מנורות שקועות

nureetd

New member
מנורות שקועות

שלום לכולם. היום קיבלנו מהאדריכלית תוכניות חשמל לעיון ותיקונים. היו בתוכניות הרבה מנורות שקועות. אנחנו לא הכרנו את המונח הזה לפני כן ולפי תיאור האדריכלית זה נשמע טוב ויפה אך עולות לנו כמה שאלותף 1. מה הפרשי המחירים? 2. מה היתרונות והחסרונות בהכנה של השקע בבטון? (קראתי קצת שיש לעיתים בעיה בנורות כאלה? נשרפות מהר יותר?) 3. מה היתרונות או החסרונות בכלל? האדריכלית אמרה לנו שבכל מקרה כשנבדוק בחנויות - לבדוק מנורות שקועות PL ושהשנאי בתוכן או משהו כזה. לי אין מושג מה זה אומר... אפשר הסבר קצר? תודה רבה

fireman

New member
גופי תאורה שקועים

1. גוף תאורה שקוע עולה יותר מגוף תאורה רגיל מאחר והוא דורש הכנה מוקדמת ע"י קופסאות ביטון\ספוטניקים. את הפרש המחיר תוכלו לגזור רק לאחר קבלת הצעת מחיר מקבלן החשמל שלכם. 2+3 היתרונות של תאורה שקועה הוא קודם כל הפן האסטטי, מקבלים תאורה מתוך התקרה, בלי בליטות, בלי צורך בשנדלירים שצוברים אבק קבלת תקרה "נקיה" חסרונות בבטון הוא חוסר דינמיות, מצב קבוע שהופך לטאבו, במידה ונקודה נסתמת\צנרת מתקפלת זו בעיה ובסופו של דבר קופסת הביטון שקבעתם מתאימה רק לגופים שנכנסים לתוכה ולכן צריך לחשוב טוב טוב איזה ג"ת רוצים ואילו נורות רוצים בכדי לבחור את קופסת הביטון הנכונה. את בעיית ההתחממות שגורמת בסופו של דבר לבלאי מואץ בנורות ולסיום חייהן ניתן לפתור בשתי דרכים: הראשונה היא כמו שהסבירה האדריכלית, נורות (CFL (PL שהן נורות פלואורסנט קומפקטיות היתרון הוא אורך חיים ארוך, צריכת חשמל נמוכה והתחממות נמוכה האופציה השניה היא לדים, היתרונות הם אותם יתרונות כאשר בנוסף לכך אורך החיים הוא עוד יותר ארוך והנורות לא סובלות מהתופעות מהן סובלים בד"כ פלואורסנטים שהוא הפיכת גוון התאורה לירקרק. אם תרצו יעוץ פרטני תוכלו לפנות אליי במסר אישי. בהצלחה

onm1

New member
שקועות

1.מחירים סבירים מאוד ,אפילו זולים יותר ממנורות תלויות ודקורטיביות--אני קניתי 3 למטבח 2X26 PL של קמחי תאורה ב-180 שח בערך לאחד . החשמלאי יקח יותר כסף ( בערך כפול מנקודה רגילה),ןיש גם עלות זניחה של רשת טיח תואמת 2.לא רואה שום הבדל--נורות PL פשוטות (וחסכוניות) 3.מנורות מגיעות עם שנאי ולבקש רשת טיח תואמת בקיצור,העלות השונה מתבטאת במחיר של החשמלאי (קופסאות ביטון+הכנה ביציקה)--לדעתי לא קריטי נורות PL 26 או 18 אלו הנורות החסכוניות שמספקות אור חזק ויש מגוון דגמים בחנויות,(גם במחסני תאורה ,ACE וכדומה) והעיקר כאן זה הטעם העיצובי שלכם כמובן .

nureetd

New member
שאלה../images/Emo35.gif

כלומר שילמת 180 ש"ח לנקודת החשמל הספציפית במטבח? האם אתם מרוצים מכמות האור? מה גודל המטבח שלכם? (המטבח שלנו למשל יהיה בע"ה 4.10*4.5 איך אפשר לדעת האם המנורות הללו יספיקו או לחילופין כמה נורות יספיקו?) תודה

onm1

New member
אני אדע עוד חודש וחצי

תראי,זה מאוד פשוט,שמתי 3 מנורות שקועות פזורות מעל משטחי העבודה במטבח (5X4) כל מנורה+2 נורות PL 26 לכל אחת עלתה לי 180 ש"ח כולל רשת טיח ,זה לא כלל את המחיר לנקודה + תוספת להתקנה של קופסת הביטון של קבלן החשמל עכשיו לגבי כמות האור אין לי ספק שזוהי עוצמת אור אדירה כל נורה שקועה מכילה 2 נורות PL26 שהיא שוות ערך תאורה לשתי נורות100 וואט רגילות, ועוד יש לי 3 כאלו... בנוסף מעל הדלפק\אי\בוצר יש לי עוד 2 נקודות לתאורה רגילה (כנראה תלויות) אני לא מומחה לתאורה,אבל לי זה נראה מספיק ואפילו הרבה

