מנוע שלא עבד שנה

פיקאצו

New member
מנוע שלא עבד שנה

שלום חברים, קצת עזרה מין פאדלק. יש לי מנוע שלא עבד שנה,הבוכנה תקועה (בטח מהשמן היבש). איך משחררים ת´ ענינים? במה משרים? תודה ר´

shakshuki

New member
היה לי מנוע

שלא עבד 17 שנה. מנוע של בננה. הוא היה תקוע לגמרי וכלום לא זז. פירקתי אותו וריססתי בwd40. הבוכנה התחילה לזוז לאט לאט עד שהשתחררה והתחילה לנוע חופשי. עכשיו הוא עובד שוב. תנסה גם.

noam weissman

New member
מנוע תקוע

שלום, דבר ראשון והחשוב ביותר לא למהר ולא להפעיל כח. סביר להניח שלא שימנת את המנוע וסתם השארתה אותו כך לאחר הטסה. אם הבוכנה תפוסה אז לא רק היא. אני ממליץ לפרק את כל המנוע ולנקות הכל עם MEK או טינר. אפשר גם בבנזין לבן אבל יקח קצת יותר זמן. צריך להיזהר עם אטמי גומי וחלקי פלסטיק. הסיבה לפרוק כללי שיש סבירות טובה שיש שמן יבש במיסבים, בציר, בפין הבוכנה ובקיצור בכל המנוע. אם אין לך ניסיון רצוי להעזר במישהוא שכבר עשה נקיונות כאלו. אם אתה רואה שהציר זז קצת (תמיד יש חופש קטן בתלתל) אז רק הבוכנה תקועה. הכנס את המנוע פשוט לתנור אפיה או טוסטר אובן בטמפרטורה של 100-80 גוף המנוע יתרחב והבוכנה תשתחרר. לא לשכוח לנקות לאחר מכן. תחפש הודע קודמת שלי... נועם.

פיקאצו

New member
שימו לב ידידים

קודם כל תודה רבה , תודה על הטיפים, מה לעשות לעיתים צריך לאפסן את הציוד,(הולדת ילד לימודים). היום בעידן האינטרנט כיף להתחבר לאנשים בעלי אותו תחביב. בתקופתי הייתי המשוגע היחיד שהטיס בבית הספר,ובשכונה, למדתי מטעויות על בשרי. למי שמכיר את גן הפסלים בחיפה- הטסתי שם מיני לויין מעל הפסלים- אחחח זה היה מטורף.... בקיצור wd 40 זה כמו הזז קל האלו?? למי שרוצה יש לי ימבה תוכניות של טיסנים קטנים(גלשונים, גומי ודאונים למתחילים.(לחוגי נוער וכאלו). ביי ר´

פיקאצו

New member
יש כאן עוד מטורפים על מנועי 0.20???

זוכרים את ה pee wee של cox.??? יודעים מה יש לי?? לא תאמינו חבל"ז- td 0.20 מה זה חמוד....

hifly

New member
גם אתה ממטיסי המיני לוין

אני גם בניתי והטיסתי אותם, הרבה עם מנוע O.S 15 הוא היה הפאן פלאי של הכבלים. אמיר

עם מיים רותחים

בעייה דומה שהייתה לי עם מנוע 4 פעימות שהפושרודים של השסתומים נתקעו לי. שפכתי איזה שלושה קומקומים של מיים רותחים, באופן אישי על המנוע וכל פעם ניסיתי בעדינות ללא מכשירים (כדי שלא ישבר) עד שלאט לאט השמן נמס וזה נפתח. בברכה אבי ורטהיימר

למעלה