מניה דיפרסיה ?

• פותח הנושא N0
  • פורסם בתאריך

N0

New member
מניה דיפרסיה ?

N0 כתב קודם נושא קצת אחר הוא החליט שהנושא הקודם ממש לא חשוב אבל המסקנה הוא הגיע אליה היא שהדרך היחידה שהוא ירגיש מאושר כרגע היא אם הוא יהיה עצוב אבל ממש עצוב ומדוכא יש לו זמנים כאלה זה נראה לו די מוזר הוא רוצה לדעת אם זה קורה גם לכם אם הוא לא היחיד ואיך לעזאזל הוא יוכל להקיף את עצמו במספיק דברים מדכאים כדי להיות מאושר ? N0

AshkA_

New member
חופש הגדול, טיול לאלפים הצרפתיים.

אני נוסעת לי ברכב. כבר הרבה שעות נסענו. זו נסיעה ארוכה, לחצות את צרפת מהצפון לדרום, כדי להגיע לרביירה הצרפתית. בדרך אנחנו עוברים לנו בקניון ורדון. ההיכרות המוקדמת שלי עם קניונים הייתה מול הים (קניות), והקניון האדום באיזורנו, אבל הקניון הזה, היה לא מהעולם הזה. מצוק גבוה מאוד תלול ומאוד חלק, שבתחתיתו זורם לו נחל לכל אורך דרכינו ועצים עצים עצים. אני יושבת לי בכיסא האחורי של הרכב, בלי כוח כבר לשאר, הרי זה כבר אחרי 18 יום עם אנשים שהם מקסימים, אך לעיתים מתישים. יושבת לי מאחור, רואה את כל היופי הזה, כל ההוד הנפלא שיצר הטבע, ופתאום התחיל בדיסקמן שלי השיר ``רע``, של ``נעלים``. לאט לאט, אני מרגישה איך הרוח שלי נאבקת בפנים, המאבק בין כל היופי המרומם והמרנין הזה, לבין דיכאון פתע של הידיעה שעוד מעט הטיול נגמר. משום מה, נהנתי מהמאבק הזה, ובעודי מחליפה דיסק, והפעם נגיעות של סחרוף, הגיע תורו של שיר מספר חמש - ``החיים שממול``. קרב נוסף נערך בראשי, כשהפעם העצבות ניצחה. ושוב, מתוך רגש לא ברור של מזוכיזם, עדיין נהנתי מזה, וחיפשתי עוד דרכים לשקוע עוד יותר. נגמרו לי השירים העצובים, לכן פשוט שמתי בלולאה את השירים האלה,בהיתי בנקודה בחלון המכונית, שהייתה מכוונת לאותו יופי בלתי ניתן לתיאור. לפתע, כמתוך ערפל של השמש הבהירה שהייתה בשמים, הפציע לו מפרץ תכלכל מדהים, שהתברר בסופו של דבר כאגם מים מתוקים. המראה שלו הוריד אותי עוד יותר למטה, כמו מתוך גלויה ניצב שם מתריס את עיניו הכחולות אלעל כילד השובב שיודע שיסלחו לו על הכל עקב מראיהו המהמם, ושם נוסף רצון עז לפרוץ את המעקה הבטיחות ולהצטרף לאגם שם למטה בדרך המהירה. מעולם לפני כן לא חשבתי על התאבדות. אותן 3 דקות היו השלוש דקות עם האושר הרגעי הכי צרוף שהיה לי. לילה טוב. בי``ס נעים לכולם.