מאגר

New member
נורות שקועות יתרונות וחסרונות

ראשית התוכניות שקיבלתם מהאדריכלית אינן תוכניות חשמל הן תוכניות מיקום הנקודות לפי ראותה בתאום אם הצרכים שלכם, תוכניות חשמל יכול להכין רק מי שיש בידו רישיון בר-תוקף לעסוק בחשמל.כך קבע המחוקק. תוכניות חשמל הן תוכניות הכוללות חלוקה לקווי זינה סיווג הנקודות לפי יעודן תוכנית סכמה ללוחות החשמל וחישובי נצילות אופטימלית.ראי כתבה בלינק המצורף.http://www.kehilot.co.il/ArticleDetails.asp?ArticleID=251 ואז תביני יותר את הנושא. עכשיו לנושא השקועים: ראשית יש לזכור כי שקועים מגובה נמוך מספקים פחות תאורה מאשר שקועים מגובה בגלל זוית הפיזור, אין ספק שבמקומות מסויימים עדיף שקועים בעיקר במקומות בהם אין אפשרות לבלות מהתקרה בגלל הגובה אך זה קורה בדרך כלל במקומות בהם יש הנמכה של התקרה בעיקבות הכנסת תעלות מיזוג וכו' ושם בעית החום קטנה יותר מאחר והחום יוצא לחלל שנוצר מההנמכה. במקומות בהם מדובר בשקועים בבטון המצב אחר לחלוטין.עלות עבודתו של החשמלאי יקרה יותר הקיבוע הוף להיות למצב בלתי הפיך וכיום ברוב העולם חוזרים בכלל למנורות קיר ומנורת שנדליר מרכזית שלא לדבר על כך שיש היום גופי תאורה שטוחים שכמעט אינם בולטים אך מפיקים אור טוב. שקועים בבטון הבלאי של הנורות גדול יותר גם אם מדובר בנורות PL מאחר וגם הן יוצרות חום נכון שהחום הוא בין 6% ל-10% מקמות האנרגיה שהנורה צורכת בסה"כ מול נורות ליבון שהחום הוא כ-35% מהאנרגיה ובהלוגן הוא מגיע ליותר מ-65% מהאנרגיהבגלל התחממות הגז שבתוךהנורה. אחגד הפתרונות הוא השימוש בלדים שהם יקרים מאוד והעוצמות עדיין חלשותלמה שהעין שלנו רגילה לראות למרות שמבחינת תפוקת האור בלוקס קנדל (יחידת מידה לאור) האפקט זהה. אם ברצונך לקבל הסברים נוספים על אלה שכבר נכתבו כאן ובמאמר את יכולה לפנות אלי במייל או במסר או בטלפון המופיע בחתימתי כאן ואשמח לעזור להסביר ולסייע.

fireman

New member
השבוע התקנו שקועים באיזה בית

שביצעו שקועים בבטון. כנראה שמישהו קיצר את הספוטניקים לפני שקיבע אותם בבטון כך שהם היו קצרים מידי בכדי להכיל את המנורה ואת השנאי.....מה שאילץ אותנו לקדוח ולהעמיק את הספוטניק מעט בכדי לאפשר הכנסה של השנאי. הכרחי להקפיד שקופסאות הביטון\ספוטניקים יקובעו בצורתם המקורית ולא ייעשו בהם שום שינויים, לא לקצר אותם לא למעוך אותם לא לעקם אותם ולא לכופף אותם.....הכרחי שההתקנה תהיה איכותית ונכונה אחרת זה יצור בעיות בהמשך. בהצלחה

nureetd

New member
קצת התבלבלתי

מצד אחד כתב fireman כי אפשר להתגבר על בעיית אורך החיים של הנורות ע"י PL וכי הנורות לא יקרות משמעותית בהכרח. מצד שני כתב חשמלאי שני שבהכרח אורך החיים נמוך יותר ורק LED יועילו? מדובר בתקרה בגובה 3 מטרים. אנחנו מן הסתם לא נעשה את כל התאורה כזו, גם בגלל העלותץ וגם כי אני רואה ערך עיצובי גם בנורות מעוצבות שאינן שקועות. האם למישהו ישכאלה מנורות בבית ויכול לומר לי לאחר מעשה האם הוא / היא מרוצים?

