מנוע מניע "קשה"

gb228

Active member
מנוע מניע "קשה"

אני מפליג בממוצע פעם בשבוע (נקווה שבקיץ נצליח יותר). בהתנעה ראשונה לוקח למנוע הרבה זמן להניע ורציתי לדעת האם זה נורמלי ואם לא, היכן לחפש את הבעיה. מנוע ולוו MD2030 עם הרבה שעות (~3000, סירת צ'ארטר לשעבר), לא ידוע לי שבהיסטוריה שלו בוצע איזשהוא אוברול או תיקון משמעותי. ה"נוהל" שלי הוא: טרוטל - מנסיונות נראה לי שלא כל כך משנה אם אני משאיר במצב סרק או מכוון לסלד יותר גבוה (ניוטרל ככמובן), בד"כ אני בוחר באופציה של טרוטל בסל"ד גבוה. חימום לפני התנעה - כ 20-30 שניות לחיצה מתמשכת עד להנעה - לוקח למנוע להניע כ 45 שניות בממוצע (לא פחות מ 30 ולעיתים רחוקות קרוב לדקה). המצבר חדש יחסית (פחות משנה) ואין תחושה שקשה לו לסובב את המנוע ברגע ההנעה יוצא עשן שחור די סמיך (נראה לי הגיוני - בוצעה הזרקה ממושכת ללא התנעה ותערובת הדלק עשירה מידי) שמתפזר די מהר והמנוע בהמשך פועל בצורה תקינה. הנעות חוזרות במהלך היום - ללא בעיות תוך שניות ספורות.

אויר במערכת הדלק....

פמפום במשאבה ידנית (אם יש) יכול לעזור. . כמובן, אם יש אויר, צריך לבדוק מהיכן, כי מאותו מקום נוזל או ינזול הדלק.

cynter

New member
מניע קשה

לפני כל האוברולים תחליף את פילטר הדלק וגם את הפילטר במפריד מים וכמובן תנקז מים מהמפריד. זה בדרך כלל עוזר

מצליח 1

New member
קשיים בהתנעה מנוע קר.

ממליץ לך לקפוץ לאיזור התעשיה נתניה מול בית הספר אורט. מכון בשם דיזל השרון. תיפנה לסמי . האיש גדול מהחיים בחפץ לב יסביר לך וייעץ לך מה לעשות. שיהיה בהצלחה. איש 1

Sail

New member
אין צורך בהנעה בטרוטל בסלד גבוהה

בגלל שיש וסת מהירות במנועי דיזל והוא דואג לת פול גז עד להנעה. יכול להיות שבגלל זה יש עשן שחור כשכבר מניע. תעשה בדיקה:תניע ומיד תדמים, חכה 5 שנית ותניע שוב. אם בהנעה השניה המנוע מניע בקלות אז יש חשד כבד לנזילת דלק או משאבת הזנה עם שסטומים לקויים.

gb228

Active member
תודה לכולם

אתחיל בהחלפת פילטרים ובדיקת נושא כניסת אוויר

מנוע מניע קשה זה דיזל אין לו מספיק קומפרסיה

המנוע זקן ושחוק ןאין מספיק קומפרסיה .לכן המשאבה זורקת דלק והדלק לא ניצת מהלחץ ומיצתבר בצילינדר וכשהו כבר מניע הוא פולט עשן שחור אין בררה אובורול חבל לבזבז כסף על כול מיני פטנטים שלא יצליחו..

ניזכרתי תיבדוק קומפרסיה של המנוע ליפני הכול ה

הליך פשוט וקל ואים אין קומפרסיה אין בררה אובורול

דיאגנוזה נכונה.

מכונאי יפתח ראש ואז יוכל לבדוק מצב הצילנדר. אם יש מדרגה ,מומלץ לעשות אוברול. אפשר גם לבצע חצי אורול . בתנאי שאין מדרגה על הצילנדר. החלפת מיסבים (לגרים) ,הונינג על הצלינדר החלפת טבעות.,ניקוי שסתומים. ניקוי והשחזת ראש מנוע. שמן חדש . ושתהיה הפלגה נעימה.

danielia1

New member
את הבדיחה הזו עברתי על מנוע זהב ומשאבת לחץ

דפוקה. המשקולות..... קודם בודקים לחצים קומפרסיה, קומפרסיה הפוכה ולחץ שמן. אם כל זה תקין, ממשיכים למכלולים אחרים-משאבות מרססים סלילי חימום למי שיש ....כבל כיבוי משוך...(כפי שמופיע במבחן
)

GuyRom

New member
מנסיון עם וולוו 2003 ותיק

יש לי מנוע וולוו 2003 משנת 1988 המנוע הניע קשה ממצב קר כפי שתיארת כמה שנים.... לצערי זה היה סימן לבאות והמנוע אובחן לבסוף אחרי המון טיפולים ו"מומחים" כחסר קומפרסיה ודרוש (לפחות) שיפוץ. אני בחרתי להליף אותו.... לפני שתשקיע יותר כסף תבדוק קומפרסיה כפי שהומלץ !

