מנטרות

מיראבלה

New member
מנטרות

ציטוט ממשהו שנאוה כתבה: "ניתן לאמר משפטים חיוביים שמוציאים את האדם מהקיבעון" האם אני יכולה לזהות קיבעון אצלי או שרק מטפל יכול? אם אני יכולה לזהות קבעון, אז איך? איזה מין משפטים חיוביים עלי לומר? סתם דוגמה, כדי שאבין משהו בנושא משפטים חיוביים: נניח שבביתי יש לי תחושה של מחנק. אז מעבר לריהוט שונה ושימוש בצבעים אחרים, האם משפט כמו "נעים לי כאן. איזה חדר נהדר" עשוי לשפר?

מיראבלה

New member
הקפצה -אולי בכל זאת

יש תשובה למישהו
תודה מראש ושנה טובה לכולם !

רומי1770

New member
../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gifלעניות דעתי..

אדם בעל מודעות עצמית גבוהה יכול ללמד את עצמו לצאת מקבעון מחשבתי. מחשבות שליליות שחוזרות על עצמן,מצבים שמביאים אותך למצב בו את מנותקת מהסביבה ומסתגרת בתוך עצמך (או בתוך הבית..). ברור שעזרה פסיכולגית עוזרת לך לשקף את האני שלך. עזרה מבחוץ תמיד יכולה לעזור לך לראות את מה שאינך רואה באמת. אני חושבת שמצבים בהם לך יש האפשרות לשנות...והכל תלוי בדרך המחשבה שלך...משפטים חיוביים יכולים להועיל... בית עם תחושה מחנק? נראה שעדיף להחליף בית..
שורה תחתונה הכל תלוי בסיטואציה וברמת מודעות עצמית.

היי מיראבלה.

בשבילי כל הענין של לשנות את המצב הקיים על ידי מחשבה הוא דיי פשוט. לדעתי, כל אדם הוא זה ששולט במוח שלו, במה שעובר לו בראש, שולט במחשבות שלו. ואם כך אז למה לנו לחשוב מחשבות שמזיקות לנו?! אני יכולה להמליץ לך על הספר של לואיז ל. היי, חיים או רפא את חייך, בו היא מסבירה את השקפתה בנושא ונותנת כל מיני מנטרות שעוזרות לשנות את הקיבעון ממחשבות שליליות ועל ידי כך לשנות את המצב הקיים. וכן, אין לי ספק שאם תשני את המחשבה שלך לגביי מחנק בבית, את והבית תשתנו בהתאם. לדוגמא, את תתחילי למצוא את הדברים החיובים שבבית לטפח אותם וכך גם להפיג את המחנק... מקווה שעזרתי... בהצלחה.

YinYang

New member
אם אתם...

שואלים אותי, אז צריך לקחת את כל העניין הזה של מנטרות חיוביות בערבון מוגבל. אי אפשר לשנות את הכל ע"י תימרון של עצמנו, ויותר מזה, יש בזה משהו מאוד מזוייף ולא אמיתי. אנשים מוציאים הון תועפות על ספרים והרצאות, שמלמדים אנשים משפטים כמו-אני יפה, אני עשיר, אני חכם... וכל העולם הוא ורוד ויפה עם סוכריות על מקל ופילים מעופפים. מה זה השטויות האלה? על מי אנחנו מנסים לעבוד? אז כן, זה יכול להסוות את הבעיה ולגרום לנו לחשוב שהכל טוב ויפה לזמן מה...אבל בואו נצא מהקונספציה שזה משנה משהו במהות שלנו. אם לבן אדם אין סיפוק מדבר מסויים, והוא חושב שלשנן משפט מסויים כמו איזה תקליט שבור יציל אותו, אין לו מושג לאיזה מילכוד הוא מכניס את עצמו. אל תבינו אותי לא נכון...אני לא אומר שאין לזה השפעה, אלא שההשפעה חיובית רק ברמה השיטחית, כמו תרופה פסיכולוגית זולה שהאדם מתמכר לה, ותאמינו לי שראיתי לא מעט כאלו. הסיבה לתיסכול של האדם לא תעלם, כי הוא מנסה לשכנע את עצמו במשהו, ואדם שמאמין באמת ובתמים בדבר מסויים, לא צריך לשכנע את עצמו או לשנן משפטים. אדם שאומר "אני יפה" בעצם מחזק את המחשבה שהוא מכוער. אדם שאומר אני "חזק" יודע בהכרח שהוא חלש, ואדם שאומר " איזה חדר נעים" יחזק את תחושת המחנק שלו. אבל זאת רק דעתי כמובן.... אייל

מיראבלה

New member
אייל, ככה זה בדיוק

נשמע לי - הנושא הזה של לומר משפטים חיוביים. ובעצם נראה לי שע"י אמירת משפטים חיוביים הקבעון יגדל ולא יקטן. כי כמו שאמרת, אמירת משפט חיובי מחזקת את המחשבה השלילית. (האם זה רק אצלי? אז אולי אני באמת מקובעת?) הדוגמה לגבי חדר/בית עם מחנק, היא רק דוגמה שעלתה לי לראש. אני אוהבת את הבית שלי, אם כי תמיד אפשר לשפר... תודה למגיבים. אשמח לשמוע עוד דעות הרבה חום ואהבה

רגע, רגע, רגע...

