מניעיו של אאיגון הכובש

מניעיו של אאיגון הכובש

אאיגון הכובש היה זה אשר כבש את ווסטרוז ואיחד את שבע המלכויותלממלכה אחת תחת שלטונו. אנו תמיד מקבלים את העניין ללא תהיות, אבל האם חשבתם פעם מה הניע אותו לעשות זאת? בית טארגאריין משל בדרגונסטון, המבצר המערבי ביותר של ואליריה, עוד לפני החורבן, וחלפו בערך 150-200 שנה בין החורבן לבין הכיבוש. התיאוריה על מלחמת השחר והנסיך שהובטח גורסת שאאיגון אולי קרא נבואה כלשהי בנבואות שממנה הבין שעליו לכבוש את כל ווסטרוז. ייתכן, אבל אולי היו גם מניעים אחרים? אולי רצון לכונן מחדש את האימפריה של ואליריה במקום אחר? אחרי הכל בית טארגאריין היה רק בית לורדים אחד מני רבים, וכעת הפך לנושא הגחלת היחיד של ואליריה. אאיגון עצמו נולד אחרי חורבן ואליריה (אלא אם כן הוא חי 200 שנה), אבל מן הסתם הוא שמע סיפורים שעברו מדור לדור והחליט שהוא יחזיר את גאוות ואליריה או משהו כזה. מה דעתכם?

deathstar

New member
הממ בוא נראה

אתה בא ממשפחה של ספק חולי נפש ספק אנשים דגולים, יש לך צבא נלהב ומעל הכל, יש לך 3 דרקונים חיים וענקיים. במצב כזה, לא תצא למלחמה ב7 מלכויות מסוכסות ומפולגות? הכיבוש ותאוות השלטון זה חלק בסיסי בהוויה האנושית. אם שליט יכול לצאת למלחמה עם סיכוי טוב לנצח (והרבה פעמים גם אם אין לו סיכוי לנצח) יש סיכוי סביר שהוא יעשה את זה. אאיגון לא שונה מכולם. יכול בהחלט להיות שהיו לו מניעים של נבואה או רצון לשקם את הגאווה או מה לא, אבל גם יכול להיות שהוא ראה את ההזדמנות והיה לו את הביצים לנסות ולתפוס אותה.

hagai888

New member
זהו הרי סיפור שמדבר על תקופה אחרת לגמרי...

תחשוב שלא הייתה אז המנטליות של היום, מלחמה נחשבה למשהו טוב ואדרבה אם אתה יכול לנצח. אני חייב להסכים עם ההודעה מעל; לבנאדם היו שלושה דרקונים חיים, צבא גדול ובוא נודה בזה - הוא היה משוגע.

swinger210

New member
אני יודע ששניים מעלי כבר אמרו את זה

אבל הספר הזה מההתחלה ועד הסוף, חוץ מהסיפור שבו הוא גם מראה לנו את האופי האנושי ושלמרות הבדלי המעמדות והעולמות עדיין בני אדם הם בני אדם ועם יש לאדם כוח וממון וכל השאר (שלושה דרקונים עצומים וחיים) הוא עדיין ינסה להשיג עוד ועוד.

Catelyn

New member
מגלומניה?

זה לפחות מה שהנחתי תמיד. קצת קשה לי להאמין שאאיגון קרא נבואה שגרמה לו ללכת לכבוש את ווסטרוז, מהסיבה הפשוטה שאם זה היה כך, בוודאי היינו יודעים על זה. אם זה לא היה הופך לסיפור אגדה שנותן לכיבוש נופך רומנטי (יש הרבה אגדות שמערבות את בני טארגריין), זה היה הופך לפחות למידע שעובר מדור אחד לשני בבית טארגריין, עקב החשיבות הרבה של העניין. ואם זה מה שהיה קורה, היינו בוודאי שומעים על כך מאאימון, אבל הוא לא אמר שום דבר על זה. חוץ מזה, קצת קשה לי להאמין שנבואה כלשהי תינתן יותר משלוש מאות שנה לפני התגשמותה, זה נראה לי טיפה מופרך. כלומר, בשביל מה כל זה, היה אפשר פשוט לחכות שדאני תגיע... בשביל מה כל השנים האלו, אם בת טארגריין צריכה לצאת ולכבוש את כל ווסטרוז בחזרה? באותה מידה היא יכלה פשוט למצוא נבואה שאומרת לה לצאת לכבוש את ווסטרוז כדי להציל את הממלכה... לחדש את האימפריה של ואלריה? אני לא יודעת... בכל מקרה, זה עדיין לא חורג מהמקרה הפשוט של שגעון גדלות. יכול להיות שיש עוד הסברים ופרטים שמרטין לא סיפק לנו, אבל אני בספק. אישיותם הייחודית של בני טארגריין בצירוף הכוח שנותנים להם הדרקונים עשויה הייתה לגרום לכך שהם פשוט ניסו לצאת ולכבוש לעצמם ממלכה גדולה. הריי חצי מבני טארגריין מטורפים וחצי מהם דגולים, ושגעון גדלות הוא בדיוק שילוב של השניים. אם יש מישהו שינסה לכבוש את כל ווסטרוז, הריי זה בן טארגריין... לכן, אני לא יודעת אם יש באמת צורך בהסברים נוספים.

