מנור/אחרים

בהתחלה13

New member
מנור/אחרים

מתלבטת איך/איפה להתחיל את התהליך. מיציתי את נושא ה-IVF הרגיל. אני במשבר אמון חריף כלפי "מפעלי בר-חוה" ולכן לא רוצה להמשיך שם. מצד שני, הוא(?)/פקידותיו עשויים להכיר אותי הכי טוב, והמעבדה באסותא-ראשל"צ נחשבת טובה, כך שואולי זה לא נכון לעבור לרופא חדש?
בנוסף, קשה לי הרעיון של "ביצית הפתעה" ומקובץ "קו המשווה" לא הבנתי האם כל מסלולי חצי-תורמת בארץ (שהם ללא נסיעה לחו"ל) רק "משתדלים" להענות לבקשות לגבי תורמת או שיש מסלול יותר רציני כאן? בנוסף, האם כולם מתחייבים רק ל-2 עוברים (ובמידה ולא נקלט עוד שניים)?

מיה או

New member
במידה ואת לא יחידנית, להדסה יש אופציה של מסלול מוקפאים

שאינו מחייב נסיעה לחו"ל. מביאים עוברים מוקפאים לארץ וההחזרה מתבצעת בהדסה.
אני כעת בשבוע 30 מהחזרת עוברית מוקפאת במסלול זה וממליצה .
שבועיים לפני שאיבת התורמת מתקשרת אלייך האחות המתאמת ומציגה בפנייך 3-4 אופציות לתורמת אפשרית, ומתוכן את בוחרת אחת.
הנתונים על התורמת הם: צבע עור, עיניים ושיער, גובה ומשקל, סוג דם, השכלה, מצב משפחתי (אחים, ילדים אם יש).
בכל מקרה, ברור שגם אפשרות הבחירה הזאת משאירה המון מקום להפתעות....
המסלול מצטיין באמינות ובשקיפות ובאיכות מעולה של המעבדה בצ'כיה.
אמנם ההתחיבות היא עבור 6 ביציות ו-2 עוברים איכותיים, אך בפועל רוב-רובן של הבנות מקבלות הרבה יותר (אני קיבלתי 9 ביציות בשלות ו-7 עוברים).
ממש לאחרונה היה כאן דיון בעניין, ממליצה לך לקרוא.
בהצלחה!

תודה על התייחסותך מיה

הנקודה שאני יחידנית. אני בעד מוקפאים. הבכורה שלי כזו...
המעבדה הצ'כית ידועה באיכויות שלה.
יש בעיה עם הלא נשואות...מבחינת הצ'כים.

perspona

New member
מפעלי הר חוה

היי

מהנסיון האישי שלי אני מאד מרוצה מהמפעל
ידעתי הצלחה והרבה כישלונות.
כנראה שאת צריכה תרומת ביצית וניסו איתך את כל האפשרויות האחרות לפני שהגעת לשם
מבחינתי הוא רופא בחסד, קפדן יצירתי ואמין . הוא לא מהמחבקים או מהרגישים.
גם לי היו הרבה כישלונות עם רופא אחר ועברתי לבר חוה. 2-3 נסיונות נוספים הבנתי שצריך להבין מתי לא. ובעזרתו עברתי לאופציה השניה.
התורמת ביצית בפעם הראשונה הלכה לי מאד מהר. גם לאחותי שיש לה בעיה דומה
הוו כן מכיר את הגוף שלך וזה חשוב ויחסוך לך
לפעמים משנה מקום משנה מזל
ואם את במשבר מולם אז אולי באמת כדאי לשקול משהו אחר רק בשביל האנרגיות.

