מניסיוני........

3שיקה

New member
מניסיוני........../images/Emo63.gif

בני שמטופל ע"י ריטליןאל איי גם בכיתה ב אינו מעתיק מן הלוח כי לעשות זאת דרוש קשב מסויים.הילד צריך להסתכל על הלוח להוריד את העינים מן הלוח אל הדף ולתת פקודה ליד לכתוב כאשר המרחק מן הלוח למחברת הוא רחוק מאוד. שאל את השאלות הבאות: 1. האם בני יושב מספיק קרוב ללוח? 2.האם בני בדר"כ כותב?אם כן האם הוא כותב מהר אולאט ? 3.כמה זמן לוקח לו בהשוואה לחברבך?יכול להיות שילדך רואה שחבריו עושים זאת מהר ו.....מתבייש בעצמו....מסתיר את זה שכותב לאט יחסית אליהם......וכו האם לבנך יש עוד בעיות שקשורות בכתיבה \קריאה כי אז צריך לחשוב מה לעשות לבני יש בעיות בכתיבה מן הלוח הוא מספיק לכתוב שתי שורות בזמן שכל הכיתה סיימה מזמן לכן סידרתי עם המורה שכל פעם ילד אחר מהכיתה יכתוב לו יומן (הכיתה והמורה מיוחדת - המורה מלמדת אותם שכל ילד נותן עזרה לאחר ואחרים נותנים לו עזרה במה שהוא זקוק לו -ערך מוסרי חשוב בחברתינו ) תבדוק עם המורה תנסה לבוא אליה בגישה של בואי נחשוב ביחד מה יכול להואיל לבנך איך תגרמו לו בדרך חיובית לשתף פעולה איתה ו.......איתך או שתוותרו לו ותמצאו פתרון אחר כמו שאני מצאתי
"זה כל הקסם שאני רואה אותך אני רואה את מה שבא לי לראות אותך שמו שאתה - אתה פורש כנפיים

05 מיכל

New member
3שיקה, בדקת מיקוד ראייה?

כשיש בעיה במיקוד ראייה הילד מתקשה לשנות את המרחק שאליו הוא מתמקד. לכן הוא מתקשה להעתיק מהלוח. מי שבודק את זה באופן יסודי (וגם מטפל אם צריך) הוא לא רופא עיניים אלא אורטופטיסט. (שימי לב, לא אופטומטריסט! אם כי האופטומטריסטים שיש להם תואר דוקטור מארה"ב דווקא כן יכולים.)

05 מיכל

New member
אגב, לי אישית יש סיוט מהעתקה מהלוח

בילדותי העתקנו המון, כי לא שיכפלו כל כך הרבה. אני סבלתי גם מ ADD, גם מדיסגרפיה וגם מבעיה במיקוד ראייה. ההעתקה מהלוח היתה סיוט של ממש!

tairp

New member
מיכל05

ערב טוב איך עבר עלייך הכיפור עים הילדים?ואיך את מתכוננת לסוכות אני מאוד אהבת את מה שאת כותבת

05 מיכל

New member
תודה לך!

סוכות זה מבצע ארגוני, וזה התחום של בעלי. התחום של מה לבשל לחג ומה לבשל לשבת זו משימה ארגונית מספיק כבדה בדביל כבדת-ארגון כמוני...

tairp

New member
שאלה

הבן שלי הובחן לאחר שעשיתי לו איבחון בניצן ולאחר ביקור אצל נירולוג והוא אמר לי שצריך להתחיל בריטלן זה היה מזמן כן השאלה שלי היא.העים אני ציריכה לעשות לו גם בדיקה טובה כדי להיות בטוחה בקשר לריטלן מודה מראש לתשובה

05 מיכל

New member
"טובה" זה לשיקולו של הרופא

אם הוא נראה לך רציני, ואם יש התאמה בין המסקנה שלו לזו של ניצן (אני מניחה שהם חשדו ב ADHD והמליצו לפנות לנוירולוג?) אז סמכי עליו גם בשאלה אם כן או לא "טובה". לילדים שלי לא עשו. אני סומכת על המעקב בשטח. ולגבי שאלתך השלישית - ייתכן שדפנה זילבר תדע לענות.

zivadina

New member
מומלץ מאוד שתבדקו אם המינון מתאים

כי המינון הוא לפי גיל ולפי משקל. לפי גיל: ככל שהילד גדל, יום הלימודים מתארך, ואז צריך להתאים ריטלין שמשפיע יותר שעות. לפי משקל: המנה המומלצת היא ביחס למשקל הגוף. כאשר הילד צומח לאורך או לרוחב, עולה משקל הגוף וזה מחייב להגדיל את המינון. מומלץ לדבר עם המחנכת שלו כדי להבין אם הילד מרוכז בשעורים, ואם כן, האם זה בבוקר או בצהריים. את הדווח שלה תקחי לנוירולוג ותלבנו ביחד את נושא המינון התרופתי.