לי קרה משהו דומה-לא -דומה

כשהייתי בקפריסין, בסוכות- טיול באונייה של כמה ימים, יופ לפני הייתי בטורקיה. שנאתי את טורקיה...ובאתי מנקודת מוצא שגם קפריסין חרא. אבל קפריסין היתה מקסימה וכל משך הטיול (אמנם כמה שעות בודדות, אבל...יופי לזמן חיים) התנגן לי בראש ``מערבולת`` של אסף אמדורסקי. זה גם שיר איכותי, גם יפה, והמשפט המתחיל את השיר הוא- ``הרגשה כל כך טובה, סזורקת אותי אחורה..`` וזה לימד אותי שצריך לבוא אופטימים לכל דבר. הכל פתוח... בכל אופן- זה מה שדומה... ול-N0, אני רוצה לחלוק איתך חלק מהחיים שלי: לפני שנה וחצי בערך, הייתי בדכאון עמוק מאוד. ודכאון של תרופות- היו ימים שאפילו לא ידעתי למה..אחריי זמן אצל הפסיכולוג, התחלתי להפנות את חיי לעולמות שונים. התחלתי לכתוב, לקרוא פילוסופיה, והיו כמה ספרים שאפילו עזרו לי להסתכל על החיים מזווית שונה לגמרי. ``אם אתה לא יכול להתחבר לעצב שבך, אף פעם לא תוכל באמת להרגיש שמחה`` (חמי רודנר) עדיין לפעמים יש לי תקופות עצובות, אבל אני לא צריכה כבר לעשות כלום בנידון. העצב הוא חלק מהחיים שלנו, ומותרלהיות עצובים. צריך להתמודד עם זה. אני אישית מרחמת על ארלה שמאושרים כל חייהם, לדעתי זה שקוף ולא אמיתי. בכל אופן- כשאני כן עצובה אני מדברת אל עצמי. טוב, זאת לא דוגמה- אני כל הזמן מדברת אל עצמי..הייתי יכולת להיות מלכת המונולוגים אם רק הייתי גם כותבת את זה (אבל אני אוותר כי אני מדברת המון. המון מאוד). בכל אופן- מה שאני מנסה להגיד ולא ברור לי אם הולך לי או לא, זה שעצב זה דבר רגיל לחלוטין. אם העולם היה מושלם- גם היה בו עצב.. ו...אני לא מבוטחה שמישהו מקשיב לי כאן, אבל מה שאני מנסה להגיד זה שצריך לקבל את העצב כי שוב- אם לא נוכל להרגיש את העצב שלנו, איך נדע כשאנחנו באמת שמחים? עד העונג הבא, נעמה.

תרופות- המילה שמשנה הכל.

לפני החופש, המחנכת שלי נכנסה לחדר מחשבים כדי להגיד משהו למישהו, וכמה אנשים התקיפו אותה בשאלות, והיא כהרגלה נכנסה למצב הגנתי, אטמה את אוזניה, וזרקה תוך כדי שהיא פותחת את הדלת בדרך החוצה משהו כמו- אני מתה מעייפות, כל הליילה הייתי בבית חולים.. עכשיו, אני אמרתי לחברות שלי שזה גם סוג של התלהבות, לא סוג נורא, אבל לא צריך להתעלם ממנו- כי לזרוק חצי דברשהוא בעיקרון דרמתי זה באמת סוג של התלהבות. מהחברות שלי לא קיבלתי שום סימן של אישור [אני שונאת שזה קורה]. תרופות, מה? מגניב. איך מגיעים למצב הזה? השערה שלי- איכשהו מגיעים לפסיכולוג ובמיקרה יש לו גם אישור לרשום תרופות, ככה שכשנראה לו שזה זמן להתערבות כימית אז הוא רושם. או שזה מתווסף לענייני אישפוז, אבל היית כותבת את זה, אז לא. בטח זה קשור בנסיון התאבדות, וכל הקטע של המילה תרופות היה מן- רמז, רמז. אולי לא. פעם, כל מי שהיה אומר לי את המילה דיכאון, או עושה סימנים של מעט פסיכיות, היה אוטומטית מקבל כמה נקודות על היותו אדם מעניין, אבל הרסו לי את זה. זאת המישפחה שלי, היא מורכבת בעיקר [אם לא רק מ-] פרחות ואנשים לא ממש אינטילגנטיים [עד כמה שאפשר להסתדר עם חלק מהם, בעיקר כי יש הרבה]. בשנתיים האחרונות, שתי בנות דודות שלי, בגילי, אושפזו בבית חולים ליד נהריה, ב``מחלקה להדרכת הילד``= מחלקת פסיכים צעירים. אני בכלל לא נהנית מהרעיון, כי אחת פרחה מטומטמת והשנייה מאוד מטומטמת. ואותי לא אישפזו. אבל אני עליתי פה על דפוס. בשביל להחשב לפסיכי אצלנו, צריך להפסיק לאכול. הבת דודה שמאשפזת עכשיו, כבר מדברת על לעשות או לא לעשות תיכון. כשאני רק חשבתי על זה בקול רם.. החברות שלי חשבו לאשפז אותי, וכשמיצמצתי משהו בכיוון להורים שלי, בטח לא במפורש או ברצינות, קיבלתי מסר ברור מאוד שאני יכולה לחפש לי בית אחר.