בהתחלה13

New member
האכזבה שלי

היא לא מהצורך בתרומת ביצית. אלא מכל ההתנהלות. מסתבר שהתעלמו מרמה גבוהה של נוגדני בלוטת התריס שיש לי, למרות שזה נשלח אליהם יחד עם כל תוצאות הבדיקות לפני הטיפול הראשון (ועברתי אצלו 5 שאיבות והזרעה אחת). מתאמת תרומת ביצית שאלה בתמימות אם אני לוקחת תרופה כלשהי, ואמרתי שלא, שמעולם לא בקשו ממני לקחת אותה. מסתבר שזו תרופה שהוא רושם לכל מי שיש רמת נוגדנים גבוהה. לאחר מכן היא התנצלה ואמרה שהשימוש בתרופה הזו הוא "חדש". באמת? אז אם זה חדש למה היא שאלה אם אני לוקחת אותה?
במועד אחר טענו שחסרות לי בדיקות. אך אני שלחתי דפים שלמים עם תוצאות. הייתי צריכה להגיע ולהוציא את התוצאות מהמחשב שיש להם בקבלה ולהראות ששלחתי את הכל. "אה, נכון" ענו לי.
בנוסף, לאחר סיום הטיפול האחרון, בכלל לא פנו לתת הנחיות. מה להפסיק ומה להמשיך? אני זאת שצריכה לפנות ולשאול.
פעם אחרת, היתה לי שאלה דחופה לאיתי ביום שישי בבוקר. שלחתי לו הודעת ביפר, שהענין דחוף. הוא לא חזר אלי. התקשרתי שוב לביפר, ואז נתנו לי את מספר הטלפון של ד"ר אלדר. גם שם לא היה מענה ועד לרגע זה לא חזר איש להודעה הקולית שהשארתי...
חלק מהפקידות איומות מבחינת יחס. אני מגיעה לשלם, יושבת נערה צעירה ועסוקה עם הטלפון. אני יושבת מולה ומבקשת שתתייחס אלי. אחר כך, נגמרו לה הדפים במדפסת. היא הולכת למלא, אך עומדת ליד המדפסת עם הטלפון. אני מחכה שתכניס דפים... לאחר מכן, היא חוזרת עם הדף המודפס, וממשיכה לסמס. אני אומרת לה "אני קצת ממהרת" ורק אז היא מגישה לי את הדף לחתימה.
ארוע נוסף, קרה לאחר שיצאתי מטיפול פיפל. אני עם כאבים ובקושי עומדת. מייד כשאני יוצאת פונה אלי אחת מהבנות שיושבות במסדרון בחוץ, שאגש אליהן. אי אפשר לחכות קצת? אני אחרי פעולה מכאיבה...
וכו' וכו' וכו'
כשמשלמים כל כך הרבה, אפשר לצפות למשהו אחר, ואלו כלל לא "חיבוקים ופינוקים".

בהתחלה יקרה

מבינה אותך לחלוטין ואת צודקת בהחלט. לא בעניין בר חוה אבל באותו נושא.
היה לי נסיון נהדר וחיובי עם פרופ' זיידמן בטיפולי פוריות
והצלחה היסטרית עם שתי ילדות שלי.
בנסיון השלישי(עם הגיל...)יש צורך בתרומה. היתה לו מזכירה שעיסוקה היה רק בנתרמות, בחורה זלזלנית וחצופה,
גסת רוח ובוטה במיוחד שמצפצפת צפצוף ארוך על הנשים שגם משלמות סכום עתק ולא פחות עוברות תהליך
מאתגר את הרוח והנפש. חלק מהמקצועיות היא להיות אנושי. נקודה. לא מילימטר פחות.
עזבתי את פרופ' זיידמן שאני מעריכה עד מאד ללא כל נקיפות מצפון ולכיוון אחר. לימים הסתבר שאותה אחת, פוטרה.
מחזקת אותך ושולחת חיבוק
בשורות טובות

לא ממש הבנתי את שאלתך...
והאמתשכמישהי שעשתה אתתרומת הביצית במפעלי בר-חוה לא היה לי נעים לשמוע שהמסלול שבחרתי אינו רציני....
למה הכוונה מסלול יותר רציני ומהו הדבר הרציני?
אני ממש לא חושבת שמסלול מנור מדיקל מושלם אלא רחוק מזה, אבל לא הייתי מגדירה כלא רציני
ועכשיו לשאלותייך
לדעתי בקפריסין את יכולה לבחור תורמת מראש, אולי גם אצל איציק מאמבריון ונדמה לי שגם במסלול החדש של אסותא רמת החייל
במסלולים שמביאים עוברים טריים לארץ ממה שידוע לי משתדלים להענות לבקשות, ממה שתראי בפורום נראה לי שחוץ ממני לאחרות לא ממש היו טענות....
מרבית המסלולים מתחייבים ל 2 החזרות ולא 2 עוברים שזה שונה.
שיהיה בהצלחה במה שתחליטי
איילת