tairp

New member
המשך

הבן שלי בכיתה רגילהוהוא מקבל עזרה בעברית בחשבון קלינאית תקשורתיש גם דרמה ואת זה הוא לא מקבל כששאלתי למה אמרו לי שיש עוד ילדים בבית הספר והוא לא יכול לקבל את הכול ואני חושבת שזה חלק מטיפול הדרמה וחבל לי על זה השאלה העים אני יכולה להתעקש ולבקש שהוא יקבל הוא שחבל לי על ההנרגיות

דליה.ד

New member
העתקה מהלוח

ניתן לבודד את הגורם לבעיות ההעתקה (באבחון דידקטי), אני בדרך כלל אומרת למורה שכאשר היא כותבת על הלוח שתאמר בקול רם את מה שהיא כותבת, לפעמים זה עוזר לילדים שהערוץ השמיעתי שלהם חזק יותר. ועוד עצה: שהיא פשוט תצלם עבור הילדים....כמו באוניברסיטה.

העזרה תלויה במשאבים של בית-הספר

יחד עם זאת את תמיד יכולה לנסות ולפנות לפיקוח על החינוך המיוחד לעיתים רחוקות פניה כזאת עוזרת. ברוב המקרים החלטת ועדת השילוב היא הקובעת. כמובן שניתן לערער על ההחלטה אבל ברוב המקרים זה לא ממש מצליח. מה גם שלפי תאורך הילד הפרטי שלך מקבל שעות סיוע רבות. בהצלחה דפנה

TikvaBonneh

New member
להעתיק מהלוח

איך אני מוצאת אורטופטיסט? האם זה רופא? האם זו רפואה אלטרנטיבית? הם גם נותנים משקפיים? לבן שלי יש הפרעת קשב וריכוז ומאוד קשה לו להעתיק מהלוח. חשבתי שזה בגלל הפרעת הקשב והריכוז, ושצריך להגדיל לו את המינון של הריטאלין. את חושבת שאין קשר בין התופעות? יש לו גם בעיה במבחן אמריקאי אם צריך לסמן את התשובות על טופס נפרד מהשאלות. אין לו שום בעיה בראיה חוץ מזה והוא קורא ספרים גם עם אותיות קטנות מהר ובלי קושי.

zivadina

New member
איך מגיעים לאורטופטיסט?

בתי רצתה להגיע לבדיקה של אורטופטיסט. הקופה התנתה בהפנייה של רופא עיניים. רופא העיניים טען שאינה זקוקה לכך, וכך נחסמה לה הדרך למומחה המבוקש. הבנתי שהרבה רופאי עיניים לא מבינים במיקוד ראייה. איך ניתן לעקוף אותם מבלי ללכת לרופא פרטי?

myboy

New member
סוף סוף אני יכולה לתרום מהידע שלי

בני טען שיש לו כאבי ראש ושהוא רואה מטושטש. הלכתי איתו אל רופא העיניים של קופת חולים כללית .הרופא טען שהילד רואה מצויין!!! שאלתי לגבי מיקוד הראייה והוא אמר לי :"לא קיימת בעיה כזו"!!! התעצבנתי ואמרתי שאם בני מתלונן יש בעייה ואני רוצה הפנייה לאורטופטיקה. הוא טען שאין צורך ואז אמרתישמגיע לי לקבל דעה שנייה ואני לא אצא מחדרו אם לא אקבל הפנייה. הוא רשם לי בהפנייה שהוא עשה את כל הבדיקות הנדרשות והילד בסדר גמור ושהאמא מתעקשת על הפנייה..... באורטופטיקה קיבלה אותנו משהי מקסימה שמיד עלתה על כך שיש בעיית ראייה. לגבי מיקוד הראייה היא בקשה שנחכה 3 חודשים כי הנעיניים שלו היו בסטרס. כעבור 3 חודשים אובחנה בעיה במיקוד הראייה וקיבלנו תרגילים לעיניים שכבר עוזרים. מסקנות :לא לוותר ולדרוש את המגיע לנו!!!! בהצלחה

zivadina

New member
תודה רבה על התרומה החשובה.

עכשיו נראה איך אני מיישמת על בתי. היא בת 19 ואוהבת לסרב לכל מה שאני מציעה לה...

05 מיכל

New member
והפתרון הפחות אהוד:

פרטי. כשבתי היתה בכיתה ד ועדיין התקשתה בקריאה, ודילגה על אותיות ללא הרף, פשוט הלכנו למישהו פרטי. הבדיקה היתה יקרה, הטיפול היה יקר ומטרטר, אבל מאז הילדה קוראת כמו שצריך.

05 מיכל

New member
זה לא רופא ולא רפואה אלטרנטיבית

זה כמו פיזיוטרפיסט, לעיניים.

למעלה