רשר

Well-known member
מנהל
החלפתי 2 נורות PL13W לאחר 10 שנים

מתוך 6 נורות שקועות, מאחר ולא הצלחתי להשיג "ספוטניק" מתאים בניתי חלל מצינור פלסטי "6 ומכסי עץ (עליון סגור ותחתון עם חור במידת ג"ת), ברור שחלל בגודל כזה מפזר חום טוב יותר מ"ספוטניק" במידה מדויקת אך זה לא הפרש גדול בתנאי הדלקת תאורה לזמן ארוך, יש אפשרות לתכנן מראש על שימוש בנורות EL עם בית מנורה E27 או E14 כך שהגוף עם יכיל בית נורה חרסינה יפזר חום טוב וחיי הנורה לא יתקצרו משמעותית לעומת גוף פתוח, כמובן שהטוב ביותר גם מצד חסכון בחשמל, מיזוג אויר, תדירות החלפת נורות יהיה LED למרות התשלום הגבוה כיום בקניה,

fireman

New member
אין פה "רק"

יש לך מגוון אפשרויות. הבעיה העיקרית בגופים שקועים בבטון היא פיזור חום. ולכן, כאשר מדובר במנורה המייצרת חום רב הבעייתיות כפולה ומכופלת והדבר מביא לקיצור אורך חיי הנורה לכדי הרבה פחות מאורך החיים שמגדיר לה היצרן בתנאי המעבדה שלו. לצורך העניין הלוגן מיועד לחיות 1500-3000 ש"ע CFL (EL\PL( כ8000-10000 ש"ע. LED יכול להגיע ל50000 ש"ע. מה הרשימה הזו בעצם באה להגיד? שבזמן שידרש לך להחליף נורת CFL אחת תצטרכי להחליף לפחות 3 פעמים נורת הלוגן ובזמן שידרש לך להחליף נורת לד תצטרכי להחליף 10 פעמים לפחות את ההלוגן....וזה עוד לפני שדיברנו על צריכת החשמל של הלד שהיא בערך עשירית מההלוגן. כמובן שמניעת פיזור חום או לחלופין מניעת איוורור מהנורות תשפיע על אורך חייהן בצורה משמעותית בכל נורה, גם בלד, ביחוד בלדים בעוצמה גבוהה אך צריך לצרף לתוך הנתונים בכדי להפוך את זה למשוואת כדאיות זה את נתוני צריכת החשמל, כמות החלפת המנורות לאורך תקופה, אופן ההתקנה (בשקועים בבטון אורך החיים יתקצר בכל מנורה בגלל שהאיוורור מאוד מוגבל כאמור) ופונקציית מיזוג האויר שהזכיר רשת המושפעת באופן מהותי מעצם הפעלתן של נורות יצרניות חום. אצלי בבית השקעתי כמה אלפי שקלים רק על מנורות בכדי להפוך את כל התאורה בבית לחסכונית בחשמל (שילוב של לדים וCFL), בשלוש השנים שאני גר בבית הזה, החזרתי את ההשקעה הזו כבר כמה פעמים רק בחשבון החשמל שהתרסק ב150 ש"ח בממוצע בכל חודש.

alonp7

New member
עוצמת תאורת הלדים

fireman, כמה שאלות לגבי תאורת לדים... 1. עוצמת האור של תאורת לדים שווה לעוצמת האור של תאורה רגילה? 2. תאורת לדים היא יקרה יותר מתאורה של מתח נמוך או של V230? 3. האם צריך לתכנן את התקנת תאורת הלדים כבר בשלב תוכניות החשמל או שמדובר באותה תשתית כמו של ספוטים? תודה, אלון.

fireman

New member
תשובות

1. ניתן להקביל לד לרוב מוצרי התאורה הממוקדת (ספוטים) 2. נורת לד יקרה מנורה "קונבנציונלית" בשיעור של מפי 3 ועד פי 10 ויותר 3. הנחת העבודה הבסיסית שלי בנוגע לתאורת לדים היא שכדאי לבצע אותה במנ"מ (מתח נמוך מאוד, קרי 12\24 וולט ביחוד בלדים בעוצמה גבוהה בגלל העמידות של נורות אלו בהשוואה לנורות מופעלות מתח רשת) ברוב המקרים מדובר באותן ההכנות מבחינת גופים ותקעים אם תרצה יעוץ קצת יותר פרטני עד לרמת גופי התאורה אתה מוזמן ליצור קשר במסר אישי

mister500

New member
כן, יש לי

ואפילו עשרים כאלה ..העלות היא תוספת של 50 ש"ח על נקודה רגילה ( כולל קופסאות ביטון 4 צול ) מראש דרשתי בלי שנאים , אלא חיבור רגיל 220 , עם נורות PL . והכל מתפקד ופועל כשורה כבר 5 שנים .

מנורות שקועות .

מנסיוני רק בפרגולות בטון , בתוך הבית אין שום צורך בשיטה הזו , עדיף הנמכת תקרה דקורטיבית מגבס , כך יש לתאורה ערך מוסף יותר גדול מסתם נקודות בתקרה . ביציקה צריך להקפיד מאוד על קו ישר וזה לא כל כך יוצא אם יש תקלה וצינור השתחרר נסתם התקפל אז אין דרך חזרה אלא בהנמכת תקרה מגבס .

לא מנמיכים את כל התקרה אלא מתכננים

עיצוב , אפשר להנמיך בעובי של 7 ס"מ מינימום . התמונה היא רק דוגמא אחת ממליון אפשרויות , ניתן לחפש בגוגל , עיצחבי גבס או עבודות גבס ולהגיע להרבה מאוד דוגמאות . בסופו של דבר להטיל על האדריכלית את העיצוב הסופי .

למעלה