אני רואה את זה לגמריי אחרת, אם אדם שחושב שהוא או טיפש לדוגמא, או כל דבר שלילי לגבי עצמו וימשיך להאמין בזה, אותה תכונה תתחזק אצלו! הוא יפסיק לנסות לשפר ולקדם את עצמו דבר שיפגע בו וימשיך להתעצם! לעומת זאת אם יתחיל לתת פידבקים חיובים לעצמו, ויתחיל לשים לב ליכולות שלו הוא יפסיק להיות טיפש, הוא כבר לא יאמין שהוא כזה ויפסיק לנהוג כאחד, ואז יתחיל לקדם את עצמו כי להיות משכיל. ולבסוף כך יהייה! זאת אמונתי. ועוד דוגמא, נאמר אדם שחושב שהוא מכוער, ולכל הדעות הוא אכן כזה, אותו אדם יתנהג כפי שהוא מרגיש. הוא ירים ידיים ממראהו ויהפוך למכוער יותר ויותר. אבל אם יחשוב שהוא יפה, הוא יתחיל לנהוג כך, יטפח את עצמו ויראה פחות מכוער. מה שבעצם אני רוצה להגיד זה: מה שחשוב זה מה אנחנו חושבים על עצמנו! הריי את מחשבותינו אנו משדרים לסביבה והיא נוהגת בנו על פיהם! ויותר מזה,מיראבלה ואייל לפי הבנתי אמרתם שאתם לא מאמינים שאמירת דבר חיובי משנה משהו אלא מחזקת בעיני האומר את הדבר השלילי. אז מנטרות רבות (אם לא כולן) נאמרות בצורה של עבר. זאת אומרת שאותו אדם מודה על הדברים שהיה חפץ בהם כאילו כבר היו לו! ולסיום אני רוצה להגיד: שלכל(!) מחשבה שלנו יש השפעה! שלכם,

למעשה, כל אחד יכול

לפחות ברמה מסוימת, בהתאם למודעות, תשומת לב ורצון זה עניין של הקשבה. מטפלים מיומנים יודעים מן הסתם להקשיב טוב יותר לסוג זה של מסרים, ויודעים לשמוע יותר עמוק ויותר רחב אבל... אם את מזהה תקיעות כלשהי, את כבר יכולה לעזור לעצמך וזה יכול לפתוח אותך לראות עוד קצת - וכך הלאה... לגבי תחושת מחנק בבית - יש כמה דברים שניתן לעשות. שינוי ריהוט או מיקומו, ו/או שינוי צבעים זה נחמד וזה ישנה את האנרגיות אבל לא בהכרח את תחושת המחנק. מה שישחרר את תחושת המחנק זה ניקוי יסודי פיזי ואנרגטי. להזיז את הרהיטים ולשטוף היטב את הרצפה בהרבה מים (כשמשנים את הרהיטים ממילא עושים את זה וזה מה שנותן את תחושת ההקלה). לנקות אבק מהרהיטים ומהתמונות ולשאוב/לנקות את קורי העכביש מהפינות ומהתקרה. הסבר: אבק סופג אנרגיה שלילית - כשנכנסים למקומות מאובקים יש תחושה קשה של כבדות. זה היה ניקוי מים השלב הבא: פתחי את החלונות - רצוי שתהיה קצת רוח (לא כזאת שמעיפה את כל הבית). זהו ניקוי אוויר עכשיו מדליקים נרות - המון!!! אפשר להשתמש בנרות של יממה, שתיים או 7. נרות מנקים את האנרגיה הכללית בחדר ומזככים אותה - כך הדלקת נרות שבת שמזככים את האווירה בבית ומעבירים אותנו מחול לקודש. זהו ניקוי אש ולסיום, להדליק קטורת - תמצאי ריח שנעים לך. הקטורתת מנקה ומזככת את ההילה של בני הבית ושל השוהים בו. זהו ניקוי אדמה (חומר הקטורת, העשן) ויש אומרים ניקוי אוויר (הריח). לגבי משפטים חיוביים: המשפט שלך טוב, אבל שטחי קצת. את יכולה לגעת עמוק יותר: אני שואפת את החיים פנימה בהנאה אני מרגישה נוח וחופשיות עם עצמי בביתי ויש גם משפטים פשוטים כמו: החיים יפים, קל לי לחיות באופן מעמיק ויסודי יותר, תבחני את המשפטים שאת אומרת וחושבת. היפכי כל משפט שלילי לחיובי ו... עשית את העבודה גם בעצמך וגם נהדר!! מקווה ששפכתי אור
שתהייה שנה מוארת, מאווררת וקלילה, עם המון המון שמחה, נעימות וסיפוק.

מיראבלה

New member
תודה לכם על התשובות

נתתם לי נקודות אור רבות למחשבה הרבה תודה ואושר לכולם!

למעלה