מנוע חם....

TShavit

New member
טירוני גוגל שכמותכם...

...petrol (light gasoline), with boiling points ranging from approximately 40°C to 75°C. These are used as motor fuel...

MexMex

New member
אהה../images/Emo70.gif

השתמשת במילה PETROL, וזה מה שהפיל טירון גוגל שכמוני שחיפש עם המילה GASOLINE... ומי חייב לי?
לטל
לי.... M.

45degrees

New member
אם נחזור לנושא:

כתבת (מקסמקס) שהמנוע חם יותר כי מוציא יותר הספק. אתה כמובן צודק (אלא אם כן לא מוציא יותר הספק
) - על כל כ"ס במנוע בעירה פנימית קונבנציונאלי (בנזין) צריך לקרר 2 כ"ס (בערך - לפי נצילות של 30%). אבל הקרור הזה מתבצע על ידי נוזל הקרור. הדפנות של המנוע צריכות להישאר באותו טווח טמפרטורות כמו לפני השיפורים, אחרת מערכת הקירור לא עומדת בהספק המוגדל. יוצא ש: 1. אם חימום היתר נובע מדפנות המנוע המקוררות - שדרוג מערכת הרדיאטורים/מאווררים/משאבת מים צריך לפתור את הבעיה. 2. או שחימום היתר של המיכל מגיע מאזורים/רכיבים שאינם מקוררי מים - אזור סעפת היניקה (אחורי עליון של המנוע), צידי מכסה הראש (במידה ורק מעברי הפליטה בראש מקוררי מים), וסעפת הפליטה. את חימום היתר שאלה "מעניקים" למיכל אפשר לפתור על ידי הוספת שכבות בידוד ביניהם למיכל, או על ידי הרחקת המיכל ממקור החום, או על ידי כל שילוב בין הפתרונות. לחילופין אפשר לחפש צבע כחול....

MexMex

New member
ברור...

ברור שאם הספק המנוע עלה אבל מערכת הקירור לא השתנתה, טמפרטורת עבודת המנוע תעלה. הסיבה שאינני מנסה לשפר את מערכת הקירור היא העובדה כי לא היתה רתיחה של מי הקירור, משמע מערכת הקירור מתפקדת היטב. אולי יותר חם, אבל עדיין לא מעל גבולותיה. יאללה בידוד. תמונות אח"כ... M.

45degrees

New member
תחפש את מד הטמפרטורה

הדיגיטלי שהזכרתי קודם. נמכר בערך ב 20$ - שווה את ההשקעה.

MexMex

New member
קניתי מדבקות

מדבקות-מד חום. קניתי 6, 3 מכל טווח טמפרטורות אפשרי, ונדביק אותם בכל מיני מקומות אסטרטגיים... M.

DirtR

New member
סתם בשביל הידע הכללי

ב 20-30 מעלות מולקולות הבנזין יתנדפו רק משטח המגע שלו עם האויר והשינוי ממצב צבירה נוזל לגז יקרה רק על פני שטח המגע של הבנזין עם האויר. ובהרתחה מולוקולות מכל מקום בחומר הופכות לגז מה שגורם לבעבוע. שנית עד כמה שאני יודע אין בתנור זיקוק לחץ בכלל התנור עובד על עקרון מסויים שאינו מאפשר יצירת לחץ יש הסבר קצר פה וגם טמפרטורות בסוף

למעלה