שוב- הכל מטאפורה

התכוונתי, לא סוג הדכאון הזה כמו שעכשיו יש לחצי שכבה שלי: ``מותר להיות עצוב, נעים להיות עצוב, וזה כאילו כל כך קולי כאילו שיואו! תחשוב שהחיים בזבל ותהיה מגניב!`` אני הייתי לפניהם (לא שזה משהו להתגאות בו) הכל מטאפורה...ויש ניסיונות התאבדות שאני מאוד מצטערת עליהם..אבל זהלא היה רציני. מטאפורה.

plumkiwi

New member
נעימות העצב

אני לא הייתי קוראת את ההודעה הזו אחרי כותרת כל כך פלצנית..... שיהיה..(חייבים להזין נושא) זה כל כך מוכר..... הגעתי למסקנה שדיכאון ועצב זה ממש דברים שאפשר להתמכר אליהם, זה בטח ישמע מוזר אבל יש משהו נעים בעצב..... גם אני תהיתי אם זה הופך אותי למניה דיפרסית?? אבל אני שמחה הרבה רק שבעצב יש דבר כל כך מושך ומרגיע. וכן, זה מתקרב גם לאיזה רמת אושר מוזרה.זה כמו שירי הדכאון שנוטפים מלנכוליות ובכל זאת גורמים כזו הנאה למרות שהם מכניסים אותך לדכאון פחוס. מממממממ סיבכתי את עצמי עם זה NO אם תמצא לי עוד הסבר לזה אני אהיה נורא שמחה-עצובה........... אתה הבנת את זה ברוך??????

flowr..

New member
דכאון יעיל

שמעתי, ואני גם חושבת ככה, שהדכאון בעצם די יעיל באיזושהי דרך. כשאנשים מדחיקים את הדכאון הוא די מצטבר, והדכאון בעצם מין פורקן כזה, אתם לא חושבים?

נעל

New member
חבל שהאלפים זה לא כאן

כי הסיפור של רוני באמת קסם לנעל. בסוף השבוע נעל הייתה בצפון, במושב שמו כמון, שנמצא על איזה הר. הנוף שם היה עוצר נשימה, כלומר, תחליף זול לעוצר הנשימה של האלפים, אבל גם משהו. מלבד צילומי נוף נשיונל ג`יאוגראפיים באמצעות העיניים מוסיקה יכולה לעזור. כמעט כל מוסיקה יפה יכולה לדכא עד כדי כך שמתחילות לזלוג דמעות של אושר, ואם זה לא מספיק, אפשר גם לנסות לנגן, אפילו לאלתר. במצבי רוח כאלה נעל גם אוהבת לקרוא. ותמיד אפשר ללכת על טריק של נרות או משהו כזה, למרות שנעל לא זוכרת אם זה עוזר. נעל, שהרבה זמן לא הדליקה נרות ;-)

למעלה