מנות דם

מנות דם

שלום ד"ר שמואל רשפון. הייתי מעוניין לדעת האם מנות דם הניתנות בעת ניתוחים או כאשר חולה מאבד הרבה דם האם הן נבדקות באופן יסודי?! האם יש סיכוי קטן ש "חיפפו" ולא ממש בדקו האם היא נגועה בנגיפים? אשמח אם תענה לי בהקדם האפשרי(
)

תשובה

כל מנת דם נבדקת לכל מחוללי המחלות שעלולים לעבור דרך דם : איידס, דלקת כבד B, דלקת כבד C, עגבת ועוד.הבדיקה היא יסודית מאוד ותקפה. אך מכיוון שקיימת תקופה שמשכה מספר שבועות בין יום ההדבקה בנגיף האיידס לבין היום בו ניתן לאתר את ההדבקה בבדיקת נוגנים לאיידס( "תקופת החלון") הרי באופן תיאורטי תתכן מתן מנת דם נגועה באיידס, בישראל אולי פעם ב 7 שנים.

amitza1

New member
שאללה לדוקטור

לפני כארבעה חודשים היה קיימתי יחסים עם גבר ובמלכן נקרע הקונדום (אני הייתי החודר). הקריעה לא הייתה במהלך החדירה ושמתי לב לכך ויצאתי מיד! השבוע הרגשתי במשך כיומיים שבלוטות הלימפה גדלו קצת. זה לא לווה בחום, שילשולים או כל סממן אחר.האם יש בכך סימן להדבקה באיידס? יש לציין שלפני כחודש, בערך 11 שבועות לאחר המקרה תרמתי דם (כמו שאני תורם באופן קבוע כמעט כל שלושה חודשים) ולא פנו אלי מבנק הדם.

הקונדום נקרע

לא ציינת אילו בלוטות לימפה גדלו. בלוטות המפשעות קשורות לרוב לפטריות ברגליים ולא לזיהום אחר. לא נראה שהסימנים שתארת מעידים על איידס. מצד שני, מכיוון שלא חלפו 3 חודשים בין הארוע לבין תרומת הדם אינך יכול לסמוך על כך שלא דווחו לך מבנק הדם. אם אתה חושש בצע את הבדיקה לנוגדני איידס.

amitza1

New member
המשך לדוקטור

ראשית, תודה על התייחסותך. שנית, מדובר בבלוטת לימפה בצד אחד של בית השחי. שלישית, האם בדיקת דם של כ-11 שבועות לאחר המקרה איננה וודאת קרובה מאד לתשובה שלילית או אם חלילה יש משהו חשוד היו קוראים לי לערוך בדיקות? האם הבדיקה מגלה איידס בדיוק לאחר 12 שבועות ואפילו לא יום לפני.

בלוטת לימפה בבית השחי

בלוטת לימפה אחת בבית השחי אינה סימן לאיידס. תוצאה שלילת של בדיקת נוגדני איידס 11 שבועות אחרי החשיפה האפשרית אכן משמעה כמעט תוצאה שלילית, אך אין לסמוך במאה אחוזים עליה כי בשבוע החסר קיים סיכון (קטן מאוד) של שינוי התוצאה לחיובית. אין שום משמעות לעובדה שלא קראו לך לבדיקה חוזרת.

למעלה