rsmb1

New member
יכול להיות שהמידע לאעבר מדור לדור

מפני שאאיגון חשש שצאצא שלו ייצא מוקדם מדי עם כל צבאות הממלכה להלחם באחרים -שימשמשו להגיע- ובכך ייתן לעם עוד דוגמא ל"טירוף הטארגרייני". וכשהאחרים באמת יגיעו לא כולם יתייצבו להילחם בהם מחשש שזה עוד פעם "הסיפור המטורף ההוא מהימים של סבא שלי". אאיגון הסתמך על כך שהממלכה תהיה מאוחדת תחת ההנהגה של אחד מצאצאיו כשיגיעו ידיעות מצפון. כנראה שאאיגון היה הראשון (מבין שרידי וואליריה בדרגונסטון) שנתקל בנבואה וזה מסביר למה הוא ודווקא הוא יצא לכבוש את שבע המלכויות ולא אחד מאבותיו שגם להם היו דרקונים. דבר נוסף: אאל"ט אאימון כן אמר משהו על הנבואה בספר הרביעי (לפני מותו) כשסאמוול גילי התינוק והוא הפליגו למצודה. העובדה שהוא ידע על הנבואה תלויה בזה שהוא מלומד או שגם הוא נתקל באותם כתבים כמו רהיגאר.

Catelyn

New member
אבל הנבואה שאאימון דיבר עליה

היא הנבואה על "הנסיך שהובטח" שכבר מוכרת לנו, לא נבואה שדיברה על אאיגון הכובש... בכל מקרה, זו אפשרות שהייתה נבואה כזו, אבל עד עכשיו לא ידוע על זה כלום, ואין לי מושג מי עשוי להביא את הידיעה לאוזנינו. האמת היא שאני פשוט לא רואה צורך בנבואה כזו. זו כמובן החלטה של מרטין בסופו של דבר, אבל אני אישית אתאכזב אם כן קיימת נבואה כזו - אני מעדיפה לראות בפעולותיו של אאיגון הכובש תוצאה של אישיותו ולא של איזושהי נבואה, ואני גם לא ממש אוהבת את הרעיון שיש איזו נבואה עתיקה שמנבאת את כל העתיד להתרחש, כאילו מדובר במשחק מכור מראש. בכל אופן... זו כן אפשרות.

rsmb1

New member
לא אמרתי שהוא קרא נבואה שמחייבת

דווקא אותו לקום ולכבוש את ווסטרוז, אלא שהוא עצמו החליט (בהתאם לנבואה וסכנת האחרים אותה היא מנבאת) לאחד את שבע המלכויות כנגד סכנות העתיד. כלומר אין איזו נבואה שקובעת שכך הוא ינהג, ההחלטה הייתה שלו. בקשר לאאימון - התבלבלתי.

YanivLib

New member
אני רוצה...

...לטפס על הרים כי הם שם? לכבוש ארצות מעבר לים? פשוט כי יש מה לכבוש, יש איך לכבוש. ואין סיבה ממש טובה לא לכבוש. ואולי היה לו צפוף על האי הקטן שלו? ואולי הוא פשוט היה טיפוס של גולף, והיה זקוק למרחבים? רבות מחשבות בלב איש, ועצת ה' היא תקום. או, אם להיות יותר מובן, אי אפשר לדעת. אבל ספקולציות זה כיף! ועוד דבר: שימו לב ש"אאיגון הכובש", ערכו בגימטריה 404, בדיוק כמו המילים דת וחיפוש. אין ספק שזה לא צירוף מקרים! אבל מה המשמעות?!

deathstar

New member
לגבי הגימטריה

הממ, זה בהחלט מאוד סביר שג'ורג' מרטין בוחר את השמות של הדמויות שלו לפי ערך הגימטריה שלהם בעיברית. הייתי אומר שזה אפילו הגיוני ביותר. כשאני מהרהר בזה, זה נעשה אפילו עוד יותר נכון. "אין מנוס מלאנוס" זה גם 404, ומתאים בול למשפחת טארגאריין. גם "אלזס לוריין" זה 404, כנראה כהקבלה על הכיבושים. אפילו "אין מוצא אדם הטיל ביצה" מה שיכול להעיד על מקור הדרקונים. ואולי מרטין בכלל אנטישמי?!!!111 404 זה גם הערך של "השטן היהודי". אני חושב שאפסיק לקרוא את הספרים בעקבות הגילוי הזה!!!!11

tanj

New member
אולי פשוט

איאגון הכובש הוא אולי בן דמותו של הנסיך ויליאם מנורמנדיה שכבש את אנגליה? מדוע ויליאם הכובש כבש את אנגליה? הוא היה נסיך נורמנדיה ,מה יש לו לחפש באי הבריטי? הוא עשה זאת,...כי הוא יכול

גם טיריון מבוסס על דמות היסטורית כולשהי, לא?

אם אני לא טועה היה לאחת ממלכות אנלגיה יועץ שדמה מאוד לטיריון בתיאור ובמעשיו.

למעלה