מנות של חלב אם

Dinda1

New member
מנות של חלב אם

שלום בתיבת 3 חודשים ובעוד חודש אני חוזרת לעבודה , אני שואבת מזה כחודש ומקפיאה חלב אם בשקיות של מדלה במקפיא במנות של 50-60 CC כל אחת בד"כ... השקיות יקרות מאוד וגם המקוןם במקפיא עומד להגמר.... האם כדאי להקפיא במנות גדולות יותר. בבוקרק אני שואבת כמות של 140 CC ואני שוקלת אולי להקפיא את כל הכמות בשקית אחת, במהלך היום אני ואבת 50-60 בכל שאיבה.... האם ניתן להשתמש שנית שחלב שהופשר, נאמר היא אוכלת 50 משקית בה היה 120, תוך כמה זמן נצטרך לזרוק את החלב שנותר בשקית וכמובן אוכסן במקרר? תודה

מינימי2

New member
חלב שאוב

חלב שהופשר ניתן לשימוש תוך 24 שעות ממועד ההפשרה כך שאם ביתך תזדקק ליותר מארוחה שאובה אחת כשתשובי לעבודה, תוכלי להשתמש בשקית גדולה יותר לשתי ארוחות (או לארוחה וחצי.. תלוי בה). בכל אופן כדאי שיהיו גם שקיות של 50-60 מ"ל כדי שיהיה ניתן להפשיר תוספת. כשתשובי לעבודה תוכלי לשאוב חלב טרי בשעות בהן את עובדת ולתת אותו ליום המחרת (או תוך 8 ימים כשהוא שמור בעומק המקרר). חלב טרי עדיף על פני חלב מופשר, ובכל אופן, חלב אם בכל צורה עדיף על פני חלב מלאכותי... את יכולה לשאול את הבנות בפורום 317 על רעיונות לשמירת החלב, אולי יהיו להן רעיונות חסכוניים במקום.

Dinda1

New member
הי מינימי

תודה על התגובה אכן אני מתכננת לשאוב פעמיים במהלך שהותי בעבודה , בערך כל 4 שעות.... מקווה שתנובת בחלב תהיה סבירה על מנת שאוכל לתת יותר חלב שאוב טרי...

מינימי2

New member
אה מצויין ../images/Emo13.gif

(ומה שלומך...
) לא זוכרת איזו משאבה יש לך... אבל בכל אופן כדי לשמור על ייצור חלב מתאים בשעות העבודה תוכלי להאריך את השאיבות בכמה דקות ולשאוב מספר דקות 'על ריק' מכל צד כדי לאותת לגוף שצריך עוד חלב. זו דרך טובה לשמירה על ייצור חלב כששואבים וגם להעלאת ייצור חלב אם מתוערר צורך. קראת את הקישור על שאיבה? (נתתי אותו למטה ליעלי, אולי גם את תמצאי בו עניין), ומצרפת לך קישור נוסף המסביר מדוע יש ירידה בייצור חלב כששואבים, כך שתוכלי להימנע מראש מדברים שאולי יפריעו לשאיבות
http://menikot.com/content/view/108/192/

Dinda1

New member
הי שוב

קראתי את הלינק, תודה. אני משתמשת ב punp in style דו צדדית של מדלה. כיום אני שואבת בבוקר כ 130 CC, צהרים 50 CC וערב מאוחר 40 אולי.... עם חזרתי לעבודה בככונתי להניק לפני צאתי סביבות 6 בבוקר, לשאוב מהצד ממנו לא הנקתי, ואז במהלך היום לשאוב כל 4 שעות ולחזור לקראת 4 אחה"צ ולהמשיך להניק את ביתי עד למחרת. כיום היא ישנה לילה שלם ובמהלך היום יונקת כל כשעתיים, אני יודעת שזה עשוי להשתנות כמובן אך מנסיונך ובהתבסס על הנתונים שמסרתי מעלה, נראה לך שהכמויות שאשאב במהלך היום + זו שאשאב לפני צאתי מוקדם בבוקר, יספיקו לה או שמא אצטרך להשתמש במנות מופשרות ? הדבר האחרון שאני רוצה זה לשלב תחליפי חלב אם וגם מעדיפה להשתמש במופשרים רק פעם ב .... בלית ברירה. תודה

מינימי2

New member
כמויות חלב שאוב

לא תוכלי כמה מ"ל תאכל ביתך בכל ארוחה וכל כמה זמן. לכן לפני מועד החזרה לעבודה הכיני חלב טרי במקרר (הרי ניתן לשמור חלב שאוב עד 8 ימים בעומק המקרר) בכמות גדולה יותר מ- 220 מ"ל. אל תשכחי שבמהלך העבודה את תשאבי במקום להניק כך שהשד יהיה גדוש יותר בחלב ויש סיכוי שהכמויות שתשאבי יהיו גדולות יותר ממה שאת שואבת היום בין ההנקות. אם תראי שיש צורך ביותר ממה שאת שואבת ליום המחרת תוכלי להוסיף שאיבה או להמשיך לשאוב על ריק בשאיבות בעבודה כדי לעודד את השד לייצר יותר חלב.

למעלה