מנחתי מסוקים

מנחתי מסוקים

שאלתי את השאלה בפורום חובבי תעופה ולאחר שלא קיבלתי תשובה מספקת הופניתי ע"י מיקי לשאול את השאלה בפורום הזה: עפ"י החוק, מה ההגדרה למקום שמסוק יכול לנחות ולהמריא ממנו ? האם למגרש חניה גדול באמצע העיר ניתן להגיע במסוק בשגרה ? רק במקרים חריגים (אם כן אז מה ההגדרה למקרה חריג) ? ואיזה אישורים נדרשים לשם כך ? או שחוקית מסוק יכול לנחות אך ורק בשדה תעופה / שדה פתוח ?

בחוק לא כתוב דבר בנושא נחיתה בעיר

מנחת מיוחד להליקופטר אינו שונה ממנחת מיוחד לאז"מ. צריך רישיון הפעלה מהמנהל בכדי לבצע נחיתות כאלו, אך זה מתקבל באופן שגרתי באז"מ (ואני מניח גם הליקופטר). אם יש לך רישיון, אתה יכול לנחות בכל מקום ש"בחנת ואישרת" מראש ... לגבי אמצע העיר, אני חושב שאתה צריך קודם כל לשאול באיזה תנאים מותר לטוס מעל העיר עצמה ... (לא יודע לגבי הליקופטרים, אבל מטוסים צריכים להיות בגובה 1000 מה שמפריע לנחיתה עצמה
אם תקבל מרשה לטוס עד לנקודת המנחת, לכאורה, אתה רשאי גם לנחות שם.

לך לישון!

מרשה "מרחבי" לדעתי לא יכלול טיסה נמוכה בעיר - הוא 24 שעות מראש. מרשה "חריג" כולל חריגה על התקנות עצמן - יאפשר זאת. יש לבקש 30 יום מראש ... קרי אם אתה עושה "אירוע השקה" באיזה מגרש, אתה יכול לבצע זאת. או אם אתה מקורב לשר או במקרה מביא אותו למקום...

אני ער כי לצערי אני לא טס מחר!

(או בכל יום אחר...
) מה הקריטריונים לאישור/אי אישור של מרשה חריג ? אם פעם אחת המנהל אישר מרשה חריג הוא תמיד יאשר את המרשה באותם תנאים ? השאלה סיקרנה אותי כי נזכרתי שמדי פעם יש איזה תוכנית טלוויזיה פה ושם שלוקחת / מחזירה צופה במסוק מהשטח המתאים לנחיתה הקרוב לבית. הדבר נעשה בהתראה של לא יותר משעה (בחירת הצופה ועד לנחיתה בשטח) והעניין לא מסתדר לי עם הזמן שלוקח להגיש מרשה חריג. אלא אם כן יש הנחות בנושא אם קוראים לך דודו טופז / ארז טל וכו... אגב, יש אפשרות למוטציה של "מרשה חריג קבוע" ? לדוגמא אם נמאס לי מהפקקים בת"א ואני קונה רובינזון 22 ורוצה להגיע כל יום בתשע בבוקר לכיכר המדינה בשביל לראות מה חדש ובשעה 11 להמריא מהכיכר. העניין הזה נופל גם בהגדרה של מרשה חריג ? (גילוי נאות - המשכורת הנוכחית של הכותב בקושי מספיקה בשביל לעשות ביקור של פעם בחודש בשוק הכרמל ולקנות את הקולקציה החדשה מבית המעצב "רק היום - שלוש בעשר")

כיכר המדינה שטח פרטי

זה לא מפריע אומנם לאנשים להשתלט עליו במשך חודשים (כיכר הלחם), בגלל שהשופטים (ראה שרשור נפרד) מתנהגים כאידיוטים ... אבל לנחות שם לא תוכל. אני לא יודע מה קורה עם טופז ושות' - אני מניח שכרגיל מעגלים פינות.

ZeevRozenek

New member
תהיה אלוף פיקוד-יסדרו לך מנחת בחצר

מנחת למסוקים. יש כאלה הרבה בארץ. כפר ויתקין (אורי אור , אלוף פיקוד צפון לשעבר). קיסריה (יאנוש, גם אלוף פיקוד צפון, לפני אורי אור) רעות (אמנון ליפקין ועוד קודקודים שמתגוררים שם). זאב

כן, שתמיד באמצע א. ערב הינו מוקפצים

לאבטח אותו כי מי שהיה אז ר. אכ"א בדיוק חזר הביתה להשכיב את הילדים. לא זוכר מי זה היה אז שנת 94 אני חושב...

לידיעתך זאב

למינחת המסוקים שסלול באספלט בקיסריה צורף גם מסלול כורכר לנחיתת אז"מים

אז אם כך אנחנו מדברים...

על 2 מנחתי מסוקים שונים. אני גר בקיסריה, ומנחת המסוקים היחידי שאני מכיר הוא זה ששירת את וייצמן בהיותו נשיא, ואלופי צהל שגרים כאן, והוא ממוקם על חוף הים ליד האקוודוקט (ליד שכונה 2). איפה המנחת השני?

רמי בר1

New member
המינחת שאתה מדבר עליו

אינו מאושר. הוקם כמינחת עבור עייזר כשהיה נשיא,וכמעט קיבל אישור לאז'מ, וכשניגמרה נשיאותו של עייזר נמצא תירוץ יצירתי לביטול המינחת שקשור לדלק "שעלול לדלוף ממכלי המטוס" ומיקום המינחת באזור החדרת מים לקרקע של מקורות. כמו כן "הסתבר פתאום" שהמקום נמצא בשמורת טבע,כמובן שאלו בעיות שבזמן נשיאותו של עייזר לא היו ידועות,

טיסה בהליקופטר-מראש טיסה לפי מרשה

כמעט כל טיסה בהליקופטר-היא טיסה לפי מרשה חריג הם לא טסים גבוה. אם אתה רוצה לקבל אישור על קו קבוע למגדלי עזריאלי, או על משהו חד פעמי? אם חד פעמי, אני לא רואה בעיה, היה נהוג להטיס חתנים וכלות לחתונה שלהם בתוך העיר (כמדומני עשו זאת כמה פעמים באזור רשל"צ) תצטרך לעמוד במספר דרישות כולל מפעיל מנחת מורשה ואמצעי בטיחות כגון מטפה כיבוי ורכב פינוי לעת הצורך. אם אתה מעונין לקבוע קו יום יומי, זה בכלל יהיה קל, הנהלת מינהל התעופה האזרחית מאוד אוהבים לעזור!

המנחת על עזריאלי פעיל ?../images/Emo160.gif

אני זוכר שכשעזריאלי נפתח, פורסמו תמונות של מסוק שנוחת על מנחת המסוקים שנמצא על הגג של הבניין העגול ביחד עם סיפור יפה על אנשי עסקים שיבואו בבוקר בטיסה ליום העבודה בת"א ויחזרו בערב בטיסה מעזריאלי לפרברים. יוצא לי להסתובב הרבה באזור ומאז הפתיחה אני לא זוכר שיצא לי לראות מסוק שנוחת עליו (לא לפני ה 11/9 ולא אחרי). המנחת על הגג של עזריאלי פעיל ? שאלה נוספת, למה לעזאזל צריך מנחת מסוקים על הגג של הבניין החדש בקיריה ? מסוק לא יכול לנחות על עזריאלי במרחק של יריקה ? או לחלופין לנחות על הקרקע בקיריה ? או שכרגיל הכסף (של משלם המיסים) בצבא הוא לא שיקול...

למעלה