מנטי האם עשית מעקב הריון עודף?

ס ו ל ה

New member
מנטי האם עשית מעקב הריון עודף?

אני כבר בשבוע 41 ושני או שלושה ימים ודאגה מזדחלת לליבי! עודדי אותי יקרתי!

סטיוויה

New member
מותר גם לי לעודד?

אני מאמינה שאפשר לסחוב עד הקצה של הקצה ולפעמים גם יש אי דיוקים בגלל ביוץ שהוא לא בדיוק כל 14 יום. ובסוף תהיה לך לידה טובה ומהירה. תהני מהרגעים האחרונים של חיבור טוטאלי לעובר.

ס ו ל ה

New member
תודה מתוקתי בטח שאפשר לעודד כל

הזמן והרבה אני די חוששת שמא לידת הבית תתפקשש לי בגלל העיכוב.... המון מצבי רוח מנסה להיות אופטימית!

אורניקי

New member
לא הייתי מוותרת על המעקב

במיוחד שהיום עושים את זה במרפאות ולא בבי"ח, מה שפחות מלחיץ, ואין מצב שלוחצים עליך לזירוז או שצריכים "לשחרר" אותך. לכי לפחות פעם אחת, תדעי מה מצב השיליה, הערכת משקל, מצג, בשבילי המידע הזה חשוב לקראת הלידה, בפרט אם זו לידת בית.

ס ו ל ה

New member
קבעתי תור ליום חמישי אכן במרפאת

בריאות האישה. על מנת להיות רגועה ושקטה. למרות שאני מקווה ללדת לפני התור - אמן

Manty

New member
רגע, לא הסכמנו שאת בהריון לנצח?!

לא, לא עשיתי מעקב הריון עודף. למעשה לא עשיתי שום מעקב הריון כך שאני לא בטוחה שזה מעודד
אבל יש לי בעיה רצינית עם המונח הריון עודף. מה זאת אומרת עודף? ביחס למי? ביחס לאוכלוסיית הנשים? המדד לא נכון כי בעקבות הזרוזים הרבים, הממוצע לא מדויק. ביחס להריון הקודם? כל הריון שונה ואי אפשר להסיק מהקודם על הבא לאחריו. אצלי היו שלושה הריונות מושלמים בשבועות 40, 42, ו- 43+ (הראשון היה קיסרי בשבוע 37 ותינוקי נולד במשקל 2.1.. הרבה לפני הזמן!). במידה ואת אוכלת טוב ומרגישה טוב, אני הייתי ממשיכה להנות מהימים האחרונים של התקופה הקסומה הזו...

סטיוויה

New member
הזכרת לי משהו

בהריון האחרון התעברתי בזמן שהמחזור החודשי עדיין לא היה מסודר. ככה שמבחינת הרופאים(או כל מי שסופר לפי הגלגל/ווסת אחרונה)ילדתי בשבוע 43++ לשמחתי אני ידעתי בדיוק מתי היה לי הביוץ עצמו וספרתי עם עצמי לפי התאריך הזה. לפי התאריך של הביוץ זה היה 40 שבועות על הדקה.

ס ו ל ה

New member
זה בערך מה שקורה אצלי הפעם...

עשו לי תקון תאריך כי התאריך שלי הוא משוער לא היו לי מחזורים סדירים אף פעם! (למרות שתמיד התהריינתי בקלות מפתיעה!)מקווה לטוב !

אם פי 3

New member
אם הייתי הולכת לפי וסת אחרונה,

ההריון של הצעיר שלי היה כמו הריון של פילה... הייתי עם מחזור לחלוטין לא סדיר.... אבל ידעתי מתי היה הביוץ, וחישבתי אחורה תאריך מדומה של וסת אחרונה (בלי לפרט, שלא יציקו לי). דבר אחד שכן הייתי עושה בהריון ארוך, זה מקפידה לספור תנועות כל יום, וכל יומיים בודקת לחץ דם, וחלבון בשתן - כי נראה שבכל זאת יש סיכון מסוים בהריונות ארוכים מהרגיל (בכוונה לא קוראת לזה עודפים).

ס ו ל ה

New member
תארתי לעצמי שסררת וזה דווקא

כן מעודד, עדיין דאוגה. שהכל ילך חלק ושלא תהיינה בעיות, ושהלידת בית תצליח לי ואת צודקת אין יחס למה שהוא שאפשר למדןד בו אורך הריון. הדבר האחרון עלי אדמות שאני רוצה הוא זרוז! די! הפעם חייבת שהגוף יזרום עם עצמו ויהיה מחובר לטבע! - אמן!

מסכימה עם מנטי

ואם אין לך דרישה מהמיילדת ללכת לבדיקה, שבי בבית! כמובן, הכל תלוי בהרגשה שלך, אם את מרגישה טוב ואת התנועות של התינוק וכו'. אבל באמת, מה זה הריון עודף????? אה, וגם תעשי חשבון לפי מה את בשבוע 41, כי לא תמיד זה מדייק.

למעלה