מנילה ..

yaelmaill

New member
מנילה ..

עוד 4 ימים נגמר לי הזמן לשליחת המנילה ואני מתלבטת... דיברתי עם כמה וכמה אנשיי צבא והמליצו לי להיות תכניתנית... מישו יודע אם זה טוב ואם באמת צריך להיות שם 36 חודשים כמו שכתוב?... חשבתי שזה טוב עד שראיתי ביקורת על זה שמישו רשם שהוא לא עשה כלום..=/ חוץ מזה יש לי בתפקידים שלא דורשים מיון "חקר מודיעיני" אבל דווקא עברתי לזה מיון ועברתי...אז לא הבנתי.. =/ מיואשת..

JusTicEMan

New member
הכל תלוי בך

בחירת התפקיד הצבאי הוא צריך לעשות ממך מה את חושבת שתוכלי לעבור איתו את ה-3 שנים בצורה הטובה ביותר ( במקרה של התוכניתנית 6 שנים ) - כמובן שאת יכולה להעזר באנשים שייעצו לך ויגידו לך על אודות התפקיד אבל הבחירה הסופית צריכה לבוא ממך כי בסופו של דבר את זאת שתמצאי את הרגלים שלה שמה . איפה ראית ביקורת על זה שלא עושים כלום ? ( בשבוז ) דבר שני בשביל להתמיין לתפקידים במנילה צריכים לחתום וויתור למקצועות מודיענים שמתמיינים אליהם ( מקצועות לא התנדבותיים ) כי אחרי זה את מוקפאת ולא יכולה להתמיין וזה באסה שבסוף מודיעין זורקים אותך ואתה הולך ישר לכל"צ . וכן במסלול תוכניתנים גם בנות עושות סדיר 3 שנים כמו הבנים ואחרי זה עוד שנתיים וחצי קבע וכל זה לא כולל קורס הקד"צ. ובנוגע לתוכניתנית תחשבי טוב אם מה שאת רוצה לעשות בצבא זה לשבת על מחשב 5.5 שנים ולתכנת .

GuestOfHonor

New member
...

לגבי חוקר מודיעין - אפשר להגיע לזה עם מיון ובלי מיון. השמועה אומרת שמי שמגיע מהמיונים מגיע לתפקידים יותר אטרקטיביים מאשר מי שהגיע לכלל צה"לי. לגבי תוכניתן, בהנחה שהביקורת שראית היא באתר שבוז - אז מי שכתב שם זה בחור ששירת בממר"ם (היחידה) בתור מש"ק רס"ר. זה כמו שמש"ק רס"ר בתל ערד יגיד שהנחלאווים כל היום מתחפשנים. בכל מקרה, מדובר בשירות של סך הכל שש שנים במדים (כמו שאמרו פה) כך שלמרות שהתפקיד הוא טוב, לרוב האנשים זה לא שווה את השלוש (במקרה שלך ארבע) שנים הנוספות. (אני באופן מפתיע שייך לסוג השני של האנשים
).

למעלה