדאי שתתיעצו עם עוד זיהומולוג. חפשו אולי מישהוא שנשאר בארץ ולא נסע לכנס. מה אומר הזיהומולוג המחליף?

shery100

New member
../images/Emo39.gifהזיהומולוג המחליף

אז זהו שאני לא יודע אם הוא ממש מומחה או "הכי קרוב שיש בביה"ח עד שהמומחה יחזור". בכל אופן - קשה לדבר איתו ישירות ולאחר שהשארתי לו הודעה כאמור, הוא לא חזר אלי אלא מסר זאת למנתח האחראי שכעס על כך. המנתח מרכז את הטיפול ולוקח אחריות (מה שטוב) והוא כל פעם יוצר רושם שהוא יודע מה הוא עושה ולא משתף אותנו בזמן בבעיות, ורק בדיעבד אנחנו רואים אח"כ שהעניינים לא תמיד נפתרים. (ומה זה ארטיפקט? אכן לקחו תרבית שניה וגם היא שלילית).

מה התחדש אצלכם?..

ראשית, אני מקווה שהכוון הוא לחיוב והכל משתפר. שנית- ארטיפקט הוא שגיאה שנוצרת בשל טעות מעבדה, ואין מדובר בתוצאה אמתית. על מנת לשלול קיומו של ארטיפקט צריך לחזור על התרבית.

shery100

New member
חזרנו ל"שיגרת הטיפול" הקודמת

לבסוף זיהו את החיידק בתרבית של הניתוח, לא ברור מה קרה, בכל אופן לקחו עוד תרבית לאחר הניתוח ואני לא יודע מה יש בה. בכל אופן חזרו לתת את האנטיביוטיקה הקודמת (טזוצין IV) ורומזים שעדין לא משחררים אותה. יש דיסאינפורמציה לגבי מה עשו בניתוח. אחות אמרה לחברתה ש"הוציאו צלעות" ואנחנו יודעים ש"רק" חתכו בקצוות. בכל אופן מדובר כיום על 3 צלעות ובעבר דובר על 2 ! אנחנו כועסים על העיכובים שהיו בכל פעם עד לביצוע הניתוחים מרגע החשד ואף מרגע ההחלטה. אנחנו שוקלים לפנות לייעוץ (בינתיים) בשר"פ של בי"ח אחר. האם צריכה להיות בעיה עם העברת מידע? ואם נרצה לעבור לבי"ח ממשלתי מבי" של קופ"ח?

ניתן לפנוןת להתייעצות במחלקה לכיר'

פלסטית בביה"ח איכילוב. המחלקה שיש בה יחידה מיוחדת לנושא זיהומים לאחר נתוחי לב פתוח. כיוון שאני כרגע בשבתון חלקי מתפקידי כמנהל שם מותר לי להמליץ בלי להחשב כפרסומאי. בהצלחה ושתהיה בריאה.

למעלה