בהתחלה13

New member
לא רציני מבחינת המחוייבות למאפייני התורמת

זו כוונתי בלבד. "נשתדל" זה מאוד אמורפי עבורי. זה כמו להגיד "יהיה בסדר".
וכמובן שאין לי כל כוונה לגרום לאי נעימות.

בנוגע למסלול מנור

בהתחלה יקרה,
רשאית, אם אינך מרוצה מהיחס שקבלת ההמלצה שלי לעבור רופא.
אין שום סיבה בעולם שתקבלי יחס כזה.
שנית, לגבי רופא במסלול מנור - אני הייתי מטופלת של פרופ וייסמן. רופא
אנושי, אמפטי ולא חמדן. את מתנהלת ישירות מולו. הפעמים היחידות
שאת צריכה לדבר עם פקידה זה רק לקביעת תור. יש לי רק מילים
חמות לומר עליו והוא גם עשה לי את מעקב ההריון באופן פרטי וזה
היה שווה כל שקל.
שלישית, לגב מסלול מנור - את המידע על התורמת קיבלתי במעמד
החזרת העוברים. קיבלנו את כל המאפיינים שבקשנו פרט לצבע עיניים
(בקשנו כחול וקבלנו אפור). כיום כשהבן שלנו בן 3.5 חודשים כל מי
שמסתכל עליו אומר שהוא דומה לבעלי (בקשנו תורמת עם מאפיינים
דומים לשלו) וכן יש לו עיניים כחולות

עוד נקודה חשובה - במהלך ההריון הסתבר שהעובר היה גדול ונשאלתי
לגבי ההיסטוריה של התורמת שאלות, שברור שלא היו לי תשובות עליהן.
פניתי למנור ותוך 24 שעות הם חזרו אלי עם תשובות. לי זה היה חשוב
שהתייחסו במהירות לבקשה שלי וגם סיפקו לי תשובות מדוייקות.
בכל מקרה, אני מאחלת לך בהצלחה, לא חשוב באיזה מסלול/רופא
תבחרי

אשרת 1972

New member
אני ממליצה בחום על מנור

נכון הם לא מתחייבים למה שביקשת על התורמת אבל כאשר הייתי צריכה מידע על התורמת דאגו לתת לי אותו ונתנו באופן מהיר ( אינני זוכרת מי פרסמה שגם היא הייתה זקוקה למידע בהריון וגם היא קיבלה אותו במהירות ) , לא שמעתי על אף מסלול אחר שנתן מידע אחרי ההחזרה אז אולי לא מקבלים את המידע על התורמת לפני ההחזרה אבל אצל הרב כן נתנו את מה ביקשו , יש שם שקיפות ומבחינתי הם נתנו את מה שהייתי זקוקה לו הכי בעולם וזה לדעת שיש לי גב ואם חלילה אזקק למידע כל שהוא על התורמת אקבל אותו במיידי .

לגבי רופא אני טופלתי על ידי ד"ר ערן הורוביץ ממליצה עליו בחום גדול .

אושר365

New member
אני לא מצליחה להבין

איך אפשר להסכים לכך שפרטים לגבי התורמת יינתנו רק במעמד ההחזרה כשכבר אין אפשרות להתחרט? בכל זאת מדובר בגנים שיועברו לילד שלנו ואחרי וויתור עצום מצידנו. אז גם לוותר על הביצית שלנו וגם לא לדעת דבר על התורמת? או כמו שכינו את זה כאן, ״תורמת בהפתעה״

הזוי בעיניי. מישהי תוכל לומר מדוע העדיפה את זה על פני המסלול של הדסה (מעבר לסיבה של יחידניות)?

למעלה