מנועי 4 פעימות

avistar6

New member
מנועי 4 פעימות

בקטגוריה של 70 עד 100 אילו מנועים עדיפים מבחינת אמינות כוח ומחיר OS או SAITO? עם משאבה או בלי?

GOSFRABA

New member
אין תשובה חד משמעית

ככל הנראה הOS יהיו מעט חלשים מהסאייטו, או נכון יותר יחס משקל להספק נמוך יותר. ממה שאני ראיתי, והמעט שיצא לי לשחק עם סאייטו- יש להם "נשמה" וצריך ללמוד ולהכיר אותם. שוב אסייג דברי למעט ניסיון עמם, ואשמח לשמוע אחרת מבעלים מרוצים ../images/Emo13.gif לי אישית יש OS 91 עם משאבה. עובד כבר 4 שנים. לא כבה באוויר, מקסימום השתעל קצת ברמיזה לכיוון סיכה עני/עשיר. (ראה המשך**) מספק הרבה מאוד כוח (סוחב דו כנפי אירובטי במשקל 4 קילו). הבחירה שלי הייתה בOS בעיקר בגלל שחלקי חילוף זמינים יותר. דרך טיסן חיפה או טאוור. וגם בהזמנה דרך שלט רחוק (מחזיק מספר חלקים במלאי). **אגב, לגבי מנועי 4 פעימות עם משאבה של OS. קראתי בRCU בפורום הטכני של OS, כי אין לכוון סיכה בצורה סטנדרטית. מכוונים את המנוע למקס' סיבובים, ומשאירים את הסיכה שם, הכי הרבה קליק עשיר יותר. הרגולטור שבמע' מונע בעיות של זרימה. ../images/Emo13.gif

IgalR

New member
לטיסני 40

הדילמה היא OS70 אולטימייט או סאייטו 82 - הסאייטו עדיף בכל פרמטר . פשוט הפעלה והתקנה , גמישות בסוג דלק,כוח ,מחיר,אמינות המשאבה והרגולטור של הOS מאוד בעייתי ולא אמין לעומת הסאייטו שבנוי מאוד מאוד פשוט . לגדולים יותר - סאייטו 100 או OS91 . הסאייטו חזק יותר ופשוט יותר . בשאר הפרמטרים שני המנועים דיי דומים. היתרון הכי גדול של הOS הוא טיסן חיפה ובכל מקרה ה OS70 אולטימייט בעיתי מאוד לעומת הפשטות של סאייטו .

GOSFRABA

New member
היי יגאל

אשמח לשמוע אילו בעיות אתה מכיר עם המשאבה והרגולטור? הדבר היחידי השונה בהתנעה שלו. לפני הנעה ללא חיבור של בוסטר, יש לפתוח את המצערת. לסובב את המנוע מס' שניות בעזרת הסטרטר עד שזורם דלק אל המנוע (ומופיע רעש "רטוב"). אז מחזירים את המצערת לסרק, מחברים את הבוסטר והמנוע מניע כרגיל.

IgalR

New member
ה91 של OS הוא ממש סוס עבודה.

אמין ועובד לנצח אם כי לא הכי החזק , המשאבה מתפקדת מצויין וחיבור צינורית אחת למיכל זה כל מה שצריך המנוע עובד גם ללא הדיחוס בכל מצב אגב המנוע מאוד מאוד קל לכיוון סיכות הטווח העובדה הסביר מבחינת הסיכות מאוד רחב וסלחני הסאייטו 100 צריך להיות קצת יותר מדוייק וכל קליק משפיע . ה 70 אולטימייט מאוד עדין כנראה מהנסיון שלהם להוריד במשקל וכבר ראיתי כמה שהרגולטור/משאבה הפסיקו לעבוד לעומתו הסאייטו מנוע פשוט בלי משאבה ובלי דאווין חזק יותר באותו המשקל . ייתכן שהעדר משאבה יהווה מגבלה למי שירצה למקם מיכל דלק רחוק יותר אבל הנקודה הזו ממש לא משמעותית בטיסני 40 בשני הגדלים לטיסנים אירובטיים/3D הסאייטו עדיף מבחינת ביצועים.

Bambook7

New member
איזה פרופ אתם משתמשים

עם OS 91? אני משתמש ב 14X6 על מוסטאנג סקייל ואני לא כ"כ מבסוט מהכח שהמנוע מפיק. הבנתי ש 13X8 יותר מתאים? אולי גם 14X7...

GOSFRABA

New member
8/7*14

מועדף עליי ה7*14. הטיסן משייט לו בנוחות במעט יותר מרבע מצערת. ה8*14 כבר קצת מהיר, אבל בהחלט מהנה מאוד. השאלה היא מה אתה מחפש, כוח לטיפוס או מהירות. אצלי ה6*14 היה מעט איטי ולכן טיפסתי בפסיעה בדרגה. (מעין הרגשה של היתקעות בהילוך נמוך.) בכל מקרה, שים APC אם מורכב מדחף אחר. בתחילה השתמשתי במאסטר שחור, והפרופ פשוט גרוע. היה טוב בשביל ללמוד לנחות בכמה פעמים הראשונות- בלי לפחד לשבור את הפרופ.

GOSFRABA

New member
../images/Emo13.gif, מובן

ב70 אולטימייט באמת יש מע' משאבה מורכבת יותר. דומה למנועי הYS- דיחוס מיכל. לעומת מע' המשאבה של הSURPASS שם יש שאיבה בלבד. ../images/Emo13.gif

fuli2

New member
מהניסיון שלי עם ה-O.S 70

יש לי את ה-O.S70 FL החדש ואני לא ממש מרוצה ממנו, היו לי הרבה בעיות עד שהצלחתי להפעיל את המנוע כמו שצריך, למיכל יש חיבור מיוחד עם שני צינוריות אוויר, היו לי כמה וכמה דליפות מהמנוע החיבורים של האגזוז צריכים חומר אטימה וגם בבק פלייט במנוע הזה הוא בנוי מחומר מסויים כמו פלסטיק שמשם היו לי הרבה דליפות עד שגם את החלק הזה נאלצתי לאטום. אם אתה מעוניין להשים את המנוע על טיסן 3D שמתאים למנוע 46 2 פעמיות אני יכול להגיד לך שהמנוע יהיה קצת חלש, שמתי את המנוע שלי על הקטאנה 40 שבניתי ולעומת ה-46 אין לו כח, הוא בקושי יצא לי מריחופים ככה שאם אתה רוצה ל-3D אני חושב שעדיף לך ללכת על הסאייטו 82.

avistar6

New member
סאיטו 72 יהיה חלש?

ואני חשבתי שמנוע כזה יפרק את הטיסן.. לא מכיר את הדגם החדש אבל ראיתי כמה קרשים שמיועדים למנוע 40 והמנועי 70 4 פעימות מוסיפים להם המון כוח

למעלה