בדיקת קומפרסיה מאוד פשוט

מפרקים את האינג"קטורים לוקחים מכשיר למדידה מכניסים לחור ונותנית סטרטר ואז השעון נותן לכם את הלחץ בצילינדר ועים אין מספיק לחץ סימן שהצילינדר והרינגים שחוקים וצריץ שיפוץ מנוע...מכשיר כזה עולה גרוש וחצי בחנות אביזרי רכב ושם גם תקבל הסבר שימוש

Sail

New member
התכונתי ש- gb228 יעדכן

לדעתי יש לבצע בדיקות יותר פשוטות מאשר בדיקת קומפרסיה, למשל נושא לחץ הדלק . ראיתי מכשירים שעולים "גרוש וחצי בחנות אביזרי רכב" הם בדרך כלל מיועדים למנועי בנזין, שם לחץ הדחיסה נמוך בהרבה

אין הבדל בשעון בין בנזין ודיזל

אני מדבר על בריחת לחץ מהצילינדר דרך הרינגים ולא יחס דחיסה .וכשאין לחץ בצילינדר אין פיצוץ אין פיצוץ אין הנעה ואז צריך להחליף תותבים בוכנות מיסבים רינגים ויש מנועה חדש.......וזה מה שנידמה לי שחברינו יצתרך לעסות .ולא לבזבז סתם כסף מסביב על תרופות פלא...

אורן1983

New member
שניה לפני שעושים אוברול...

רגע לפני שפותחים ראש מנוע ומשכיבים את המנוע למנוחת עולמים, כדאי לבדוק דבר מאד פשוט - "סלילי חימום" אחד הדברים הנפוצים ביותר שמנוע דיזל מניע קשה זה בעיה בסלילי חימום. האמת לפי מה שנאמר פה הגיוני מאד שזו גם באמת הבעיה, הרי אחרי שהמנוע מניע את ההנעה הראשונית אין יותר בעית הנעה - הסולר שמגיע חם ומוזרק לבוכנה בלחץ - מנוע מניע בקלות. מאוד ממליץ לבדוק נושא סלילי חימום לפני הכל. המון בהצלחה אורן.

ramoffer

New member
התנעה קשה-הקשיבו לאורן 1983

חברים יקרים מחממי מנוע(סלילי מנוע) פגומים- במנועי דיזל , דבר ראשון תבדוק אותם, התנעה ראשונה קשה כשהם פגומים לגבי מנוע שחוק,הוצאת מדיד בזמן פעולה כשהמנוע חם תיתן רושם ראשוני למצב המנוע ,אם "זורק" שמן מפתח המדיד ,מן הסתם בורחת קומפרסיה לאגן השמן,ומתיזה אותו מכל מקום אפשרי.

1שריל

New member
אפשר להתחיל בקטן - לוודא /לבדוק - מצב כיוון

שסתומים - ומקסימום לעשות "שלייפ " זה בד"כ עוזר , לא מזיק וגם מחווה על מצב המנוע באם נדרש שיפוץ מנוע שכולל את שכתבת

gb228

Active member
אעדכן כשאבדוק

נראה לי שהאוברול יכול לחכות - אלך מהקל אל הכבד בדיקת דליפה בצינורות - במבט ראשוני אין, אבל זה היה בבדיקה מהירה במצב תאורה לא אופטימלי, אבדוק שוב בפירוט. לא עולה כסף. החלפת פילטרים - במילא הגיע כבר הזמן. כמה עשרות שקלים. בדיקת תקינות של המחממים - אולי הם לא תקינים ורק נדמה לי שאני עושה משהו כשאני מפעיל את החימום. בדיקה פשוטה - לא עולה כסף. בדיקת קומפרסיה - נדמה לי שזרוק לי מכשיר כזה באיזשהוא מקום מהתקופה שהיה לי אופנוע (BSA תרנגול שנת 64). גם אם אין - נראה לי הוצאה קטנה יחסית. התקנת מתקן ALGEA-X - קניתי מזמן אבל לא הספקתי להרכיב אותו, אם לא יועיל לא יזיק. ואם אין מנוס מאוברול, זה יחכה להספנה כי גם צריך להחליף אטם ברך בשנה הקרובה. האמת שאני לא כל כך חושד בבעיות בבוכנות או בראש כי בסה"כ אחרי הנעה המנוע עובד יפה, בלי עשן ובלי רעשים מיוחדים, הסירה "סוחבת" בסדר וצריכת הדלק סבירה.

Sail

New member
נראה טוב

הייתי גם מוסיף תקינות משאבת הזנה. היא זו שבונה לחץ למשאבת ההזרקה ובמידה והיא לא תקינה (שני שסתומים ודיפרגמה) אין דלק להנעה. יחס דחיסה של בנזין הוא 1:10/13 ושל דיזל 1:20, לחצי הקומפרסיה לפיכך, שונים (130-150, 200-200)

למעלה